×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Вътрешният министър Калин Стоянов поиска 2 оставки на висши ръководни служители


Вътрешният министър Калин Стоянов поиска 2 оставки на висши ръководни служители
Калин Стоянов е гневен заради реакциите на полицейските служители в Стара Загора
05 Януари 2024, Петък, 17:00 ч.
Автор: Флагман.бг

Вътрешният министър поиска освобождаването на заместник-директора на областната дирекция в Стара Загора, който към момента на събитието е замествал директора и началника на охранителна полиция

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов поиска освобождаването на двама висши ръководни служители от ОДМВР-Стара Загора, съобщиха от МВР.

Стоянов проведе извънредно съвещание на директорите на Главните и Областните дирекции на МВР в страната. Поводът беше инцидентът от миналата година в Стара Загора и действията на полицейските служители при гонка, завършила с фатален край.

Вътрешният министър поиска освобождаването на заместник-директора на областната дирекция в Стара Загора, който към момента на събитието е замествал директора и началника на охранителна полиция.

МВР и директорите отчетоха пропуски, върху които е необходимо да се обърне специално внимание.

Стоянов разпореди анализ на цялата нормативна база, свързана с обучението и подготовката на състава. Целта е да се повиши качеството на обучението, неговата интензивност и системност, както и последващия контрол, пише в съобщението на ведомството.

Необходимо е да се промени коренно подходът на полицаите на терен към гражданите и да са пример за човешко отношение, категоричен е министър Стоянов.

Ръководството на МВР предприема необходимите действия полицейските автомобили да са оборудвани с камери, а всички полицейски служители да имат т.нар. боди камери.

Засилва се дейността на Института по психология, с оглед вземане на точни решения в кризисни и рискови ситуации и ще се наблегне на ежеседмични занятия с полицейския състав.

Припомняме, че 58-годишният Пламен Пенев загина на 30 декември след гонка с полицията в Стара Загора. Според последните информации аутопсията е установила, че е бил задушен при ареста. Няколкото полицаи, които са го арестували, са го затиснали по такъв начин, че той не е можел да си поема въздух и това е довело до смъртта му.

След инцидента беше назначена дисциплинарна проверка на полицаите, участвали в инцидента. Окръжната прокуратура образува досъдебно производство и назначи съдебномедицинска експертиза. Самото разследване е възложено от и.ф. главен прокурор на Република България на екип от следователи при Националната следствена служба в София.

Вчера Областната дирекция на полицията в Стара Загора обяви, че двама полицаи са отстранени от длъжност. Става дума за младши инспектори, срещу които са образувани дисциплинарни проверки. При акцията по преследването на починалия Пене има полицаи грубо са погазили служебната дисциплина.

Междувременно стана ясно, че починалият след преследването Пламен Пенев е имал психиатрични проблеми и е настаняван принудително в психиатрия.




От какво е болен този певец
От какво е болен този певец 28/04/2024, Неделя 20:00 1
15
Коментара по темата
15.
ИВАН
06.01.2024 00:59:16
0
5
НАЙ -ДОБРЕ Е ДА СИ В СЪДЕБНА ПОЛИЦИЯ ,
ЗАПЛАТА СЪЩАТА , А РАБОТАТА ПО МАЛКО
14.
Айдееееее пътеките
05.01.2024 21:19:47
2
10
Съд и в пангото виновните. Тея мекерета в униформи трябва да разберат, че не са недосегсеми.
13.
Миланов
05.01.2024 20:12:54
1
18
Ако в Полицията има мъже с достойнство, след тази гавра с труда им, трябва всички доброволно да напуснат системата на МВР и да оставят малко анархия. Но мъжество и достойнство има в малцина мъжкари.
12.
Пенсионер
05.01.2024 20:09:37
2
11
Никой не може да на махне,много сме си добре в канцелариите на пенсия и заплата,ще махнат младите дето са на терен,ние сме богопомазани щото сме опитни кадри и без нас ще свърши света.
11.
*********
05.01.2024 20:06:37
1
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
10.
Мнение
05.01.2024 19:51:53
6
10
Сега по 20 години затвор за петимата убийци с униформи. Да убиеш болен 60 годишен пенсионер си е за публично наказателно дело! Нека милиционерите с униформи да прочетат наказателния и гражданския закон. Свърши със скритите убийци-доносници. Камери във всички полицейски автомобили и на дрехите на полицаите. После да се насират милиционерите в затвора!
9.
Харабейшио
05.01.2024 19:47:38
6
11
Затвор за некадърниците! Трябва да бъдат подведени под съдебна отговорност. Причиняване на смърт по НЕМЪРЛИВОСТ и умишлено убийство! В Америка закопчаха тоя дето уби Джордж Флойд! Нали нашите “евроатлантици” се учат от краварите?
8.
Възмутен
05.01.2024 19:42:21
8
14
А защо милия човек не спира . Ако се спазват законите тези ченгета трябва да ги наградят . Много се кланяте на Америка и Русия ,но веднъж поне вземете пример от там. Полицейски произвол е когато мирен ,спазваш правилата гражданин е бит или задържан. Но когато не спазваш правилата ,трябва твърда ръка . Ако този бе блъснал човек някъде докато бяга от ченгетата , щеше всички да кажат ,,,къде е полицията ,,да го арестуват.
7.
Боян
05.01.2024 19:32:31
4
17
А кога ще поиска оставките на всички хибриди в МВР,които девета година са на двойна хранилка,хем пенсия,хем заплата,кога???
6.
Свидетел
05.01.2024 19:29:11
4
14
Тези мърши полицаите за Коледа получиха коледен бонус от Държавата по 1000лв.тези толупи тези боклуци. Защото са мнооого важни за Държавата. Вижте ги какви галоши са пенсии и заплати само за пари мислят. Мръсна сган.
5.
Българин
05.01.2024 19:10:47
4
13
Политическия боклук превърна МВР и прокуратура в организирана престъпна организация време е за нов народен съд тои е неизбежен и краино необходим
4.
Pol
05.01.2024 18:44:10
3
13
Жалко за човека.Ченгетатс се мислят за богоизбрани.Подбор по връзки е при тях.Има си начини за справяне в такива ситуации,но кой ти мисли ,нали са с връзки,ще им се размине.Само реват за заплати и за какво?3000 чисти и часмаци след скатаване на службичката.Всички са заети допълнително и на държавната работа не си дават зор.И да вземат да си махнат пенсионерите на двойна хранилка,че вече са грозна гледка.
.
3.
Иван
05.01.2024 18:37:40
1
11
Защо полицейските шефове,а не самите полицаи който са били там.....
2.
Сложил костюма и се мисли за умен
05.01.2024 18:33:32
18
16
Много добре са действали тоя като е луд, що е навън и кола кара! Второ полицията е да лови нарушители има си регламент да се приложи и сила при съпротива! Стига сте мачкали обикновенния полицай! Полицая трябва да всява респект и бандюгите да се насират като ги подгонят! Е тогава ще намалее престъпноста!
1.
То
05.01.2024 17:44:54
2
14
толкова полицаи се струпаха върху колата, че и да не бяха го притиснали, щеше да си умре от липса на въздух!
Иначе "мерките" са си все същите простотии...
Това , с камерите на всеки полицейски автомобил и служител се дъвче вече 10 години, обучението на полицаите се свежда до няколко минути стрелба на стрелбището, подбора е никакъв, а промяната в отношението към гражданите по посока "човешко отношение"направо кърти мивки!
Че досега какво е било отношението на полицаите към гражданите-както към овце ли ?!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия „Ако имахме една забежка с публичен ресурс – щяхме да сме в затвора, чакат ни отдавна, нямаше да ни го простят“, категоричен е съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Най-сериозната промяна в Наредбата е свързана с двойно увеличаване на броя на медицинските специалисти, които трябва да се осигурят на всяка една такава водна площ Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Ако се освободи от зависимостите бихме седнали да преговаряме с него, обяви съпредседателят на Промяната Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса За съжаление обаче най-студено се очаква да е именно по празниците От какво е болен този певец От какво е болен този певец Мистериозно заболяване мъчи Галин Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Двамата баджанаци и до днес били близки приятели  Това е най-големият стратег в "Един за друг" Това е най-големият стратег в "Един за друг" Сияна играе умно  Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Kъм мoмeнтa пpи пoĸyпĸи oт фepмитe цeнитe "нa eдpo" ca 8-9 лв/ĸг живo тeглo, a "нa дpeбнo" (1-2 aгнeтa) ca 10-12 лв/ĸг живo тeглo Нещо невероятно се случва с планетите Нещо невероятно се случва с планетите В личен план съвпадът на двете планети ще се отрази най-много на родените в трета декада Телци, Раци, Деви, Козирози и Риби Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Бившият Първи притежавал строго секретни записи и снимки на НЛО
Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори