×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Най-лошото предстои! Нашите деца са най-неграмотните в ЕС и те ще бъдат новите ни управници


Най-лошото предстои! Нашите деца са най-неграмотните в ЕС и те ще бъдат новите ни управници
Това, което се задава на хоризонта, е страшно, казва авторът на "Българските хроники"
26 Декември 2023, Вторник, 17:30 ч.
Автор: Флагман, снимка: Флагман

Демокрацията е диктатура на мнозинството и бъдещето ни зависи от културата и от морала на това мнозинство

Една от най-знаковите личности на нашето съвремие - поетът Стефан Цанев е ужасен от бъдещето, което очаква България. Според тестовете на PISA половината от българските ученици са под критичния минимум на знания по математика, 53 % не притежават умения за четене и сме на позорното последно място в ЕС. Но това не е най-лошото, защото скоро това поколение ще ни управлява, коментира Стефан Цанев в откровено интервю пред сайта Епицентър. Вижте още какво каза големият български драматург.

Чета последната Ви стихосбирка, г-н Цанев, "НЕБЕСНА ГЛЕДНА ТОЧКА". И както винаги, сте безпощаден - и към власт, и към народ. Пишете: "Те идат, връщат се - предишните ненавистни тирани... Народът - добър и прост, прости им всичко, дори забрави... И ето ги - те идат, връщат се, приели прошката за свое право, по нагли от преди, надянали демократични маски, те идат". Като че ли няма по-точна картина за последните 33 години демокрация у нас. Защо народът все прощава? Защо с всеки парламент избира все по-корумпирани, по-алчни и по-користни политици, на които възлага правото да го водят? Какъв беше съставът на ВНС, какъв е сега...

- Деградацията, израждането на политическата класа ставаше постепенно и очевидно. Но най-лошото предстои. Демокрацията е диктатура на мнозинството и бъдещето ни зависи от културата и от морала на това мнозинство. Затова ме тревожат последните резултати от международния тест на PISA: 54% от българските ученици са под критичния минимум за знания и умения по математика, 48% имат сериозни дефицити по природни науки, а 53% не притежават елементарни умения за четене. Това ни нарежда на позорното последно място в Европейския съюз, или казано направо: нашите деца са най-неграмотните в Европа, дори не могат да четат!!! След няколко години тези наши деца ще бъдат мнозинството, което ще решава съдбините на България. И това е страшно!

- Има едно смирение и сред интелектуалците. Няма призиви за непокорство, няма Анатема, казвате: "Днес не четат, не бесят, не горят. Дори не забраняват. Твоят глас е глас в пустиня... Поетите са осъдени на смърт чрез мълчание". Това е едно състояние на блато - всичко загнива. Дали пък умишлено не ни вкараха в този сценарий? Дали бащите от началото на Прехода не заложиха всичко това?

- Не съм склонен да приема подобни оправдания. Тъй наречените интелектуалци не са смирени по свое желание. Те се чувстват безсилни, защото са самотни, отхвърлени. Като стана дума, че мнозинството наши ученици са най-неграмотните в Европа, не може да не споменем, че други наши ученици редовно печелят първите места в световните състезания по математика, по информатика и прочие. Те обаче са единици. Освен сегашното материално разделение на малцина богати и милиони бедни, чака ни и разделение на малцина елитни интелектуалци и милиони необразовани хора. При монархически или диктаторски режим това е добре дошло. Защото монархът или диктаторът, за да се задържат на власт, се ограждат с елитните интелектуалци, чрез които управляват държавата и неграмотното мнозинство. При демокрация това разделение е пагубно. Както знаем, демокрацията е диктатура на мнозинството и ако мнозинството е необразовано и глупаво, държавата ще се управлява от необразовани и глупави хора, които пренебрегват и отхвърлят елитните интелектуалци. Което наблюдаваме да се случва в България от Великото Народно събрание (1990) насам, както споменахте в предишния си въпрос

- Недоволството от днешните управници удари дъното. То е повече от времето на Виденов. Но няма протести, няма "ропот от гняв", има "безнадежден всенароден жалък хленч". Къде отидоха съпротивителните сили на бунтовния българин? Умора? Апатия? Безверие?

- И трите. При последните избори гласуваха 35% от българите, имащи право на глас. Останалите 65% мълчаха. Мълчащите българи са два пъти повече от гласувалите. Всъщност, в ръцете на това мълчаливо мнозинство е тайната ни съдба.

- Ще има ли реакция на българите при нови избори? Ще има ли "не се предавай, съпротивлявай се"?

- Надявам се това мълчаливо мнозинство да проговори. Някъде през 60-те години на миналия век бях писал такъв стих: „Като бомба, скрита в джоб, мълчанието е опасно!“ Страшно ще бъде, когато това мълчаливо мнозинство най-после проговори. Ако въобще проговори, разбира се...

"Стари вестници, вмирисани идеи, ялови илюзии, омърсени идеали... обраха ни вярата до шушка и я продадоха за власт и валута". През тези 30 години ни управляваха и леви, и десни, и царисти, а сега и едни, дето се накичиха с значката за промяна. А промяна няма, и за тях "важното е да се докопат до кокъла". Има ли излизане от този отвратителен омагьосан кръг?

- За да не го кажа в прав текст, ще цитирам част от една реплика в кървавата си комедия „Заговорът на Калигула“, която написах преди 10 години и която засега се играе само в чужбина: „Народът не иска народовластие, народът иска цезар, народът не иска да е свободен, народът не иска сам да решава съдбата си, защото го мързи, защото е затъпял, защото е свикнал друг да решава съдбата му, защото да си свободен – значи да мислиш!“ Това е намек към мълчаливото мнозинство, за което говорихме преди малко...

- И младите се оказаха като старите - "идват, връщат се, след тях - кохорти от потомци, по-нагли и по-алчни от бащите си, те идват". Това прокоба ли е?

- Не, не е прокоба. Закон е на генетиката: лошото, както и доброто, се онаследяват в по-висша степен.

- Как днес избрахме за кмет на София син и внук на генерали от ДС? И то с гласовете на "демократите"? Това прошка с миналото ли е?

- Не, това не е прошка с миналото, за съжаление. Ние не знаем или не осъзнаваме мащабните действия на нашата Държавна сигурност. В една книжка на един от бившите шефове на Държавна сигурност може да прочетете, че по времето на социализма са били вербувани около 300 хиляди тайни агенти доносници. Всеки двадесети гражданин от 6 милионното пълнолетно население на България е агент доносник на Държавна сигурност! Много от тези агенти доносници бяха разобличени, повечето още не са и няма да бъдат. Те са сред нас. Но не това е най-страшното. Ние разобличихме и опозорихме тези нещастници, повечето от които са били принудени да станат агенти доносници, а защо не разобличихме онези, които са ги вербували, които са ги принудили да станат доносници? Опозорихме жертвите – а палачите? Къде са те? Какво правят? Какви са тайните им намерения? Г-н Терзиев може би е отговорът.

- Един от големите грехове на българските политици е, че ни накараха да се мразим. Ние, като обикновени хора, се уморихме да се мразим, но те не се уморяват да си играят на "герои и на бандити, на министри и министър-председатели, на царе и президенти". Ще има ли възмездие? Ще има ли наказание за всичко това?

- Аз живея, както знаете, далече от столицата, както се казваше едно време – по-близо до народа и мога да твърдя, че политиците още не са успели да накарат хората от народа да се мразят един друг. И в това е надеждата, че ще оцелеем като народ. Но съществува и заплахата, че заразата на омразата може да обхване и народа.

- Как да възкресим държавата си? Или просто всички заедно летим към пропастта "с отсечена глава"? Изчезваме ли като нация? Три милиона българи живеят навън. Вярвате ли в завръщането им?

- Като поостареят, някои от тях може да се върнат. Но децата им, родени там – няма да се върнат. България не е тяхната родина. Повечето дори не знаят български език. Ако все пак някои признават, че са българи – правят го не от патриотизъм, а от чувство за екзотика.

- Когато се раждаше демокрацията, всички бяхме възторжени, без изобщо да знаем какво ни чака. Днес вие пишете "Демокрацията е красива идея, родена от философи и мечтатели, надмогнали животинските си инстинкти за власт и плячка". Защо се провалихме като народ в демокрацията?

- Пишейки „Български хроники“, бях удивен от феномена, че българите най-достойно се държат по време на робство и по време на диктатура. Може би, защото знаят срещу кого да се съпротивляват – срещу поробителите си, срещу тираните. При демокрацията българинът сам избира хората, които го управляват, сам избира хората, които го ограбват, сам си избира тираните и поробителите - значи трябва да се съпротивлява сам срещу себе си. За това е необходимо несравнимо по-голямо мъжество.

- Всяка власт сякаш иска да изчегърта всичко, което е било преди нея. Да пренапише учебниците, да изфабрикува факти от историята, да си назначи "палачи", разчитайки на покорство. И то е факт. В цяла Европа протести бушуват по площадите, а у нас кръчмите по "Витошка" и МОЛ-овете пращят от народ. Дали пък не се промени чипът на народа? Харесва му в блатото...

- Знаете ли, Валерия, има една стара приказка. Идват шпионите при султана, докладват му: народът роптае против данъците. Няма страшно, рекъл султанът, вдигайте още данъците. Идват шпионите при султана, докладват му: народът се бунтува против данъците. Няма страшно, рекъл султанът, вдигайте още данъците. Идват шпионите при султана, докладват му: народът яде и пие и се весели по кръчмите. Стоп! - извикал султанът. - Намалявайте веднага данъците! Дано това да важи и за нашия народ и за нашите султани.

"И за какво, приятелю, бе цялата борба за власт, за слава и разкош? - Какъв печален край!"... Чий край ще е печален?

- Всеки край на човешкия живот е печален, страшно е, ако краят е позорен.

- От Вашата "Небесна гледна точка" наблюдавате човечеството като мравуняк и казвате "Доживях позора да остарея". Кое е позор днес?

- Ние живеем по инерция, живеем на дребно. Потънали в блатото на бита, не се замисляме каква е ролята ни в Отечеството, още по-малко - какво е нашето предназначение на тази планета, да не говорим за това осъзнаваме ли каква е мисията ни на може би единствените разумни същества във Вселената, задаваме ли си големия въпрос за смисъла на човешкия живот? 


В категории: Просвета , Политика


28
Коментара по темата
28.
Фекрет Стораро
27.12.2023 14:28:42
0
1
как ще са неграмотни не ли е влизал в инстаграм да види кви статуси, поговорки и сторита се пускат
27.
Граматик
27.12.2023 09:37:05
1
6
Дъртите и те са толкова неграмотни. Размахват незаслужени дипломи, ама ако ги накараш да сметнат лицето на кръг или триъгълник, почват да дават заето. Сегашното положение в България не е заради „функционално неграмотното” младо поколение, а заради некомпетентността на „образованите”. Отделно, кой ви е виновен, че децата ви са неграмотни?
26.
Говорит Москва
27.12.2023 08:25:13
16
1
"Недоволството от днешните управници удари дъното. То е повече от времето на Виденов."
Това вече си е откровена глупост.
25.
Аман
27.12.2023 06:38:04
3
3
Недялко Йорданов и Хайгашот Агасян какво мислят по въпроса? Аман от мрънкачи.
24.
XX
27.12.2023 04:24:02
1
12
До 20

"... неграмотните деца. Те никога няма да станат наши управници. " - мухаха Киро Петков те опровергава.
23.
XX
27.12.2023 04:16:35
1
10
Няма страшно!
Про'с'таците - родители на малките про'с'тачета гласуват чужденци да ги управляват, така че прогнозите на Цанев да се сбъднат.
22.
Колко хора не са на мястото си
26.12.2023 23:51:56
0
15
Те журналистите не знаят граматика, вие за учениците говорите
21.
И е прав и не е
26.12.2023 23:46:06
0
13
Тодор Живков какво беше завършил, че управлява толкова години? Бойко се пише доктор, ама какво и колко е учил? А какви знания има? Познавам много образовани, които едва свързват двата края. Познавам и много необразовани, които благоденстват...
20.
Десислава
26.12.2023 22:09:31
2
19
Не се безпокойте за неграмотните деца. Те никога няма да станат наши управници. Според новата конституция управниците ще бъдат с чуждо гражданство, значи учили в Харвард и назначени от посолствоТО.
19.
до 14
26.12.2023 21:50:00
0
9
Аз също споменах форумите като пример, но това всъщност не е съвсем справедливо и пишещите в тях не са представителна извадка, тъй като малкото онлайн вестници които все още "разрешават" коментари умишлено отстраняват умните хора, тъй като те пречат на пропагандата им, или пък самите участници се отказват, а някои никога не са желали да участват в такива жалки пародии на дискусии. "Пресата" нарочно оставя да драскат утайките на обществото, които да създават впечатление, че са същите като нея, което от своя страна кара нормалните хора да мислят, че болшинството са отпадъци и положението е безнадеждно, а това ги отчайва и деморализира.
18.
до 10
26.12.2023 21:37:17
1
7
Не може да се правят обобщения за други държави, тъй като в много от тях в градовете има сегрегация на жилищата на базата на финансови възможности. Районирането на училищата в общи линии по местоживеене е причината за различния етнически състав и интелектуален капацитет на учениците. Нещо подобно вече се забелязва и в България, но не до такава степен.
17.
Българският език
26.12.2023 21:28:43
1
13
Българският език е поруган и унищожен!!! Неграмотността на преститутките е поразителна! Абсолютно ненужни чуждици навсякъде, и то написани и произнасяни по начин правещ ги неразпознаваеми! Да, в някои случаи са неизбежни, но не във всички. Нужно ли е някой да е килър, да речем, а не убиец? Явно е по-модерно да е килър...

Пресата навсякъде лъже, но никъде не е толкова неграмотна, долнопробна, вулгарна, цинична, пошла и буквално гавреща се с хората! Дори след бегъл поглед на заглавията ти се повръща и/или имаш нужда да вземеш душ. В тази помийна яма са израсли децата, младите, а и не толкова младите вече. Виждам много малко свестни деца с нормално поведение в Бургас специално и е цяло чудо, че все пак някои родители успяват да надвият унищожаващата околна среда. Те по някаква причина са останали тук, но съм сигурна, че ще направят всичко възможно децата им да нямат същата съдба.

Има един сайт "как се пише", който поглеждам когато се съмнявам в правописа на някоя дума. В някои случаи, когато съм 100% сигурна за нещо, "препоръките" там са грешни. Лошо ми става като видя "скъпа цена" във ВСЯКА статия! Както може да се очаква, същото казват и младите, а сигурно и много по-възрастни. Неграмотността в коментарите под статиите е също умопомрачителна! Сега пък заради нечуваната цензура, на някои места вече си принуден да пишеш половината думи по начин който прави коментара съвсем нечетим. Пълен упадък и деградация навсякъде и във всичко... "Постиженията" в последните 34 години надминаха всички очаквания! Мучащо стадо!
16.
Запознат
26.12.2023 19:55:57
10
19
Освен че 80% са тъпунгери, каквито са им и учителите. Това е така защото и инспектората по образование "спи" и не си върши работата. Първо да си назначават знаещи учители и масово да се отстраняват некадърните.
15.
ТБС
26.12.2023 19:55:50
11
20
Най-неграмотните ви управляват вече, че да и продажни уроди.
14.
До 10
26.12.2023 19:47:38
0
20
Може би е така, както казваш! Не споря! Но е факт, че аз лично не познавам родители, чиито деца повтарят клас и не са изкарали матурите! А виждайки ги, че са поредните безработни, не знаят бг граматиката в основни правила, бъркат словоред при писане, не знаят разликата между глагол и прилагателно, си давам сметка че затъпяването сред учениците е масово! Не е нужна класация! Достатъчно е човек да почете из форумите как се пише! Трябва да се сравняваме с най-добрите! А отличници по олимпиади винаги е имало! Така както има най-добри в масовката!
13.
тоз пък
26.12.2023 19:29:08
20
12
дърт комуняга с мека чурка
12.
Джордж Сорос
26.12.2023 19:16:00
11
11
Се писах за да провокирам!
Иначе всичко написано от мен е диагноза "русофилкомънъстия". Само индивид с тази диагноза може да твърди, че зад прехода у нас стояли американците. Щом Луканов, Младенов, Гоцев, Лилов, Митьо Гестапото и вся ДСи комънъз свора са американци за такива, като мен, значи Карлуково 4ти километър почива.

Както в онази руска поговорка, създадена от руснаци за руснаци!
- Когато на Иванушка дурака, не му се получава,нищо, виновни са американците и евреите!
Според русофилодебилите американците са виновни за всичко и стоят зад всичко, пак според тях ЕС слугувал на американците, обаче от всичките страни членки на ЕС, най-зле е най-русофилската страна членка и само тука "куче влачи рейс", също като в Матушка Расия!
Каква русофилодебилска главоблъсканица!
11.
До някои соц идеалисти!
26.12.2023 19:07:50
10
16
Имах възможността да живея 22 години от съзнателния си живот в соц. Общество! Имам много ясни спомени от 70те години, от Бургас, където винаги съм живял! Също от дистанцията на времето, от жизнения си опит, от доброто си образование мога да правя сравнение! Не просто да си пиша неща от рода на "баба, дядо, тате и мама ми разказаха"! ЗА ОБРАЗОВАНИЕТО: В ОСНОВАТА МУ БЕШЕ СЪВЕТСКАТА МЕТОДИКА! ДОСТЪПЪТ ДО НАУЧНИ ПУБЛИКАЦИИ ОТ "ЗАПАДАЩИЯ ЗАПАД" БЕШЕ НЕВЪЗМОЖНО! НО ОБРАЗОВАНИЕТО НИ БЕШЕ "БЕЗПЛАТНО", ДОБРО И ДИПЛОМИТЕ ОТГОВАРЯЩИ НА "световни стандарти"! ЗА СВЕДЕНИЕ: ЕДИНСТВЕНОТО ВИСШЕ УЧИЛИЩЕ, КОЕТО ОТГОВАРЯШЕ НА СВЕТОВНИ СТАНДАРТИ Е ВВМУ ВЪВ ВАРНА!
ЗА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО: ЗАЩОТО БЕШЕ БЕЗПЛАТНО, ЗАТОВА ДО ИДВАНЕТО НА ПРОФ. ЧИРКОВ, НЯМАШЕ НОРМАЛНА КАРДИОХИРУРГИЯ В ДЪРЖАВАТА! А ТОЙ ДОЙДЕ ТУК ОЩЕ ПРЕДИ 89а! Колкото за ширещата се драма: дали да бъдем руска губерния, или разчитащи на ЕС и САЩ: от две злини винаги се избира по-малка! Предпочитам неолиберализма, пред консерватизма на Путин! Защото съм видял и двете страни! Видял съм също какво значи да си наказан от държавата и ДС, защото някой близък, от когото нямаш и спомени даже и е бил "народен враг" защото е бил частен предприемач преди 44а, държавата за назидание да те смаже! Младежи, нямате си понятие какво значи фашизъм, което понятие в момента се упражнява като реторика с лекота! Единственият фашизъм, истинският, е когато свободи, които днес смятаме за даденост, са забранени и се наказват жестоко! Дано никога и да не го видите! Весели празници!
10.
Николай
26.12.2023 19:00:24
11
28
Не знам по какъв критерий са определили грамотността на учениците в ЕС. Учудвам се че нашите деца са на последни места .Първо защото често чета за българчета спечелили международни олимпиади. И второ имам директно впечетление от училищата в германия Защото дъщеря ми учеше в германия от 1 до 4 клас Сега учи в българия и мога да сравнявам В немския и клас от 25 деца имаше само 2 германчета Другите бяха повечето турски афганистански сирийски деца Нивото им беше плачевно научавах на родителски срещи В 4 клас повечето не можеха да четат И имаха проблем с умножение и деление. Това което те учеха в 4 клас Беше това което нашите деца учат в 3 клас даже 2 ри клас. Дъщеря ми в 5 клас у нас и беще много трудно Защото знанията и от германия бяха за 3 клас В българия. Мисля че тези класации не отразяват реално образователното ниво в държавите от ЕС А се определя пак с предубеждение.Както с класациите по щастие.
9.
Голямата либерална простотия
26.12.2023 18:47:37
2
26
Фашизъм е нямало, но капитализъм е имало. И парадоксът е, че борците против капитализма станаха първи капиталисти след 1990 година. Те, а в наши дни и техните наследници. Тази историческа истина няма нужда от паметник. Достатъчно е, че завинаги в историята ни ще се споменава годината 2023, в която бе премахнат паметникът на съветските окупатори на Царство България, който бе и паметник на техните местни слуги.
Но лапането на торта с шоколадови фигурки, наподобяващи части от скулптурите на премахнатия паметник, е нещо ненормално. То не се вписва в проявите на човешкото. И ще се запомни като голямата либерална простотия на 2023 г. То е проява на пълни неадекватници, на дребни душици без скрупули, на политически мизерници, които всичко свеждат до лапането.
8.
Джордж Сорос
26.12.2023 18:27:13
14
15
Г-н писател,моля Ви ,не така...Щом могъщите съединени Щати стоят зад нашия демократичен строй ни очакват само светли бъднини...Най-после имаме изключителния шанс да избършем звучен шамар на историята си,да премахнем всякакви съветски символи,чалгата да я превърнем в национално културно наследство,да дадем възможност на интелектуалци и мозъци като господата Пеевски,Петков ,и Борисов ,да препотвърдят демократичния курс и ориентация.Ако трябва дори ще станем каубои ,за да засвидетелстваме уважението към нашите освободители,скъпите ни американски братя.Най-после имаме по улиците Кореком до Кореком,пред които можете да видим единственото истинско нещо сред повечето българи-тъжните им очи и погледите им,които питат какво всъщност стана...
7.
БКП, ДС, БКП, ДС ...
26.12.2023 18:25:04
2
25
Тази част на интервюто ми хареса най-много:

"... по времето на социализма са били вербувани около 300 хиляди тайни агенти доносници. Всеки двадесети гражданин от 6 милионното пълнолетно население на България е агент доносник на Държавна сигурност! Те са сред нас. Къде са те? Какво правят? Какви са тайните им намерения? Г-н Терзиев може би е отговорът."

Преди беше "комунист, ченге, комунист, ченге ...", а сега политиците ни са "син на висш комунист, син на ченге, ...". И ни разиграват театър помежду си кой е по- и най- анти такъв или онакъв и про-европеец или натовец.

А ние им се вързваме на театъра, гласуваме за сульо или пульо и спорим фенски, защитавайте тези ДС-рски синчета.
6.
ALT
26.12.2023 18:21:41
12
8
Не преигравайте с коментарите на писателя. Става банално. (Ако си отвори човек бирата, вероятно ще излезе и от там).
Само критики, а какво да се направи-?.
5.
хахах
26.12.2023 18:20:41
5
1
иска ви се…. всичко на фронта ще отиде
4.
Ханко Брат
26.12.2023 18:09:35
17
29
Щом един пожарникар със звание майор беше кмет, премиер, че и главен секретар на МВР.... - Без коментар!
3.
Ноунейм
26.12.2023 18:06:21
29
14
Не думай бе,Стефане...Та нали точно ти демонстрира огромната си злоба срещу Русия напоследък...А щом си срещу тях това означава само едно,че въобще не си против нашата "интерпретация" на понятието демокрация ,в последните 33 години.Само обаче да ти припомня ,господин изключителен талант,че навремето (преди 1990 година) ,процента на неграмотни хора в България беше почти нулев(апропо точно благодарение на вътрешната ни политика,която уж лошия външен фактор ,наречен СССР определяше).Сега понеже такива като теб ,които странно защо са едно и също като визия с цялата сган от уродливи политици и държавни администратори и душегубци,пропагандират уважение и признателност към уж свободата по западен образец,и към цялата сгрешена либерално-демократична измислица...И от кое сме свободни бе,господин Цанев...?Я кажи,преди 1990 живя ли този нещастен народ толкова несправедливо,колкото днес?Демокрацията е за умопомрачени идиоти и псевдо либерали като теб,които с удоволствие се показват като фурнаджийски лопати във всеки удобен момент,по необходимост.Дори наскоро се изложи за пореден път и сам се срина и омаловажи труда си като автор,след като угодно похвали бургаския кмет,за който дори малките деца в този град ще ти кажат какъв откровен престъпник е и как пренаписа понятието за корупция,като го изведе почти на научно ниво...Повръща ми се от такива като теб!
2.
Цигуна от герб
26.12.2023 17:46:49
30
7
Цаню сладки приказки плямпа на флагман аудиторията от 5 и половина хора

Ся храни бежанците дето неговата партия гласува да интегрира с еуропарите получени
1.
()
26.12.2023 17:36:07
14
55
Да, ще става страшно. Снощи в центъра на Бургас половината хора бяха "индийци". И който не осъзнава какво се случва е пълен идиот.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Идеята за феста е на общинския съветник Евелина Михалева Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Тук съм, за да припомня на всички вас, че трябва да се обичаме без значение как изглеждаме - каза тя Увеличиха заплатите на военните с 30% Увеличиха заплатите на военните с 30% Решението ще влезе в сила от 1 януари 2025 г. Смени в Надзорния съвет на НОИ Смени в Надзорния съвет на НОИ От състава на Надзорния съвет са освободени: Иванка Николова Шалапатова, Весела Начева Начева, Добринка Димитрова Вичева Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Правят имунизационни кабинети във всеки областен център за безплатната ваксинация на бременни жени Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Лазаровден е! Лазаровден е! 3 страхотни имена черпят на светлия празник Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Излъчени са около 100 номинации за представители в ЕП Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Не е препоръчително през следващата седмица теренът да се използва
Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори