×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Евгени Узунов не успя да наложи свой за шеф на БСП-Бургас, Маринов спечели на косъм


Евгени Узунов не успя да наложи свой за шеф на БСП-Бургас, Маринов спечели на косъм
Евгени Узунов (вдясно) изтърва нервите си в кулоарите, настоявайки, че трябва да се преустанови гласуването на втори тур и всичко да почне отначало
Тема в развитие
виж още
скрий
21 Декември 2011, Четвъртък, 00:46 ч.
Автор: Катя КАСАБОВА, снимки и видео Добромир ДОСКАЧАРОВ

Драматичните събития от ТД „Адриана Будевска” тази нощ показаха тотална немощ за справяне с елементарен избор между четирима души

Павел Маринов победи „на косъм” тази нощ в драматична битка, изпълнена със съмнения за манипулации при броенето на гласовете – както в първи тур, така и във втори. Маринов е новият председател на БСП-Бургас, избран след невиждано второ гласуване по време на процедура по провеждане на самия втори тур! Тепърва ще се търсят причините, поради които в най-старата и опитна партия в България, не успяха да си организират преброяване на гласовете на по-малко от 200 присъствали делегати. Картината за екипа на Бесове.бг, който единствен остана да проследи трагикомичните събития в ТД”Адриана Будевска” тази нощ  докрая, бе по-скоро жалка.

Насрочената, по неясни причини в навечерието на Коледа, при това не през деня, а от 18 часа, извънредна конференция трябваше да протече за не повече от час с единствена точка избор на нов председател. Регламентът  беше ясен – всеки от петимата състезатели за поста – Павел Маринов, Стоян Колев, Евгений Мосинов, Георги Тодоров и Николай Тишев, трябваше да се изкаже в рамките до седем минути, да се даде думата за изказвания и да се пристъпи към урните.


Задачата изглеждаше лесна

още повече, че живеещият в София Георги Тодоров си даде отвод.
Първият голям гаф бе направен около 21 часа, след като комисията по избора, начело с Димитър Димитров, обяви резултатите от първи тур. Събщено бе, че от 265 делегати, в залата присъстват 176, от тях са гласували 175, 3 от бюлетините са недействителни. Така гласовете се разпределят по следния начин: 76 - за Павел Маринов, 70 - за Стоян Колев и по 18 за Евгений Мосинов и Николай Тишев. Веднага след това се пристъпи към подготовката на балотажа между първите двама. Бе даден стартът на гласуването за Маринов и Колев, когато в кулоарите се понесе слух, че първият тур е фалшифициран. Самият Мосинов, който бе убеден, че отива на балотаж благодарение на перфектната си реч- тип пледоария в съдебна зала, видя пръв разликата в сбора и каза на своите симпатизанти, че не може да премълчи. Напрежението се пренесе и в залата. Настана суматоха. Чуха се слухове, че възрастна жена, член на една от шесте комисии пред разположените във фоаейто урни, е изкарала от джоба на палтото си десет бюлетини, попълнени с името на един от кандидатите – достатъчна бройка, за да го изведат до балотажа. Водещият на конференцията Петър Петров свика делегатите обратно в залата и призна, че има грешка при първото броене. Сборът от гласовете за четиримата състезатели 76+70+18+18 дава 182, а не 172! Конфузът беше страшен. Петров попита залата дали трябва да се преустанови гласуването на втори тур, което продължаваше да тече във фоайето и да се прегласува първия, но

не успя да си довърши мисълта

в посока вземане на решение от самите делегати, защото бе прекъснат от зам.председателя на БСП Евгени Узунов. Узунов по време на изказванията в началото на вечерта държа дълга реч в посока как „Позитано” 20 не се бърка в работата на местната организация и я оставя сама да си избира своя лидер, но сега направо призова изборът да започне отначало, защото в крайна сметка ще е недействителен. „Ще загубим още 40 минути, но ще се застраховаме”, каза заместникът на Станишев, който едва ли бе допускал, че някой ще дръзне да му противоречи.

„Незаконно е това, което искате, защото десетте гласа не променят имената на първите двама за балотаж!”, викна Стойко Танков от десети ред, с което направо втрещи своите съпартийци, незапомнили да го виждат в толкова напориста роля. Бъркотията стана още по-голяма, защото половината делегати бяха вън, другата половина вътре.

Междувременно шефката на мандатната комисия д-р Красимира Каракашева съобщи, че отново са преброили бюлетините от първия тур. Фалшификация нямало, а само пропуск – общо

девет души били влезли в залата

след започването на конференцията, пропускайки да се регистрират като делегати, но после са упражнили правото си на вот. Част от присъстващите започнаха още повече да роптаят срещу това обяснение. Тогава стана Димитър Стоянов и направо ги смрази  с високия и категоричен тон: ”Аз съм най-заинтересован всичко това да свърши. Ей заради такива работи загубихме изборите тази есен. Сега няма да допусна да касираме тези, защото...” и слезе от сцената. В крайна сметка, около 22 часа, след дълги спорове, все пак бе продължено гласуването на втори тур. Десетина минути след това обаче настана нова суматоха, защото се оказа, че урна №3, която заедно с останалите пет е била в режим на гласуване, се оказала без надзор през цялото време, докато е течал дебатът в залата с въпроса да се анулира ли първия тур. Наш видеооператор засне ситуацията след този момент, тя наистина бе патова, защото не можеше да се докаже дали в тези 30-40 минути спорове вътре, във фоайето някой не е подменял бюлетини. Виж нашия видеоматериал, запечатал част от работата на Петото заседание на 18-тата общинска конференция на БСП-Бургас, която в крайна сметка приключи в полунощ при съотношение 84:80 в полза на Павел Маринов. За наша най-голяма изненада, Евгений Мосинов стисна накрая ръката на Павел Маринов и каза, че му желае успех. „На Павел ще му е трудно. Аз се опитах да предложа план за довеждането на БСП до властта, ще продължа да го отстоявам, лошо е, че партията е в състояние на разпад. За тази нощ подчертавам най-важното – аз играх честно, само с идеи”.

На финала: Мосинов опитва да стисне ръката на Павел Маринов като му обещава, че няма да опитва касация на вота 
Самият Маринов не бе щастлив от трудната победа, тъй като му бе ясно, че „Позитано”20 няма да го остави да заработи спокойно. Достатъчно му бе предупреждението на Евгени Узунов – секретарят на Националния съвет на БСП по кадровата политика.

Появата му тук миналия петък никак не бе случайна, довери източник на Бесове.бг. Узунов всъщност сондирал възможности да прокара „своя човек” Георги Тодоров до избираемо място в бургаската листа за НС.

Злите езици говорят, че

такава услуга се навил да свърши именно Стоян Колев. Ненапразно в своето изказване тази вечер Колев заявил:”Не се стремя да стана съветник, кмет или депутат”. Тези му думи бяха изтълкувани така от по-внимателно слушащите: по принцип за общинския председател се определя хубава позиция в депутатската листа, Колев се е съгласил това място да е за Георги Тодоров срещу което е получил думата на Евгени Узунов, че ще организира избора му тази вечер. По същата причина самият Тодоров си направил и отвода.
Сега ще видите как ще подходи „Позитано”20 – очаквайте ревизионната комисия още на 2 януари в общинската централа на проверка, Павел Маринов не знае какво го чака, каза друг активист.





Жесток удар по Лена
Жесток удар по Лена 27/04/2024, Събота 10:00 3
Флагман.БГ Лазаровден е! Лазаровден е! 27/04/2024, Събота 08:59 0
15
Коментара по темата
15.
Gwu
10.06.2012 18:11:14
0
0
Има много свястни хора по организациите, но няма да ги допуснат до никакви органи. Не е достатъчно да си ченге или наследник на известно партийно семейство, за да бъдеш добър ръководител. Не мога да подкрепям повече хора, които над двайсет години плуват на повърхността и резултатът е очевиден.
14.
мир и спокойствие
26.12.2011 15:42:16
2
1
абе оставете ги ората да си чепкат червената вълна друго не им остана
13.
предложение
24.12.2011 14:11:23
2
1
Най-добре закрийте БСП-Бургас! Така няма да досажда на хората! За нищо не става!!!
12.
тъй си е
23.12.2011 20:52:48
2
5
ами че тъй е бе, бардака е на столетницата а курвите са възрастни , ма пак са си курви
11.
ОПО 108
23.12.2011 08:28:27
2
3
Като гледам курвите в бардака са си все същите както и преди години-Пантелеев, Танков,Тишев, Мешов, дори Тодор Ангелов,Каракашева,Тошо контролата. Нищо ново, все едно е конференция през 2004-2005г със същите герой.И за каква промяна иде реч-облякъл се Илия и пак в тия.Смешни и жалки са геройте,воглаве с бишия първи Митко Стоянов,кандидат първия Стоянчо Колев и настоящия първи Павката Маринов(главен герой в сериала през последните 4-5г.).Не се забелязват само популярните партийни драматурзи баба ти Вяра и боса Антон Купенов.
10.
Стефан Диомов
22.12.2011 23:11:34
2
4
Много поетично казано, много художествено и много точно! Наистина няма какво повече да се добави.
9.
червен
22.12.2011 19:05:37
4
8
БСП Бургас изпусна последния влак за да се реорганизира, но затова пък скочи в първото пробито корито неизсъхнало от евтината боя и потегли от модерното пристанище на реализирания проект Супер Бургас с капитан без тапия за да се удави в собственото си море !
8.
do 7
22.12.2011 14:21:22
2
6
айде, бе! и по форумите ли тръгнахте вече големите е..чи? мъжете станахте по-зле от жене - като видите някой, изглеждащ по-добре от вас и автоматично се превръща в педал... със завист нищо няма да постигнете.
7.
4lena
22.12.2011 14:08:51
3
2
pederast ste si izbrali za bos. v4era go ebax
6.
майтапи
22.12.2011 12:31:57
2
6
БСП Бургас за пореден път станаха за смях!
5.
Боко Тиквата
22.12.2011 11:54:42
8
3
Абе тия двамАта Жоро Прасаря и Стинката Колев да не се опитват да ни понтират нас с Плевнята бе - единия да пробутва другия да му пази мястото, докато той се търка във властта в София? Ей, няма да плагиатствате идеи и СИТ (специални изборни технологии) че да не взема да сваля каиша и да ви начервя задниците! Станишев и келеметата му Узунов и Прасаря май се опитва да стигне Цецо по манипулации на изборите ама още са зелени, не стават! Аре марш на село да копате картофи и колите прасеата Коледа идва!
4.
кауза пердута
22.12.2011 09:53:31
5
10
битата карта Павел Маринов спечели , а с това пък БСП - загуби! много ясно защо ,но резултатите ще цъфнат пред очите на невярващите след 2 годинки
3.
boiko
22.12.2011 09:37:04
6
6
боже, боже боже!!! и тези хора искат да управляват града и държавата ..... пази боже!!!??
2.
aihman
22.12.2011 09:08:17
4
5
to pri komynistite ili pedali ili traversi
1.
WH
22.12.2011 09:06:46
7
7
СНОЩНИЯ ИЗБОР КАТЕГОРИЧНО БЕШЕ МАНИПУЛИРАН.БЯХ ЧЛЕН НА КОМИСИЯТА ПО ИЗБОРА И НАКРАЯ ЕДВА МИ ДАДОХА ДА РАЗПИША ПРОТОКОЛА Г-ДАТА ДИМИТЪР ДИМИТРОВ И ПЕТЪР КАТЪРОВ ,КОИТО СЕ ДЪРЖАХА АРОГАНТНО. КАСИЕРКАТА НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ НА БСП КРАСИМИРА ХЪНКОВА ПЪК ОТКРИТО АГИТИРАШЕ СЕДМИЦА ПРЕДИ ИЗБОРА ПО ТЕЛЕФОНА В ОФИСА СИ В ОБЩИНСКИЯ СЪВТ ЗА Г-Н МАРИНОВ. ТВЪРДЯ, ЧЕ СНОЩИ БЕШЕ ИЗВЪРШЕНА МАНИПУЛАЦИЯ НА РЕЗУЛТАТИТЕ.ИМАШЕ МОМЕНТ КОГАТО ПРЕКЪСНАХА ВТОРИЯ ТУР НА ИЗБОРА В КОИТО ОКОЛО УРНИТЕ НЯМАШЕ ЧЛЕНОВЕ НА КОМИСИИТЕ НЕ САМО НА ТРЕТА КОМИСИЯ.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Смени в Надзорния съвет на НОИ Смени в Надзорния съвет на НОИ От състава на Надзорния съвет са освободени: Иванка Николова Шалапатова, Весела Начева Начева, Добринка Димитрова Вичева Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Правят имунизационни кабинети във всеки областен център за безплатната ваксинация на бременни жени Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Лазаровден е! Лазаровден е! 3 страхотни имена черпят на светлия празник Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Излъчени са около 100 номинации за представители в ЕП Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Не е препоръчително през следващата седмица теренът да се използва Ударна ревизия на Закона за хазарта Ударна ревизия на Закона за хазарта На първо четене парламентът прие пълна забрана за рекламата на хазартни игри в радио, телевизия, печатни и електронни издания, както и на обществени места и фасади на сгради Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата
Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори