×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Пени ще погребе голямата си любов Пламен Ставрев в 14 ч утре, в черен ковчег с бели рози


Пени ще погребе голямата си любов Пламен Ставрев в 14 ч утре, в черен ковчег с бели рози
Пламен Ставрев обожава години наред своята Пени, преди да се реши да поиска ръката й, сега имат 7-годишна дъщеричка Евгения, кадърът е от 1985 г.
Тема в развитие
виж още
скрий
16 Декември 2011, Петък, 16:08 ч.
Автор: Бесове.бг Снимки Фейсук

Най-великият професионалист сред музикантите на поетичния Бургас издъхнал снощи в 2,30 часа в ръцете й

Грандиозният Коледен концерт на Бургас, който трябваше да огласи Операта в неделя и за който билетите отдавна са изкупени, ще протече с 30% промяна на сценария. Заради внезапната кончина на великия бард Пламен Ставрев участниците от „Горещ пясък“, Росен Сеновски и Стефан Диомов са се събрали днес и утре ще репетират през целия ден заради промените, с прекъсване от 12,30 до 14,30 часа.

Няма да превръщаме празника в панихида, тъй като самият Пламен не би желал това. Ще пуснем оригинали на негови култови песни, както и гласа му от „Към теб се завръщам може би“, каза Росен Сеновски, един от талантливите ни млади творци.

Многобройните приятели на Пламен са потресени от вестта. Той починал в ръцете на своята съпруга Пени точно в 2,30 часа, покосен от инфаркт. Бърза помощ само констатирала смъртта му. Въпреки, че музикантът страдаше от диабет, подагра и хипертония, през последните дни той не се е оплаквал от някакво неразположение. Напротив – пял с Тони Димитрова в зала „Бойчо Брънзов“ на 12 декември в отлична форма. Двамата изпълниха на сцената песен на Борис Гуджунов, която за съжаление, така и не е записана.

Още две нови парчета на Пламен Ставрев, които са изпети между най-близки хора, са били подготвени за звукозапис, но няма да видят бял свят.

 
Пламен Ставрев винаги подбираше партньорите си на сцената,
 никога не изпя сурогатно парче за пари

Погребението е утре от 14 часа в Ритуалната зала на гробищния парк в Бургас. В дома на сем.Ставреви на ул.“Ал.Велики“39 няма да бъде изложено тялото за поклонение, за да не се стресира малката им дъщеричка Евгения, която е на 7 години и се роди след сватбата на Пламен и Пени през 2003 г. Преди това двамата имаха повече от 20 любов без брак.

Пламен Ставрев бе най-интелигентният сред бургаските музиканти – отличник от английската гимназия, завършва английска филология в СУ „Кл.Охрлидски“, с изключително богата обща култура, енциклопедична личност. За него казват, че нямал популярността на своята сценична любимка Тони, но за сметка на това бил сред най-великите професионални музиканти на съвременна България.

Пламен Ставрев и другият му голям приятел Стефан Корадов са основните стожери на националния Бургас блус фест, който бележеше огромен интерес в периода 1992-1996 г.


Бардът споделяше политическите идеи на движение „Гергьовден“, тук раздава курбан в Морската градина през 2007 г.

Със странния си характер и болезнено развито чувство за чест и достойнство той никога не склони да изпълни сурогатно парче, за да излезе напред в класациите. Предпочиташе да пее в странство, но не и да „лази“ на продуценти с дебели портфейли. Дори и тази есен пак е бил на гурбетчийство, свирейки на ферибоот в Норвегия.

Пламен Ставрев произхожда от знатния бургаски род Коларови, майка му е била геолог, а леля му фармацевт. От тях е наследил любовта към музиката и владеенето на чужди езици.

Пламен Ставрев бе член на движение „Гергьовден“, но никога не се е занимавал активно с политическа дейност. Членуваше в Ротари Клуб „Бургас Приморие“.

Погребална агенция „Гея“ ще се грижи погребението да премине без ексцесии. Очакват се много гости от музикалните и интелектуални среди на България.

Пени Ставрева е избрала масивен черен ковчег с пълзящ по него букет, в който ще преобладават белите рози. Съпругата настояла всичко да е в рамките на стилното, скромното и приличното, тъй като и двамата с Пламен мразеха първенющината и показния лукс.



В категории: Лична драма


10
Коментара
Флагман.БГ ДПС обяви листите си за националния вот ДПС обяви листите си за националния вот 07/05/2024, Вторник 12:06 1
Флагман.БГ Тази певица чук 23 г. без своя любим, защо Тази певица чук 23 г. без своя любим, защо 07/05/2024, Вторник 11:40 4
10
Коментара по темата
10.
Мария
19.12.2011 09:32:22
0
7
Моля, бъдете точни. Пламен започва в английската гимназия, но завършва средното си образование в гимназия "Раковски".В десети клас се мести.Бяхме съученици. Не че има значение, но това е факт. Бургас загуби една от емблемите си. Дано неспокойния ти дух намери покой. Почивай в мир, Пламене!
9.
Burgas
18.12.2011 09:24:55
1
5
Edin ot emblematichnite lica na Burgas v oblasta na kulturata be pogreban ot mafiata.Sram i pozor!Tazi Geia da ne e ohranitelna firma che shte sledi da niama ekcesii?
8.
Бай хой
17.12.2011 14:36:42
8
4
Много ми харесва, когато всеки започва да сее простотии, след кончината на някой! Ставрев беше пиянде, леке и мразеше чуждо мнение, не че съм зарадван от кончината му, ама беше кофти пич! Та, ако може да го опишем, такъв, какъвто беше! Без лоши чувства!
7.
Пейстнах го от ,,Блиц''
17.12.2011 08:56:12
2
22
от Галина Димитрова

В памет на Пламен Ставрев

"Бургас осъмна тъжен и самотен.
Един поет китарата си взе,
наметна си палтото и ...си тръгна.
Забрави даже чашата с кафе.
... Морето се разплака.
Гларус писна.
Бургас помаха тъжно със ръка.
Той бързаше,дори не се обърна.
Очакваше го горе вечността!"
16.12.2011г. Г.Д.
6.
AEG
17.12.2011 07:07:27
0
8
бог да го прости човека! за него точно си важеше приказката "голям човек, хубав човек", дали простотиите с протежето му Мархолев не спомогнаха да си замине толкова бързо?!?
Иначе няма да забравя, бях заек в английската, дойде и ни направи чуден концерт горе в музикалния кабинет, ей така импровизирано, голям кеф беше...
5.
Росица Казакова
16.12.2011 19:43:56
1
6
Поклон пред Човека и Твореца! Моите искрени съболезнования!
4.
М.Любчева
16.12.2011 19:29:50
1
10
Сбогом, Пламене! Ще продължиш да бъдеш с нас - прекрасен човек и талантлив творец! Поклон!
3.
D.Petrova
16.12.2011 19:19:47
0
6
Mnogo Golqm, Talantliv i Skromen...
Bez nego - Burgas nqma da e sashtiq! Sbogom trubadure! Po4ivai v mir!
2.
tragediq
16.12.2011 18:15:53
0
4
Svetla mu pamet.
1.
maria
16.12.2011 17:00:48
0
6
VE4NA MU PAMET
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Какво да правим с останалите козунаци от Великден Какво да правим с останалите козунаци от Великден Вижте някои вскуни идеи Талантливи млади музиканти ще ви очароват на фестивала "Солисими" Талантливи млади музиканти ще ви очароват на фестивала "Солисими" Събитието ще се проведе на 10,11 и 12 май в Дома на Нефтохимика  Сервитьорка роди син от този чалга изпълнител, жена му е бясна Сервитьорка роди син от този чалга изпълнител, жена му е бясна Детето се е родило на 10 април и носи името Калоян Народната певица Николина Чакърдъкова направи грандиозен празникът на с. Лозенец Народната певица Николина Чакърдъкова направи грандиозен празникът на с. Лозенец Селото отбеляза своята 100-годишнина от създаването си  Тази певица чук 23 г. без своя любим, защо Тази певица чук 23 г. без своя любим, защо Остава загадка от кого е впечатляващият букет от червени рози, с който Лидия се похвали в мрежата   46% ръст на младежката безработица в България, сочи Евростат 46% ръст на младежката безработица в България, сочи Евростат Страната е една от членките на ЕС с най-драстичен ръст Задържаха жена, пробола с ръжен съпруга си Задържаха жена, пробола с ръжен съпруга си Мъжът ѝ е посочил пред разследващите, че ще се откаже да завежда съдебно дело От листата на БСП отпадат знакови фигури от миналото От листата на БСП отпадат знакови фигури от миналото В Бургас водач на листата на БСП ще бъде инж. Петър Кънев Летището в Бургас ще се развива с парите от туристите, каза кметът на Поморие Летището в Бургас ще се развива с парите от туристите, каза кметът на Поморие Общинските бюджети няма да бъдат ощетени, добави градоначалникът Иван Алексиев Циклон понижава температурите с 8 градуса, очаква се да вали дъжд до уикенда Циклон понижава температурите с 8 градуса, очаква се да вали дъжд до уикенда Най-съществените валежи се очакват в сряда и в четвъртък, прогнозира климатологът проф. Георги Рачев
Путин встъпва в петия си президентски мандат, САЩ и повечето от ЕС бойкотираха инаугурацията Путин встъпва в петия си президентски мандат, САЩ и повечето от ЕС бойкотираха инаугурацията Украинското министерство на външните работи призова международната общност да не го признават за демократично избран и легитимен президент на Русия Глобиха Тръмп и го заплашиха със затвор заради неуважение към съда Глобиха Тръмп и го заплашиха със затвор заради неуважение към съда Причината е нарушаване на заповедта да не прави публични коментари за съдебните заседатели Израелски танкове атакуваха Рафах, петима палестинци убити при удари Израелски танкове атакуваха Рафах, петима палестинци убити при удари Бенямин Нетаняху не се вслуша в призивите на международната общност да не атакува южния град, в който живеят около 1,4 милиона души Телецът да се пази, а Ракът да не говори за пари! Телецът да се пази, а Ракът да не говори за пари! Хороскоп за деня – 7 май 2024, вторник  Как Грузия върви по пътя на Украйна Как Грузия върви по пътя на Украйна В Тбилиси "Грузинска мечта" формално поддържа проевропейски курс, но всъщност все повече се отдалечава от Европа и се приближава към Москва Почина един от най-великите футболни треньори в света Почина един от най-великите футболни треньори в света Издъхна на 85-годишна възраст 8 загинали и 11 ранени при катастрофа между микробус и камион в Турция 8 загинали и 11 ранени при катастрофа между микробус и камион в Турция Микробусът бил смачкан при удара и е паднал по склон Германия отзова посланика си в Русия Германия отзова посланика си в Русия Причината е, че Социалдемократическата партия стана мишена на кибератака, която според Берлин е била организирана от Москва Цял живот сме чистили фурната грешно Цял живот сме чистили фурната грешно Оказва се, че много от нас от незнание, сме чистили грешно и неефективно фурната в кухнята си Опитаха се да застрелят косовския политик Марко Ябланович Опитаха се да застрелят косовския политик Марко Ябланович Ябланович е част от партията на министъра на общностите и завръщането в правителството на Косово Ненад Рашич – гражданската инициатива „Свобода, справедливост и оцеляване“ (GI SPO)
Румен Драганов, Институт за анализи и оценки в туризма Румен Драганов, Институт за анализи и оценки в туризма България хич не е зле като брой туристи Виц на деня Виц на деня Харалампи търси работа на жена си. Моли да е в някаква секретна служба, за да няма право да му разправя как е минал денят ѝ. Виц на деня Виц на деня - Гладна ли си?
- Да, много!
- Ай наяж се преди да дойда да те взема!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нови изследвания показват, че хората вярват на всяка простотия, ако тя започва с думите: "Нови изследвания показват, че"...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори