×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Как да отслабнете веднъж завинаги без диети - метод, който доказано работи


02 Ноември 2023, Четвъртък, 11:20 ч.
Автор: Флагман.бг

Всички ефективни диети са изградени на един принцип – приемат се по-малко калории, отколкото се изразходват

Това е единствения правилен начин, който ще ви помогне да отслабнете и да не си възвърнете излишните килограми.
За да функционират нормално всички системи на тялото, е необходима енергия. Когато пием и ядем, тялото получава тази енергия. Както знаете, количеството енергия се измерва в калории.

Когато приемаме повече калории, отколкото изразходваме, енергията не отива никъде и се отлага по страните, корема, с една дума - под формата на мастни натрупвания. Следователно, ако за определено време приемаме повече калории, тоест енергия, отколкото изразходваме, ще напълнеем.

Следователно, отслабването е въпрос на общ прием на калории, нищо повече. Не мазнини, не въглехидрати, дори не протеини, а точно количеството калории, които приемаме.

Всички ефективни диети са изградени на един принцип – приемат се по-малко калории, отколкото се изразходват. Това е всичко, няма друг начин да отслабнете.

Какво не трябва да правите, ако искате да отслабнете веднъж завинаги?
Гладуване
Ако човек напълно откаже да яде, тялото не получава важни хранителни вещества - протеини, незаменими киселини, витамини и минерали. Всичко това се отразява на здравето. И рано или късно, след края на гладната стачка, теглото не само се връща, но и наваксва пропуснатото време.

Използване на монодиети
Всички монодиети се основават на принципа на консумация само на един продукт за определено време, което в 100% от случаите води до хранителен дефицит и обостряне на заболявания. А след приключване на такава диета - до натрупване на нови килограми.

Използването на фетбърнъри, чай за отслабване и др.

Хората продължават да вярват в магически средства за отслабване, но ефектът им е временен и могат да навредят на здравето. Ако не ядете по-малко калории, отколкото изразходвате, никакъв магически продукт няма да помогне.

Пълен отказ от печива, сладкиши, пържени храни
Въпреки че всички диети изискват да се откажете от тези нездравословни храни, а те наистина са вредни, ако искате да отслабнете без диети и да не напълнявате, поне понякога трябва да включвате в менюто си храни, които обичате. Но рядко и в контролирани количества. Иначе рано или късно ще се разпаднете. Тъй като „забраненият плод“ е особено привлекателен, ще го опитате и дори ще преядете. Природата ни е устроена така, че когато нещо ни е забранено, ние го искаме още повече.

Доказано е, че ако човек като цяло приема по-малко калории, отколкото изгаря, тялото няма да реагира на малки включвания на „нездравословна“ храна в диетата. А човекът ще бъде в страхотно настроение, докато отслабва.

Следователно, ако обобщим диетите, колкото и „ефективни“ да са те, временните промени водят до временни резултати и щом човек се върне към старите хранителни навици, той се връща към „старото“ си тяло.

Как да отслабнете правилно?
Трябва да отслабвате бавно
Експертите препоръчват да отслабвате постепенно, като не губите повече от един и половина до един кг на седмица. Изключение правят случаите на затлъстяване - в този случай човек може да загуби повече от 1 кг на седмица, но под наблюдението на лекар. Като цяло моделът тук е следният – колкото по-малко излишни килограми има човек, толкова по-малко трябва да свали за една седмица.

Постоянен контрол на калориите
Невъзможно е да отслабнете, ако не контролирате броя на консумираните калории. Преброяването на калориите може да се извърши чрез претегляне на храната и използване на лъжици и чаши като инструменти за измерване на обема на храната.

Мярка като преброяване на калории е от съществено значение за отслабване, в резултат на което ще разберете колко храна трябва да ядете. И след време се научете да определяте на око колко и какво точно трябва да ядете, за да контролирате теглото си.

За да отслабнете завинаги, храната трябва да бъде балансирана и разнообразна.
Диетата трябва да съдържа протеини, мазнини, въглехидрати, витамини, минерали, които ще помогнат за поддържане не само на правилното тегло, но и на добро здраве и благополучие.

Експертите препоръчват постоянно да се консумират:

•    Пълнозърнести зърнени храни и хляб, бобови растения
•    Нискомаслени протеини - птиче месо, риба, нискомаслени млечни продукти
•    Много зеленчуци и обикновени плодове
•    Здравословни мазнини – зехтин, ленено масло, ядки, мазни риби, авокадо

Движете се повече от всякога
Физическата активност и движението като цяло не са основният фактор за отслабване, тъй като, както отбелязахме, загубата на тегло е почти 100% зависима от диетата. Физически активните хора обаче изразходват повече енергия и се радват на по-добро здраве. Следователно, те не могат да се ограничават в храната толкова, колкото онези хора, които не се движат и не хабят енергия за това. Не е необходимо да се насилвате със специални натоварвания, занимавайте се с вида физическа активност, която харесвате.

Не само се претегляйте, но и измервайте обеми
Добър начин да проследите напредъка си в загубата на тегло е да направите измервания на талията, бедрата и други измервания на тялото. Претеглянето може да бъде само един от допълнителните методи за оценка на резултатите. Ако обемите намалеят значително и загубата на тегло не е толкова забележима, това показва правилна загуба на тегло - че губите това, от което се нуждаете - мастна маса, а не мускули.

Ако искате не само да тежите по-малко, но и да изглеждате добре, оценете резултата по отражението си в огледалото.

Примерно меню за отслабване
Диета за един ден за човек с ниско ниво на физическа активност.

Закуска: 2 поширани яйца, каша от елда 150 г, салата от рукола, твърдо сирене и круша, подправена с балсамов оцет, една голяма ябълка, чай с лимон.

Обяд: печени картофи в яке 150 г, задушено филе от хек 150 г, броколи на пара, среден банан, чаша кафе.

Следобедна закуска: шепа ядки, портокал, парче черен шоколад 15 г, чаша мляко 1,5% масленост.

Вечеря: печено пилешко филе 100 гр., салата от домати, авокадо и червен лук, полята със зехтин и балсамов сос, филия хляб, кисело мляко, чаша вода.

Менюто за отслабване може да бъде разнообразно и вкусно и дори да съдържа малко парченце шоколад. Правилно подбраната диета по отношение на разпределението на съставките и броя на калориите ще ви помогне да отслабнете правилно - с ползи за здравето и завинаги.

Автор: Лора Костова, happy-woman.bg


В категории: Здраве


Флагман.БГ За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура 27/04/2024, Събота 20:20 4
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура Таксата ще се плаща за всеки изпит, на който зрелостникът реши да се яви повторно Как да засилим метаболизма си преди лятото Как да засилим метаболизма си преди лятото Може да ви помогне за отслабване, подобряване на енергията и общото здравословно състояние
Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори