×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Три предложения на "Български възход" в Созопол, които няма да откриете в нито една друга програма


Три предложения на "Български възход" в Созопол, които няма да откриете в нито една друга програма
Кандидатите на "Български възход" в Созопол предлагат конкретни решения
Тема в развитие
виж още
скрий
24 Октомври 2023, Вторник, 18:00 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимки: Иван КОЛЕВ

Формацията предлага решения за нова транспортна схема на града, за рибарския кей, празниците "Аполония" и остров Свети Иван

Предизборната кампания навлезе в заключителната си фаза, а в Созопол приятно впечатление прави появата на един нов играч – „Български възход“.

Почетният консул на Република Южна Корея Йосиф Спиридонов, който е водач на листата и кандидат-кмет влезе в политиката, за да промени посоката на развитие на общината, защото, както сам казва  – "Созопол губи духа си и е на път да се превърне във втори Слънчев бряг."

„Български възход“ имат интересни идеи, които не са част от никоя друга програма.

Някои от тях са иновативни и изглежда са изпреварили времето си, други са прагматични, а трети – връщат Созопол към корените му. (ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ В НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ)

„Наистина вярвам, че хората ще ни припознаят. Нямаме никакви зависимости! Можем с открито лице да застанем пред избирателите си и да ги гледаме в очите. Мисля, че е време да загърбим партийните и лични пристрастия и да управляваме Созопол в интерес на гражданите“, категоричен е Йосиф Спиридонов, в чиято почтеност едва ли някой в Созопол има съмнение.

Флагман.бг представи част от тях, а днес ще прочетете за още четири от приоритетите на "Български възход".

Три от тях няма да откриете в нито една листа - визията за рибарския кей, философията за транспортната схема и празниците Аполония.

Както писахме "Български възход" имат интересна концепция за остров Свети Кирик, както и за възстановяване на дюните на Алепу. 

Рибарският кей

"Български възход" и Йосиф Спиридонов предлагат това пространство да се отвори към Стария град, превърне в място за разходка и зона за фестивали 

Община Созопол да си върне рибарския кей в Стария град, да премахне паркинга и да го отвори като място като място за рекреация и фестивали.

За изпълнението на тази цел ще работят „Български възход“ още от първия си ден в местния парламент.

В момента съоръжението се стопанисва от дружество, което е еднолична собственост на Министерството на земеделието. Идеята на „Български възход“ и Йосиф Спиридонов е отварянето на тази зона към Стария град.

„Атмосферата на Созопол се губи, затваряйки една от най-хубавите части в Стария град. Ще се борим да си върнем собствеността. Знам, че това е възможно. Ще използвам контактите си и идеите, които имаме, за да убедим държавата, че трябва да възстанови пристанището и зоната около него на Созопол. Ние ще го поискаме и се надяваме на разбиране в интерес на българските граждани “, категоричен е Йосиф Спиридонов.

Остров Свети Иван

Остров Свети Иван има огромен потенциал, категорични са от "Български възход" 

Приоритет на Йосиф Спиридонов и „Български възход“ ще е и Свети Иван – най-големият български остров, който има потенциал да се превърне в топ забележителност.

Нужна е ясна концепция и план за управление, с който да се иска партньорство с държавата за управлението на острова, категорични са от „Български възход“. 

Плановете на „Български възход“ са от една страна да развие поклонническия туризъм – там бяха открити мощите на Свети Йоан, а от друга – да се направи сцена за изкуства и отвори музей с артефактите, открити на Свети Иван.

На острова има и скални зайци, които са уникални за България. Те подарени от австрийския император на Созопол и повече от век се развъждат на острова, където са открили идеалния си хабитат.

Йосиф Спиридонов и „Български възход“ имат прагматична визия за остров Свети Кирик, където виждат не хипотетичното изграждане на "Лувър", а Рибарско училище. (ВИЖТЕ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ)

Аполония

 Празниците на изкуствата са страхотни, но защо не ги организира общината, питат от Български възход

"Български възход" и Йосиф Спиридонов предлагат изцяло нова концепция за празниците на изкуството „Аполония“, които са емблематични за Созопол.

На първо място връщане към класическия формат – в дните от 10 до 22 септември, както е било дълги години.

В момента празниците се организират от външна фондация, която получава финансова помощ от общината. Промоутърите са избрали да ги провеждат в активната част на лятото, а визията на Йосиф Спиридонов е те да са през септември, за да удължат сезона – с мисия към бизнеса и туризма в Созопол, а не към печалбата на организаторите.

„Идеята ми може и да не се хареса на някого, но на първо място поставям интересите на Созопол. Смятам, че Общината има капацитет и възможности, за да организира „Аполония“. Не правя сметка на парите, които печели фондацията, но съм изчислил колко губи общината. Отпуска се общинска субсидия от 50 хил.лева, след това се дават консумативи за още толкова – дава им се амфитеатъра, осветление, озвучаване, други зали за концертите. Общината е предоставила на тази фондация възможност да търгува с тротоарното право - от палатките на търговците пред сцената не влиза нито лев в бюджета. Губят се и приходите от билети, които не са малко. Музикантите, артистите и участниците ни са прекрасни, те са на световно ниво, но за съжаление са лошо платени в България. Общите разходи за изпълнителите са от порядъка на 50-60 хил.лева. Подчертавам, че не смятам колко печели въпросната фондация, а изчислявам колко губи Общината, а това са 500-600 хил.лева на година, с които може всяка година да правим по една хубава спортна площадка и парк в някое село“, каза пред Флагман.бг Йосиф Спиридонов.

Созопол е предоставил марката „Аполония“ на външна фирма, която не мисли стратегически, а гледа единствено собствената си печалба, недоволен е той.

Йосиф Спиридонов си спомня романтичните години на „Аполония“, когато творци от цялата страна се събираха през септември в Созопол и даваха друга атмосфера на курорта.

Транспортната схема

Внедряването на модерни електробуси в градската транспортна схема е една от идеите на "Български възход"

Иновативно е предложението на „Български възход“ за транспортната схема на града. Те предлагат да се изгради буферен паркинг в кв. „Мисари“, откъдето туристите да се извозват до Стария град с електрически шатъл или голф колички с билета от паркинга.

„В Европа има много подобни примери на градчета, които не са по-красиви от Созопол. Дори напротив! Може да приложим този опит и съм сигурен, че ще е успешен“, категоричен е Йосиф Спиридонов.

Йосиф Спиридонов и съветниците от „Български възход“ имат различна визия за новата автогара. Според тях тя не трябва да е в Стария град, защото той се задушава, а в кв. "Мисари", където има отредени 8134 кв.м. и са минали всички процедури – до „Лидл“.

От „Български възход“ ще настояват за възстановяването на градския транспорт в Созопол. Има много възможности Общината да кандидатства по програми за електрически автобуси и да осигури адекватна връзка между кварталите.

„Созопол не върви в добра посока. Това се опитваме да променим. Заставаме с чисти помисли и ясни идеи за развитието на общината. Заради това слоганът на нашата кампанията е – „Созопол – любов и съдба““, завърши Йосиф Спиридонов.

 




Флагман.БГ За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура 27/04/2024, Събота 20:20 4
България Всички новини
9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура Таксата ще се плаща за всеки изпит, на който зрелостникът реши да се яви повторно Как да засилим метаболизма си преди лятото Как да засилим метаболизма си преди лятото Може да ви помогне за отслабване, подобряване на енергията и общото здравословно състояние
Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори