×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Васил Терзиев се оказа племенник на Петър Младенов


Васил Терзиев се оказа племенник на Петър Младенов
Чичото на Васил Терзиев ще остане в история с репликата - "По-добре танковете да дойдат", изречена по време на един от големите протести през 1989 година
11 Октомври 2023, Сряда, 07:33 ч.
Автор: Флагман

Бащата на Петър Младенов – Тошо, е партизанин и в негова памет родното му село Урбабинци е прекръстено на Тошевци. А сестра му Йордана е баба на Иглика Цекова (Терзиева по мъж), майка на кандидата за кмет на София Васил Терзиев

Кандидатът за кмет на София Васил Терзиев е племенник на Петър Младенов, който бе дългогодишен министър на външните работи по времето на Тодор Живков. Шокиращата новина съобщи БГНЕС. 

Жителите на малкото селце Тошевци във Видинско с вълнение следят кметската битка в София. То е известно с това, че е дало на българската политика Петър Младенов, който през ноември 1989 г. замества Тодор Живков като председател на Държавния съвет на Народна Република България.

Самият Васил Терзиев също е разказвал за селцето във Видинско, където ходил като дете. Това е родното село на майка му – Иглика Цекова. Нейният баща Цеко Цеков е първи братовчед на Петър Младенов.

Бащата на Петър Младенов – Тошо, е партизанин и в негова памет родното му село Урбабинци е прекръстено на Тошевци. А сестра му Йордана е баба на Иглика Цекова (Терзиева по мъж), майка на кандидата за кмет на София Васил Терзиев.

Кариерното развитие на Иглика Цекова в Министерството на външните работи става именно по времето на Петър Младенов като министър. Последният е назначен за министър на външните работи на 35 години по лично настояване на Живков.

Бившият председател на Комисията по досиетата Методи Андреев заяви, че високопоставени служители на ДС са били не само бащата и дядото на Васил Терзиев, но и неговата майката.Иглика Цекова Терзиева е офицер в Шести отдел на Първо главно управление на ДС. Това е информационният и аналитичен център, в който постъпва цялата секретна информация от всички структури на ДС и МВР в страната. Години наред майката на кандидат-кмета на ПП-ДБ е разполагала с достъп до свръхсекретна и важна информация, до която не са допускани случайни лица.

Дядото на Васил по майчина линия Цеко Вельов Цеков (първи братовчед на Петър Младенв) е кадрови служител на МВР - Видин.

Петър Младенов остава в историята ни със скандалната си фраза „по-добре танковете да дойдат“, изречена по време на големия протест на 14 декември 1989 г. пред Народното събрание. Тогава над 20 000 души искаха отмяната на член 1 от комунистическата конституция, според който цялата власт беше в ръцете на БКП. 

Макар и произнесена на 14 декември 1989 г., репликата стана известна по време на предизборната кампания на СДС в лятото на 1990 г. като част от клип, изготвен от режисьора Евгени Михайлов. Самият Младенов твърдеше, че не е казвал "по-добре танковете да дойдат", а "по-добре Станко да дойде" (става въпрос за бившия министър-председател Станко Тодоров). 

Никой обаче не му повярва, а последващите експертизи показаха, че Младнов е казал именно "по-добре танковете да дойдат". 

След излъчването на клипа избухнаха протестите, известни като "Градът на истината" - стотици палатки пред сградата на президентството. По време на "Градът на истината" беше осъществен палежът на Партийния дом - една от спорните и неразгадани случки в най-новата ни история.

Още преди официалната номинация на Терзиев за кандидат-кмет на София от ППДБ стана ясно, че Александър Терзиев - бащата на Васил е бил офицер от ПГУ. От 1952 до 1976 г. шеф на Трето главно управление е Васил Терзиев - дядото на кандитат-кмета на София от ППДБ.

"В Държавна сигурност „не всички са били еднакви, не всяка структура е била мракобесна… Много от хората, които са работели в тези структури… се грижат за интересите на държавата по различен начин“, обяви Васил Терзиев, с което предизвика острата реакция на Иван Костов.  

“Те това говореха - че не са всичките лоши, че има добри и лоши. И накрая "лошите" излязоха явочниците и вербуваните хора, а офицерите се изпокриха и станаха капиталисти. Това за мен е много неубедително. И знам, че хората, които говореха така, са основната спирачка за незавършването на българския преход", коментира бившият син лидер.

 




От какво е болен този певец
От какво е болен този певец 28/04/2024, Неделя 20:00 1
45
Коментара по темата
45.
Електра
13.10.2023 18:45:56
0
4
Демек софияндетата ще гласуват или за ДС ДОНОСНИК ИЛИ ЗА ЕДНА МУРГАВА СИГАНКА...
44.
hmmmm
13.10.2023 16:50:09
0
3
Не забравяйте червената книжка на БКП в задния джоб на Бойко!
Успех на ПП/ДБ и БСП на изборите..!
43.
ХХ
13.10.2023 11:08:01
0
2
До 41

"С Иво Инджев положението е същото!" - ми и с Дайнов е същото. Стипендиант на БКП в академята им за подготовка на кадри в АОНСУ.
Най-големите атлантици са рожба на БКП. Факт.
42.
Asas
12.10.2023 16:25:03
0
5
Бай Ганьо го е казал - всички са маскари.
Яжте, пийте и си носете новите дрехи.
А да и загасете телевизора.
41.
!!!!
12.10.2023 15:18:40
0
7
С Иво Инджев положението е същото! Цялата му рода е от активни борци и ДС-ари, той самият 5 години учил в Москва със стипендия от МВР, аднес най-големият борец за демокрация!? Затова и най-яко агитира за детето на ДеСето - Васил Терзиев! В случая имаме типичното положение - халваджията за бозаджията!
40.
До 29
12.10.2023 13:29:01
0
5
майка ДС + баща ДС = дете ДС!
Той целият му род са ДС!
Е и, това означава ли, че новият кмет ще е ДС? Че тогава и екипът му ще е от ДС.
39.
Само да питам за един приятел
12.10.2023 13:20:55
0
4
Новият кмет на София комунист ли ще е? За Васко Терзиев де, но не партизанина, а внук му.
38.
проф. Смислов
12.10.2023 08:34:35
2
7
Новината е логична за всички, запознати с особеностите на с. Тошевци, Видинско. На това момче - Васил, на 10 ноември са му дали не куфарче с пари, а куфарче с набит код, който да продава в чужбина. Кодът са го били писали невероятно умни служители на МВР - Видин, които са му били роднини по майчина линия. Американците като са видели този невероятен милиционерски код са дали на Васил милиарди долари, с които той сега се опитва да вземе властта в София и да я превърне в едно голямо Тошевци, в което да посреща своите внуци.... Хитро, а? Ваш, Смислов
37.
ХХ
11.10.2023 19:31:23
5
3
нали искате евроатлантизъм бе, про'с'таци неграмотни?
Какво ревете?!
Навремето първиат атлантик Соломон Паси помогна на Луканов да няма лустрация.
ПП. Права е Тиквата, че европеидните про'с'таци само мачкане заслужавате, нали?!
36.
ХХ
11.10.2023 19:27:27
7
7
Голям проблем.
Про'с'таците си избрахте неграмотния Киро харварда с фалшивата диплома и лъжливото гражданство, че що един дет "започнал от нулата" милионер да не си изберат?!
35.
Американец
11.10.2023 18:07:41
4
4
Ако ГЕРБ вземат и София,Цялата власт ще е тяхна: София,Пловдив,Варна,Бургас,Стара Загора
34.
Американец
11.10.2023 18:05:34
4
7
Край с Терзиев!
33.
Сульо или Пульо
11.10.2023 16:26:00
4
11
На софиянци им извъртяха голям номер. Да избират между трета цедка Държавна сигурност и мисирчик, предложен от коалиционните партньори Герб.

Не че има голяма разлика. ПъПъДъБъ-тата се синчетата на висшия ешелон на ДС и БКП, докато Герб се подкрепя от по-ниското ниво комунисти и ченгета - семействата на бивши военни и милиционери, които направиха опит да се пребоядисат в синьо. А зад Корнелия останаха най-наивните бивши членове на БСП, искрените русофили и т.н. Затова последните се стопиха толкова бързо под 10%.

А сметката е ясна и доста обезкуражаваща: ПъПъДъБъ-то, Герб и БКП се подкрепят общо от над 70 процента от българите. Като се добавят подобните на тях Възраждане и чалгите, стават почти 100 процента.

Добрата новина - всички българи сме единни, доколкото подкрепяме ен-ти цедки на ДС, БКП, ченгетата и военните от комунистическия период.

И още една добра новина: София няма оправия, защото пръкнал се за 30-на години 2-милионен град е необратимо повреден. Но за Бургас, като по-малък град, все още има някакъв шанс поне някои неща да се подобрят или поне да не се влошат като в София.
32.
до 31
11.10.2023 15:37:24
2
4
Всеки има право на избор!
Затова се гласува!!!!
31.
до 30
11.10.2023 14:03:28
5
24
Цитирам Ви:
"А това,че дядо ти или прадядо ти е бил партизанин или някакъв деец едно време няма никакво значение!
Децата не са отговорни за постъпките на ридителите си!"

Не партизани или някакви дейци, а генерали от Държавна сигурност!
Целият му род е от ДС!
"Успешната" му компания стартира като част/отдел от ДС-фирма, финансирана с ДС-финанси и собственост на ДС роднини. После се отделя като юридически "самостоятелна" компания и бива продадена.

Но щом смятате, че младото интелигентно момче с много труд и умения е постигнало всичко, така да е.
30.
българин
11.10.2023 13:43:56
21
6
Защо не изберете за кмет един комбайнер и да спрете да бръщолевите злобни коментари по форумите?!
За да се кандидатира човек за кмет на София трябва да е образован,интелигентен да си има понятие от голяма ръководна длъжност и отговорност!
Това не е една фирма с 20служители която да ръководиш!!!!
Така,че кандидатите да знаят,че ще отговарят за всяка една нередност!!!!
Те ще са на пангара!!!!!
А това,че дядо ти или прадядо ти е бил партизанин или някакъв деец едно време няма никакво значение!
Децата не са отговорни за постъпките на ридителите си!
Има много умни и находчиви деца /млади хора/ учени които могат да управляват много добре,но старите кучета не им дават връх,това е истината и винаги намират компромати!!!!
Спрете се и дайде път на младите амбициозни образовани хора!!!!
29.
Родословно дърво
11.10.2023 12:38:29
4
29
Двама дядовци- генерали от ДС, единият е бил началник отдел.
Братът на единия дядо- генерал от ДС.
Баща- офицер от ДС.
Майка - офицер от ДС.
Вуйчо- офицер от ДС.

Човекът раздува легенди, че е тръгнал от нулата, че не знаел кой от родата му какъв е бил, че никой не му е помагал и прочие. Документите на фирмата му обаче показват точно обратното.
Получава се типичния кандидат "Аз не съм това което съм", а народът кима одобрително и го избира.
28.
!!!!!!
11.10.2023 12:36:54
0
19
Абе тъп народ сме си и това е!!!
27.
SS
11.10.2023 11:46:05
2
34
Управляват ни три поколения червена измет . Мръсна сган .
Това е положението , дами и господа .
26.
ДС комунизъм
11.10.2023 11:30:15
3
25
Всеки свързан с ДС по някакъв начин чрез роднини, прадядовци или лично няма праео да заема ръководен пост! Това трябва да извоюваме, виждаме до какво води управлението на ДС , която е разпростряно на всички етажи във властта!
25.
4ERVENO KUFAR4E
11.10.2023 10:48:59
1
22
Dokato ne iz4istim politikata i buznesa ot komunisti4esko-donosni4eskite otlomki, nyama da ima opraviya.
24.
тони
11.10.2023 10:41:21
6
26
Пе*ерасти, бивши комунисти и крадци!
Колко е красива коалицията ПП-ДБ-ГЕРБ-ДПС!
И пак за тях да гласувате, идиоти!
23.
до 22
11.10.2023 10:36:54
0
18
Не ве, Станко да дойде
22.
kvk
11.10.2023 10:34:15
3
10
Най-добре е да дойдат танковете.
21.
Хохохо
11.10.2023 10:08:36
1
34
Всичките са един дол дренки.
Агент " Буда" харесва това.
20.
Е как какъв е бил
11.10.2023 10:04:28
3
28
Не знаеш ли че баща му е бил милиционер, но единствената връзка която имал е да се уреди да прибира помията от почивните станции в Банкя с която е хранел прасетата си и от които пък нашият водач е нагъвал филии с мас и голям е порасъл.
19.
XX
11.10.2023 09:24:55
7
31
A на Бойко Борисов баща му какъв беше....а
18.
%-)
11.10.2023 09:20:57
21
26
Васил Терзиев, че е комунистическа унука е ясно, но пък човек не може да си избира роднините. Ако има качества, що пък не?

От друга страна Евгени Михайлов е много спорна личност и със съмнителни качества.
Завършил кинорежисура във ВГИК – Москва през 1980, но след спорният запис за танковете, за който има съмнения, че е фалшифициран в Унгария, пристава на СДС и яхва вълната. А през 2017г е кандидат за депутат от партията на Лютфи Местан...
17.
gradski
11.10.2023 09:19:08
7
27
ПП - децата на ченгетата ....
16.
Даа
11.10.2023 09:12:42
10
21
Вуйчото на стринката на лелята на баба и е трети братовчед на дядото на кандидат кмета. Вуйчото е бил и нещатен ДС информатор, т.е. информирал е държавата кой от съселяните в Тошевци краде краставици от полето. А това е огромно петно и тежка сянка върху способностите на бъдещият кмет.
За такива случаи народът ни казва - Ами, яж му х.. като не ти харесва.
15.
до 14
11.10.2023 09:09:16
7
29
Aз предлагам да започнем от елита на ГЕРБ
14.
до #9
11.10.2023 09:03:31
8
30
най-прагматичното е всички новозабогатели капиталисти, отрочета на бившите комунисти, да върнат всичко заграбено, ако не доброволно, то принудително. Щото ако не бяха мама, тати, дядо и баба с откраднатите от народа парички, това момченце щеше да е обикновено програмистче в някоя фирма на детенце на бивши комунисти, а не технократ, преуспял бизнесмен и т. н., както щеш го наричай...
13.
do 11
11.10.2023 09:02:09
0
32
Нашият Митко също е голям бизнесмен.
12.
Коши Прайм™
11.10.2023 08:59:46
5
33
Важна новина от последните минути:
Оказва се, че кучето на Терзиев не е било от ДС!
Немска овчарка е и е работило по линия на ЩАЗИ.
11.
Алоу
11.10.2023 08:56:49
4
22
Ами как иначе се става голям бизнесмен у БГ-то? Но и Хекимяна не е по долу, продаде се набързо пък може да е било и системно. Целта е да се отврати народа и ония некрасивия корпулентен момък да се изживява за номер1.
10.
Чугунена тиква сърп и чук
11.10.2023 08:55:05
9
27
Колко мандри е ограбил този партизанин, преди да дойде "освободителната червенаКолшмародер армия"? да освободи бълг народ от луканки, ракия,добитък, земи и най-вече свобода?
Питам за един преател!
9.
хайде по прагматично
11.10.2023 08:47:42
15
24
Не ви ли стига вече близо 80 години все борци да ви управляват. Преди 1989 г. активни борци против капитализма, после активни борци против комунизъма. Сега поне София ще избере който разбира от работа и технологии, а не от борческа практика.
8.
До 6
11.10.2023 08:43:18
3
41
Само където комунягите и децата им сега са първи натовци и европейци.Демек там където е килипирът у новият им господар.
7.
ТБС
11.10.2023 08:30:58
6
17
До 1, те от маалата, всички са братя, сестри, братчеди, хахаха. А крадливото и жалко паразиче, да се беше останало в сянка.
6.
Гхъ
11.10.2023 08:30:07
12
31
Едно време комунистите мачкаха децата и внуците на фабрикантите. Сега със същото мислене плюят други деца и внуци. Комунизмът е жив.
5.
тимишуара
11.10.2023 08:19:02
5
53
служителите на ДС и комунистите, съответно - техните дечица и внуци, станаха най-големите демократи и капиталисти, с парите, ограбени от всички нас. Никога не е късно за лустрация - до девето коляно и отнемане на цялото им незаконно богатство.
4.
Самюел Клеменс
11.10.2023 08:17:55
9
32
За дядо му разбрахме, забравил е да спомене чичото. Ми той пребоядисан хоманъз уа, настоящ либераст като всичките. Всичките иZроди на пп-дб-гроб са хоманъзи.
3.
Стефан Бургаски
11.10.2023 08:09:07
10
55
Мале... Софетата какъв кмет ще си изберат... Той, кротък, мазен, лигав, хлъзгав, с лични амбиции за власт.. Абе с две думи - за нищо не става...
2.
Мъфина се оказа
11.10.2023 08:08:52
6
24
на хранилка на гроб
1.
Не се спряхте
11.10.2023 08:04:01
14
43
Глупаци. Иван Костов по подобен повод беше казал - Всички сме братовчеди.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия „Ако имахме една забежка с публичен ресурс – щяхме да сме в затвора, чакат ни отдавна, нямаше да ни го простят“, категоричен е съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Най-сериозната промяна в Наредбата е свързана с двойно увеличаване на броя на медицинските специалисти, които трябва да се осигурят на всяка една такава водна площ Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Ако се освободи от зависимостите бихме седнали да преговаряме с него, обяви съпредседателят на Промяната Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса За съжаление обаче най-студено се очаква да е именно по празниците От какво е болен този певец От какво е болен този певец Мистериозно заболяване мъчи Галин Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Двамата баджанаци и до днес били близки приятели  Това е най-големият стратег в "Един за друг" Това е най-големият стратег в "Един за друг" Сияна играе умно  Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Kъм мoмeнтa пpи пoĸyпĸи oт фepмитe цeнитe "нa eдpo" ca 8-9 лв/ĸг живo тeглo, a "нa дpeбнo" (1-2 aгнeтa) ca 10-12 лв/ĸг живo тeглo Нещо невероятно се случва с планетите Нещо невероятно се случва с планетите В личен план съвпадът на двете планети ще се отрази най-много на родените в трета декада Телци, Раци, Деви, Козирози и Риби Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Бившият Първи притежавал строго секретни записи и снимки на НЛО
Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори