×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Кола се преобърна в Шуменско, шофьорката – с 1,91 промила и положителен тест за метамфетамин
  • Митничари откриха контрабандно злато за над 80 бона на "Лесово"
  • Росен Желязков се отказва от европарламента
  • 15-годишно момиче се удави след падане в напоителен канал
  • Vivacom тества първи в България най-новата мобилна технология 5.5G
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Как Армения загуби окончателно Нагорни Карабах


Как Армения загуби окончателно Нагорни Карабах
Революцията от 2018 г. доведе на власт човека на Световния икономически форум в Давос – Никол Пашинян
22 Септември 2023, Петък, 20:00 ч.
Автор: Божидар БОЖКОВ

Докато тя се бе отдала на либерал-глобалистични утопии, Азербайджан се подготви за война. И я спечели

В сряда Армения загуби окончателно Нагорни Карабах. Събитието остана извън интересите на мнозинството българи, улисани във вътрешни политически страсти. А напразно. Макар война между арменци и азербайджанци, това бе конфликт, в който плътно участва и Турция. Дори само по тази причина е нужно случилото се там да ни интересува, да го познаваме в детайли и да си извадим необходимите изводи.

По отношение на Турция българи и арменци имат много сходна съдба. И двата народа в различни етапи от развитието на Османската империя и появилата се от нея младотурска държава са били подлагани на касапници. Покрай фамилните истории на десетките хиляди наследници на избягалите някога у нас арменци знаем през какви кошмари са минали техните деди, за да се спасят от турските зверства. Макар ние по някакъв начин да сме преодолели миналото, и днес да гледаме на Турция като слънчево място за курорт, евтин пазар за алъш-вериш или последна надежда за лечение на фатални заболявания, арменците още ближат своите рани. По тази причина тяхната държава не поддържа дипломатически отношения с Турция.

По отношение на международното право Нагорни Карабах е част от територията на Азербайджан. Етнически обаче регионът е населен основно с арменци. Този християнски район попада в рамките на ислямската страна заради нехайството на Руската, а сетне и на съветската империи към народите, които я населяват.

Вождовете на Русия и Съветския съюз, както впрочем е при всички империи, не просто обичат да чертаят границите на покорените етноси с линийка и молив, без въобще да се интересуват от реалните популации, но и съвсем умишлено омешват народностите. Те наивно вярват, че по този начин ги обезсилват и свеждат до минимум вероятността някога да се вдигнат на освободителни въстания. Империите обаче не са вечни. А след края им разчертаните с линийка граници стават арени на много войни. Армения и Азербайджан водят точно четири за Нагорни Карабах.

Първата се случва веднага след разпадането на Руската империя – между 1918 и 1920 г. Втората – също на мига след разпадането н на съветската - 1991-1994 г. В тези два случая арменците са силни, а мотивираната им и добре командвана армия разбива на пух и прах азерските войници.

След 1994 година арменците не просто са си върнали пълния контрол над Нагорни Карабах. Те окупират и няколко близки азербайджански области, като по този начин изграждат около региона предпазен кордон срещу бъдещи азерски атаки. Нагорни Карабах проформа е реорганизиран като независима република със свое правителство. Изглежда оттук нататък работата е в ръцете на арменските дипломати, които трябва да убедят света, че пред свършен факт не му остава нищо друго освен да признае фактическото положение.

Но арменците се сблъскват с два неочаквани фактора. От едната страна са клановете в Нагорни Карабах, които - видели се с власт, започват да налагат своите частни интереси над интересите на целия арменски народ. От другата застават геополитическите претенции на Русия. Поотърсила се от комунистическата идеология, новата руска държава постепенно започва да възвръща своите стари имперски навици. Тя залага на принципа „разделяй и владей“. Властите в Москва притискат приятелски настроените към тях правителства в Ереван да не признават официално независимостта на Нагорни Карабах срещу обещанието да помагат на Армения с оръжия в рамките на Организацията на договора за колективна сигурност (ОДКС), в който двете държави членуват. Тази организация, също както е при НАТО, на хартия трябва да защитава своите членове, ако те бъдат нападнати от друга държава. В същото време Русия изнася оръжия и за Азербайджан. Така се стига до абсурда младата република, за която Армения е водила няколкогодишна война, да не е призната дори от държавата, която я е създала. При това положение Нагорни Карабах няма как да разчита да получи международно признание.

Безизходната ситуация е напът да се реши, когато в началото на новия век Баку и Ереван започват тайни преговори за бъдещето на региона. Според различни източници, подготвяният документ е предвиждал Армения да върне на Азербайджан окупираните буферни области около Нагорни Карабах, а жителите на региона след референдум да решат сами по-нататъшната си съдба.

Договорът обаче остава неподписан, защото срещу него се обявяват клановете в Нагорни Карабах, които хем не желаят да се разделят с допълнителните придобивки в лицето на окупираните азерски области, хем са недоволни, че са оставени на заден план в преговорите, които от тяхно име водят властите в Ереван.

Междувременно през 2018 година и Армения, по подобие на десетки други народи по света, се улисва по либерал-глобализма. След улична революция на власт в Ереван идва любимецът на всички арменски непеота, на Сорос и на  Световния икономически форум в Давос Никол Пашинян. Наместо с решаване проблема с Нагорни Карабах, а и със сигурността на самата Армения, заобиколена от толкова много вражески сили, той се захваща с познатия либерален дневен ред – зелени сделки, подготовка за членство в Европейския съюз (което и за неизкушения в темата изглежда химера), отслабване и смачкване на армията. Не на последно място в тези процеси е и корупцията, съпровождала всички години на арменска независимост, но избуяла с още по-голяма сила след революцията през 2018 г.

След четири войни помежду им, Армения и Азербайджан скоро може да се изправят и пред пета – за сухопътен коридор към Нахичеван

Докато арменските въоръжени сили са оставени без пари и нови оръжия, азербайджанците се превъоръжават. Турция вижда в това възможност също да изрази имперския си рефлекс като с един куршум удари два заека. Хем ще може да накаже Армения, хем да сложи по свой си начин ръка и върху Азербайджан, когото винаги е разглеждала като втора турска държава, която някога – в по-далечното бъдеще, да присъедини.

Така се стига до третата азеро-арменска война през 2020 година. Азербайджан е силна и богата държава, която получава финанси, съветници и оръжия от Турция. Армения е тотално отслабена и объркана страна, в плен на либерал-глобализма, практически без икономика, без армия и без съюзници. Русия отказва да се намесва. Същото прави и управляваната практически от Москва ОДКС, която заявява, че това е вътрешноазербайджански конфликт, а не война срещу Армения.

Докато Армения се заема със зелени сделки и подготовка за членство в ЕС, Азербайджан подсилва армията си и печели войната

Само за няколко дни Азербайджан смазва арменците, връща си окупираните територии и стига плътно до границите на Нагорни Карабах. В Москва Ереван и Баку подписват примирие, а по границите на Нагорни Карабах са настанени руски миротворци.

Руската агресия срещу Украйна, която отслаби до невиждани от векове нива руската армия, дава нов шанс на Азербайджан изцяло да възстанови контрола над международно признатите си граници. Останал без никакви възможности за действие, министър-председателят на Армения Пашинян заяви в края на август, че признава международните граници на Азербайджан. След това изявление бе въпрос на дни да избухне четвъртата война.

Много характерна снимка – лидерите на Азербайджан Илхам Алиев и на Армения Никол Пашинян преди да подпишат примирието в Москва през 2020 година. Докато победилият във войната е сериозен, победеният е радостен и се смее

Тя се случи във вторник тази седмица, но дори не може да се нарече „война“. Достатъчно бе към столицата на Нагорни Карабах - Степанакерт, да се пратят няколко турски бойни дронове „Байрактар“, които да взривят различни обекти, за да бъдат принудени властите в непризнатата република да обявят капитулация. И този път Русия отново предпочете да стои встрани и да наблюдава безучастно случващото се.

Драмата на арменците от Нагорни Карабах, попаднали от сряда в азербайджански ръце, е много по-голяма. Макар и непризната, досега те живееха в страна, където общо взето се спазваха демократичните порядки, провеждаха се редовно избори, на които се съревноваваха различни партии. Имаха си и медии, където относително, но се спазваше свободата на словото. Азербайджан е диктаторска държава, където властта, по подобие на Северна Корея, е в ръцете на наследствена фамилия - семейство Алиеви. Там изборите са проформа, а свобода на словото няма.

След капитулацията арменците от Нагорни Карабах ще трябва да избират – или да бягат от родните си домове, или да живеят под ислямската диктаторска власт на семейната династия Алиеви и дългата ръка на Анкара

Но това едва ли е краят на този конфликт. При така смачканата арменска армия, и бездушно наблюдаващата отстрани Русия, улисана да превзема Украйна, би било чудо, ако Азербайджан спре дотук. Напълно основателно е да се очаква, че подтиквана от Турция, след няколко години властващата фамилия Алиеви ще започне нова война, вече навътре в територията на Армения. Азербайджан отдавна мечтае да прокара сухопътен коридор до към намиращия се на арменска територия азерски ексклав Нахичеван.

Защо след тази огромна национална катастрофа арменците търпят лидер като Пашинян, а митингите срещу него от няколко дни са хилави и не водят до нищо? Отговорът се крие в самата либерал-глобалистка идеология, която успява да опитоми народите, че друг път, освен нейния, и различни алтернативи, освен нея самата, няма.


В категории: Политика


41
Коментара по темата
41.
Фифи Димитрова
28.09.2023 17:11:58
0
1
Как се е нахилила либерастната кочка само...
40.
разбирач
25.09.2023 13:18:23
0
4
Които е писал статията, освен, че са само общи приказки... прави и внушения без доказателства за това и онова... но като се има предвид как куцо, сляпо и саката е журналист... не се учудвам
39.
много изкривена информация
23.09.2023 23:30:06
1
9
Още една дописка с много изкривена информация на Божидар БОЖКОВ.
В момента в Русия има страшно силна реакция срещу УМИШЛЕНОТО УБИЙСТВО на висши руски офицери от азерите. Погледнете в руските СМИ какво се дискутира сега в Русия и си помислете дали азерите ще си подвият опашките пред Русия.
Забележете, че Иран също ще се намеси срещу азерите заедно с Русия, защото става дума за коридори - азерите искат да разрежат Армения на две и да се свържат с Нахичеван и Турция чрез "Зангезурския коридор"!
Армения е буре с барут на кръстопът от конфликти и коридори!!!
Това е последна информация от гръцките СМИ:
Планът на Путин за "бомба" за Кавказ: "Следващата война ще застраши съществуването на Армения - Тя ще бъде спасена само чрез обединение с Русия", казват руснаци. Бомбено изявление на руски официален представител - "Камбаната" бие и за Грузия
https://warnews247-gr.translate.goog/schedio-v-poutin-gia-tin-apolyti-kyriarchia-ston-kafkaso-o-epomenos-polemos-tha-apeilisei-tin-yparxi-tis-armenias-tha-sothei-mono-meso-epanenosis-me-tin-rosia-lene-oi-rosoi/?_x_tr_sl=el&_x_tr_tl=bg
38.
Флагман лъже
23.09.2023 12:48:00
4
5
За арменците:" Да бе мирно стояли, не би чудо видели ".
За българите, щом са ви толкова вили арменците и Армения прав ви път към фронта. Отивате, вземате АК-47 и право на фронта. От момента на стъпване на фронта имате точно 36 часа живот. В мига, когато покажете носа си сте на оня свят.
Ако не вярвате опитайте.
Дори и тези, които се разкарваха с хеликоптер по тези земи и получиха най-големия арменски нишан не посмяха и сума да обелят. Не отидоха на помощ на арменците.
37.
MiB
23.09.2023 12:41:55
10
5
Армения няма газ. Гадните москали са изтъргували тази земя с азерите. За тая работа са номер 1.
36.
Питанка
23.09.2023 12:39:51
2
2
Само на територията на Азербайджан ли има "компактно етническо малцинство или друга етност от състава на държавата?".
Сава ли това право на селфдетерминация( самоопределение)?
Само срещу българите и арменците ли е извършена поголовно гонение, сеч?
Докога с лека ръка ще раздаване чужди територията и земи?
Кога най-сетне ще разберете що значи СПРАВЕДЛИВОСТ И НАЦИОНАЛНО ДОСТОЙНСТВО ПОСТИГНАТО ЕДИНСТВЕННО И КАМО СЪС СВОЯ ЖЕРТВОГОТОВНОСТ,БЕЗ МУЖСА ПОМОЩ И КРЪВ?
35.
1453
23.09.2023 12:15:41
8
8
Една статия написана от арменец или типичен кръстоносен. Статията е пълна с лъжи и наистина спрямо турския и азербайджански народ. Когато арменците и българите колят и бесят е освободителна война.
Когато турците и азербайджанците си връщат загубеното става геноцид. Така или иначе арменците си получиха заслуженото най-сетне и си седнаха на меките части. Вече сто години ще им държи влага и няма да подменят дори и скрито да си помечтаят да вдигнат ръка и глава срещу турчина
34.
Друго си е
23.09.2023 11:29:39
3
9
Америка да те пази ,справка Афганистан.
33.
мда
23.09.2023 10:24:45
10
9
С военен съюзник като руснята толкова. Договор с Русия не струва и хартията на коята е написан. Бисмарк го е казал преди почти 150 години, ама няма кой да чете история...
32.
Ако Русия
23.09.2023 10:01:24
5
10
Не може да опази армията си, базите си, генералите си, щабовете си, ПВОто си, как да опази другите?
https://youtu.be/3rdNjwSi8DE?si=ZXMSL8ObNCM8jFAw
Щаба на ЧФ на Русия в Севастопол.
Пак сбили всички ракети, обаче марсианците, нали и те помагат на укрите, та руското ПВО пак сбило всички Щорм Шадоу, обаче пропуснало ракетите от Марс, та сградата малко разцепена а командира на ЧФ адмирал СоколОв дал фира, само за него признават рашкуте. Също кат при крайцера Москва от 510 човека оцелели 12,обаче признаха само за адмирала и офицерите, за матросите, не, за да не плащат на семействата.
31.
Ако Русия
23.09.2023 09:50:18
2
11
помогне на някоя държава, ако вкара войски там-лошо ....(Сирия)....
Ако не вкара войски там, а ги остави сами да се оправят пак лошо....(Армения)....
30.
29 "жестоката истина"
23.09.2023 08:25:46
9
14
Адмирации за коментара!
Към написаното, няма какво да се добави. Те "кучетата на село знаят", обаче 80% бг русофилодебили, няма от къде да знаят,защото от както са родени "звездите им говорят, друго".
29.
Жестоката истина.
23.09.2023 08:05:12
15
16
Където стъпи миризливия руски ботуш - там трева не никне!
Това, което стана с Армения, отдавна се очакваше да се случи. Който се е хванал на хорото с ПРОКЛЕТА Русия, той хаир не е видял! Същото се случи и с България, след т.нар. "освобождение" от ПРОКЛЕТА Русия - половината български земи отидоха в съседните държави, и безчет българи бяха убити.
Сега арменците (а уж били хитри) се надяваха Русия да ги "освобождава" и варди от агресия. И логичното се случи. И кучетата на село знаят, че конфликта е разпалван от Русия, за да може Армения да е зависима и да стои в руската орбита.
И накрая какво излезе? Докато имаше туй-онуй - накрая, онуй в туй!
28.
до 25 ре
23.09.2023 03:34:16
3
7
Ти от Божката кскво очакваш?
М'чи той толкоз си може :-)
27.
Арю Сириъс
23.09.2023 00:49:13
9
18
Педеруските безаналоговнетни тапънари за какъв чеп имат бази в Армения? С такива приятели като монголоидната ватнишка орда не ти трябват врагове. Сърбите и те им бяха приятели и още уж са, ама издухаха и те супата.
26.
Дам
23.09.2023 00:27:40
8
18
Натовска Турция направи за Азербайджан, това, което уРоспия за пореден път, не можа да направи за съзника си ОДКБ-Армения. И какво да наорави уРоспия, след като Турция свали руски самолет, а после в Анкара на официално събитие бе убит руския посол Карлов, след което в Сирия и Либия бяха избити колони на руската армия и ПУ се превърна в нежна половинка на Ердо, та се стигна до 2020г и 44 дневната война, победоносна за натовска Турциа и Азерите обединени от "един народ две държави", и пагубна за Армения сателита на Кремъл в съюза ОДКБ, представян от Мацква за аналог, но противовес на НАТО. Само че като всеки ватенков аналогов нет се оказа АналоГовнет. Та не разбрахме При чем сдесь Сорос, Ванга, Галактиката, рептилите, лунното затъмнение и черните магии. Още повече че Русия има военни бази в Армения.
Специална Военна Операция за 24 часа от натовска Турция и Азербайджан, а не като Московското СВО 19 месеца и 1 милион безвъзвратни загуби.
25.
Ре
23.09.2023 00:08:01
13
24
Тази статия е пълна боза с неверни твърдения и заключения като например "намиращия се на арменска територия азерски ексклав???? Не не се намира на арменска територия, на азерска е, и сега Азербайджан ще направи тази територия райска градина за разлика от арменската мизерия досега. Общо взето автора заслужава да му се заведе едно дело за насаждене на омраза, фалшиви новини и дезинформация!!!
24.
d0 22
23.09.2023 00:06:06
5
14
Абе охльов,ти дори не си си направил труда да разбереш,че тази територия е на Азербайджан.Ей такова е нивото на коментиращите като цяло
23.
Нещо подобно
22.09.2023 23:35:13
10
16
се е случило през 1924 г. , когато Ленин "с линийка и молив" начертава границите на новата държава Украйна, само и само да има 3 гласа в ОН ...
В границите на новосъздадената държава попадат много рускоговоряши, чисти руснаци,които впоследствие берат много ядове !
За да завърши бъркотията , през 1956 год. Хрушчов предава също "с линийка и молив" и Крим на Украйна, просто защото самият Хрушчов е украинец по произход !
След 1991 год. управниците в Украйна се вземат много насериозно и започва луда гонка на рускоговорящите !
Сегашната ситуация е отражението на всичко това, но никой няма интерес да го анализира - ситуацията се опростява до "нарушение на суверенитета" и държавните граници според международното право!
И започва търговията с оръжие!
22.
Bill
22.09.2023 23:33:53
9
22
В този случай нагледно се демонстрира колко лесно една държава може да загуби част от територията си. Слага се на власт един прозападен премиер, подчиняват се медиите на премиера, армията се загробва финансово и кадрово.
После чуждата държава влиза с нейната армия, а премиера на Сорос мълчи благосклонно и насъсква полицията по малкото си сънародници, тръгнали да протестират. Него му дай само да обвинява Русия.
Ако случайно нещо ви напомня Денков, Тагарев и обстановката в БГ да знаете, че сте на прав път.
21.
Сандю
22.09.2023 23:18:58
8
7
Моля,хора ,които нямат завършен 12-клас да не си напъват гладките мозъци,а както каза колегата по-долу да си пялат такситата и да поработят малко
20.
Каквото САЩ обещаят, никой не може да обещае
22.09.2023 23:15:00
13
28
Каквото и да си дърдорите тук, Армения загуби голямо парче от земята си. Това е земя, към която и Азербайджан имаше претенции, но Армения никога нямаше да я загуби, ако не беше се заиграла с американците. Те, американците, не един народ са подлъгали досега. Всички помним майдана и тримата щатски сенатори, които отидоха да им мътят главите, а майдана беше организиран с платени протестъри също като у нас през 1997г. На щатите не им пука за никого, освен да си напълнят хазната за чужда сметка.
19.
До17
22.09.2023 22:57:39
6
17
Дернев, как няма да се разпадне СССР иСИВ, след като комунистическият режим беше наложен на сила на тези държави.
18.
18
22.09.2023 22:28:30
3
12
Не либерал-глобализмът, а липсата на пари, респективно на природни богатства е проблемът на Армения.
17.
Дернев
22.09.2023 22:19:58
12
14
Всичко това е в резултат на разпадането на СССР, нещо 6оето е изключително голяма грешка. Както и разпадането на СИВ и Вършавският договор. Трябваше колективно да търсим и намерим нов път за иконимическо сътрудничество със страните от ЕС, на база реални пазарни механизми. А във военно отношение съвместен път за осигуряване сигурността и мирът в Европа. Сега влизането ни по еденично в ЕС забави ингеграцията в него, а разпадането на СССР доведе до войната в Европа и вакум в централна Азия, където се наместват вече Китай, а и САЩ сега. Турция не би взела пряко участие втози район, ако не беше Китай. Така че загубите на Армения са нищо в сравнение на това какво губи Европа от отслабването на влиянието на Русия в бившите Съветски републики. Глобализацията изисква военно силна и суровинно независима Европа. И по двете насоки нищо не правим грижийки се за интересите на САЩ. НАТО вън от Европа, ако искаме да оцелеем.
16.
W
22.09.2023 22:08:06
12
18
Истината е, че съветският сОюз изостави Армения, както всичките си ‘братя’ , на които се вричаше във вярност, заради други интереси. В случая, заради Украйна и решаващата помощ на Турцшя и Иран, без която операцията е невъзможна.
15.
Kak evropa stana nai golemiat
22.09.2023 22:05:52
4
12
Razvadnik na cigani.
14.
тони
22.09.2023 21:44:17
10
28
Значи арменците провеждат учение с американците, за да правят напук на руснаците, а сега молят същите тези руснаци за помощ?!?
Егати дебилите, как ми напомнят на едни други управляващи в една НЕкоалиция...
13.
Таксджията Дуньо Простия от Финикс
22.09.2023 21:39:24
7
5
Тайванците*
12.
Таксиджията Дуньо Простия от Финикс
22.09.2023 21:32:12
10
8
Ало учения Гуньо с цайсите заврени отзад да вземеш да ни осветлиш какви са тези огромни фабрики за чипове дето строят тайландците край Финикс.Що тъй се изнасят нали Пелосито и там се пенявеше,че никой няма да ги закача?
11.
XX
22.09.2023 21:24:21
20
4
Арменското население в Нагорни Карабах е с прабългарски корен.
10.
XX
22.09.2023 21:19:47
13
4
Искам да ме любят млади арменци и азербайджанци. Нека да има мир.
9.
мислещ
22.09.2023 21:03:02
12
33
Когато провеждаш военни учения с американците, това получаваш!
Сега арменците да помислят дали друг път ще се доверят на американците и дали ще заплашват, че ще арестуват Путин!
8.
XX
22.09.2023 20:54:30
10
36
Hякой може ли да каже колко арменци от България отидоха да се бият за Нагорни Карабах като доброволци.
7.
XX
22.09.2023 20:50:18
8
28
Точно преди една година Пелоси бе в Ереван и гарантираше мира в Нагорни Карабах.
6.
Историк
22.09.2023 20:49:00
16
37
Пашинян е руска отрепка. Който се доверява на Русия накрая сам трябва да се оправя.
Справка:
Бългаия, нападната от Сърбия след покана към крал Милан да вземе земите до Искър след Съединението
България, нападната от Румъния след Балканската война (за да си вземе и тя нещо, защото нямала граница с Османската империя). Гарант за ненамесата на Румъния е била Руската империя. Русия гледа обаче ехидно как България е нападната от Румъния, Сърбия, Гърция и после от Турция ( Втората балканска война). Само този който е много глупав м0же да довери на Русия дори една българска дума.
5.
*********
22.09.2023 20:43:00
3
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
4.
Пашли нахой!
22.09.2023 20:40:29
24
27
Арменците също както и сърбите разчитаха основно на педерусия. Уж напоследък се опитаха да стоят на 2 стола, като зеления чорап, но в тясни връзки с москва. Е, от москва може да очакваш само кален ботуш. Затова са и в тази позиция в момента. Заложиха на пияните алкаши и загубиха.
3.
До 1 и до 2
22.09.2023 20:37:43
21
32
Човек като е прост таксиджия, цял живот си е прост таксиджия. Арменците се заиграха с американците след като рашките ги заебаха при първия конфликт, в който уж трябваше да ги защитават. Тоест заиграването с американците е СЛЕДСТВИЕ е не ПЪРВОПРИЧИНА.
Ходете да зареждате такситата за 20 лева газ сега. Глупаци.
2.
Забрави
22.09.2023 20:13:15
16
33
Да споменеш ,че някой от надъханите евроантлантици(арменците) каза , че ще арестува Путин , ако отиде в Армения. Тъй че да не реват много.
1.
Когато начело застанат некачествени политици
22.09.2023 20:07:58
17
40
Как ли? Ами като се заиграха с американците, които им бъркат главите също като на украинците и нашите политици. Русия и Турция застанаха зад Азербайджан, а Армения загуби територия
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Сливналии продават уникално тунинговано BMW M6 за $460 хил. Сливналии продават уникално тунинговано BMW M6 за $460 хил. Проектът се нарича "Цитрин" и е дело на Тодор Начев и Пламен Банов Знакови лица на ПП-ДБ отпадат от НС, формацията се сви повече от двойно Знакови лица на ПП-ДБ отпадат от НС, формацията се сви повече от двойно От над 621 хил. гласа през април 2023 г. сега взима по-малко от половината - 307 848 Личните карти в България - с биометрични данни от 17 юни, вижте какво трябва да знаете Личните карти в България - с биометрични данни от 17 юни, вижте какво трябва да знаете Промените предвиждат хората да могат да се идентифицират и във виртуална среда с документа 20 години за садистите, убили мъж, оставали бележка с отрязан ръст и поискали откуп 20 години за садистите, убили мъж, оставали бележка с отрязан ръст и поискали откуп Жертвата е умиртвена с особена жестокост Приморско се превръща във фестивално градче това лято Приморско се превръща във фестивално градче това лято Общината дава силна заявка за Лято 2024 Задължение от 61 хил. лв. остави без вода кв. Инцараки в Свети Влас, хората са бесни Задължение от 61 хил. лв. остави без вода кв. Инцараки в Свети Влас, хората са бесни В момента е летен сезон, няма капка вода, дори да си измиеш ръцете, жалват се жителите Гардове от НСО ранени при стрелба с картечни пистолети Гардове от НСО ранени при стрелба с картечни пистолети Индустриалният парк в Бургас ще получи над 25 милиона по плана за устойчивост и развитие Индустриалният парк в Бургас ще получи над 25 милиона по плана за устойчивост и развитие По процедурата са кандидаствали 20 проекта, но са одобрени 11, сред тях и бургаският Борислав Сарафов поиска промени в Наказателния кодекс Борислав Сарафов поиска промени в Наказателния кодекс Нужна е промяна по отношение на вещите лица - да има база данни, да се помисли и за методите за обучение, каза то Бургаски митничари с пореден удар Бургаски митничари с пореден удар Контрабандни златни накити за над 80 000 лева задържаха на пункт Лесово
Започват да произвежда бира от кока Започват да произвежда бира от кока Новата бира на El Viejo Roble струва под 2 долара Тайсън Фюри лази по земята пиян, изхвърлиха го от бар Тайсън Фюри лази по земята пиян, изхвърлиха го от бар Той дори си удря главата в стълб Синът на Джо Байдън загази, признаха го за виновен и го грози 25 години затвор Синът на Джо Байдън загази, признаха го за виновен и го грози 25 години затвор Президентът обяви, че няма да го помилва САЩ и Германия дават още ПВО-системи на Украйна САЩ и Германия дават още ПВО-системи на Украйна Западните съюзници обещаха финансова и военна помощ на Володимир Зеленски Този български инфлуенсър си поръча чипс от кокоши крака в Южна Корея Този български инфлуенсър си поръча чипс от кокоши крака в Южна Корея Тук има много интересни неща, кухнята е много различна и вкусна, например предлагат на пазара чипс от кокоши крака, разказа Сашо Кадиев Това е най-редкият зодиакален знак Това е най-редкият зодиакален знак Най-често срещаният е Скорпион  Тя беше секссимвол, а сега вече е фермерка Тя беше секссимвол, а сега вече е фермерка Памела Андерсън продаде къщата си в Малибу и отиде на село Градушка изпочупи носа и прозорците на самолет Градушка изпочупи носа и прозорците на самолет В бурята попаднал полет на австрийските авиолинии от Испания до Австрия Съветът за сигурност на ООН подкрепи предложения от САЩ план за прекратяване на огъня в Газа Съветът за сигурност на ООН подкрепи предложения от САЩ план за прекратяване на огъня в Газа Единствено Русия се въздържа, но не използва правото си на вето Хърватия, Литва и България с най-ниска активност на евровота Хърватия, Литва и България с най-ниска активност на евровота Белгия води, следвана от Люксембург и Малта
Румен Радев Румен Радев за партията: Не коментирам паник атаките на лидерите, думата има медицината Виц на деня Виц на деня - Скъпа, на какво мирише така хубаво?
- На парфюма, който вчера ми подари.
- Нищо не съм подарявал.
- Подари ми. Виж си портмонето!
Виц на деня Виц на деня - От 5 месеца се занимавам с бизнес и вече имам 1 милион.
- Как успя така бързо?
- Ами, започнах с 2 милиона.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук "След всяко ядене ставаш все по-самотен."
Стара канибалска поговорка
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори