×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Турция задържа 7 души за подготовка на терористичен акт в Истанбул
  • Слагат и електронен подпис в личните карти
  • 100-километров разлом заплашва Югоизточна Турция със земетресение от 7-а степен
  • Рядко природно явление причинило голямата градушка в Южна България
  • Подозират индийското разузнаване в заговори за убийства в САЩ и Канада
  • МВФ одобри финансиране за Пакистан в размер на 1,1 млрд. долара
  • 22 години затвор получи бивш служител на американската Агенция за национална сигурност, опитал да шпионира
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

В кои дни от седмицата сънищата са пророчески и се сбъдват


В кои дни от седмицата сънищата са пророчески и се сбъдват
Източник: Една.бг
12 Септември 2023, Вторник, 20:20 ч.
Автор: Флагман.бг

Докато ние спим, в мозъка ни се случват доста неща

От векове сме обладани от идеята да разберем какво означават нашите сънища.  В края на 19. век Карл Юнг изказва теорията, че нашите сънища могат да отворят вратата към нашето подсъзнание и духовен свят. 

Разбира се, че сънищата са проекция на това, което ни се е случило през деня и в нашия живот досега - впечатлило ни е визуално или емоционално. 

Докато ние спим, в мозъка ни се случват доста неща: спомените ни биват сортирани и складирани, освобождаваме пространство от паметта си, свързваме факти, за да стигаме до изводи, докато целият ни мозък се прочиства от глимфатичната система.

„Всеки спомен от съня изразява това, върху което мозъкът е работел в онзи момент“, казва д-р Алекс Димитриу, специалист по психиатрия и медицина на съня. „Тревожните сънища, според това, което виждаме в тях, могат да бъдат отнесени до мозъка, който се опитва да вземе решение за нещо, което може да ни притеснява, било то съзнателно или подсъзнателно.“

От векове се говори и са пророческата сила на сънищата ни. Има редица предания и легенди, включително и в родния ни фоклор за това в кой ден сънищата се сбъдват и какво означава, ако сънуваме определено нещо в даден ден. 

Ето и кои са дните, датите и моментите от месеца (според поверията), през които сънищата имат пророческа сила и се сбъдват:

Сънища неделя срещу понеделник

Тези сънища не могат да се вземат като база за сериозни анализи, защото са твърде повърхностни относно психологическото ни състояние. Сложността на конфликтите ни с хората наоколо и вътре в нас самите определя сложността на съня. Може да се твърди, че съновиденията в този ден не носят нищо съдбовно в живота и не следва да се обръща сериозно внимание на сън в нощта на неделя срещу понеделник. Казват, че това са празни сънища, чиято интерпретация е в сферата на дребните битовизми.

Сънища понеделник срещу вторник

Във вторник спомена от нощта се характеризира с ярки, динамични сънища, които са израз на творческите възможности на сънуващия. Ако сънят носи отрицателен заряд, не е добре да се започват нови бизнес начинания, както и да се решават важни договорни отношения. Важи и обратното, ако сънят е позитивен, може да се действа смело по всякакви важни проекти. Ако сънят е свързан с някаква печалба, трябва да му се обърне специално внимание, защото е пророчески. Трябва да се очаква сбъдване до 10 дни. Ако това не се случи, няма шанс да стане по-късно.

Сънища вторник срещу сряда

В зората на този ден сънищата също са особено ярки и силно сюжетни. Те обаче са с обратно значение на тези от вторник сутринта. Обикновено сънищата срещу сряда не се сбъдват, или ако това стане, е само в някои аспекти. Ако спомените са за ярки оптимистични сънища, значи в реалния живот предстои ново начало, пълно със събития.

Сънища сряда срещу четвъртък

Добре е да се запомни сънят от този ден. Той съдържа съвети относно работата и кариерното развитие. Поговорката, че утрото е по-мъдро от вечерта важи силно за този ден. Рано в четвъртък сутрин, преди спящият да се събуди, може ясно да види начините за решаване на проблем, който го тревожи, да разреши спор или конфликт.

Сънища четвъртък срещу петък

В този ден от седмицата се случват пророческите сънища, най-вече свързани с любовния живот. Тогава интуицията на човека е най-силна и всички сънища, които помним, са пророчески. Положителните послания се идентифицират с победи и успехи, а тези, които помним със страхове и загуби, ни предупреждават, че ни чакат неприятности. Тези сънища са свързани с отношенията ни с другите и са важни.

Сънища петък срещу събота

Тези сънища не гарантират, че предстоят промени в живота, но носят приятен привкус на ежедневието подобно на бонбоните и шоколада. Споделянето на сънищата от този ден с близките може да съдържат ценни подсказвания за отношенията ни с тях. Дори неприятните сънища са на късмет, защото в крайна сметка показват, че само с упорита работа може да се стигне до желаното.

Сънища събота срещу неделя

Този ден също е важен от гледна точка на сънищата, защото те може да се сбъднат още на същия ден. За щастие всички са с положителен знак - хубавите ще донесат радост, а лошите няма да засегнат сериозно живота на сънуващия.

Ето и няколко дати, на които според преданията сънищата са пророчески:

Велики петъци. Най-вече се почитат 12 петъка, които са свързани със събития от историята на Стария завет и са насрочени да съвпаднат с църковните празници. Има знак, че ако човек „спазва петъците“, тоест пази, не върши домакинска работа, тогава тайните на бъдещето му се разкриват като награда. Също така по Коледа и между 7-20 януари. Смята се, че сънищата се сбъдват най-често по това време. Много силно пророчески са сънищата на Бъдни вечер. За пророчески е сочен и всеки 3-ти ден от месеца. Голям шанс за сбъдване на мечта има и в нощта на лятното или зимното слънцестоене или пълнолуние.


В категории: Животът


Коментари
70% от българите нe си мият зъбите
70% от българите нe си мият зъбите 29/04/2024, Понеделник 19:36 4
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Великденски намаления в Триа Сити Център (СНИМКИ) Великденски намаления в Триа Сити Център (СНИМКИ) Тук ще откриете най-удобният начин да сте с модерна и ефектна визия през настъпващите топли месеци Има бизнесмени от туризма, които плачат - ще фалират, защото нямат работници Има бизнесмени от туризма, които плачат - ще фалират, защото нямат работници Сезонът на хотелиери и ресторантьори на път да се опропасти, твърди Веселин Халачев, председател на организацията „Обединени Бизнес Клубове” Взеха Тиграта на 27-годишен софиянец, хванаха го да шофира на пико в жк. „Меден рудник“ Взеха Тиграта на 27-годишен софиянец, хванаха го да шофира на пико в жк. „Меден рудник“ Мъжът е задържан за срок до 24 часа Хотелите ни по морето претъпкани за Великден Хотелите ни по морето претъпкани за Великден Слънчев бряг и Златни пясъци са най-търсените курорти за празника, Несебър и Поморие не им отстъпват Може ли Украйна да оправи собствените си проблеми, за да има шанс в конфликта Може ли Украйна да оправи собствените си проблеми, за да има шанс в конфликта Истината е, че вече не се касае за патова ситуация на фронта, а положението е критично и там, и в Киев ГЕРБ води с 9,5 %, ПП-ДБ дори не са сигурни за второто място ГЕРБ води с 9,5 %, ПП-ДБ дори не са сигурни за второто място Други партии- по-малки, различни, от тези споменатите, които са парламентарно представени, съвкупно получават близо 8% ГЕРБ-Бургас: Нашите депутати натрупаха достатъчно опит, готови са за изпълнителната власт ГЕРБ-Бургас: Нашите депутати натрупаха достатъчно опит, готови са за изпълнителната власт Първите четирима, дори петима от листата в Бургас, изглеждат готови за министерски постове Глоба от КАТ ни спъва да си продадем колата Глоба от КАТ ни спъва да си продадем колата Пречката важи и при сделките за имоти, от 3 май нотариусите ни проверяват в НАП за борчове Морето край Шофьорския плаж изхвърли мъртва крава Морето край Шофьорския плаж изхвърли мъртва крава Странната гледка е забеляза от местни рибари, които минавали в района Нaд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac Нaд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac Haй-зaceгнaтите ceĸтopи са тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили
Съветски гаубици на Саддам Хюсеин ще спасяват Украйна Съветски гаубици на Саддам Хюсеин ще спасяват Украйна Британска компания доставя в Украйна съветските самоходни оръдия “Гвоздика” и “Акация Тази статистика е шокираща - всеки четвърти в България е над 65 години, парите за пенсии... Тази статистика е шокираща - всеки четвърти в България е над 65 години, парите за пенсии... Близо половината от средствата за изплащане на пенсиите вече не идват от осигуровки, а от данъци 100-километров разлом заплашва Югоизточна Турция със земетресение от 7-а степен 100-километров разлом заплашва Югоизточна Турция със земетресение от 7-а степен Според учените по тази разломна линия от дълго време не са ставали земетресения и няма регистрирани данни за такива в миналото, но... Почина известен футболен треньор Почина известен футболен треньор Като треньор е шампион на Украйна и носител на Купата на страната с Динамо (Киев) Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple обаче все още не е приела взела окончателно решение дали да осъществи сделката с OpenAI или с Alphabet Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Според една от жените той я е докосвал по интимните й части без нейно съгласие през 2014 г. на снимачната площадка Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Двама братовчеди искали да ги изхарчат в Турция 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома Пет са жертвите, а ранените са десетки 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции Бившият американски разузнавач Скот Ритър пък прогнозира, че до есента новото US оръжие в Украйна ще бъде унищожено, а Донбас ще стане руски Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Хороскоп за деня – 29 април 2024, понеделник
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Мъж със сериозни наранявания в спешното отделение:
- Женен ли сте?
- Не, блъсна ме кола!
Виц на деня Виц на деня Алкохолик играе в "Стани богат":
- Остана ви жокер 50 на 50, ще го използвате ли?
- Да, 50 мастика и 50 МЕНТА!...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жените винаги имат по три възрасти: на която изглеждат, на която са в действителност и която им се приписва
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори