×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Историята на Кина Атанасова - спасителката на животни от потопа в Царево


Историята на Кина Атанасова - спасителката на животни от потопа в Царево
Още в първите минути след наводнението тя и дъщеря й избявят от сигурна смърт 5 малки палета и майка им
08 Септември 2023, Петък, 18:00 ч.
Автор: Флагман.БГ

Тя е отдадена на четириногите и ги обича дори повече от хората

Кина Атанасова – една обикновена жена от Царево, която може да срещнете всеки ден по улиците на курортния град. От година и половина работи към Общината и се ангажира със здравето на бездомните четириноги. Тя е и един от първите доброволци, които се втурват часове след наводненията да спасят изоставени и забравени животни. Спасява живота на 11 кучета, а няколко други са върнати на собствениците им живи и здрави, въпреки стресът, който са преживели по време на апокалипсиса в Царево.

"Едно ромче ми помогна да преминем реката, носеше ме на раменете си, за да стигнем от другата страна, където имаше още завързани на синджир 4 кучета. Беше належащо да ги освободим, иначе щяха да се удавят. През цялото време не спираше да вали. Храната не беше толкова важна, три дена ги оставихме отвързани само и само да оцелеят, да си намерят кътче да се скрият. После отидохме по-нагоре, до друго място, където същото момче ми съдейства да видим дали са живи кокошките на живущи в района, които се бяха евакуирали“, разказва Кина, която протяга ръка в най-тежкия момент за четириногите, затворени зад решетките на домовете на местни жители.

Вчера тя и дъщеря й са спасили бездомно женско куче и малките му палета – 6 кутрета, като едно от тях все още в неизвестност. Четириногото семейство живеело в района на магазин „Болеро“ в Царево, но често пъти посетители на обекта им ритали купичките и настоявали да бъдат „изселени“ оттам.

"По чудо са оцелели. Всеки ден ги проверявахме дали живи, защото няма къде да ги приютим. Управителката на магазина постоянно ни казва: „Разкарайте ги тези животни“. Благодаря на Маргарита Пеева от Аnimal SOS Burgas, която въпреки че приютът им е пълен, успя да намери място за майката и палетата й. Едно от тях все още го няма, но усилено го търсим. Бяха целите мокри, много изплашени и гладни. Дойдоха от приюта, качиха ги в микробусче и ги откараха“, казва Кина.

Кучетата са благодарни и обичат. Когато направиш добро на животните, те го помнят и ти отвръщат с добро, казва Кина Атанасова

По думите й, всеки ден се появяват нови животинки, избягали от различни места, къщи или складове, където са били вързани по дворовете и са се уплашили от вълната, която заля Царево, но лека-полека нещата вече се нормализират и всички любимци се връщат в домовете си. 

Кина Атанасова нарича д-р Даниела Йорданова, която загуби живота си при наводнението, своя приятелка. Говори за нея с умиление и си спомня с любов личността й. Описва я като усмихнат и страхотен човек, помагащ от сърце. Смята, че именно любовта към животните, в онзи кошмарен момент, когато над Царево се изсипват около 300 л/кв.м, е причината тя да се върне във ветеринарния си кабинет и да им помогне.

Преди няколко месеца д-р Йорданова осиновила две бездомни и доста големи кучета, ваксинирала ги, чипирала ги и дори им купила къщичка - точно срещу входа на клиниката й. Полага изключителни грижи за двете кучета, а едното дори нарекла Мечо, въпреки че било с бяла козина и черни петна. 

"Точно до ветеринарния й кабинет живее свекърва й. Аз съм сигурна, че тя се е върнала да освободи от синджира кучетата и да види свекърва си. Но за съжаление никога няма да разберем какво точно се е случило. Тя беше изключителен човек. Професионалната й липса също ще се усеща, защото нейният кабинет беше единственият в Царево. Всяко бездомно куче е лекувано при нея. По програмата от Общината водим четириногите при д-р Байкушев в Ахтопол за кастрация, но всички други манипулации правеше именно д-р Йорданова. Тя обичаше невероятно много всички животни. Нейните кучета ги държеше вързани, защото понякога в кабинета идваха животни, които са по-агресивни или пък ловджийски  и нямаше как да бъдат на едно място", спомня си Кина. 

Кучетата на д-р Йорданова все още ги няма, синджирите и порутената им къщичка обаче напомнят за дома, който им е била осигурила. 

Статистиката показва, че за последните дни 11 кучета вече са върнати на семействата им, а едно бездомно четириного намери нова постеля в къщата на софиянец, който днес го е осиновил. 

Кина Атанасова казва, че обича животните повече дори от хората. Когато по време на обход намери четириного, за часове успява да открие стопаните му или да му намери ново семейства. Не са малко случаите и когато не успява, тогава ги кастрират и отново биват пуснати на свобода по улиците на Царево, тъй като многократно е получава откази от приютите в района, поради липса на свободни места. 

"Назад във времето много пъти съм се молила на приюти да ми помогнат и да приберат бездомните кучета, защото обикалят Царево - колите ги газят, други ги подритват, защото не са породисти... и не всеки обича животните. Обаждала съм се в Кошарица, в Несебър, но отговорът почти винаги е, че са препълнени. Днес ми се обадиха от Animal SOS Казанлък и казаха, че подготвят акция и събират храна и лекарства за животните, и ако това се случи, в неделя ще дойдат в Царево. Ще бъде страхотно. В момента в Царево няма друг ветеринарен кабинет, след като потопът погълна помещението на д-р Йорданова, нямаме и друг лекар. Разчитаме на помощта и подкрепата на д-р Байкушев в Ахтопол. Няма къде другаде. От мен запомнете: Кучетата са благодарни и обичат. Когато направиш добро на животните, те го помнят и ти отвръщат с добро", казва Кина Атанасова. 

 




В категории: Царево


Жесток удар по Лена
Жесток удар по Лена 27/04/2024, Събота 10:00 6
16
Коментара по темата
16.
До номер 7
09.09.2023 16:40:21
1
1
Само още една лоша дума за Кина и не знам какво ще се случи , комплексирани мишки ,наричани ,,хора,,!Той Госпог гледа , а и само да кажа ..Кина има НЕВЕРОЯТЕН МЪЖ,за който ти само ще мечтаеш
15.
Деси
09.09.2023 16:14:27
0
1
Номер 7!Не ти е точна информацията!Кина има Мъж!А такива като теб под път и над път!
14.
Аз
09.09.2023 09:02:06
0
3
Браво на жената
13.
Egr
09.09.2023 08:54:33
2
1
Eдно ромче,то наистина е вярно.В Царево след лятото бял човек няма,само цигани.
12.
*********
08.09.2023 22:33:05
3
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
11.
Да
08.09.2023 20:32:07
3
20
Така нареченият лекар доказва за пореден път, че животните заслужават повече любов и внимание от двукраките. Шматко, ти виждал ли си как гледат бездомните животни, когато ги помилваш и им дадеш малко храна. Няма по -щастливо и благодарно създание на света от бездомно животинче. А ти двукрако същество дано да ти се наложи да чакаш да оцелееш на милостинята на хората.
10.
Бургазлия
08.09.2023 20:04:53
3
17
До №1 "Лекар"
Първо: В Бургас бездомните кучета са рядкост!
Второ: Чест на г-жа Кина Атанасова за всеотдайното ѝ отношение към страдащите животни!
Трето: Ти не си лекар, ти си злобен гробар! Ти най-вече мразиш себе си! Нещастник!
9.
Разликата
08.09.2023 19:01:32
17
9
Егати глупостите
8.
Мария
08.09.2023 18:59:09
2
3
От разказа на жената разбирам, че д-р Йорданова е била омъжена. Някой знае ли да ли е имала дечица?
7.
Ебач ерген
08.09.2023 18:48:58
37
8
Тя кина ли е мина ли е такива ги знаем без мъж и спо сто котки и кучета живят в мрасотия , оргии ли ще прави с тази кучета мрази мъжете
6.
Местен
08.09.2023 18:36:01
18
13
Тя Кинчето бая е хапе кучето по принцип.
5.
валци
08.09.2023 18:33:11
6
36
Браво дано има повече хора като тази жена . Много хубава статия .
4.
До 1
08.09.2023 18:28:29
2
15
В Бургас няма бездомни кучета, единици са!!! Бъркаш географията!
3.
До 1
08.09.2023 18:26:41
2
17
Не те знам какъв си, но вероятно си лекар тип Франкенщайн!!! Ако си изобщо нещо различно, заченато от мекотело!!! ЧОВЕКЪТ Е НА ВЪРХА НА ЕВОЛЮЦИЯТА И МОЖЕ ДА ВЗЕМА РЕШЕНИЯ САМ! НЕ ОПРАВДАВАЙ СОБСТВЕНИЯ СИ НИХИЛИЗЪМ С ЖЕРТВИ НА ИНЦИДЕНТИ!
2.
Бахура.до абдала номер 1
08.09.2023 18:19:29
5
30
Вече времената станаха такива,благодарение на Туморите от Гроб,че всичко е пари и пари,затова,по добре спаси животно,което ще ти е благодарно цял живот,отколкото някой човек,Щото човека е такова злобно,гадно и зависливо същество,че няма и да оцени помощта която си му оказал.А може и пари да ти иска,дето си го спасил.
1.
Лекар
08.09.2023 18:04:42
58
12
Кина лудата кучета ще спасява. Хората се издавиха тя мастии ще спасява. Да дойде да събере кучетата бездомни по улиците на Бургас. Луда жена.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Увеличиха заплатите на военните с 30% Увеличиха заплатите на военните с 30% Решението ще влезе в сила от 1 януари 2025 г. Смени в Надзорния съвет на НОИ Смени в Надзорния съвет на НОИ От състава на Надзорния съвет са освободени: Иванка Николова Шалапатова, Весела Начева Начева, Добринка Димитрова Вичева Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Правят имунизационни кабинети във всеки областен център за безплатната ваксинация на бременни жени Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Лазаровден е! Лазаровден е! 3 страхотни имена черпят на светлия празник Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Излъчени са около 100 номинации за представители в ЕП Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Не е препоръчително през следващата седмица теренът да се използва Ударна ревизия на Закона за хазарта Ударна ревизия на Закона за хазарта На първо четене парламентът прие пълна забрана за рекламата на хазартни игри в радио, телевизия, печатни и електронни издания, както и на обществени места и фасади на сгради Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота
В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори