×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Шофьорът, размазал 16-годишната Габриела, гонил зеления светофар


Шофьорът, размазал 16-годишната Габриела, гонил зеления светофар
А Габи мечтаеше един ден да бъде като Коко Шанел. 16-годишната ученичка от Френската гимназия обаче издъхна на 27 октомври т.г. след зверска катастрофа
Тема в развитие
виж още
скрий
20 Ноември 2011, Неделя, 16:55 ч.
Автор: Женя АТАНАСОВА Снимки Личен архив и автора

Не видял как Габи изскочила в тъмното, разказа през сълзи почернената Зорница, майка на момичето

64-годишният Йордан Йорданов, който прегази 16-годишната Габриела на 20 октомври на бул. „Христо Ботев” до военния клуб, гонил зелената светлина на светофара по-долу. Броячът отчитал няколко секунди до включването на жълт и след това червен сигнал. Разсеян, Йорданов не видял откъде е изскочило момичето и как се озовало на капака на неговия „Опел Астра”.  Това разказа днес пред Бесове.бг майката на Габи – Зорница Статева след разговори със следствени полицаи.

Във фаталната нощ при ударът километражът на Йорданов показвал малко над 40 км/ час. Нямало обаче спирачен път. Ударът за Габи се оказал фатален, мозъкът й бил размазан, нямала обаче други наранявания по тялото. 

След една седмица в кома ученичката от Френската езикова гимназия, която мечтаела един ден да стигне висините на Коко Шанел, издъхна на 27 октомври.

Зорница Статева разказа още днес, че първоначалният адвокат на Йорданов - Живко Нейчев вече дал отвод след като се запознал с фактите. Първоначалната версия на шофьора, убил Габи беше, че друга кола е я ударила със страничното стъкло и след това тя отскочила на капака му.

„Няма друга кола. Възможно е Габи да се е предпазила от друга кола, но ударът е бил единствено от Опел-а”, каза Зорница. 

Минути преди зверският удар Габи се разделила с приятелката си Яница на спирката на Операта. Тръгнала по „Христо Ботев” за да се срещне с други приятелки. Пресякла на отсечката пред ДНА. Припомняме, че същата вечер в този участък около 18.40, минути след катастрофата,  екипът на Бесове завари пълен мрак.

Зорница разбрала за катастрофата едва след 21 часа на 20 октомври.

 
Родителите на Габриела Калин и Зорница дойдоха да почетат днес паметта на дъщеря си

„Габи закъсня, трябваше да разходи кучето, започнах да усещам, че нещо ужасно се е случило. Телефонът й не отговаряше. Приятелките, с които имаше среща, също бяха притеснени. Приятелят й, който учи в София, звънеше на пожар, притеснил се защо не му вдигала. Чак тогава се обадих на 112”, разказа разплаканата майка, загубила 16-годишната си дъщеря.

От спешната линия й казали, че има блъснато момиче в болницата. Зорница отишла в МБАЛ Бургас, разпознала дъщеря си Габи. Още от първите мигове лекарите не давали шанс за детето, единствено чудо можело да я спаси.

Всички доказателства по жестоката катастрофа вече са предадени в Окръжна прокуратура. Наблюдаващ прокурор е Георги Кузманов. Предстои тепърва обаче да бъдат направени редица експертизи.

 
Бабата на Габи плачеше докато държи малкото й братче – 8-годишния Митко
Днес в 10.30 часа роднини, приятели на Габи се включиха в шествието, организирано от Национално движение- Червена пътека пред паметника Альоша в Бургас. Заедно с тях и други бургазлии се притекоха да почетат паметта на всички загинали на пътя, а фаталните инциденти в Бургас през последната година никак не ма малко на брой. Редом с тях беше и Мария, майката на убитата 12-годишната Валя на на улица „Транспортна” в началото на лятото.

„Момчетата не плачат, те преглъщат навътре”, каза 8-годишното братче на Габи – Митко, носейки сигнален знак, който да покаже на хората от Бургас, че трябва да бъдат предпазливи на улицата.

Очаквайте видео от днешното шествие и интервю с майката Зорница Статева


В категории: Бургас


19
Коментара по темата
19.
Сашо
29.11.2011 09:57:25
0
9
Чета коментарите и се чудя на едно - как никой не каза поне: БОГ ДА ПРОСТИ, ГАБРИЕЛА! ДА Й ДАДЕ ПОКОЙ И СВЕТЛИНА НА ДУШАТА И ДА Й БЪДЕ ЛЕКО ОТВЪД! Кой бил виновен - тя, или шофьорът!? Ами няма ВИНОВНИ, защото никой не е искал да се стигне дотук - нито момичето, нито шофьорът. Затова няма тук вина, а има просто една тежка човешка трагедия, един ужасен инцидент, който е прекъснал нейния неизживян живот. Съдба, неведоми са пътищата божии и каквото е драснато - става, независимо по какъв начин. Случва се да умират деца, което е непосилно тъжно, но се е случвало винаги и никой не знае и не може да каже по какъв път ни води Създателят, за да стигнем до него........ Смирете злобата и гнева, защото пред неумолимите закони на съдбата и бог - никой няма как да се скрие, или да предотврати. Бъдете благодарни, че ви има и че близките ви са живи! Проронете една сълза за Габи и се помолете за душата й. Простете на човекът в колата и му съчувствайте, защото това е страшна участ и наказание за него, в края на неговия живот и не всеки може да преодолее психическия срив от подобно нещо. Той също е жертва, защото съдбата го е нарочила да убие, без да иска и всичко вече за него не е същото, а е един огромен кошмар. Злото няма да помогне, злобата няма да победи нещастията в нашия свят, а само ще им даде храна. Замислете се хора, откъде идваме, защо изобщо живеем и накъде отиваме и потърсете малко мъдрост в сърцата си, за да променим действително този ужасен, мръсен и злобен свят, в който се лутаме и изгаряме без следа, защото греховете ни са огромни, а ние не си даваме още сметка за това и колко страдания са нужни, за да стигнем до просветлението, благородството и милосърдието, които Господ ни е завещал да следваме в неговото име. Нека всеки обърне поглед, поне за секунда навътре в себе си, да се смири, да извади зверските си инстинкти и да се опита да бъде истински ЧОВЕК, дори и за един ден. Нали всички сме творения на Създателя и той разполага с нашите души и нашите срокове и съдби!? Нали всички сме едно цяло, душата на Габи ще преживее съдбата на 64 г. шофьор, а той ще преживее смъртта на Габи. Всичко е в единство, но нашите ограничени съзнания, не могат да проумеят и да разберат това, защото сме твърде първични, несъвършени, егоистични, слаби и нещастно-обречени. Изгумени сме в собствената си илюзия да трупаме пари и вещи, да си мислим, че сме вечни и всичко ни е позволено.. И.. изгаряме като нощни пеперуди в този адски танц. Докато не прозрем простата истина - че сме създадени, за да бъдем Образ и Подобие на Твореца. И това е нашата изконна мисия - как я защитаваме? Следваме ли саможертвата на Исус, неговият път? Ние сме страшни, тъмни, скверни и зловещи сенки на един свят, изграден върху много смърт, кръв и унищожение. Затова бъдете благородни, моля ви и потърсете истинската Любов! Оная Любов, с която да кажем на Габи: СВЕТЛА ДА ТИ Е ПАМЕТТА, ПРЕКРАСНО МОМИЧЕ! А на нещастния възрастен човек - БЪДИ ПРОСТЕН, ЧИЧО И НЕКА БОГ ДА ТИ ДАДЕ ПОКОЙ!
18.
geri
24.11.2011 20:27:22
0
6
Вярно,че е много тежко за семейството и близките,ама да се научат да пресичат правилно и това е.Сега виновни много ще намерят-шофьора,държавата,кмета....Ама истината е една-момичето е пресякла неправилно и грам не се е огледала щом не е видяла колата.Сега човека ще ви е виновен!ЗАЩО? Нито е карал с превишена скорост нито нищо.Това,че бързал за светофара са измислици на автора на статията,но ако е било зелено за него,значи за нея е било червено,да не е пресичала на червено!!!Жалко за хлапето,съболезнования за родителите,но дайте да бъдем реалисти.
-----------Напълно съм съгласна с коментара!И откъде знаят че е гонил зеления светофар,това май са предположения на майката!Искрено съжалявам за момичето,но бъдете реалисти!Защо винаги шофьорът да е виновен-наистина има много такива случаи,но този не е от тях!Отмъщението няма да върне детето им!
17.
Илияна Козарова
23.11.2011 17:15:39
0
2
Бог да прости детето.Много мислих дали да споделя чувствата си ,но все пак ще си кажа.Шофьора ще го накажат,защото дядото е адв.ДИМИТЪР СТАТЕВ.Той ще израходи много повече енергия,все пак лично го засяга,но по отношение на другите хора доверили се му енергията му стига само до хонорара/това са думите и на Бургаските адвокати/
16.
..
23.11.2011 16:36:14
0
2
Ще ми липсва :(
15.
Krs
22.11.2011 16:34:24
1
7
Мъката на родителите е ясна и сме съпричастни към нея. Предполагам, шофьорът също е в тежък шок след случилото се- на неговата мъка също съм съпричастна, защото не смятам, че е виновен. Не бъдете щрауси и не си заравяйте главата в пясъка- нямаме НИКАКВА култура на пешеходци. Шофьорът ще го оправдаят- разрешена за градски условия скорост, пълен мрак /според статията/, пресичащ, най-вероятно ПРИБЯГВАЩ по платното пешеходец. Това са фактите- момичето реално е предприело самоубийствено пресичане, вместо да изчака светофара, който се намира на 20 метра надолу или да се качи 20 метра нагоре и да иде на другата пешеходна пътека срещу Офис1. Трагедията е факт. Това, което можем да направим ние, за да променим поне малко нещата е да се научим и да научим децата си, че светофарите не са коледна украса и често спасяват животи.
14.
Анита
21.11.2011 18:31:39
3
11
Засрамете се, Българи!!!! Тя била пресичала направилно, а той е можел да види зеления светофар бързайки, но нея не е могъл?!!!!!!!! Зелена светлина или един живот е по-важен?!!!!!!!!Бил карал с малко над 40, не знам още как не са го изкарали, че и тя се е хвърлила на капака му.... Не знам шофьори ли сте, родители ли сте, хора ли сте, ама за секунда се замислете за мъката на тези почернени за цял живот родители!!!!!!!! А и колко от вас никога не са си позволявали да пресекат на място различно от пешеходна пътека или светофар ???? Не разсъждавайте по този грозен начин върху една човешка трагедия!!!!!!!!!!!
13.
gb
21.11.2011 17:54:21
13
8
Защо след като знаеха че няма надежда родителите на Габи не проявиха благородство да дадат органите и и да дадат шанс на някое младо момче или момиче да живее.
12.
pdyf
21.11.2011 14:52:24
0
0
ЗАЩО НЕ МИ ПУБЛИКУВАТЕ МАТЕРИАЛА
11.
?
21.11.2011 14:31:04
2
7
Това момиче, не е пресичало на пешеходна пътека, шофьорът не е карал с превишена скорост, но накрая пак ще е виновен. Валя пресича на пешеходна пътека, онази лудата кара като обезумяла, има и видеозаписи от свирепия удар, но "експертизата" показва,че не е карала с повече от 50км/ч и сега обвинението няма да издържи в съда. Не мога да разбера къде е логиката?
10.
--------------
21.11.2011 13:15:59
4
4
"Шофьорът, размазал 16-годишната Габриела, гонил зеления светофар

Във фаталната нощ при ударът километражът на Йорданов показвал малко над 40 км/ час. Нямало обаче спирачен път."
--------------------------------

- В друга статия за този случай пишеше че удара е бил много силен. Дано на пътя да не е детето на някой от адвокатите на този когато тръгне отново да гази след време...
9.
..
21.11.2011 11:54:03
4
21
Вярно,че е много тежко за семейството и близките,ама да се научат да пресичат правилно и това е.Сега виновни много ще намерят-шофьора,държавата,кмета....Ама истината е една-момичето е пресякла неправилно и грам не се е огледала щом не е видяла колата.Сега човека ще ви е виновен!ЗАЩО? Нито е карал с превишена скорост нито нищо.Това,че бързал за светофара са измислици на автора на статията,но ако е било зелено за него,значи за нея е било червено,да не е пресичала на червено!!!Жалко за хлапето,съболезнования за родителите,но дайте да бъдем реалисти.
8.
аз
21.11.2011 11:29:06
1
6
подкрепям те и да ти кажа, че и аз пресичам прибягвайки, защото знам какви идиоти има на пътя. затова и казвам че шофьорите трябва да са по-внимателни, законите са за всички! аз лично на светофар чакам всички да спрат и тогава слизам на пътното платно, защото всичко се случва - може някой водач са се разсее и да не види червения светофар, може и да е малоумник който много бърза, а може и поради някаква техническа причина да не успее да спре навреме. всичко се случва. затова и като шофьор и като пешеходец приканвам властите да монтират камери на кръстовищата за да следят за нарушители и от двете страни - водачи и пресичащи! по работа ми се налага често да ходя до София и мога да ви кажа, че на всяко голямо кръстовище има полицай! а и другия начин за справяне с нарушителите е голееееемите глоби - нека за водач който не пропуска пешеходец да има глоба от 100 лева, а и за пешеходец който пресича неправилно същата сума и да видите как бързо всички ще започнат да спазват законите, хем и МВР ще си закърпят бюджета!
7.
;-(
21.11.2011 06:43:25
0
12
.....да пресичат на пешеходната пътека - добре. Обаче да Ви кажа ли, че аз винаги пресичам на пешеходната пътека ПРИБЯГВАЙКИ, защото незнам що за хора има в колите на платното..... Живеем в една от най-абсурдните държави, след африканските ....нямаме закони, нямаме култура на пътя..... докога така? Какво още трябва да НИ се случи, за да се събудим и осъзнаем?????
6.
аз
20.11.2011 22:39:50
7
23
пешеходците да се научат да пресичат на пешеходни пътеки и на зелен светофар, а шофьорите да са поне малко по-внимателни!
5.
Nick
20.11.2011 21:39:45
12
10
Аман от защитници на урода убиец - карал бил с малко над 40 км/ч а в същото време бързал да хване зеления светофар. Никой не кара с малко над 40 когато бърза да хване зеления светофар, да не говорим че удара явно е бил доста силен - което няма как да стане при тази скорост! И аз понякога съм бързал да хвана зеления светофар - но само през деня и там където ясно се вижда че няма никой на пътя, а и по тротоара отстрани!
Надявам се този боклук да не се измъкне от затвора, но като знам какво ни е правосъдието.....
4.
Емо
20.11.2011 21:25:56
4
20
Неправилно е пресичала,това е недопустмо; има страни в които ще те осъдят за това.И водачът е карал с 45 км. в час,това не е висока скорост а е позволена от закона в градски условия.Ако беше карал над допустимата която е 50км. тогава е Виновен;ЗАКОНА трябва да важи за всички и водачи и пешеходци.
3.
Nick
20.11.2011 21:14:58
24
10
Нямам думи просто - едно ангелче убито от един дърт боклук който е карал с висока скорост в града!
2.
Men
20.11.2011 20:43:09
11
27
Момичето е пресичало на 20 метра от светофара! Ако беше пресякла на светофара нямаше да се стигне до този инцидент.
1.
Asen Prodanov, Burgas
20.11.2011 19:22:34
16
15
Това е убийство. Няма друга дума, с която по-точно да бъде определено случилото се. Дали от невнимание, дали поради внезапна авария, дали умишлено (тоест след употреба на наркотици или алкохол или поради недопустимо висока скорост), за потърпевщите няма особено значение. За тях е важна загубата, която не може да бъде оправдана по какъвто и да е начин, нито пък да бъде компенсирана с нещо. Остава им единствено утехата, че ЕВЕНТУАЛНО убиецът ще бъде наказан адекватно. По принцип това почти никога не се случва у нас. Българският съд издава псевдоприсъди, които са истинска гавра с жертви и потърпевши. Българското правосъдие не раздава справедливост и възмездие. Такива екстри не са заложени и в законодателството ни. В такъв случай саморазправата с убийците може и да е незаконна, но е реално провокирана от липсата на ПРАВОСЪДИЕ.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Силви ще съди участничките в Ергенът Силви ще съди участничките в Ергенът Сплетните в любовното риалити обещават нестандартно продължение Симона показа защо е откритието на риалити форматите Симона показа защо е откритието на риалити форматите Хоби готвачката се самоиронизира по забавен начин Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Вижте каква е програмата Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Депресията не е настроение, не е просто умора или меланхолия, а опасно заболяване С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев Единият от тях беше в сектор „Земеделие”, а другият - с миньорите и енергетиците от Мини „Марица Изток” и Бобов дол, каза служебният премиер  Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Нямаше никакви индикации, че мястото е опасно, казва шофьорът Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Ако в тази кампания изнасянето на мръсно бельо не престане, това ще гарантира рекордно ниска избирателна активност 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас Няма пострадали, щетите са само материални  Организират великденско издание на "Купи и дари" - социална кампания в помощ на нуждаещи се Организират великденско издание на "Купи и дари" - социална кампания в помощ на нуждаещи се Всеки желаещ ще може да дари хранителни продукти С 3 млн. лв. започва дългоочакваният ремонт на  водопровода в с. Русокастро С 3 млн. лв. започва дългоочакваният ремонт на водопровода в с. Русокастро Днес бе направена символична първа копка, строителството ще продължи 360 дни
Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ 76-годишната комедийна легенда наскоро пак имаше перипетии със здравето, но се надявал до есента да бъде в отлична кондиция, за да не се провали екскурзията на живота му Лихвите тръгнаха нагоре Лихвите тръгнаха нагоре Средните лихвени проценти по депозитите, договорени за ползване след предизвестие в левове и в евро се запазват на нивата от предходния месец съответно 0.10% и 0.15% Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора  „Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Бившият офицер от US разузнаването Скот Ритер пък заговори за „военен Шенген“ и за нападение на НАТО срещу Русия
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори