×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Мустафа Емин заплашил шестима медици с уволнение, шефът на „Пирогов“ възмутен


Мустафа Емин заплашил шестима медици с уволнение, шефът на „Пирогов“ възмутен
Не съм руски шпионин, уверява д-р Валентин Димитров. Баща ми, който е лежал в лагер, ме гледа тази сутрин, сподели шефът на „Пирогов“ в отговор на гнусната кампания срещу него
05 Септември 2023, Вторник, 09:23 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Д-р Валентин Димитров зове пияните шофьори да бъдат съдени за умишлено убийство, защото автомобилът бил оръжие

Шестима медици удостоверяват в своите писмени показания, които дори са подписали, че са били заплашени от Мустафа Емин да бъдат уволнени, защото са изпълнявали служебните си задължения, борейки се за живото на дете в хеморагичен шок с хемоглобин 49 при 130 нормално. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ директорът на УМБАЛСМ „Пирогов“ д-р Валентин Димитров. 

Потресен от гнусната кампания срещу него, той сподели, че баща му е лежал в лагер, защото бил обявен от комунистите за враг на народа. 

„Не съм руски агент. Никога не съм бил в Русия. Син съм на човек, който е лежал в лагер. Това достатъчно ли е? Жив е и ме гледа тази сутрин“, заяви лекарат. 

„Хора, дайте да мобилизираме тази енергия, която се излива в социалните мрежи, за нещо, което може да спре войната по пътищата! 18 българи до 20-годишна възраст са загинали за осем месеца. Това е безумие“, коментира той в началото на интервюто. 

„Това, за което ще говорим тук е злободневие. Важното е това, че нашите деца загиват“, добави той.

„Не пишете за руски агенти, а за нашите деца! На нас война не ни трябва. Криминализирайте го! Автомобилът е оръжие. Когато си се напил и надрусал, е страшно. Направете го умишлено убийство! Демокрацията е висша форма на ред, при която се спазват всички правила и закони, защитават се правата на гражданите при условието, че те знаят своите задължения към обществото“, заяви д-р Димитров. 

„Вчера видя по новините как някой засякъл някого. На кого не се е случвало? Излизат обаче мъже и започват да бият две жени. Днес пък показвате размахване на пистолет край Бургас. Хора, ние полудяхме“, добави той.

„На 28-ми в 19:40 часа на регистратурата е лице с инициали М.Е. Нито един фрагмент от Закона за личните данни не е нарушен. Споменали сме едно име, защото се появява човек и казва, че бил еди кой си и пита: „Какво трябва да направя? Да се обадя на министъра на здравеопазването ли, за да ми обърнете внимание?“. Изпращат ги в различни кабинети, за да се направи рентгенова снимка на детето, защото е паднало от 60-сантиметрова масичка“, разказва шефът на болница „Пирогов“.

„Минава през детски хирург, за да види дали няма нараняване, на травматолог – за да стане ясно дали има счупване. Действа се по процедурата, за да се установи какво е здравословното състояние“, добавя той.

„След като става ясно, че има нужда от лекарска помощ в Шокова зала за полагане на шев върху рана, но в същото време имаме три деца, които е нужно да се шинират, да се шият и когато идва реда на Емин, вкарват пациент с хеморагичен шок с хемоглобин 49 при 130 нормално. Това означава, че губи кръв и е на ръба на животозастрашаващото състояние. Колегите започват да се занимават с това дете, за да го спасят. То все още е в реанимация“, пояснява лекарят. 

„Наложи се мероприятията за оказване на първа помощ на детето да продължат около час и 20 минути. Според правилата, когато Шокова зала има едно такова дете, друго не може да се вкарва“, обясни той.

„В това време на записите се вижда как две деца обикалят пред телевизора пред залата.  Господинът със съпруга си стоят и чакат. Изнервят се обаче. Той звъни няколко пъти. Застава пред вратата и пита колегите, които излизат и обясняват първо на него, а после и на майката какво се случва. Три пъти прекъсват работата на лекарите, като единият път се налага в продължение на 7 минути медицинската сестра да обяснява на Емин, което се вижда на камерите, че в момента не могат да вкарат детето му, защото има спешен случай и колегите се борят за живот“, заяви д-р Димитров. 
 
„Господинът не е бил, не е посягал, не е подскачал, но е също толкова агресивно да ви гледам в очите и да ви кажа кой съм аз, да ви искам имената и да заплаша, че след малко министъра на здравеопазването ще ви уволни“, добави той.

„Служител иска да даде на Емин документацията, но той казва, че не му трябва. 20 минути по-късно се връща и заявява: „Я ми я дайте, че да ви знам имената, за да мога да ги дам на министъра да се справя с вас“. Още на 30 август от етичната комисия с пиара на „Демократична България“ бяха при мен, гледаха записите и това, което колегите бяха написали като обяснителни доклади“, изтъкна шефът на най-голямата столична болница. 

„В 16 часа пиарът на УМБАЛСМ „Пирогов“ се свърза с колегата си от Министерството на отбраната. Аз говорих с него и заявих готовност, че ако министър Тагарев иска, ще му предоставя всички материали, за да му се изясни какво се е случило. Никой не е е свързал с мен – нито от едното, нито от другото министерство. Започнаха обаче едни хули от тролове, при което, поради това, че не искам да се политизират нещата, замълчах“, сподели той.

Нямам идея защо този случай стана политически, каза лекарят. 

Бяхме залети от такава помия, че не знам как някой може да я измисли, добави той.

Д-р Валентин Димитров обясни, че военният министър може да гледа записа с отправените заплахи, ако подаде писмено заявление, тъй като на кадрите се виждат деца, а според Закона на личните данни няма право да ги показва без заявено желание от Тагарев. 


В категории: Животът


От какво е болен този певец
От какво е болен този певец 28/04/2024, Неделя 20:00 1
26
Коментара по темата
26.
До 25
05.09.2023 13:22:20
0
6
в голяма грешка си. В правителствена са аматьори :)

"Най-добрата техника на земното кълбо е в УМБАЛ „Дева Мария“, разкри Семир Абумелих"

Ква правителствена ква Турция? Тва е най добрата в няколко галактики. Лично ако не бяха оперирали Дарт Вейдър в Дева Мария като му отсече ръката Оби-Уан щеше да умре още у 3-ти епизод и да няма още 3.
25.
Бай Цоло
05.09.2023 12:37:58
0
14
Достатъчно велик за да заплаши персонала на пирогов, но мишка за да отиде в правителствена болница. Колко простосмъртни са лекувани в правителствена болница миналата година? Отговора е 0 ако не си роднина на депутат или министър. А там са най добрите лекари и техника в България
24.
Министъра
05.09.2023 12:30:03
0
18
И съветника да си тръгват . Иначе техните ще им сърбат поканата на местните избори . Чудесно е за другите да се ориентират и да ги съборят от власт после .
23.
gradski
05.09.2023 12:07:12
1
20
Типичен представител на ППДБ. Това е истинското им лице. Над законна и всеки, който не е съгласен с тях е комунист, копейкин и тн.
22.
Българин-родител
05.09.2023 11:54:38
1
24
Всеки ше си чака реда,ако не ти устройва има мастни клиники има и специалисти в Турция!
Стига сте използвали служебното положение!
Твоето дете да не е по специално от децата на другите хора!
Не стига,че опъвате големите заплати които са от гърба на народа,а и претенции имате за предимство,айде всеки да си чака РЕДА!!!
Кскво си се заперчил,че си голям депутат,днес депутат,утре на село в Турция!!!!!!!
От такива като вас,няма да просъществува България,много компетентни и нахални!!!!!!
21.
до16
05.09.2023 11:48:03
1
18
Не, заради такива деВили като теб дето имат само права, без задължения и самочувствие без покритие сме на това дередже. Организация има създадена, ред за ползване на спешната помощ също и ненапразно всички тичат в Пирогов, а това, че теб не те устройва си е твой проблем. Не си ти човека, който да ги преценя работите има по-умни от теб дето са учили за тази работа. Като си такъв плащач и не те кефи знаеш реда какъв е. Да не говорим, че такива "плащачи на данъци " като теб, общаци разни, дето всички са им длъжни , се осигурявате на най-често на минимална и толкова ви е и плащането.
20.
Нико
05.09.2023 11:40:16
10
0
До 14: вземи скочи от моста, че от такива като теб нямаме нужда
19.
Перко с пагони
05.09.2023 11:38:10
5
8
Когато по време на "scam-демията" говорехме как редовите лекари са излишно наплашени и,че началниците им са платени от псевдоздравната организация СЗО Ковид култа (която по една случайност или не е и 100% от Да,Америка за България сектата) се подиграваше из социалките с изявления тип "Ганьо,престани да мислиш глупости и да вярваш на конспирации,нещата са сериозни,уважавай лекарите и сестрите тук,и без това са малко и са преработени".
Сега,когато един селски тарикат и обикновен службогонец,който обаче е от "техните" си е решил да се прави на големец и да казва "вие знаете ли лой съм аз,моето дете е с предимство пред тези на плебса,а не го прегледате преди тях звънкам един телефон и ви уволнявам всички" вместо тези същите "защитници на лекарите", които им пляскаха вечер на терасите да се смирят и да кажат " решил си да се правиш на селска мутра,понеже имаш държавен пост на тези,дето спасяват животи всеки ден - оставка и към Рибново" и всичко да приключи дотук те почват да развиват теории за "хибридки" и как всички лекари и мед. сестри плюс директора са "руски агенти,част от Кремълската шпионска мрежа,чиято единствена цел е да 'ударят' Тагарев и по този начин да спечелят предимство в конфликта с Украйна". Последно кое е,неуважаема секта? Спасители на животи или кремълски копейки са тея с белите престилки?
P.S. Не почвайте пак да плашите с Ковида. Никой повече няма да слага парцали и да се боде.Продължаваме напред!
18.
Магарев
05.09.2023 11:27:29
1
17
Я да мълчите ве, серсеми! Мустафата ми го пердаши в задния двор, значи е невинен!
17.
Даааа
05.09.2023 11:22:53
4
28
Гласувалата маса за проДАй България, вместо да яде говната изсрани от избраниците им по форумите и да каза, че е шоколад, да помисли следващия път, дали да гласува за тези долни помияри!
16.
До 14
05.09.2023 11:19:02
30
8
Ей заради такива безгръбначни сме на това дередже!
Лекарите са там за да помагат, а не да се подиграват с пациентите!
Директора на болницата е там, за да създаде организация, която да осигури навременна помощ на пациентите!
Като не може, да си взима шапката и от където е!
А ти вместо да се правиш на умник по-добре е да знаеш, че имаш права.
Болницата е държавна и се издържа от нашите пари.
Смотани безгръбначни!
Всички страдаме заради робската ви психика!
15.
я
05.09.2023 11:12:20
4
32
Не че съм голям фен на Борисов но този ако беше по негово време вече щеше да си е в Рибново ПП и ДБ жалки подобия на политици излъгаха народа че ще направят промени и ще бъдат честни по лошо стана отколкото при ГЕРБ алчни и крадливи лъжат и мажат ударени и в главата абе не случихме на политици тия са за психиятрията
14.
до12 тоя деВил
05.09.2023 11:05:13
1
45
и пет часа ще чака ако трябва, случаят му не е спешен и нито ти, нито ония малоумник сте хората, които ще преценят, и ще казват на лекарите кое е спешно и кое не. Затова се нарича спешно отделение, спешните случаи са с приоритет, а за останалите случаи си има нормални болници. Отделно като е заета манипулационната с по-наложащ случай, ще си чака реда като останалите.
13.
13
05.09.2023 10:55:12
2
29
има ли турчин,който да не е алчен и ,,умен,,
12.
Тоя
05.09.2023 10:52:24
50
5
що не си гледа болницата?
Три часа да чакаш с дете за да го зашият!!!
Тръгнал законите да оправя.
По-добре той да си подаде оставката!
При Балтов беше по-добре!
Доктор ми бил......
Политик смотан!
11.
Я да видим кой прави неверни внушения
05.09.2023 10:51:18
1
13
Все пак гледахме интервюто и е некоректно да се изкривява информация
10.
Да си припомним
05.09.2023 10:48:34
0
41
"Пази Боже сляпо да прогледа" и няма нужда повече да коментираме !
9.
Само да питам за един приятел
05.09.2023 10:42:47
3
57
След този гнусен скандал е редно съветника Мустафа и неговият благодетел министъра Тагарев да си подадат оставките! Двамата проявяват низост и политическо самозабравяне! Липсва им каквато и да е чест и елементарно достойнство!
8.
А може би
05.09.2023 10:39:44
6
20
И самият Емин като малък да е падал от масата на главата си и знае какви тежки последствия може да има това !
затова се е притеснил толкова за рожбата си !
Пък и всеки родител на негово място би се почувствал така, пренебрегнат от докторите !
Е, не всеки може да заплашва с министъра и с уволнения , но това е друга тема, от теорията на демокрацията !
7.
бай Митко
05.09.2023 10:35:14
0
47
Чест д-р Димитров!!!
Чест на всички доктори и мед.сестри към които е отправил заплахи и обиди мустафата!
Смях, виж мустафата, виж магарев – единият министър на отбраната, другият му е съветник! Яка да ни е душа!
6.
Той, министерот,
05.09.2023 10:32:04
1
36
вече каза, че вярва единствено на обясненията на съветника си, а не там на някакви си записи и изявления на една купчина доктори !
А съветника затова е съветник - да съветва съветвания какво трябва да прави !
Поне на теория е така !
5.
Марк Твен
05.09.2023 10:26:50
0
53
Долу мутрите! тагарин и помака ОСТАВКА!
4.
xx
05.09.2023 10:19:56
0
44
Комплексарчета
3.
яоауо
05.09.2023 10:15:49
0
62
Мизерника дето се е изживявал като фактор да си подава оставката, какво има още да се обяснява. Като се правиш на велик пред 100 човека, без да имаш никакво право си носиш последствията. ДБ и ПП и всичките политически партии като се видят с малко власт и стават едни и същи нагли и безочливи помияри. Тея трябваше да са различни, но се оказаха същите дребни душици алчни за власт и пари . Оправия няма на тази територия с това население, няма как да се пръкне и да бъде избран читав политик да управлява. От лошо на по-лошо отиваме.
2.
АЗ
05.09.2023 09:46:34
8
80
Тагарев е продажник и безкрупулен нагляр!
1.
Аааа
05.09.2023 09:44:06
2
107
Браво докторе
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Ако се освободи от зависимостите бихме седнали да преговаряме с него, обяви съпредседателят на Промяната Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса За съжаление обаче най-студено се очаква да е именно по празниците От какво е болен този певец От какво е болен този певец Мистериозно заболяване мъчи Галин Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Двамата баджанаци и до днес били близки приятели  Това е най-големият стратег в "Един за друг" Това е най-големият стратег в "Един за друг" Сияна играе умно  Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Kъм мoмeнтa пpи пoĸyпĸи oт фepмитe цeнитe "нa eдpo" ca 8-9 лв/ĸг живo тeглo, a "нa дpeбнo" (1-2 aгнeтa) ca 10-12 лв/ĸг живo тeглo Нещо невероятно се случва с планетите Нещо невероятно се случва с планетите В личен план съвпадът на двете планети ще се отрази най-много на родените в трета декада Телци, Раци, Деви, Козирози и Риби Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Бившият Първи притежавал строго секретни записи и снимки на НЛО Зрителите да свикват с тази физиономия, ще я гледат дълго от тв екрана Зрителите да свикват с тази физиономия, ще я гледат дълго от тв екрана Геро ще е водещ на шоуто, което започва веднага след Капките  Катаджии с нова схема: Обясняват на провини ли се водачи, че глобите вече са двойни Катаджии с нова схема: Обясняват на провини ли се водачи, че глобите вече са двойни Наказанията нито са променени, нито има изгледи да се променят по-рано от есента, ако не и догодина
Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори