×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Пълен разпад в Средец в края на ерата на Иван Жабов


Пълен разпад в Средец в края на ерата на Иван Жабов
Неизвестен графити творец е оставил любовно послание за Иван Жабов. Под него друг е написал нещо нецензурно, което е изтрито от работник в Общината
30 Август 2023, Сряда, 18:00 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ снимки: Авторът

Администрацията реално не работи, а докато ОбС заседава кметът дава интервюта и цитира Баба Ванга

В края на 12-годишното управление на кмета от ГЕРБ Иван Жабов в Средец цари пълен разпад – градът е сив и обезлюден, в селата има режим на водата, голяма част от улиците са разбити, общинската администрация практически не работи, а Общинският съвет, който трябва да е генератор на идеи е смазан от верните на кмета партийци, които безропотно гласуват всяко негово предложение.

А ако случайно се приеме нещо, което е извън кметския контрол, то просто не се изпълнява – справка решението за преместване на общинския пазар, което бе гласувано преди две години. (ВИЖТЕ ТУК)

Днешното 50-ото заседание не бе по-различно. В дневния ред имаше 28 точки, касаещи разпореждане с общинска собственост, насочване на целевата държавна субсидия за ремонт на пътища, изменения на местните данъци и такси и даване на зелена светлина на проект за музея в Дебелт. Всъщност единствено по тази докладна общинските съветници днес получиха изчерпателен отговор. Началникът Красимира Костова респектира съветниците и съвсем заслужено спечели тяхното уважение. Заради това получи и категорична подкрепа.

На останалите въпроси просто нямаше кой да отговори. Зам.-кметът Николина Думбалова постоянно вдигаше рамене, а управителите на общинските фирми отсъстваха.

Зам.-кметът Николина Думбалова днес бе на заседанието, но така и не може да даде адекватен отговор на нито един въпрос. Тя най-силно се притесни от питането за сметосъбиращата машина, закупена за близо 100 хил.лева, която влиза от ремонт в ремонт 

И докато в залата неколцината общинари се изчервяваха заради съмнителните общински харчове, кметът Жабов даваше пресконференция. Той говореше надълго и широко за водната криза в странджанските села, опитвайки се да парира общественото напрежение.

„Хората трябва да разберат, че този ресурс е на изчерпване. Да не казвам какво е казала Баба Ванга – ще бутилираме водата и тя ще е най-скъпата придобивка“, размишляваше на глас пред подбрани медии Иван Жабов.

И тъй като за него явно е важно, той все пак уточни, че не се сърдил на протестиращите, дори ако били го поканили щял да отиде да протестира с тях, но никой не го потърсил, само го критикували чрез медиите, коментира Жабов. В края на третия си мандат той изглежда като човек, който е прекъснал връзка с реалността.

Изпълнителната комисия на ГЕРБ в София всеки момент ще утвърди кандидатурата му за кмет на Средец за нов мандат. Не за нещо друго, а защото Жабов просто не допусна друга конкуренция, смятайки се за незаменим.

Кандидат-кметът Димитър Янков се очертава да е един от фаворитите на вота в Средец
Дори и при балансирания председател на ОбС Динко Цъцаров от ГЕРБ се усеща тихо недоволство срещу кмета Иван Жабов

Част от членовете на ГЕРБ настояваха да се заложи на друг кандидат – на председателя на ОбС Динко Цъцаров или надпартийна фигура, но Жабов приложи всички партийни хватки, за да парира своевременно тези опити.

По всичко изглежда обаче, че кара последните си дни в кметския кабинет, тъй като опозицията срещу него изглежда по-силна отвсякога. През 2019 година Жабов спечели с фотофиниш – победи само с 36 гласа Живко Гърков, но и до днес има сериозни съмнения за честността на вота.

Опозиционни лидери припомнят, че открили чувала с изборни книжа за село Факия отворен, според тях, за да се подменят бюлетините, но доказателства за изборни манипулации така и не бяха намерени.

„Третият мандат бе спечелен на магия, но за всички, дори за най-близкото обкръжение на Жабов, вече е ясно, че четвърти няма да има. Може би само той живее в някакъв собствен свят, в който се вижда до гроб начело на Общината“, коментираха днес съветници.

Красимира Георгиева е фризьорка по професия, но по-често обича да се представя като общински съветник от ГЕРБ
Лало Гюров влезе в ОбС от листата на СДС, но бързо премина в отбора на кмета Жабов и сега е сред най-верните му
Янко Германов е активен участник в местната политика в последните 10 години. Той напуска обществено-политическия живот тази есен
Петър Колеолов е общински съветник от ЗС "Ал.Стамболийски". Наесен той отново ще бъде в тази листа
Иван Кичев ще бъде кандидат-кмет на ЗС "Ал.Стамболийски" и водач на листата 
Йона Чобанова ще е кандидатът за кмет на БСП, но според всички анализатори с нея социалистите нямат особени шансове. БСП обикновено печели между 700 и 800 гласа, а на миналия вот с Иван Кичев взеха 1800

 




Флагман.БГ За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура 27/04/2024, Събота 20:20 4
47
Коментара по темата
47.
ХХ
19.09.2023 21:27:01
0
0
Тегне проклятие защото смениха името от Грудово.
46.
грудовка селячка
02.09.2023 13:58:10
0
7
Тая Ивелина Стоянова и тя там наредена. не знае таблицата за умножение и деление общински съветник станала с помощта на Ангелов
45.
*********
02.09.2023 08:25:59
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
44.
С
31.08.2023 23:22:36
1
6
Цъцар и ти си се избендрил,чак да си бойдисваш косата,мале,мале
43.
*********
31.08.2023 20:19:44
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
42.
до Бг
31.08.2023 19:46:59
2
12
По-кротко селски, много се пениш.
Освен Жабов я кажи кой е дръпнал ? Цялото село тъне в мрак и пустош, никакъв напредък, младите избягаха и ти ми говориш за злоба??? Не, не е злоба, не искаме повече тия празни тикви, Които не могат да проумеят какво ги питаме, да ни решават съдбата.
41.
Пак до Радко
31.08.2023 16:55:18
0
11
Жабов бил местен? Че той повече от 15 години живее с Христинка в Бургас. И пътува до Средец и обратно всеки ден. Със служебния автомобил. Какво му е местното тогава? Младите бягали от града??? А защо бягат бе, Радко? Защото в общината работа няма! Освен в администрацията и МВР службите, къде другаде? А защо няма работа? Защото няма никакъв бизнес климат за привличане на инвеститори! И вината за това е най вече на тримандатния кмет Жабов и обкръжението му! И ти искаш още 4 години да търпим същото???
40.
€€€
31.08.2023 15:44:04
1
13
Тази фризьорка май не знае къде се намира и как трябва да е облечена на такова място.Със сигурност не като за плаж.Явно само с физика разполага.
39.
*********
31.08.2023 13:24:54
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
38.
Бг
31.08.2023 13:24:18
7
4
Ей , в този Средец много завист и злоба. Някой ако дръпне напред , злобарите сън не ги лови. Как така някой върви нагоре , а аз не мога. Ами няма как да стане ,като видиш по форумите и бълваш само омраза. Затова ще си останеш прост селски злобар от Средец.
37.
До Радко
31.08.2023 11:24:48
0
5
Ти май си назначен от Жабов ?
36.
@@@
31.08.2023 11:04:29
1
9
Уважаеми съграждани, в по-горна статия прочетох ,че се е появил млад и образован човек.Явно не е представен официално.Не пишете само по форумите,а излезте и гласувайте.Да не оставяме други да избират вместо нас-Там ще е спасението ,обединяване на здравите сили-
35.
Радко
31.08.2023 10:48:45
16
3
И като дойдат новите хора ще втаса града и върже. Повечето малки градчета поради липса на бюджет и работа са разбити. Младите бягат по големите градове. Жабов прави каквото може. Местен е, мисли за хората. Направил е не малко. Да критикуваш е най лесно. Който и да дойде положението няма да е по розово, може и по зле да е. Политика не само в бг а и в света е тотално сбъркана и нещата не вървят на добре. Така че по добре Жабов още един мандат да е, знае болните места и може още да даде за града.
34.
жабуууф пита
31.08.2023 07:52:08
3
6
защо няма цигани в грудуву и чакам отговор
33.
!
31.08.2023 07:09:38
2
13
Някой изненадан ли е? Типично за ГЕРБ!
32.
До Мдааа
31.08.2023 04:00:52
2
7
Наистина имаше разочаровани млади хора след балотажа на миналите избори. Но бяха от щаба на Гърков, не на Кичев. Не знам нарочно ли, случайно ли за пореден път срещам такива твърдения ? Че до балотаж през 2019 г. са стигнали Жабов и Кичев! Чак толкова късопаметни в Средец не сме! И май повечето коментиращи даже и не са прочели статията!
31.
До справедливия
30.08.2023 23:55:55
1
41
Собственичка на луксозен салон, демек бизнес дама, брей. Тя жената много кадърна и баничарница има т.е лукзона пекарна с висок клас тестени изделия. Има също скъпи джуки и вежди, а роклята е супер, особено в горната част, готова е да ходи да си почине след сесия на бар-басейн или на плаж. Родният ми град опустя, елита са г-жа Красимира Георгиева, Лало Гюров и тем подобни атрактивни, екзотични личности. Много народ се изнесе, а повечето деца учат в Бургас. Трагикомедия, простотия, първенющина и ако изберат още веднъж Жабов, Средец ще состане с 1000 жители но все умни и красиви, като Красимира и Лало.
30.
Do spravedliv
30.08.2023 23:22:19
2
9
Kyv luks ve? To tuj ne6to mqza na ciganski hol ve...luks na toq ki4 li mu vika6 e?takava ciganiq i ki4 e 4e lyha na 4alga
29.
Стар Грудовец
30.08.2023 23:08:28
4
23
Аман от едни и същи хора от десет години насам, сменили по пет партии всеки, с побелели коси ама не пускат кокала. Как не се намери един млад човек умен, нахъсан да промени нещо....
28.
Мдааа
30.08.2023 23:03:12
0
13
Хубаво го запомнете...ромският кмет Гюров!На предните избори ,след обявяване на резултатите в щаба на Кичев разочаровани млади хора,долу в центъра се празнуваше с кючеци ,гайди и тъпани победата на Жабов!Факт е че Жабов бе личен гост на всяко тържество на Гюров.Толкоз.......
27.
До коментиращите
30.08.2023 21:39:37
4
22
Искате млад човек за кмет? Ами намерете такъв и го издигнете! Само с мрънкане и негативизъм не става! А млади хора в общината почти не останаха! За което трябва да "благодарим" на далновидното 12 годишно управление на Иван Жабов!
26.
бай Митко
30.08.2023 21:18:21
4
15
Фризьорката ще и мяза да стане кметица!
Ще гласуват всички за нея!
25.
Лорд Минчев
30.08.2023 21:13:33
1
34
Фризьорката да си оправи мишниците. И да не ходи гола, това не е стрийптиз бар.
24.
Герб
30.08.2023 21:12:47
2
9
Кой доведе дам улова? Димитър Янков. Партийни договори.
23.
До Бай...
30.08.2023 21:11:00
2
17
Бай Хой ли си...или Бай Кор...ама пълни глупости плещиш, драги! Типичен българин! Щото българина най мрази да мисли и най обича да мрази! Държавното Горско си е наред, за разлика от Общинското! Убеден съм, че ти никога не си говорил с Янков, а може би и въобще не го познаваш! Което видно не ти пречи да хейтваш! Само се питам, кой ли от всичките останали кандидати те кара да го правиш?
22.
Наблюдение
30.08.2023 21:08:59
7
14
Какво ще каже БСП. Не си разведена а живя 10 г.с друг мъж. И кучетата знаят. До де не умре в мизерия мъжа и. И тая ще е кандидат за кмет на община. Как.
21.
Справедлив
30.08.2023 21:02:33
26
5
Ей малоумник , ти правиш ли разлика между собственичка на луксозен козметичен салон и фризьорка или само правиш прости съчинения ?
20.
Бай...
30.08.2023 20:59:11
5
14
Ми така издухан селски ерген. Къв кмет кво ново. Обграден с остарели политически като него хора. Едно момче младо. Него трябваше да дига за кмет. Ама пуста егоесъично и маниакално желание за 3-4 път ли да става кмет. Той горското е оставил на самотек от години. Община ще оправя. Служителите му не гласуват за него.
19.
Щъркелов
30.08.2023 20:50:14
7
19
Домата! Само домата става за кмет! Оправно момче, къщи - мъщи (за гости уж?!), далавери, кражби и продажби и т.н. Жена му - готино парче (нищо че е проста и необразована), настоящ общински съветник, е достойна за първа селска пръчка.
Домата ви казвам, само той. Достоен кандидат!
Другите не стават...ще бъде голяма грешка да стане кмет някой друг.
Домата само може да възроди Средец.
Да го подкрепим
18.
Дарт Мол
30.08.2023 20:35:25
2
21
Тези хора на панаир ли са тръгнали???
На Средец му трябват нови съветници и нов кмет,млади, образовани и грамотни !
17.
Sredko
30.08.2023 20:21:00
0
19
Не е лесно да си прост!
16.
Грудовец
30.08.2023 20:08:30
9
11
С теб сме Митак!!!!!!! Вярваме ти! Уважаваме те!
15.
Диян Георгиев
30.08.2023 19:38:59
6
2
ПОНЕ И ДВАМАТА КАНДИДАТ-КМЕТОВЕ СА МЛАДИЧКИ.......
14.
Диян Георгиев
30.08.2023 19:35:39
6
9
Платена статия пак
13.
тошко
30.08.2023 19:35:21
2
11
Не може да говориш с г н Жабов за морета и океани защото той пак иска да управлява клоаката Средец Модераторите сега доволни ли са /
12.
Джон
30.08.2023 19:28:05
1
25
Герберасти Съррррр
11.
До номер 5
30.08.2023 19:20:59
0
7
Прав си!
Ти си 7-мо поколение Жител на Меден Рудник и се отвращаваш от 'Глинан Грудово'
10.
*********
30.08.2023 19:19:42
0
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
9.
Грешка
30.08.2023 19:14:29
2
30
Бате Лало е железен!
Татуировката е от Снакс,ще се изтрие след първата баня...
8.
*********
30.08.2023 19:07:45
1
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
7.
че то навсякъде е така
30.08.2023 19:01:38
2
20
едни и същи,едни и същи...за разнообразие някои си сменят партиите.
6.
Кастинг
30.08.2023 19:00:22
4
28
Няма ли дрескод ?!?
5.
*********
30.08.2023 18:58:16
1
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
4.
*********
30.08.2023 18:45:32
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
3.
!!!
30.08.2023 18:40:48
1
39
Не само нови хора ,но хора образовани и знаещи.На тези им хареса да са общински съветници и не пущат кокала.Общинската администрация роптае под сурдинка срещу Жабов ,но се страхува за собствените си места.Г-жа Думбалова не знам откъде дойде,но тя не е от Средец.Какво я интересува какво е останало от града.Г- жа Красимира е жена на вече бившия приятел на Жабов.Лало Гюров е сложен да осигурява електорат.Петър Колеолов е вечната Амбър в Общинския съвет,съпруг на главната счетоводителка и т.н да не ги представям ,че много дълго ще стане.Но това е истината за Средец.ГЕРБ са слепи за нея.Има един журналист ,който нерекъснато хвали кмета,като че ли и на него му трябват очила.Няма работа ,няма вече и млади хора!
2.
Ачо
30.08.2023 18:35:48
6
39
Физиономията на др. Гюров и татуировките, показват, че е свестен и честен!
1.
Той
30.08.2023 18:27:05
3
43
В Средец им се повръща от физиономии те им. С години едни и същи. Вечните кандидати. И пак се нареждат. Нови хора трябва.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура Таксата ще се плаща за всеки изпит, на който зрелостникът реши да се яви повторно Как да засилим метаболизма си преди лятото Как да засилим метаболизма си преди лятото Може да ви помогне за отслабване, подобряване на енергията и общото здравословно състояние
Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори