×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Лидерът на опозицията в Средец дава кмета Жабов на прокурор заради пазара


Лидерът на опозицията в Средец дава кмета Жабов на прокурор заради пазара
Иван Кичев е категоричен, че действията на Жабов са гавра не само с ОбС, но и гражданите на Средец
23 Септември 2022, Петък, 20:00 ч.
Автор: Флагман, снимка: Флагман

Използва Общинския съвет за гумен печат на своите решения, когато ние предложим нещо – не се приема, а ако случайно мине – не се изпълнява

Лидерът на опозицията в Общинския съвет в Средец Иван Кичев (БСП) даде кмета Иван Жабов на прокуратурата заради градския пазар. Става въпрос за неизпълнено решение за преместването на тържището от центъра в градския парк, което е взето на редовната сесия на 27 юни т.г.

Тънкият момент е че това се случва след предложение на група общински съветници от опозицията, които са предприели това действие след множество молби от гражданите. Това е един от редките моменти, в които тяхна докладна е подкрепена в зала, дори и от парламентаристи на т.нар. мнозинство.

Основният мотив тогава е, че до 2020 година, преди избухването на ковид пандемията пазарът бе в градския парк. По предложение на кмета, тогава, се измества в центъра, но според опозицията мястото, което е предвидено е крайно недостатъчно, създавали се предпоставки за транспортни произшествия поради струпване на значителен брой автомобили. През лятото имало и инциденти с припаднали, тъй като жегата била непоносима. Заради това се предложи връщането на старото място.

След три месеца се оказа, че не са предприети никакви действия по изпълнение на решението на ОбС. Не е предложена и неговата отмяна, което може да се тълкува като нарушение на Закона, тъй като кметът трябва да изпълнява решенията на ОбС, смята Кичев.

Заради това той и група общински съветници – Лало Гюров, Йона Чобанова, Димитър Янков, Янко Германов и Даниел Чолаков подават сигнал до прокуратурата, областния управител на Бургас, РЗИ Бургас с копие до Флагман.бг.

„Пазарът навремето си беше в парка, особено лятно време има сянка, широко е мястото и много по-удачно. В тази връзка като цяло гражданите на Средец са на мнение, че паркът трябва да бъде върнат. Поради тази причина преди няколко заседание на ОбС ние предложихме да се върне на обичайното място. Нашето предложение се подкрепи, но така и не се изпълни. Какви са причините да е толкова настоятелен кметът – няма да коментирам. Най-различни слухове се чуват, но нямам доказателства“, коментира Кичев.

Той е категоричен, че няма да допусне ОбС да се превърне в гумен печат за решенията на кмета Жабов, който в последните

 


В категории: Средец


Флагман.БГ Акула изяде крак и ръка на турист Акула изяде крак и ръка на турист 28/04/2024, Неделя 09:17 0
18
Коментара по темата
18.
Изненадан
26.09.2022 13:24:50
0
4
Не знаех, че Кичев е лидерът на опозицията в Средец. Подкрепям това, което той и останалите опозиционери правят. Колкото и да им е трудно, да продължават така!
17.
До номер 5
25.09.2022 15:09:10
0
1
Господин Минчев, запри се малко
16.
*********
24.09.2022 19:13:24
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
15.
!!!
24.09.2022 14:45:24
0
3
До 14
Как е продаден като е публична държавна собственост?
14.
Весо
24.09.2022 14:17:52
1
3
Няма как пазарът да е в парка-отдавна е купен от Ангелов и е негова частна собственост.
13.
Чоко и Боко
24.09.2022 10:51:25
0
5
Отдавна трябваше да стане това
12.
XX
23.09.2022 23:29:14
0
9
ВИЕ си ги избирате. Кво рИвете?
11.
До №4
23.09.2022 21:36:05
2
8
Домат, това ти ли си ве?
Ех домат, с домата си и ти. Голям политик! Аре бегай ве, Домат...
10.
*********
23.09.2022 21:11:49
0
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
9.
Навсякъде е така
23.09.2022 21:00:43
1
14
Средец Поморие Айтос Руен и т.н
Как ще се отървем от тези схеми.
Роднини и партийни калинки.
Мога да разкажа за Поморие как всичко е окупирано от роднини и подлизурковци по партийна линия готови на всичко.
8.
Влади
23.09.2022 20:51:53
0
15
Не знам БКС частно предприятие иби общинско.Камалиев го е окопирал и ,за да свърши някаква услуга на гражданите трябва баница да му занесем.Паднаха дървета след бурята ,затиснаха две коли,обадихме се ,не само не дойдоха ,ами дирят калко дърва са излезли при разрязването.И до днес не са дошли да извозят клоните.Две колички дърва са г-н Камалиев.Срам за теб образован човек да се вързваш на акъла на един подлизурко.
7.
*********
23.09.2022 20:51:14
0
9
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
6.
Pomorie
23.09.2022 20:44:41
1
18
Браво.
В Поморие е същото.
Така че действайте.
Ваньо се подиграва с хората.
Чрез пазарите, бксрд и т.н.
5.
Средец
23.09.2022 20:41:14
19
12
Добре казвате че Жабов не става,ама това пиянде Кичев за какво става,да бракониерства да ходи за риба и на авантаджийски банкети,нещо друго да прави някой виждал ли го е?
4.
До тези,които вярват на Промяната,
23.09.2022 20:40:51
19
5
Кирчо,Кокорчо и Лорерките,ще ви покажат как се пипат парапети ,но без да ги има.Ще ви покажат как се гази Конституцията на Република България,как се вкарват посредници,които крадат за Промяната.Промяната,ще ви донесе всичко друго,но не и просперитет за Средец.Те,ще ви покажат как се хапват пици с кристали.Мислете Грудовци!
3.
Грудовец
23.09.2022 20:27:12
3
29
Жабов съсипа всичко, улиците - в дупки, контейнерите преливат и неговите избиратели - братята бавно завземат града. Трябва промяна защото всичко тъне в разруха!!
2.
@@@
23.09.2022 20:21:30
7
28
Знаят се причините ,но няма доказателства.Под сурдинка се говори ,че това е разпоредбата на Ангел Ангелов.Грудовци ,не знам как гласувате,но пак си го избрахте този некадърен кмет.Гласувайте за ГЕРБ и четвърти мандат ще ви управлява,ще стигнете до просешка тояга.Има слух,че и пощенска банка ще закрият и Грудово се превръща в едно голямо село,дето има само един -два магазина за хранителни стоки.
1.
Ivan
23.09.2022 20:09:19
3
31
Жабов направи се подигра с цяло Средец и цяла България,как може какви са му контактитее той отдавана трябваше са лежи и да му се конфискува всичко! Той разпродаде най голямата община в България,всички го знаят срамота срамота. Другия Валери Ангелов и майка му Иванка Ангелова от Дебелт същата работа
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура Таксата ще се плаща за всеки изпит, на който зрелостникът реши да се яви повторно Как да засилим метаболизма си преди лятото Как да засилим метаболизма си преди лятото Може да ви помогне за отслабване, подобряване на енергията и общото здравословно състояние
Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори