×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

От 23 август започва ретрограден Меркурий: Какво ДА правим и какво да НЕ правим


От 23 август започва ретрограден Меркурий: Какво ДА правим и какво да НЕ правим
Източник: Една.бг
22 Август 2023, Вторник, 13:00 ч.
Автор: Флагман.бг

Периодите на ретрограден Меркурий всъщност са наистина важно време за всички, но този транзит има репутацията на неприятен

Около три пъти годишно ние колективно преживяваме хаотични няколко седмици, които са известни като ретрограден период на Меркурий - вероятно сте чували за тях или поне сте изпитали някои от техните ефекти, предизвикващи главоболие.

Меркурий е планетата, която управлява комуникацията и когато е ретрограден (което означава, че временно изглежда, че се движи назад в небето), той може да причини неразбирателство, проблеми с технологиите и пътуването и безпокойство наред с други драми.

Всеки ретрограден Меркурий се проявява малко по-различно в зависимост от зодиакалния знак, в който попада, което прави някои периоди малко по-малко интензивни от други. Това обаче не означава, че не трябва да вземате предпазни мерки. Има неща, които трябва и не трябва да правите по време на ретрограден Меркурий, за да сте сигурни, че ще останете във възможно най-голяма космическа „безопасност“. 

От 23 август до 15 септември Меркурий ще бъде ретрограден в Дева, отбелязвайки началото на триседмичен период на предизвикателства по отношение на комуникацията. До края на тази година ще изпитаме още един ретрограден Меркурий - от 13 декември до 1 януари.

Периодите на ретрограден Меркурий всъщност са наистина важно време за всички, но този транзит има репутацията на неприятен. Тъй като неща като комуникация, време и ясно мислене са в затруднено положение по време на обратното въртене на Меркурий, е много по-вероятно да се сблъскаме с наранени чувства, провалени планове, пропуснати крайни срокове или общо объркване, което може да бъде наистина трудно за нашата кариера и взаимоотношения.

Но ретроградният Меркурий по своята същност не е лош момент, в случай че забавите темпото и да работите в хармония с движещата се назад енергия. Това е идеалният момент да погледнем назад към миналото и да помислим какво работи за нас и какво не. Също така е идеално време за размисъл за това докъде сме стигнали с нашите лични цели и да пренастроим траекторията ни, ако е необходимо.

Като забавим темпото и използваме ретроградния Меркурий като причина за пауза и преоценка на живота ни, можем да излезем от другата страна на тази ретроградност дори по-чисти и съсредоточени от преди.

Въпреки това, всяка голяма ретроградност определено може да ви накара да действате и да преживявате нещата малко по-различно от обичайното, така че е добре да сте подготвени.

Ето няколко неща, които трябва да избягвате по време на ретрограден Меркурий - заедно с някои неща, които определено трябва да правите:

Разгледайте финансовото си състояние

Прекарването на известно време в мислене за вашите финанси и преглед на това как сте харчили пари в близкото минало може да бъде добра идея по време на ретрограден Меркурий. Отделете малко време през следващия ретрограден период на Меркурий, за да разгледате финансовото си състояние, да вземете под внимание всички лоши финансови навици, които сте развили, и да видите какво може да се подобри. Можете дори да потърсите допълнителна помощ, ако смятате, че имате нужда от нея. Ученето от минали грешки по време на ретроградността ще ви подготви по-добре да вземате разумни решения за бъдещето. 

Не взимайте големи решения, свързани с пари

Въпреки това, ретроградният Меркурий всъщност не е най-доброто време за вземане на големи финансови решения, инвестиции или покупки - особено ако купувате електроника, техника или билети за пътуване. Тъй като логическите въпроси се обръщат с главата надолу през тези периоди, е вероятно да пренебрегнем някои важни подробности или да открием, че съжаляваме за решението си след това. Тъй като Меркурий управлява комуникацията и мисленето, всякакви големи парични движения, инвестиции или дори промени в кариерата могат лесно да се объркат по време на ретроградния период - следователно не е най-добрата идея да вземате решения, променящи живота.

Спрете да таите обида

Ретроградният Меркурий не е само време на допълнителна лудост и безпокойство, но е и време на размисъл и това определено може да бъде нещо положително в контекста на нашите взаимоотношения. Ако има стари рани, неизказано недоволство или драми под повърхността, които се крият във вашите взаимоотношения, те вероятно ще се задействат сега - но това ви дава възможност да ги разрешите. Опитайте се да намерите края на минали сърдечни болки и обсъдете проблемите в съществуващите партньорства. Най-добре е да използвате тези периоди, за да се опитате да се освободите от старите обиди, които сте таили. Може да откриете, че се чувствате много по-леки след това. 

Свържете се с хора от миналото ви

Не само трябва да се откажете от старите спорове и гняв, но също така трябва да сте отворени да допускате хора от миналото си, които не сте виждали от известно време. По време на ретроградност една планета изглежда се движи назад - и това може да накара умовете ни да се скитат назад във времето, пресичайки пътищата ни с отчуждени приятели. Лесно е да игнорирате съобщение от стар приятел, но ретроградните периоди на Меркурий са подходящо време за възобновяване на тези връзки. 

Не подписвайте големи договори и не стартирайте нови проекти

Отново, ретроградният Меркурий не е най-доброто време за вземане на голямо, променящо живота решение - особено такова, от което наистина не можете да се откажете, като подписване на обвързващ правен договор или напускане на работа. Това означава избягване на каквито и да е големи правни действия или окончателни решения, когато е възможно, включително подписване на договори за наем, нови трудови договори или заеми. Ако се появи нещо важно по време на ретрограден период на Меркурий, опитайте се да го отложите, докато ретроградният период приключи, ако е възможно. Ако е нещо, което не може да чака, уверете се, че сте особено внимателни в четенето на дребния шрифт и се убедете, че напълно разбирате условията. 

Дайте си повече време

Ретроградният Меркурий е известен с това, че обърква плановете за пътуване и времето, така че може да откриете, че сте се изгубили, когато най-малко очаквате, да попаднете в задръствания, където и да отидете, или случайно да объркате времето или местоположението на зададен план. Урокът? Очаквайте неочакваното, когато става въпрос за придвижване и правене на планове, и си дайте малко повече време между всичките ви срещи, ако можете. Независимо дали отивате някъде с кола, самолет, влак или просто организирате някои онлайн срещи, имайте план какво да правите, ако нещо се обърка – и си дайте много допълнително време, за да го оправите, ако се наложи.

Не говорете, без да сте обмислили нещата напълно

Ако Меркурий е ретрограден и сте готови да кажете първото нещо, което ви хрумне, направете пауза и си поемете въздух, преди да проговорите. С всички неразбирателства, които се разпространяват по време на тези астрологични периоди, е лесно да изречете нещо, което не мислите, да изпратите текстово съобщение на грешния човек или да извадите нечии думи от контекста и да се скарате. Въпреки че цялата тази драма може да ви замае главата, просто се закълнете, че ще помислите внимателно, преди да говорите и се опитайте да не започвате големи спорове. Сега не е най-доброто време да говорите за сериозни неща, така че бъдете внимателни относно избора си на думи и се опитайте да не приемате нищо твърде лично!

Слушайте инстинкта си

Когато Меркурий е ретрограден, нашето мислене се замъглява и ние нямаме толкова много контрол върху логистичните проблеми в живота си, което е разочароващо. Това обаче е наистина интуитивен момент за всички, което означава, че наистина ще трябва да слушате какво ви казва инстинктът ви. Като слушате сърцето и душата си, можете да направите ретроградния Меркурий време на дълбока интроспекция и вътрешно размишление.


В категории: Животът


1
Коментара
Флагман.БГ За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура 27/04/2024, Събота 20:20 0
1
Коментара по темата
1.
Бай Митю съм
22.08.2023 19:16:32
0
1
Сигурно затова се дръвя кът жуотно!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК аут от ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК аут от ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура Таксата ще се плаща за всеки изпит, на който зрелостникът реши да се яви повторно Как да засилим метаболизма си преди лятото Как да засилим метаболизма си преди лятото Може да ви помогне за отслабване, подобряване на енергията и общото здравословно състояние Гордост за Бургас! Весела Славева с национално отличие Гордост за Бургас! Весела Славева с национално отличие След приза "Студент на годината 2022" отличничката спечели и първо място за „Ландшафтен архитект на годината 2023“ Шок за „акулите“! Реми с Лудогорец II ги закопава в битката за спасение Шок за „акулите“! Реми с Лудогорец II ги закопава в битката за спасение Със спечелената с голяма мъка точка от мача в Бургас футболистите на „Черноморец“ не успяха да дръпат в битката със Спортист, а им предстои дерби в Своге Дезинформационна кампания внушава, че учебник по български рекламира еднополовите бракове Дезинформационна кампания внушава, че учебник по български рекламира еднополовите бракове Фалшивата новина е споделена близо 300 пъти за няколко часа, придружена е от злостни коментари
Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори