×
София Парламентарни избори 2023 Местни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бюджетът на Айтос за 2023 година е 43 млн.лева


Бюджетът на Айтос за 2023 година е 43 млн.лева
В последния бюджет за този мандат на Васил Едрев има слабости, но той може да е спокоен - опозицията в Общинския съвет е много слаба
19 Август 2023, Събота, 15:01 ч.
Автор: Флагман

Макрорамката ще бъде разисквана в края на месеца 

43 млн. лева е проектобюджетът на община Айтос. Планирани са ремонти на улици и детски площадки в града. Най-високи са разходите за функция Образование - 20 473 255 лв. В маркрорамката попадат няколко важни обекта, но има и известни слабости - проекти, които айтозлии искат от години, но чието изпълнение се бави.

Планираните разходи за строителство, благоустройство, комунално стопанство и опазване на околната среда са в размер на 8 676 626 лв. За Култура, спорт, почивни дейности и религиозно дело са предвидени 1 360 185 лв., за икономически дейности и услуги - 1 165 488 лв. Общо разходите за местни дейности в проектобюджета са в размер на  14 395 647 лв.

Предстоят и предпроектни проучвания за изграждане на четирилентов път Айтос – Бургас. 

В бюджета са заложени 355 000 лв за цялостното благоустрояване на паркинга между ул. Неофит Рилски и ДГ "Слънце" и за нов паркинг между улиците "Арда" и "Хр. Кърджилов, на стойност 498 000 лв. Отново с цел осигуряване на паркоместа и премахване на незаконните гаражи, са планирани 363 000 лв за благоустрояване на междублоковите пространства в кв. 154 в гр. Айтос.

Предвидени са средства и за проект за благоустрояване на междублоковото пространство в кв. 4 по плана на град Айтос /между т.н. военни блокове/, каза още кметът.

Общо 6 747 080 лв са планираните капиталови разходи в проекта за бюджет, много от обектите са вече изпълнени. Тече основният ремонт на уличната настилка на ул. Богориди в гр. Айтос на стойност 144 497 лв. Напълно реновирана по проект е Спортната зала към стадиона, в която са инвестирани 399 935 лв. За рекултивация на депото за отпадъци, тази година са предвидени 20 000 лв.

Осигурено е финансиране за реконструкция на ул."Димитър Благоев", на ул."Даме Груев" и ул."Зюмбюл" в гр. Айтос за общо 642 566 лв. Предвидени са средства за изготвяне на проекти за основен ремонт на читалище „Васил Левски-1869“, гр. Айтос - етапно строителство и внедряване на енергийно ефективни мерки.

79 182 лв по проект са средствата за обзавеждане и оборудване за читалищата на територията на община Айтос. 30 000 лв са осигурени за проект за основен ремонт на къща-музей Петър Станев в гр. Айтос. За изготвяне на технически проект за реконструкция, обновяване и разширяване на Зоопарк Айтос, гр.Айтос, капиталовата програма планира 24 000 лв.

Заложен е основен ремонт на уличните и тротоарните настилки на ул. Вардар, ул. Щерю Русев на ул. Дядо Стойно /от кръстовище с ул. Бр. Миладинови до кръстовище с ул. Софроний/ в гр. Айтос. Средства за основни ремонти на улични и тротоарни настилка има за ул. Неофит Рилски /от кръстовище с ул. Бр. Миладинови до кръстовище с ул. Софроний/, на ул. Ченгелиеви/от кръстовище с ул. Бр. Миладинови до кръстовище с ул. Софроний/.

Предвидени са 64 000 лв за изготвяне на технически проекти за основен ремонт на още улици в гр.Айтос: ул. Отец Паисий /от кръстовище с ул. Паскал Янакиев до кръстовище с ул. Христо Ботев/, ул. Неофит Рилски /от о.т. 436 до о.т. 565/, ул. Неофит Рилски /от о.т. 444 до о.т. 461/, ул. Митко Палаузов, ул. Д-р Павлов /от о.т. 562 до о.т. 438/, ул. Дядо Стойно /от о.т. 437 до о.т. 564/, ул. Ченгелиеви /от о.т. 432 до о.т. 541/, ул. Васил Априлов, ул. Христо Ботев /от кръстовище с ул. Паскал Янакиев до кръстовище с ул. Бр. Миладинови/, улица /от ул. Ради Боруков до ул. Чудните скали от о.т.52 до о.т.2053/, ул.Чудни скали /от о.т. 39 до о.т. 38/.

Средства за основни улични ремонти са планирани и за населените места - в с. Карагеоргиево, и в с. Мъглен - на обща стойност 523 670 лв. Общо 246 000 лв са предвидени за основен ремонт на улични настилки в с. Пещерско, в с. Малка поляна и в с. Поляново.

За изготвяне на проекти за общински пътища Айтос-Мъглен/ - Пещерско, и Айтос - Малка поляна, община Айтос са заложени общо 101 640 лв., а за предпроектни проучвания четирилентов път Айтос - Бургас - 20 000 лв.

Планирани са средства за проекти за две нови детски площадки  - 16 000 лв, и изграждане на други две нови детски площадки в град Айтос по проект, на обща стойност 116 881 лв.

В проекта има средства за закупуването на специализиран траурен автомобил и автомобил за разнос на храна, както и изграждането на пристройка в която е монтиран болничен асансьор за нуждите на МБАЛ Айтос ЕООД. Отделени са средства за закупуване и доставка на компютри (хардуер и софтуер), на ИТ оборудване, компютърни конфигурации и др.

Бюджетът ще влезе за обсъждане и гласуване в Общинския съвет в края на този месец. 

Източник: БНР Бургас


В категории: Айтос


Флагман.БГ Синът на Динев става барета Синът на Динев става барета 30/09/2023, Събота 16:41 8
3
Коментара по темата
3.
*********
27.08.2023 22:03:21
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
2.
до пишещата мастия №1
20.08.2023 23:25:00
1
0
Чиба мастийо, стига си мастурбирала и тука.
1.
*********
20.08.2023 13:22:36
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Щастливо събитие до дни очаква панелист на Гала Щастливо събитие до дни очаква панелист на Гала Георги Блажев скоро ще стане татко Как се издържа този участник от Игри на волята Как се издържа този участник от Игри на волята Елвиса се издържа с печалбите от играта, а не от родителите си, както на няколко пъти натъртиха други участници в рuалитито Областният управител на Бургас Пламен Янев търси ново решение за пропадащата крайбрежна алея към кв."Сарафово" Областният управител на Бургас Пламен Янев търси ново решение за пропадащата крайбрежна алея към кв."Сарафово" Трябва да убедим министъра на туризма, че този проект е важен за региона, каза Пламен Янев Помощта при бедствия зависи от общините, обявиха от социалното министерство Помощта при бедствия зависи от общините, обявиха от социалното министерство Казаното от министерството е важно в контекст на неясноти на местно ниво из страната относно темпа на средствата Синът на Динев става барета Синът на Динев става барета Новината за навлизането в дебрите на службите предизвика вълна от коментари Само преди седмици тя беше в кома, но днес смело тръгна по планините Само преди седмици тя беше в кома, но днес смело тръгна по планините Мира Добрева вече е здрава  Тези кметове от Бургаско може да отворят шампанското, останаха без конкуренция Тези кметове от Бургаско може да отворят шампанското, останаха без конкуренция Някъде има страх, а другаде просто няма смисъл, защото селските управници са свършили достатъчно работа и са безапелационни  Този железен българин е ходил на психолог след Сървайвър Този железен българин е ходил на психолог след Сървайвър Най-големият грях и проблем е да си мислиш, че нямаш проблеми. И винаги ти да си правият. Психологът ми помогна в това как да се справям с импулсите, признава Георги Валентинов Не можех да се се държа на краката си, да отворя уста, исках да изляза на сцената, за да се извиня, но нямах сили, обяви Кичка Бодурова Не можех да се се държа на краката си, да отворя уста, исках да изляза на сцената, за да се извиня, но нямах сили, обяви Кичка Бодурова Не можах да пея на сцената в лятно кино „Орфей“ в Пловдив, защото имах сериозен проблем с кръвната захар, твърди тя Протестиращите не отидоха на среща с енергийния министър, канят го при тях на магистралата Протестиращите не отидоха на среща с енергийния министър, канят го при тях на магистралата Миньорите са гневни заради плана за преход на въглищните централи
Защо правителството на САЩ може да спре работа до 24 часа Защо правителството на САЩ може да спре работа до 24 часа До подобна ситуация се стига, когато Конгресът не успее да приеме някаква част от финансовото законодателство Мелания Тръмп предоговори брачното си споразумение Мелания Тръмп предоговори брачното си споразумение Насред слуховете за развод, които датират от години, към момента все пак е ясно – дори и да се случи това, бившата президентша ще излезе по-богата и уверена от разлъката Най-малко шестима са загинали при страшна катастрофа с автобус Най-малко шестима са загинали при страшна катастрофа с автобус На мястото на инцидента са изпратени много полицейски екипи, пожарникари, линейки Защо в СССР убиват откривателя на изкуствената кръв Защо в СССР убиват откривателя на изкуствената кръв Феликс Белоярцев създава животоспасяващия перфторан 18 кандидат кметове вече победиха – нямат конкурент 18 кандидат кметове вече победиха – нямат конкурент Повечето от тях са издигнати от ДПС, има и от местна коалиция, в която са ГЕРБ, “Обединени земеделци” и “Консервативна България” ООН се готви за 120 хиляди бежанци в Армения ООН се готви за 120 хиляди бежанци в Армения Президентът на Азербайджан Илхам Алиев обеща да гарантира безопасността на арменците в Карабах, но каза, че неговият "железен юмрук" е оставил идеята за независимост на региона в историята Затварят за туристи една от световните топ забележителности Затварят за туристи една от световните топ забележителности Посещенията на Храма на кондора и Храма на Слънцето, както и Интиуатана, изваяна каменна структура, свещена за инките, са "временно затворени за посетители" B ĸaĸви вaлyти ocнoвнo ce paзплaщa Pycия пpи външнaтa cи тъpгoвия B ĸaĸви вaлyти ocнoвнo ce paзплaщa Pycия пpи външнaтa cи тъpгoвия Oт миниcтepcтвoтo yтoчнявaт, чe ocнoвнaтa вaлyтa пpи външнo-тъpгoвcĸитe paзплaщaния cи ocтaвa pyблaтa Гърция не помни такова наводнение: Водата в равнината Лариса е над 6 метра Гърция не помни такова наводнение: Водата в равнината Лариса е над 6 метра Много райони са без ток и вода, "Елиас" се оказа по-разрушителна от "Даниел" Футболист виси на мост, заплашва да се самоубие Футболист виси на мост, заплашва да се самоубие 22-годишният френски полузащитник пристигна в клуба от Локомотив Москва през 2022 година срещу сумата от 12 милиона евро
Емил СОКОЛОВ, политолог: Емил СОКОЛОВ, политолог: Хекимян ще трябва да отговори какво са му предложили и колко са му платили Виц на деня Виц на деня - Днес поставих ултиматум на началника си - или ми вдига заплатата, или напускам.
- Е, и какво?
- Ами, поспорихме и стигнахме до компромис... Той няма да ми вдигне заплатата, а аз няма да напускам.
Виц на деня Виц на деня Закон на алибито:
Ако кажеш на шефа си, че си закъснял, защото си спукал гума, на следващата сутрин ще спукаш гума.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Най-сигурният начин да заставите жена си да ви слуша внимателно е да говорите на сън.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори
Flagman.bg използва "бисквитки", за да подобри вашето преживяване и да анализира трафика към сайта.Научете повече