×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

6 август 1945 г. САЩ хвърлят атомна бомба над Хирошима


06 Август 2023, Неделя, 12:40 ч.

Бомбата се взривява, на около 600 метра над повърхността, при което на място загиват около 70—80 000 души

Точно в 8 часа и 15 минути местно време на 6 август 1945 г. избухва бомбата, хвърлена от американския бомбардировач Б-29 над Хирошима.

Командир на екипажа е полковник Пол Тибетс. Той хвърля над японския град Хирошима атомна бомба „Little Boy“ („Малчуган“).

Бомбата се взривява, на около 600 метра над повърхността, при което на място загиват около 70—80 000 души. Зоната на пълно разрушение е около 1,4 км. в радиус. Пожарите, избухнали след взрива засягат около 11,4 км2. 90% от зданията са унищожени или силно повредени.

Три дни по-късно е хвърлена втора атомна бомба - „Fat Man“ („дебеланко“), с която е разрушен град Нагасаки, предава fakti.bg.

Почти 200 000 от оцелелите все още се лекуват от последиците в болниците на Японския Червен кръст след атомните експлозии в Хирошима и Нагазаки.

Японският Червен кръст има болници за лечение на оцелелите от ядреното оръжие в Хирошима от 1956 г., а в Нагазаки от 1969 г. През тях са преминали над 2.5 милиона амбулаторни и над 2.6 хоспитализирани пациенти от оцелелите от ядрените бомбардировки. Само през изминалата година болниците на Японския Червен кръст в Хирошима и Нагазаки са приели за лечение съответно 4 657 и 6 030 души.


В категории: Животът


8
Коментара по темата
8.
Дрезден
06.08.2023 19:35:13
1
1
е сринат от англичаните. Не от руснаците.
Учете история бе неграмотници.
7.
За атомната бомба
06.08.2023 17:53:46
3
3
ВАЖНО ДА СЕ ЗНАЕ! Когато поствате фалшиви ЦВЕТНИ СНИМКИ от атомната бомбардировка над Хирошима и Нагасаки добре е първо се информирайте, защото изглеждате глупаво!!! Първо цветни снимки не съществуват от тези ядрени взривове!!!

Заради агресията на ХИТЛЕР и неговите съюзници и желанието му да управлявя света през Втората Световна Война са загинали:
80 000 000 ( ОСЕМДЕСЕТ МИЛИОНА ДУШИ )!!!!

Загиналите от бомбардировката над Хирошима и Нагасаки са около 150 хиляди души. Япония е била СЪЮЗНИК НА ХИТЛЕР И Е ИЗВЪРШИЛА ОГРОМНО КОЛИЧЕСТВО ПРЕСТЪПЛЕНИЯ И НАПАДЕНИЯ В РЕГИОНА НА ТИХИЯ ОКЕАН И СЪСЕДНИТЕ ДЪРЖАВИ!!!

През 1941г. Япония напада безмилостно и без предупреждение американската база Пърл Харбър на Хаваите , след което САЩ тепърва влиза във Втората Световна Война!!!

Япония по това време е била БРУТАЛНА МОНАРХИЯ без грам зачитане на човешките права!!!

Бомбардировката от САЩ над Хирошима и Нагасаки е имала за цел да прекрати окончателно Втората Световна Война и да сложи Япония пред капитулация, както и да покаже на света, че света не се нуждае от войни а от мирно същестуване и просперитет!!!

След войната благодарение на помоща от Щатите Япония от БРУТАЛНА МОНАРХИЯ става една от най-развитите страни и дори беше първа икономика в света, преди Китай да стане първа икономика и то пак благодарение на Щатите!!! Така беше и със Западна Германия!!

Такива са били времената такива са били решенията, така че мислете с тия глави преди да манипулирате населението...! 80 000 000 жертви по света, заради агресора диктатор Хитлер и неговите съюзници!!!

От тогава света проглежда, че войните са зло, което може да унищожи планетата и слага забрана на употребата на Ядрено оръжие, както и налага нови военни закони и правила!

В момента осраното нагло джудже Путлер, което нападна вероломно независима Украйна притиснато в ъгъла заплашва Киев, Лондон, Берлин, Ню Йорк с Ядрен удар въпреки, че Русия се е подписала върху споразумението за неупотреба на ядрено оръжие!!!

Толкова ли е сложно да сханете, че Путлер е психопад шизофреник и всички, които го подкрепят са зомбирани от кремълска пропаганда???
6.
Бай....do#5
06.08.2023 17:16:06
3
2
Ти ебан ли си като малък?
5.
Шок! Бонба! Хипотенуза!
06.08.2023 16:17:08
6
5
Втората световна се е бомбило цивилно население масово. Германците разрушават Лондон, после руснаците сриват със земята Дрезден, Лайпциг и Берлин. Бомбардират и Варна, въпреки, че не сме им обявили война. Американците пък бомбят дори София. Милиони цивилни загиват.
След войната обществата на запад достигат до извода, че това не бива никога да се повтаря, затова новите оръжия са с презизно насочване, за да се насочат пораженията към военни цели и да се намали риска да пострада цивилно население.
Единствено руските орки отново заложиха на количеството и почти век след ВСВ отново започнаха разрушителни бомбардировки с първобитни неуправляеми ракети ГРАД над цивилни цели. Мариопул бе изравнен със земята, барабар с жените и децата там. Оцелелите деца бяха отвлечени в Мордор.
Та да - не е било никак хуманно да взривят ядрени бомби върху цели градове, но пък да умре дете от руска ракета също не изглежда да е хуманно.
С тези бомби е завършила втората световна и стотиците хиляди жертви на атомните бомбардировки са спасили милиони затова, че войната не се е проточила с още години.
4.
един гей
06.08.2023 14:54:42
2
4
Браво на освободителите! Не са като руснаците, да хвърлят атомни бомби над....никъде!
3.
До 2
06.08.2023 13:51:29
10
6
Прав си,Тони,хубава държавица е САЩ.
И хубаво,че я има,че ония лудите ушанки като нищо ще тръгнат към Берлин или София ако решат.
2.
тони
06.08.2023 13:26:45
7
20
"Хубави" хора са американците. Колкото смърт и нещастие са донесли по света, никоя болест или чума не би могла да донесе!
А сега, ние като най-послушната бананова република, изпълняваме нарежданията на американското посолство и унищожаваме собствената си страна, само и само американските господари да са доволни!
Дано някой ден еничарите, които ни управляват днес, да си платят за всички злини, които направиха на собствения си народ!
1.
Гладомор
06.08.2023 13:13:25
8
9
Около 4 млн. души умират по време на масовия глад в Украйна през 1932 и 1933 г., известен като Гладомор. Физическото им унищожение е политика на съветския диктатор Йосиф Сталин. Разказите на оцелелите за умиращи деца и тела по улиците свидетелстват за един от най-мрачните периоди в историята.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас 6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас Ето кои са те  5 отблъскващи грешки по време на целувка 5 отблъскващи грешки по време на целувка Обърнете най-голямо внимание на лошия дъх Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Медици масово отказват да й поставя повече филъри в устните заради опасността от некроза Най-големите скандалджии в зодиака Най-големите скандалджии в зодиака Скандалите и свадите с тези зодии са вързани в кърпа Рецепта за агнешко с кисело мляко Рецепта за агнешко с кисело мляко Един от шедьоврите на българската кухня Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) От близко заведение са съдействали, за да бъде върната акулата обратно в морето Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Тревожността е бич на нашето време и психолозите обръщат все повече внимание на преодоляването ѝ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ 37-годишният бургазлия бе спипан с дрогата миналото лято до блок 13 в комплекса Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Цънцарова вече не се справя добре със задачите си  Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Екатерина отглежда дъщеря си след загубата на татко й - ливанеца Абдул Гани. Той бил банкер и тъкмо на него двете жени дължат охолния си живот
Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази... Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Жената останала в шок, била "мъртва" от месеци Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Разкриха какво ще включва менюто им Бунт в "Икеа" и "Метро" Бунт в "Икеа" и "Метро" Германският синдикат "Ферди" (verdi) започна общонационална стачка в секторите на търговията на дребно и едро в Германия Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Тя отишла на консултация при гинеколог, който след обстоен преглед ѝ казал, че биологично те не може да се нарича жена Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Египтянинът изкара седем сезона в Ливърпул и за това време успя да спечели Шампионската лига, Световното клубно първенство, ФА Къп, Суперкупите на Европа и Англия, две Купи на лигата, както и Висшата лига Американските войски се изтеглят от Африка Американските войски се изтеглят от Африка Нигер заменя западните сили в страната с руски Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Европейската централна банка ще намали лихвените проценти през юни Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Виетнамката често пропускала обяда или вечерята и ги заменяла с любимата си сладка напитка Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Мрежата от около 300 души е работила с 20-процентна комисиона и е прехвърляла бебета от интензивните отделения на държавни към частни болници
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори