×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Знаете ли, че това са истинските причини да гледаме порно


05 Август 2023, Събота, 22:00 ч.
Автор: Флагман.бг

Порното събужда определени общи усещания в нас. Проблемът е във вида, честотата и функцията на потребление

Потреблението на порнография изглежда не е свързано с удовлетворението, което човек изпитва от собствената си връзка. Не е тайна, че порнографията може да даде предубедена представа за сексуалните отношения. Освен това консумацията на този тип съдържание се е превърнала в навик за мнозина, независимо дали имат партньор или не. Ако са във връзка, когато това се случи, много хора се питат дали човекът до тях е доволен от техния сексуален живот. Дали ако наистина са им достатъчни, тогава защо гледат порно?

Екип от изследователи, ръководен от сексолога Беата Бьоте, установява, че само 5,94 процента от потребителите на порно са казали, че гледат филми за възрастни поради „липса на сексуално удовлетворение“. С други думи, повечето гледат порно по причини, различни от чувството, че партньорът им не е „достатъчен“ за тях.
С привидно неограничен апетит, човечеството произвежда и консумира порнография откакто съществува. Например римляните са поглъщали като топъл хляб любовните стихове и „наръчниците за прелюбодеяние“ на поета Овидий преди 2000 години. Докато днес романи за секс като „Петдесет нюанса сиво”, „365 дни” и „След” чупят все по-големи рекорди по продажби.

Порнографията изживява своя разцвет през 1960 г. Списания на тази тема започват да заемат витрините на будките за вестници, както и най-отдалечените ъгли на домовете. Сега стотици порнографски филми и изображения са в интернет, на един клик разстояние. Въпреки това какво наистина се случва в мозъка ни, когато видим чуждо голо тяло да бъде галено и докосвано? Колко порно е приемливо да гледаме? И наистина ли има значение, че жените гледат по-малко порно от мъжете?

Какви са причините да гледаме телевизионен секс?

1. Подражава на случаен секс
По-голямата част от съдържанието на порнографските филми съдържа сексуални действия и сцени, които предизвикват настроения и емоции, подобни на тези, предизвикани по време на секс с някой тотално непознат, с когото сте се забърсали в нощния клуб. Следователно, може да се твърди, че консумацията на порнография служи като заместител на тази практика.

2. Заради емоциите, които събужда
Порното събужда определени общи усещания в нас. Проблемът е във вида, честотата и функцията на потребление. Разбиранията за порнофилмите са заобиколени от множество клишета. Някои твърдят, че те представят погрешен образ на сексуалността, но кой наистина все още смята, че филмите за възрастни са копия на реалността? Вече никой не е убеден, че романтичните комедии са истинско отражение на любовния ни живот. Разбира се, може да се разпознаем в определени елементи и да се идентифицираме с определени ситуации, но никога не вярваме на 100 процента в това, което се случва на екрана.

3. За сексуална възбуда или удоволствие
Според Бьоте основната причина хората да гледат порно е сексуалното удоволствие. Разбира се, нагонът е естествено и здравословно явление. Във връзка, в която партньорите имат различни стремежи в леглото, порнографията често се разглежда като начин за задоволяване на тази нужда. Порнографията обаче се произвежда специално, за да възбужда, а не с мисъл за здравето на потребителя или неговите взаимоотношения. Порното обещава разнообразие от „по-горещ“ и екстремен секс, но не се превежда като индиго образ на секса в реалния живот. Световноизвестните експерти и изследователи по връзките д-р Джон и Джули Готман изразиха сериозни опасения относно ефектите на порнографията върху сексуалните взаимоотношения. Редовните потребители на порно може да открият, че в крайна сметка е необходимо много повече от нормален сексуален стимул, за да предизвика същия отговор на възбуда, както порно в тях. В някои случаи обикновените нива на стимулация вече не ги интересуват. Следователно, нормалният секс често става много по-малко интересен за потребителите на порно.

4. Преподава знания за секса
Друга често срещана мотивация за гледане на порно е да научите повече за секса. Това е честа причина младите хора да се обръщат към него. Около 45 процента от тийнейджърите, които са се обърнали към порното, са го направили отчасти, за да научат за секса. Разбираемо е, те са любопитни и порнографията може да изглежда като най-лесното място да разберат детайли за размяната на плътски ласки. Но дали е най-доброто място?

5. Помага за справянето с негативните емоции
Друга често срещана причина за гледане на порно е да се справите с неудобни емоции. По-конкретно, „намаляване на стреса“ и „разсейване или емоционално потискане“ са изброени като мотивация за консумация на този вид филми. Хората се обръщат към него, за да избягат от този вид чувства. Изследванията показват обаче, че порнографията всъщност не помага в дългосрочен план. Психолозите са установили, че хората, които консумират порно, за да избегнат неудобни емоции, са склонни да показват ниско емоционално и психическо благополучие.

6. От скука
Истината е, че порното не може да помогне със скуката, защото оставя човека неудовлетворен. Разбира се, в началото е ново и вълнуващо, но когато мозъкът редовно се стимулира от порно, той се отегчава да гледа едно и също съдържание.

Пристрастяване ли е порнографията?
Трябва да вземем предвид, че някои хора просто не могат да се откажат от този навик. Поради начините, по които гледането на порно може да повлияе на мозъка, не е изключено наистина да е трудно да се откажете. Лесният достъп до порното означава, че потребителите постигат незабавно и непрекъснато удовлетворение и то се превръща във вид наркотик.


В категории: Лайфстайл


3
Коментара
Флагман.БГ За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура 27/04/2024, Събота 20:20 4
3
Коментара по темата
3.
RR94
06.08.2023 16:10:28
1
0
Просто обичам да гледам,на кви извращения са способни някои от участващите.А колкото до случайния секс,съм напълно за.Няма нищо по задоволяващо за мъжа,от случайна извратенячка в чаршафите,на която първоначално не и личи,че изобщо е такава.
2.
RR94
06.08.2023 16:10:26
1
0
Просто обичам да гледам,на кви извращения са способни някои от участващите.А колкото до случайния секс,съм напълно за.Няма нищо по задоволяващо за мъжа,от случайна извратенячка в чаршафите,на която първоначално не и личи,че изобщо е такава.
1.
ЛЪСКОВ
06.08.2023 03:53:54
3
19
Истинската причина да гледаме порно е...да лъскаме бастуните....!!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура Таксата ще се плаща за всеки изпит, на който зрелостникът реши да се яви повторно Как да засилим метаболизма си преди лятото Как да засилим метаболизма си преди лятото Може да ви помогне за отслабване, подобряване на енергията и общото здравословно състояние
Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори