×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

"Български възход" се готви да е изненадата на местните избори, ще има силна листа и кандидат-кмет за Бургас


"Български възход" се готви да е изненадата на местните избори, ще има силна листа и кандидат-кмет за Бургас
Лидерите на „Български възход“ ген. Стефан Янев и арх. Виолета Комитова събраха областите координатори на национален съвет в морския град
24 Юли 2023, Понеделник, 23:30 ч.
Автор: Емел МАХМУД, снимки: авторът

В област Бургас засега имаме вече един кандидат за кмет, който можем да обявим. Това е Ваня Андонова за община Приморско, казаха от БВ

Решението на Народното събрание за отнемането на концесията за пристанищния терминал „Росенец“ е чисто декларативен пиар ход. Едва ли ще донесе значими икономически последствия на крайните потребители, нито по отношение на ценита на горивата, нито на веригите за снабдяване и начина, по който се осигурява пазарът на функциониране на горивата в България. Това каза лидерът на ПП „Български възход“ ген. Стефан Янев на брифинг в Обзор, където в рамките на два дни се проведе националният съвет на партията. 

„Български възход” със силна номинация за кандидат за кмет на Бургас, готови са с листата си

Двамата лидери ген. Янев и арх. Виолета Комитова събраха областните координатори и председатели в морския град за подготовката за предстоящите местни избори. Пред медиите те коментираха основните акценти, разисквани по време на националния съвет, както и актуални политически теми. 

„Темата „Росенец“ е декларативен ход от гледна точка на това, че още 48-ото НС взе решение за инсталиране на т.нар. държавен представител, който има правата, освен да представлява държавата, да изисква нейните дивиденти и да влияе на решенията, всъщност и да се запознае с цялата дейност на дружеството „Лукойл“. Да не забравим, че е частно дружество и влизането на държавата в случая с тази концесия не е нещо повече от пиар. В този смисъл не мисля, че продължаването на говоренето по тази тема носи дивидент и защитава националния интерес, че едва ли не така спираме финансирането на Русия и спирането на войната. Според нас става въпрос за търговски интереси. Държавният интерес е защитен дори и без тази промяна“, категоричен бе ген. Янев.

В двудневното събитие в Обзор Стефан Янев и Виолета Комитова обсъдиха с областните координатори на ПП "Български възход" подготовката за предстоящия местен вот

По отношение на местните избори, Янев изтъкна, че партията работи усилено в подготовката им. 

„Водят се интензивни разговори за постигане на целта, която сме си поставили като партия – да сме национално представени в цяла България“, каза той. „Български възход“ води разговори за коалиции и за самостоятелно явяване на изборите. Тече и подготовката по подреждане на листите, както и кандидат-кметовете, каза още Янев. 

„В област Бургас засега имаме вече един кандидат за кмет, който можем да обявим. Това е Ваня Андонова за община Приморско. Рано е да дефинираме формата, по който тя ще се яви на местния вот – ще преценим дали ще бъде в коалиционен формат, или ще е представител на ПП „Български възход“. Когато имаме готовност и в другите региони, ще информираме обществеността“, заяви лидерът на партията. 

Той засегна и другата актуална национална тема – преговорите с украинска страна за продажба на оборудването на АЕЦ „Белене“. Позицията на „Български възход“ е, че това ще бъде грешка. 

„Последните 20-30 години нови мощнооти не са изграждани, проектът „Белене“ многократно е отлаган и се развивали различни теории, но в момента преди да се постъпи към продажба на оборудването, е добре да се отговори на въпросите дали има инвеститорски интерес - не с държавни пари, а инвеститор, да построи АЕЦ „Белене“ с това оборудване, което вече е налично и държавата е платила, и дали има възможност европейски фирми да направят това. Според мен отговорите са положителни. Не е добре да се мисли за продажба преди държавата да е оценила личния си интерес“, категоричен бе Янев.

Лидерът на „Български възход“ коментира и отношенията между президента и правителството. Според Янев те създават ненужна риторика, която отклонява вниманието от други важни въпроси, касащи ежедневието на българските граждани.  

Ваня Андонова ще е кандидатът за кмет в община Приморско

„Тази риторика е изкуствено създадена с цел да се стимулира късата ни памет, да забравим онези записи, в които се определена политическа партия говореше как се правят „ала-бала избори“. Тези „ала-бала“ практики са обаче в основата, която деградира българската демокрация. В крайна сметка изборите са израз на нашето гражданско право да избираме. Това е основата на демокрация. Дебатите в таз връзка трябва да продължат, а не да ни занимават кой какво е казал“, добави ген. Янев. 

На въпрос на Флагман.бг какви са прогнозите на партията по отношение на правителството и очаква ли предсрочни избори, той отговори:  

„Това е въпрос, който касае функционирането на т.нар. сглобка, както двете коалиции сами я определиха. Важно е доколко те ще съумеят на първо място да направят това, което декларираха - че ще имат управленска програма. Според нея може би ще получим представа до каква степен желаят и са в състояние да провеждат смислена политика в интерес на българските граждани. От анализа, който имаме към момента, много е трудно да се даде прогноза в близките месеци. Но чуваме, че ако трусовете след местните избори в т.нар. сглобка, а не коалиция, се задълбочат, това означава, че може да очакваме предсрочни избори“.

Думата взе и арх. Виолета Комитова. Тя заяви, че партията ще води кампания между хората и за хората. 

„Ще искаме да бъдем близо до хората, защото многократно сме казвали, че политиците в България са забравили за хората и бизнеса, отдалечили са се от тях и се движат в някакво друго космическо пространство. Това създава огромна пропаст между политичското представителство и гражданите. Оттам се поражда и недоверието към партиите и към държвността. Ние винаги сме се стремяли да бъдем близо до гражданите, до техните проблеми и да търсим тяхното решение. Така ще бъде и сега. Кампанията за местните избори ни отваря една възможност да се приближим още по-близо до всички граждани“, каза в заключение арх. Комитова. 

Екипът на Български възход 



От какво е болен този певец
От какво е болен този певец 28/04/2024, Неделя 20:00 1
България Всички новини
Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия „Ако имахме една забежка с публичен ресурс – щяхме да сме в затвора, чакат ни отдавна, нямаше да ни го простят“, категоричен е съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Най-сериозната промяна в Наредбата е свързана с двойно увеличаване на броя на медицинските специалисти, които трябва да се осигурят на всяка една такава водна площ Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Ако се освободи от зависимостите бихме седнали да преговаряме с него, обяви съпредседателят на Промяната Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса За съжаление обаче най-студено се очаква да е именно по празниците От какво е болен този певец От какво е болен този певец Мистериозно заболяване мъчи Галин Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Двамата баджанаци и до днес били близки приятели  Това е най-големият стратег в "Един за друг" Това е най-големият стратег в "Един за друг" Сияна играе умно  Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Kъм мoмeнтa пpи пoĸyпĸи oт фepмитe цeнитe "нa eдpo" ca 8-9 лв/ĸг живo тeглo, a "нa дpeбнo" (1-2 aгнeтa) ca 10-12 лв/ĸг живo тeглo Нещо невероятно се случва с планетите Нещо невероятно се случва с планетите В личен план съвпадът на двете планети ще се отрази най-много на родените в трета декада Телци, Раци, Деви, Козирози и Риби Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Бившият Първи притежавал строго секретни записи и снимки на НЛО
Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори