×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Българските политици, които са като Рокфелер - вижте морските им палати


Българските политици, които са като Рокфелер - вижте морските им палати
Дворецът на Доган в Росенец е най-известен, но има няколко други, които не му отстъпват
20 Юли 2023, Четвъртък, 10:10 ч.
Автор: Флагман

Някои от тях са за десетки милиони 

Лъскави и скъпи палати за милиони левове притежават край морето български политици. Румен Овчаров, който e новодомец в 5-етажна вила до плажа в курорта Бяла, е най-скорошният, но не и единственият политик, който разполага с морска хасиенда.

Той е газов крал и вдигна палат като Ахмед Доган

По лукс и мащаби в пъти го надминава почетният председател на ДПС Ахмед Доган, който за поредно лято ще почива в морските си сараи в парк Росенец край Бургас. Имението на Сокола е на 3 етажа, но разполага с десетки помещения и наподобява хотелска сграда. Простира се на огромна територия от 8 декара, в която има частен басейн, пристанище, оранжерия, градини, както и пристройки за обслужващия персонал. Миналата година една от двуетажните сгради, разположена на самия плаж край имението, бе съборена след решение на съда, но резиденцията продължава да е със същите баснословни мащаби, пише вестник Ретро.

Сараят на Доган

Лидерът на ПП Кирил Петков пък има лятна вила буквално на метри от дивия плаж „Корал“ край Лозенец, където от години насам отмаря заедно с жена си Линда, трите им дъщери и баща си Петко.
Росен Плевнелиев пък притежава два морски имота – един у нас и един в Гърция. Българското му лятно имение в Черноморец след развода с екссъпругата му Юлиана остана за нея. Бившият държавен глава обаче все още ползва вилата си на гръцкия полуостров Атон, намираща се край елитния курорт Урануполи. Тя разполага със собствен басейн и огромна зелена градина с гледка към морската шир. Неотдавна Плевнелиев сподели, че вече нито един имот не се водел на негово име и е разделил цялото си имане между децата си.

Морското имение на Плевнелиев в Гърция 

Сега собственици на недвижимите му имущества са двамата му големи синове от Юлиана – Асен и Павел, както и 4-годишният Йоан, плод на любовта му с настоящата му съпруга – синоптичката Деси Банова. И трите му деца са в чудесни отношения и това лято отново всички ще почиват дружно в гръцката хасиенда, която разполага с частен басейн, обширен двор с палми, паркинг и се простира на цели 6 декара земя. Луксозното имение Плевнелиев придобива още през 2007 г. срещу 1 369 000 лв., но към днешна дата цената му е поне тройна.

Миналото лято пък стана ясно, че и Николина Ангелкова има планове да си построи летен палат. Бившата министърка на туризма от ГЕРБ е поредната известна персона, която се е сдобила с апетитен парцел на метри от морето в Созопол. Парцелът на Ангелкова се простира на обширните 3 декара и точната му цена е 557 412 лева. По документи се води земеделска земя, но статутът му винаги може да бъде променен и мястото да бъде годно за законни строежи. Имотът е вписан изцяло на името на бившата министърка, за която се говори, че е щастливо разведена с мъжа си Христо, от когото има дъщеря Далия.

Депутатката от ГЕРБ Екатерина Захариева пък притежава парцел в Гърция още от 2008 г., където в момента с мъжа ѝ – архитект Ангел Захариев, също си строят вила. По проект разгънатата площ на имота е от 320 квадратни метра. Строежът е стартирал още през 2019 г., когато Екатерина и мъжът ѝ са платили 262 081 лева. През 2020 г. са инвестирали още 96 036 лева в имота. Вероятно имението ще погълне доста средства, тъй като в момента се намирало на етап груб строеж. Тепърва предстоели довършителни дейности, както и обзавеждане. Не е изключено къщата да е предназначена и за продажба, тъй като е описано, че се състои от отделни студиа. Възможно е бившата министърка и съпругът ѝ, който е архитект по професия, да са решили да ги разпродадат. Предвид големия интерес и търсене на имоти в Гърция, особено от страна на българите, едва ли ще им бъде трудно. В декларацията ѝ пред КПКОНПИ обаче не е посочено в кой точно курорт на Гръцката Ривиера се намира техният имот.

Рекордьор по морски имоти бе бившият министър на транспорта Николай Събев. Шефът на „Еконт“ има 3 къщи и 6 апартамента в Созопол. Притежава и две имения на Испанската Ривиера, а общата стойност на всичките му резиденции е над 21 милиона лева. Бившият депутат от БСП – проф. Иво Христов, пък се шири в лятна вила в Царево, където е съсед на естрадната прима Йорданка Христова. Авторът на крилатата фраза, че „80% от населението са дебилни“, и съпругата му Николета от 2002 г. насам имат къща с двор в южния курорт, чиято квадратура не е съвсем скромна – 114 кв. м.

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов пък живее в огромна къща до Варненското езеро, с която се е сдобил още през 2019 г. Имотът струва солидна сума, но депутатът твърди, че е на кредит и ще го изплаща в продължение на 20 години.

Костадин Костадинов има имот в луксозен комплекс край Варненското езеро 

„Половин“ Варна обаче са си купили семейство Лорер. Загубилият битката за еврокомисар Даниел Лорер и жена му Виолета притежават 6 апартамента в морската столица, като 5 от тях са собственост единствено на съпругата. Един дом с площ от 125 квадрата е разделен помежду им и според декларацията им пред КПКОНПИ е придобит през 2013 г. за 190 000 лева. Четири от петте апартамента на Виолета Лорер са ѝ дарени, а петият е купен през 2001 г. срещу смешните 29 000 лева. Семейството притежава и 2/6 от магазин във Варна. Лорер имат и две вили в морската столица. Първата е с площ от 729 квадрата и е купена срещу 58 674 лв., а втората е придобита срещу почти същата сума, но е с площ 916 кв. м. Семейството има три права на строеж във Варна. Притежават и по 1/6 от два парцела в Кранево. Отделно имат и нива край село Варвара до Царево. Общата стойност на имотите им гони милион по документи, но вероятно към днешна дата струват в пъти повече.

Даниел Лорер с жена си Виолета и децата им 

Във Варна свой собствен апартамент от години има и Кирил Добрев. Морското жилище на социалиста е немалко и се простира на 93 квадрата. Придобито е като наследство и се намира в елитен затворен комплекс, където със семейството му цяло лято си почиват.

Допреди да се раздели с младия си любим червената евродепутатка Елена Йончева също имаше вила в Лозенец и съседното до курорта село Велика. След раздялата с арх. Пламен Тодоров обаче съдбата на имотите е неясна. Той вече има нова половинка – негова колежка, с която станаха родители на син в началото на годината. Елена пък живее с общия им наследник в Брюксел.
 


В категории: Животът


Флагман.БГ За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура 27/04/2024, Събота 20:20 4
8
Коментара по темата
8.
Марин
20.07.2023 17:12:28
1
4
Още гласувай и търпи българино.то бива бива ама до такова степен рухвал,наведен безразличен,апатичен и т.н бива ли. Да ровиш из боклука.без пари за храна,лекарство не си виждал море а камо ли разкоши
Развлати и още и още. А те оядени с нлъсти заплати рушвети кражби лексжве охолдтва любовтшци и ти се пресмшват че са те измамели. Търпи и не се оплаквай.стигати че жще си жив но защо и ти не знаеш. Спасението -лопати и тояги по охранените им задници и с ритнници от паамента докато стигнат до селата си.А за тези продажници от дпс където ги срещните плюене
7.
допълнение
20.07.2023 15:27:01
0
5
Погледнете луксозния имот в Барселона на ПростоКиро купен с пари от заплата:
https://youtu.be/7VHkoYe3qXw
Това е хотела на Корнелия Нинова в Гърция:
„Монитор“: Нинова с хотел за десетки милиони евро на Халкидики
https://tribune.bg/bg/mrezhata/monitor-ninova-s-hotel-za-desetki-milioni-evro-na-halkidiki/
6.
Иво Сиромахов
20.07.2023 15:16:36
0
5
Нашите богаташи са си чисти крадци и мутри. Само калашникът ще оправи държавата.
5.
Мария
20.07.2023 13:35:44
0
6
Откачен народ,колко му трябва на човек-стая,тоалетна и малко за ядене и вода.
4.
Вulgaristan
20.07.2023 12:15:01
0
14
Катафалките ремарке нямат!
3.
Кимики
20.07.2023 11:50:19
0
4
Денонощието е точно 24 часа,....
2.
39°55′28″n 32°41′14″e
20.07.2023 11:48:45
2
7
Izrailskata mafia
Na gerbi s miliardite na bai to6o
1.
Абориген Балкански
20.07.2023 11:24:16
0
27
Колко по-бедна държава толкова по-богати бивши настоящи и бъдещи политици
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура Таксата ще се плаща за всеки изпит, на който зрелостникът реши да се яви повторно Как да засилим метаболизма си преди лятото Как да засилим метаболизма си преди лятото Може да ви помогне за отслабване, подобряване на енергията и общото здравословно състояние
Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори