×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Смъртоносна дрога във Варна, десетима починали за седмица


Смъртоносна дрога във Варна, десетима починали за седмица
Председателят на Асоциацията за превенции и работа със зависимости „Само днес“ Павел Павлов предупреди, че хората, които се дрогират с опасния наркотик, умират от задушаване
19 Юли 2023, Сряда, 08:53 ч.
Автор: Флагман.Бг

 Отишли си от този свят заради употреба на хероин, примесен с фентанил

Дрога, примесена с фентанил – синтетичен аналог на хероина, отнема живота на наркозависими във Варна. По неофициална информация от два центъра за лечение на зависимости, само за седмица във Варна са починали 10 души след употреба на този наркотик, съобщава БНТ.

Фентанилът е болкоуспокояващо вещество, синтезирано на базата на морфина, обясни водещата на „Денят започва“ Христина Христова. „Той е 5000 пъти по-мощен от метадонът. По тази причина и свръхдозирането му е за жалост винаги фатално“, добави тя. 

„Преди няколко дни жена, с която работихме, употребила вещество, за което се предполагаше, че е хероин и ефектът беше по-различен. След като проучихме, разбрахме, че друга жена, която е била в Канада, е усетила същия ефект. Те сама е установила, че това е някакъв фентанилов препарат“, каза пред националната телевизия председателят на Асоциацията за превенции и работа със зависимости „Само днес“ Павел Павлов.

„Очевидно се смесва с фентанил. За съжаление тази жена почина. Днес ще е погребението й“, добави той.

По думите му наркотичната смес е хиляди пъти по-силна от хероина и употребата ѝ е смъртоносна.

„Тези наркотици се синтезират в незаконни лаборатории. Свесва се кокаин, с хероин, с метамфетамини, Не може да се дозира, защото става въпрос за малко милиграми. Може една доза да няма ефект, а другата да е смъртоносна“, коментира експертът.  

„Полицията конфискува скоро 200 грама от опасния наркотик. Това означава, че тази вълна вече навлиза в България. "Дойче Веле" през 2020 г предупреди, че такъв наркотик навлиза в Европа, вече е факт в България“, добави той.

„След употребата на смъртоносната доза от този наркотик, човек започва да се задушава. Възможно най-бързо трябва да се даде антидот“, каза още Павлов. 

Във Варна пикът на употреба на наркотици е през месеците юли, август и септември. Това е съвсем нормално, тъй като тогава в градът идват много хора, обясни началникът на токсикологията към Военноморска болница – Варна проф. Снежана Златева. 

„Фентанилът е опиат, който е изцяло синтетичен, поради което е евтин и дилърите правят огромни печалби. Разпространява се по всякаква форма. Тези, които се дрогират обаче, не знаят, че използват фентанил. Купуват си най-често кристали или хероин“, обясни тя. 

„Фентанилът е много пристрастяващо вещество. Той е сто пъти по-токсичен от хероина, поради което потиска дихателен център и хората, които го приемат, умират от спирането на този орган. При тази ситуация са фатални от три до пет минути“, каза още проф. Златева. 

Преди два дни във Варна бяха задържани две жени, които пласирали опасния наркотик. 


В категории: Варна


70% от българите нe си мият зъбите
70% от българите нe си мият зъбите 29/04/2024, Понеделник 19:36 0
Флагман.БГ Слагат и електронен подпис в личните карти Слагат и електронен подпис в личните карти 29/04/2024, Понеделник 19:16 0
Даниел Петканов стана трейдър
Даниел Петканов стана трейдър 29/04/2024, Понеделник 19:00 1
Аня Пенчева: Вече нямам снаха!
Аня Пенчева: Вече нямам снаха! 29/04/2024, Понеделник 17:17 1
10
Коментара по темата
10.
Шейка от Влас
19.07.2023 18:07:53
0
3
Аз и Гошо Деляка от Несебър готвим най вкусното пико
9.
"зомби" наркотик
19.07.2023 15:49:37
0
4
В САЩ умират 100 000 души годишно от фентанил, като в момента прекурсорите за получаване на фентанил се внасят от Украйна.
Фентанилът се смесва не само с кокаин и хероин, но също се смесва фентанил с транквилазера ксилазин одобрен за ветеринарна употреба,
Ксилазин е успокоително средство за употреба при крави и коне.
Получава се месояден "зомби" наркотик, Наркотикът, кара кожата на употребяващите наркотика да гние и понякога се нарича "транк допинг".
Месоядният зомби наркотик "tranq" превзема улиците на Лос Анджелис, тъй като потребителите с гниеща кожа се виждат прегърбени из града - докато служителите казват, че не могат да го забранят, защото е "законен".
Това са видео на ефекта на зомби наркотика използван в големите градове в САЩ, като Филаделфия, Ню Йорк, Чикаго, Сан Франциско и Лос Анджелис: https://twitter.com/dammiedammie35/status/1600039127310688256
Медицинските сестри описват раните, причинени от "транк допинг", като изглеждащи така, сякаш нещо "изяжда плътта ви отвътре навън".
https://news-sky-com.translate.goog//story/tranq-dope-a-new-drug-is-rotting-peoples-skin-and-causing-horror-on-us-streets-12810916/?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=bg
8.
Ми
19.07.2023 14:38:10
2
10
Децата трябва да се пазят от наркотици!!!
Иначе ще станат изроди като Тъгарев
7.
До Ставри
19.07.2023 14:25:51
6
7
Не споменавай името божие напразно !!! Ако чакаш Той да ти оправи проблемите с тази измет по улиците ... Ще има да чаааааааакаш !!! Всичко е в твойте/наши ръце .
6.
Живко кучето
19.07.2023 13:51:26
0
8
Тия от Варна са по-некадърни готвачи и от мен. Заповядайте до SPOT.
5.
Ставри
19.07.2023 11:50:01
1
27
Бог да пази децата ни от наркотици,алкохол и хазарт!!!!Амин...
4.
Трол
19.07.2023 11:43:32
1
16
Те са под международна закрила! За това правят милиони за сметка на живота и здравето на нашите деца! Защо не започнат да ги застелват на стадиона, както на едни други географски ширини, да видим дали ще са толкова смели.
3.
Наркомани от всички страни обединявайте се!
19.07.2023 10:12:52
5
15
Какви са тези призиви срещу нашите приятели наркодилърите?Ние от ПотресаващиПростаци и ДолниБоклуци считаме такива онлайн заплахи за сериозен проблем,както видяхте и с Магарев.Ако ни изтрепете дилърите,кой ще ни снабдява и как ще намираме общ език с НаркоЗеленски и нашите наркошефове отвъд Океана?
Били открили бял прах в Белия дом.Ми след като домът е бял нормално и прахът вътре да е бял.
Обичаме Ви и до следваща доза,опс,среща другари!
Абе ние дрогари ли сме или другари?
Май трябва да направим един референдум по този сериозен проблем вместо да се занимаваме с глупостите на Копейката.
2.
Правата
19.07.2023 09:29:43
0
35
Са хубаво нещо , но за някои неща не трябва да се признават човешките права . Разпространението на смъртоносни наркотици е едно от тях .
1.
Гражданин
19.07.2023 09:16:58
0
64
Върнете смъртното наказание за наркодилърите! Обесете/разстреляйте двама, трима, ама публично!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
ГЕРБ-Бургас: Нашите депутати натрупаха достатъчно опит, готови са за изпълнителната власт ГЕРБ-Бургас: Нашите депутати натрупаха достатъчно опит, готови са за изпълнителната власт Първите четирима, дори петима от листата в Бургас, изглеждат готови за министерски постове Глоба от КАТ ни спъва да си продадем колата Глоба от КАТ ни спъва да си продадем колата Пречката важи и при сделките за имоти, от 3 май нотариусите ни проверяват в НАП за борчове Великденски намаления в Триа Сити Център (СНИМКИ) Великденски намаления в Триа Сити Център (СНИМКИ) Тук ще откриете най-удобният начин да сте с модерна и ефектна визия през настъпващите топли месеци Морето край Шофьорския плаж изхвърли трупа на мъртва крава Морето край Шофьорския плаж изхвърли трупа на мъртва крава Странната гледка е забеляза от местни рибари, които минавали в района Нaд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac Нaд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac Haй-зaceгнaтите ceĸтopи са тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили Високият туморен маркер на простатата невинаги значи рак Високият туморен маркер на простатата невинаги значи рак Сред нераковите причини за висок простата специфичен антиген попадат различни състояния, като някои от тях дори не сигнализират за проблеми с жлезата Геополитическата ситуация в Източна Европа и Близкия изток прави гласуването на европейските избори още по-важно Геополитическата ситуация в Източна Европа и Близкия изток прави гласуването на европейските избори още по-важно Тони Димитрова с номинация за БГ изпълнителка, нека да я подкрепим Тони Димитрова с номинация за БГ изпълнителка, нека да я подкрепим Морският ни глас е претендент и в класацията за Албум на годината на БГ радио Стартира ремонтът на пречиствателната станция край яз. Ясна поляна в Приморско Стартира ремонтът на пречиствателната станция край яз. Ясна поляна в Приморско Срокът за изпълнение е 10 месец, летният сезон не е застрашен, подчерта кметът на община Приморско Иван Гайков Прокуратурата разследва Лена Бориславова от миналия август Прокуратурата разследва Лена Бориславова от миналия август "Към делото са приобщени множество относими документи, изискана е и справка от Сдружение "Да запазим Корал", посочва районната прокуратура
Почина известен футболен треньор Почина известен футболен треньор Като треньор е шампион на Украйна и носител на Купата на страната с Динамо (Киев) Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple обаче все още не е приела взела окончателно решение дали да осъществи сделката с OpenAI или с Alphabet Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Според една от жените той я е докосвал по интимните й части без нейно съгласие през 2014 г. на снимачната площадка Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Двама братовчеди искали да ги изхарчат в Турция 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома Пет са жертвите, а ранените са десетки 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции Бившият американски разузнавач Скот Ритър пък прогнозира, че до есента новото US оръжие в Украйна ще бъде унищожено, а Донбас ще стане руски Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Хороскоп за деня – 29 април 2024, понеделник Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори