×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Номинално десни, реално – комунисти по душа


Номинално десни, реално – комунисти по душа
Представяте ли си за каква шизофрения иде реч? Лилков (вляво) щял да разцепи дясното, като дръпне хора, които иначе са щели да гласуват за Терзиев
18 Юли 2023, Вторник, 09:00 ч.
Автор: Виктория ГЕОРГИЕВА

В горещото софийско лято ДС наследник е по-приемлив за „десните”,  отколкото доказан демократ

Буквално минути след като инициативен комитет от журналисти, интелектуалци и бивши знакови лица в СДС обяви, че издига кандидатурата на проф. Вили Лилков за кмет на София, започнаха и атаките срещу него.

Самият той, който е бил член на СДС, един от учредителите на ДСБ и председател на ДСБ-София, общински съветник, веднъж вече и кандидат за кмет на столицата, малко по-късно обяви, че приема да влезе в тази битка.

Бил антисемит

И ударите заваляха. Позеленели от яд, уж определящи се като десни хора, започнаха да пишат пространни статуси защо той, видите ли, не можело да стане кмет. Бил антисемит, изригна позеленяла от яд поддръжничка на ДБ. Защо бил такъв, ще попитате. Защото по негова инициатива София най-накрая ще има паметник на легендарния си кмет Иван Иванов - най-успешният кмет, който е управлявал града от Освобождението до днес, по негово време е завършена сградата на ректората на Софийския университет, облагородени са Южният парк и Борисовата градина, построени са сегашната сграда на Столичната община, на БНБ, на Съдебната палата, Министерството на отбраната, Държавният музикален театър, зала "България", както и Националната и Столичната библиотека.

Но пък според Леа Коен, Иванов бил откровен нацист. Абсолютни клевети, изречени от дъщерята на Пепо Коен - председател на състав на „Народния съд” в Сливен. Не е за пръв път на госпожата да „брандира” като хитлерист, фашист и прочее велики българи, като започнем от цар Борис III, срещу когото тя от години води долнопробна клеветническа кампания. И съответно, днес вече, с нови сили, поддръжниците на ПП и ДБ брандираха и Лилков като антисемит.

А пък как ще е такъв, когато има основен принос за възстановяването на Синагогата във Видин, родителите му са от еврейски произход, семейството му и той лично са страдали от репресиите на комунизма, вероятно може да ни обяснят само слънчасалите  и вресливи елементи, които ни обясняват как комунистически наследник е по-добрият избор.

Бил хомофоб

Такъв е, защото не подкрепял прайда и Истанбулската конвенция. Ау, какъв непростим грях! Интересното е, че тези обвинения отново идват от страна на уж десни хора, които също би трябвало да са на тази позиция. Но не, те са толкова десни, колкото всеки комунист би могъл да е.

Бил консерватор,

възкликна възмутена ДБ поддръжничка. Е, какъв да е, нали е десен, бре, лелке? То и вашите по презумция трябва да са консерватори, но са точно обратното – разпасана неолиберална дружинка, която обаче по неизвестни причини от години настоява да я наричат дясна коалиция.

Не бил гласувал за Мая Манолова

Следващото обвинение е, че е подкрепил Фандъкова на балотажа срещу... Мая Манолова. Това въобще е дебилно да бъде обяснявано, защото според логиката на същите, правилната позиция е било да застане на страната на лявата популистка Манолова. Както всъщност направиха „десните”.

Хора, свързани с Борисов и ГЕРБ, го издигнали

Хора от инициативния му комитет били свързани с ГЕРБ или пък тези, които нямали нищо общо с партията, никога не били критикували Борисов. Умопомрачително, нали? Тези обвинения идват от същите, които не се поколебаха да забравят всички обвинения, които години наред бълваха срещу лидера на ГЕРБ, и в момента да са в коалиция с него. Да не говорим, че заедно с Пеевски правят съдебна реформа, но това пък е съвсем отделна тема.

Стигна се дотам, че един виден ДБ анализатор обясни, че било немислимо някой да подкрепи Лилков, защото "подкрепата на ГЕРБ или асоциацията с ББ унищожават всякакви претенции за морално превъзходство", но при резонния въпрос не правят ли те същото в момента с ГЕРБ, той ядосано разясни, че тяхното било принципна позиция за „постигане на обща цел, а не за лични облаги под формата на идеологическа близост”. Представяте ли си за каква шизофрения иде реч? И не само, продължи същият – те (ДБ, ПП) били партньори във фирмата с ГЕРБ, а пък Лилков щял да бъде просто служител при тях... Вярно, че през последните дни слънцето неумолимо напича и размеква всеки мозък, но това вече е тежко болестно състояние, а не временен ефект от жегите.

Трудно е да разберем кога ГЕРБ и Борисов са мафия, кога са заразно зло, кога са неизбежно зло, кога са партньори, кога са добри, кога са лоши. Вероятно това би могъл да разбере единствено човек, страдащ от психосоматично разстройство.

И още такива ми ти словесни полюции, като в неравната битка срещу Лилков, в подкрепа на ДС отрочето Васил Терзиев, яростно, с пяна на устата се включи и друго отроче на бивше популярно име от онова време  – аспирантът по история и син на заклетия комунист и коресподент на „Работническо дело” Александър Дайнов – Евгени Дайнов, който днес е върл противник на Румен Радев, а пък довчера пишеше оди в негова възхвала. Той се закъхари, че ГЕРБ щели да продължат 20-годишното си управление в София, а Лилков бил кандидат на мафията. Е, вероятно в защита на Дайнов, можем да отбележим, че пърцуцата му често е с лошо качество...

ДБ и поддръжниците им – десни само на картинка

Истината е, че нищо учудващо няма, защото част от ДБ, по-точно ДСБ, може някога да са били десни, но това отдавна не е така, „Зелените“ са крайно леви, а ПП от самото си създаване се определят като център-ляво. Същите тези бяха и на колене пред президента, призоваваха да се гласува за него срещу Анастас Герджиков, гласуваха за Мая Манолова срещу Йорданка Фандъкова, наскоро се гушнаха с уж отколешните им врагове Бойко Борисов и Делян Пеевски, срещу които изградиха не една и две свои предизборни кампании, издигнаха отроче на емблематични ДС имена за кмет на София. Е, какви десни са това?

И най-големият страх на (раз)градската (екс)десница – Лилков щял да разцепи дясното, като дръпне хора, които иначе са щели да гласуват за Терзиев. Неуважаеми, въобще не го мислете това и не се кахърете - няма как някой десен, при никакви обстоятелства, да гласува за ДС отроче, разберете го това. Така че по-скоро Лилков е единственият (поне от номинираните до момента), който евентуално може да консолидира разпиляното от години дясно.

Въобще, крайно нелепо е, че т.нар. десни скочиха като за последен бой срещу доказан демократ като Вили Лилков. Още по-нелепо е, че без никакви скрупули номинираха за кмет на София отроче на емблематични фигури от тоталитарния режим – не просто на обикновени комунисти, държа да подчертая, а на хора, които са колили и бесили преди 89-та.

И същите, които по дефиниция държат да бъдат припознавани като десни, за пореден път доказват, че не са нищо повече от съвременни неолиберални болшевики, просто розови и повратливи.

 




Флагман.БГ Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка 02/05/2024, Четвъртък 22:00 1
Май ще е прекрасен за 4 зодии
Май ще е прекрасен за 4 зодии 02/05/2024, Четвъртък 21:20 0
13
Коментара по темата
13.
Дрон
18.07.2023 16:00:00
0
4
ДСБ подкрепяха Мая Манолова , подкрепяха Румен Радев , прегърнаха се с Бойко Рашков и Курнелия , на зелените екстремисти и левите либерали правят мерси в обща коалиция - какви десни по-дяволите са това?
12.
Докога
18.07.2023 13:35:01
3
0
Ало флагман, как може да публикувате коментара на 8 !!! Това е подсъдимо.
11.
Бай....
18.07.2023 12:00:24
1
10
Няма комунисти, няма фашисти, няма евреи, няма католици, няма протестанти, няма мюсюлмани и всичко друго! Има крадци, разбойници, егоисти, нарциси и умствено ограничени хора !
10.
К
18.07.2023 11:06:34
1
10
В зората на демокрацията отидох вСДС ,и какво видях ,,доносници комуняги и треторазрядни ченгета..Абе как става членуването в СДС ,,не се ли проучват хората както мен ме проучиха до девето коляно и ме дамгосаха още на 23 г..Дядо смъртна присъда,баща лежал в затвора за саботаж И двамата Никола Петковисти.Всички ме гледаха мълчаливо ,като прясни невести след първата нощ .
9.
XX
17.07.2023 23:48:25
12
6
Какво ревете бе, про'с'таци европеидни?! Докато гласувате за ес и нато, външен министър нееврей ще видите през крив макарони...
8.
hhmmm
17.07.2023 20:40:44
5
17
Do 1 : Евреите са нацисти и фашисти... Доказано вече в историята!
7.
Мда
17.07.2023 17:53:07
10
21
Много точен анализ. Да го ду..т левите либерали и отрочета на ДС и БКП.
6.
asa
17.07.2023 17:37:17
6
20
някъде бе написано : "и вкупом ненужни станаха " извинявам се , но не си спомням къде точно четох тази реплика , но това ми е мнението за всички тези "фалшиви герой"
5.
Моряка
17.07.2023 17:26:00
9
26
Не ме интересува София но този път костовистите се оляха наистина! Прозира комунистическото им минало.Аз съм твърдо за СДС!
4.
викито
17.07.2023 17:22:43
4
12
Да Вики създателя на Телерик е комунист, а ти си истински писател!
3.
до 2
17.07.2023 17:19:33
10
28
Абе то и Лорер е уж български гражданин но е служил в чужда армия. Дреме му за България ли ?
Колкото на Соломон Паси!
Мечтая за времето, когато ще имаме Министър на външните работи извън еврейската общност.
2.
Счупихте тъпомера
17.07.2023 17:14:33
23
20
С тая статия превъртяхте играта отвсякъде! Как я сътворихте тая глупост, май май не е много ясно?

До 1 - не бъркай религия с гражданство! :)
1.
?
17.07.2023 17:03:41
12
23
Е щом родителите му са еврей всичко е ясно !
Толкова ли няма вече българи в таз България ?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка Никога не изневерявайте на себе си 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват Мъжете следят за това дали имате общи интереси и хобита Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Изминаха 9 години - черното БМВ на бургазлията влачи 40 метра детето, без да спре Май ще е прекрасен за 4 зодии Май ще е прекрасен за 4 зодии Вижте кои са късметлиите Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Ето кои са те  Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Отговорът на председателя на образователната комисия НС Красимир Вълчев Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Астрономите предупреждават, че въпросното изригване ще окаже влияние на навигационната система в някой райони по света Държавната хазна излиза от релсите Държавната хазна излиза от релсите Приходите от корпоративни данъци намаляват Внимание, кърлежи: Вижте съветите на здравните власти Внимание, кърлежи: Вижте съветите на здравните власти Ето как да използвате репелент
Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм” Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван Милев, а Виктор Медведчук едва сега сочи организаторите на клането Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Хороскоп за деня – 2 май 2024, четвъртък
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори