Рецепта за летен ябълков сладкиш
Свеж десерт с много ябълки
Необходими продукти:
· меко масло - 250 грама;
· захар - 200 грама;
· ванилова захар - 1 пакетче;
· големи яйца - 5 бр.;
· брашно - 350 грама;
· бакпулвер - 11 грама;
· ябълки - 1 кг;
· канела - 2 ч.л.
Начин на приготвяне:
Сложете мекото масло, захарта и ваниловата захар в купата на миксера. Разбийте до пухкава смес. Удобно е да направите това с приставка - гребло. Един килограм ябълки се обелват и нарязват на кубчета. Поръсете ги с канела. Когато маслото и захарта се разбият, добавете яйцата едно по едно, като разбивате всяко около минута. Изсипете щипка сол в тестото.
В отделна купа смесете брашното и бакпулвера, разбъркайте. Към маслено-яйчената основа добавете пресятото брашно с бакпулвера и разбъркайте до гладкост.
Разпределете готовите ябълки в тестото и разбъркайте. Печете върху хартия за печене или във форма на 175°C без конвекция за около 30 минути. Ябълковият сладкиш трябва да покафенее.
Златното момче на Холивуд днес става на 62 години
Гей звезда поиска да си застрахова д*пето, отказаха му
Пеевски се отказва от НСО
Тръмп: Наследих бъркотия, сега я оправям
5 часа ходене на седмица ни спасяват от рак
Подозрително вдигат цените на всичко от няколко месеца
ПСЖ триумфира с Интерконтиненталната купа след драма с дузпи срещу Фламенго
САЩ продават оръжие на Тайван за $10 млрд. – ракети, софтуер и военна техника
Финансов пробив: Гърция връща дълг от спасителната програма с години по-рано
3-годишно дете почина от глад
Производителят на кашата с арсен отрича риск: БАБХ тълкува погрешно регламента
Кой е Боян Радев
