×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Създадени ли сме от гущери търсете в Библията и във фреските с анунаки, а не в мита за Лилит!


Създадени ли сме от гущери търсете в Библията и във фреските с анунаки, а не в мита за Лилит!
Лилит е била истинска и първа жена преди да се изроди в секуб, ламя или хала, казва писателят Ангел Хаджипопгеоргиев
09 Юли 2023, Неделя, 17:28 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Дали заради мен няма да има втори сезон на „Войната на буквите“ или мнението ми съвпада с това на повечето българи, не е толкова важно, споделя езотерикът

Първата жена в света е била не Ева, която е създадена от реброто на Адам, а Лилит. Според еврейския Талмуд, е живяла с Адам преди да се изроди в секуб, ламя или хала. Тя осезателно присъства в месопотамските митове и легенди, както и в Епосът на Гилгамеш. Това каза в интервю за Флагман.БГ писателят Ангел Хаджипопгеоргиев.  След като Господ я прокълнава, едно от превъплъщенията ѝ е рептилско, добавя той.

Една от причините да няма втори сезон на сериала „Войната на буквите“ е скандалното интервю, което той даде за Флагман.БГ през февруари, а думите му за изопачаването на историята бяха цитирани от археолога проф. Николай Овчаров и от други медии.

-Дипломатически скандал разтресе България, след като Ваш фейсбук-приятел снима шофьор на кола с червен номер. Вместо полицаите да спрат нарушителя, който пресича няколко светофара на червено с малко дете в скута, те тормозят момчетата, станали свидетели на поредната гавра със закона. Вие пък коментирахте във Фейсбук, че се гордеете с постъпката на този, от когото дипломатът се жалва за побой. Толкова ли е пропаднала държавата ни, че когато някой ливанец с червен номер на колата сгази закона, полицаите изкарват терористи хората, жадни за справедливост?

-Тези, в които е силата на репресията, са си измислили правото на имунитет, за да правят каквото си искат напълно безнаказано. И това не е само у нас, макар точно у нас нещата отново да са си наши абсурди. Не съм убеден, че в Щатите полицията щеше да се съобрази с дипломатическия имунитет на тоя потенциален убиец, а и не мисля, че той щеше да се държи по този начин. Явно у нас има почва за такива деяния, защото самите български политици постоянно престъпват законите, опирайки се на своя имунитет и безнаказаност. Историята го е доказала стотици пъти. И е показателен фактът, че някои от тях не желаят да си дадат имунитета, макар да тръбят из медиите, че са чисти като детска сълза.

-„Свободата иска Караджата“ е името на бъдещия филм на Вашия приятел Максим Генчев, но за да се съберат средствата за лентата, режисьорът, който е и добър художник, обяви, че дарява картините си, т.е. ще ги раздава на дарители. Навярно само в България може да се случи това - родолюбец, създал филми за Ботев и Левски, да стане дарител на дарителите, но като писател и езотерик какво бихте казали – от какво се нуждае Свободата?

– Това, което прави Максим, си е апостолска дейност и в случая има свободата да го направи, защото през соца нямаше как това да се случи. Но демокрацията не означава свобода. Да, има частична свобода в някои отношения и човек примерно може да си позволи да се махне от страната, щом не се чувства комфортно, но пък не може да отиде, където иска и да прави каквото иска. За каква свобода говорим? Ето например аз имам свободата да пиша книги, но пък нямам възможност да ги дам на всички читатели, особено на тези, които не знаят български, защото това среща огромни трудности. Караджата, Левски, Ботев и другите наши герои са се борили за точно определена свобода, която в един хубав ден България я е получила. Но това не е всичко. Не помня кой бе казал, че нашият Народ не знае какво да прави със своята свобода и това е вярно. Според Стоян Михайловски "българинът не е свободен, той е само освободен". Ние моментално обръщаме свободата в слободия. Казвам това, защото думата "анархия" много неправилно се употребява и асимилира, защото си е доста добра политическа доктрина и си е точно народовластие, а не безредие.

-Учителка от Благоевград кара децата в час да си залепят устата с тиксо, за да мълчат. Не е ли това част от онази драстичната цензура, която се налага във всички сфери, а иначе се тръби за демокрация и свобода?

-Ето затова говорим. Сещам се как моят син ми се оплака, когато беше в началното училище, че учителката им по руски ги карала да затварят очи и да се опитват да повдигнат чина както седят на него. Това разбира се е някакъв неин тренинг за концентрация, който няма връзка с фашисткия метод на тиксото, но аз отидох при директора и направих панаир по въпроса. Номерът с тиксото в момента е особено популярен в целия свят и мога да заявя, че във Фейсбук отдавна се опитват да го залепят на устите, които говорят неща, неодобрявани от админите. Разбира се пък те изпълняват директивите, спуснати от евро-атлантическото общество, което толерира ЛГБТ, разните мигранти и обезличаването на изконните традиции на народите. Тиксо в момента има сложено върху всички руски медии. У нас техните телевизии са така цензурирани. Тоест се прилагат дискриминационни, дори направо фашистки методи за налагане само на една гледна точка и принуждаване на обществата да приемат тенденциозна информация. 

-Наскоро Максим Генчев обяви, че единственият успех на новите еничари е очернянето на името му, но делото му е живо и никоя сатанистка сила не може да го спре. Той нарича журналистите, които целенасочено хулят филмите му, мършоядната антибългарска сган. Тези дни пък Вие споделихте, че една от причините да няма втори сезон на „Войната на буквите“ е скандалното интервю, което дадохте във Флагман.БГ. Защо? 

– Общото между мен и Максим Генчев е това, че сме приятели във Фейсбук и инцидентно общуваме дистанционно, но и по свой собствен начин се опитваме да отворим очите на хората. Впрочем направих доста редакции на творбите на брат му Евгени, който беше /вечна му памет/ невероятно талантлив писател и поет, но също неординерен по характер като Максим. Аз иначе съм дилетант откъм кинематография, макар че съм изградил собствени критерии през некъсия си живот и съм писал сценарии за филми. Така че не бих се наел да коментирам качествата на неговите филми, но подкрепям ентусиазма му, защото по-добре е да се прави нещо, отколкото да не се прави. Нека се замислим колко филми са направени за Ботев и Левски и дали преди направените са по-качествени от тези на Максим! Колкото до охулването на филмите му, то със сигурност има и платени хулители, обслужващи силите, които целят унищожаването на нашата национална идентичност. Колкото до „Войната на буквите“, то дали заради мен няма да има втори сезон или просто моето мнение съвпада с това на повечето българи, не е важно. Просто си спомням, че доста медии ме цитираха след излизането на интервюто ми във Флагман и Кошлуков се изказа после по подобен начин спрямо филма, като добави и още някои фактори за спирането на снимките.

- Неотдавна се появихте в „Добро утро, Бургас!“ по Канал 0 със седмолъчна звезда на гърдите и новите си книги в ръце. Тогава в интервю с Мария Москова казахте, че розенкройцерите, масоните, илюминатите са свързани с Боян Мага и този символ показвал различните му реинкарнации. В кои личности живее той? 

– Споменатите организации и ордени не са пряко свързани с Мага, погледнато от исторически план, но категорично носят идеите, които нашите богомили са занесли на Запад. А както все повече историци твърдят: "Създател на богомилството е четвъртият син на Симеон". В книгата ми не става въпрос за реинкарнации, а за това, че един и същ човек върви през вековете с различни имена и национална принадлежност. Както вече заявих по Канал 0: "Преминаването на Баян през такива личности като Парацелз и граф Сен Жермен е една грандиозна метафора, трасираща пътя на богомилската доктрина". И тук мога да издам малко от книгата като заявя, че Орденът на розенкройцерите не е създаден от Кристиян Розенкройц, а от Филип Ауреол Теофраст Бомбаст фон Хофенхайм, повече познат като Парацелз. Също така ще кажа, че мистериозният граф Сен Жермен, познат и като граф Ракоци, княз Салтиков и още сума псевдоними, е замесен в създаването на тайнствената организация на Илюминатите, която възниква в Инголщат след преминаването му оттам на път за Швейцария, връщайки се от Русия. Първоначалното име на тайната организация е било "Съюз на перфектибилистите", което име им дава същият мистериозен граф. И интересно защо този граф се настанява в същата стая в Базел, където преди 300 години е живял Парацелз?! Читателите биха били доста озадачени и ще им бъде доста трудно да отсеят историческата истина от художествената измислица, но трябва да бъдат напълно сигурни, че истината доминира пред фантазията. Дори мога да си позволя откровеността, че фантазията в книгата се явява като украшение на истината.

-В „Цветето на Гилгамеш“ пишете и за дъщерята на Адам и Ева, както и за богомилските легенди за нея, за сълзите ѝ, които го зареждат с безсмъртие. В книгата Ви обаче руската ФСБ и американската ЦРУ си партнират. Те заедно издирват цветето, което са се надявали да помиришат Хитлер и Сталин. Съществувало ли е настина такова вълшебно цвете? 
 
– Според богомилите Адам и Ева имат две дъщери, които както синовете, са от двама бащи. Както Авел е от Адам, така и Ада, докато Каин и Коломаин са деца на Змията, която в един момент поповете свързват със Сатаната, макар в Библията това не се споменава никъде. И точно Коломаин плаче върху едно цвете, което се зарежда с познание, милосърдие и безсмъртие от сълзите ѝ, които на свой ред са ги приели от плодовете на Дървото на Живота. Това цвете съществува според Епоса на Гилгамеш, но ако човек се поразрови из приказките на различните народи може да го открие на доста места, както и мита за Живата вода. В книгата ми, ЦРУ и ФСБ си партнират, защото имат обща цел и тя е Цветето. Те нямат никаква полза да пречат на неговото намиране, още повече има много ситуации, при които вече е имало такова партньорство, само че обикновените хора не ги знаят поради медийно затъмнение..

-В предаването на Мария Москова споменахте и за духове на жени, които съблазняват самотните мъже, както и за прототип на ламите, които са известни от българските приказки. Как е била създадена тази Лилит преди Ева? Психологът Еленко Ангелов навярно би съзрял в това, което казвате, конспиративна теория. След като в тази история са намесени змейоподобни същества, то излиза, че Лилит е рептил или поне творение на извънземните. Може ли наистина да сме техни творения?
 
– Конспирации могат да се видят навсякъде, когато човек ги търси умишлено. Хората много си падат по тях и умните ги създават дори от нищото. Само че Лилит е била истинска и първа жена преди да се изроди в секуб, ламя или хала. Впрочем тя също е и нощната, забулената сова, а в еврейския Талмуд е представена като първата жена на Адам. Също така осезателно присъства в месопотамските митове и легенди, както и в "Епосът на Гилгамеш". Така че тя не е създадена като рептил, а след като Господ я прокълнава, едно от превъплъщенията ѝ е рептилско.  Ако се опрем обаче на Библията, то Каин като продължител и основател на човешкия род си е наполовина рептил, тъй като е син на Ева и на Змията. Интересно защо никой не го коментира това?! И никой не го свързва с анунаките от Нибиро, които са си гущероподобни. Така че конспирацията, че сме създадени от някакви хиперинтелигентни гущери може да се търси в Месопотамия при фреските с анунаки, в първите глави от Тората на Библията, но не и в мита за Лилит. Впрочем аз за Лилит пиша в един от разказите си от сборника „Ипостас“, който няма нищо общо с „Цветето на Гилгамеш“, която се състои от два тома или по-точно от две книги. Интересното в този случай е това, че тези два тома спокойно могат да се четат, без да се свързват един с друг, тоест да бъдат разглеждани като две напълно отделни книги, макар и да имат връзка помежду си. Но ако трябва да се конкретизира, то втората осветлява допълнително първата и допълва някои недостатъчно обяснени казуси в нея. Също така действието в двете книги се развива в различни времеви писти и ако първата е напълно съвременна, то втората започва от 10-ти век и в нея мистиката доминира, пресъздавайки доста легенди от древността, акцентирайки върху биографията на Баян Магесника. Разбира се такива има и във втората част от сборника с разкази, където се фокусирам върху езотериката, теологията, космогонията и изобщо отвлечеността на философско-моралните теми, докато в първата част разказите са много по-реални и взети от живия живот. Сега очаквам да се появи и втората книга на „Гилгамеша“, за да бъде идилията пълна. Имам усещането, че хората вече не четат, а тези дето го правят, предпочитат повече доказани и най-вече чужди автори, но както казах: "Имам свободата да пиша, пък кой разбрал, разбрал!". Всеки, който иска да намери книгите ми, може да напише в Гугъл "Хаджипопгеоргиев, книги".


В категории: Животът


14
Коментара по темата
14.
Мдаа
10.07.2023 08:10:19
5
6
Езотериците са башка луди и задължително винаги търсят под вола теле! Нека си гледат окултизма и да не се бъркат в Божественото учение, което нито разбират, още по-малко спазват. Никой не може да е слуга на двама господари, така че като са избрали дявола, щом са решили нека му се кланят, но да не пипат с мръсни ръце чистото и свещеното Божие Слово! Противно ни е тяхното желание да потапят в собствената си мръсотия и всички останали!
13.
Господин
10.07.2023 02:55:04
1
5
Хаджипопгеоргиев,
Богомилството е продължение на гностическото християнство, обявено за ерес, когато християнството става официална религия на Римската империя (знаете за Константин Велики и събора, предполага се). Поради което преследвано от църквата - в лицето на манихеите (те са преди тукашните богомили), богомили, катари, албигойци, алхимиците и пр. Последователи, но доста по-късни, на гностицизма са рицарите тамплиери, родоначалници на масонството, илюминатството и пр.
Понеже гностицизмът е обявен за ерес, всички те са преследвани, това е устно предавана като тайно знание традиция, а за самото гностическо християнство знаем от намерените в Наг Хамади през 40-те ръкописи от втори век (Пистис София, неканоничните евангелия и пр.) на коптски език, както и от запазените беседи против него. Както прочее за богомилството знаем много от прочутата беседа на Презвитер Козма.

А вие в това интервю сте забъркали пълна яхния/тюрлюгювеч от най-древния запазен писмен епос, неканоничните предания за Лилит, извънземни, гностически учения и пр.
Вярно е, че в Стария завет са заимствани моменти от епоса за Гилгамеш, както и от древноегипетската религия - непорочното зачатие, фигурата на Майката и Сина, възкръсналия бог в Новия завет.
Но:
В единия случай иде реч за политеизъм, в другия - за монотеизъм.
В единия случай има една предхристиянска космогонична версия, в случая с гностическото християнство - съвсем различна и от древната, и от църковната космогония.
Почтеност съм читателите е необходима. В художествената литература всеки е в правото си да си измисля какво ли не, в интервютата обачееее...
12.
Капитан Морган
10.07.2023 00:18:50
1
8
Човекът е толкова езотерик, колкото и Стойчо Керев, тоест - никак. Повърхностни интерпретации, създаващи приказки за малки деца. Имаше преди време един кръглоглав - и също толкова заоблено прост - "психолог" Еленко Ангелов, който в същия стил громеше "Конспираторите", гущерите, илюминатите и т.н. Сега итернет и книжарниците са заляти от всякакви "илюминирани" инфлуенсъри, писатели, влогъри и каквото човек иска. Иначе от статията не става съвсем ясно, ние от рептили ли сме създадени или само анунаките са вид динозаври, дошли от Нибиру да добиват злато тук? :)
11.
флегми
09.07.2023 23:33:18
2
10
съвсем откачихте бе хора
10.
Читател
09.07.2023 23:12:02
3
5
Хах, като каже някой - Който разбрал, разбрал и направо ми се повръща. Ако работата ти е стойностна хората ще те разберат, те не са глупави. Ако не - пиши си и се разбирай сам, в общи линии бъди щастлив. Известен и богат с тая нагласа няма да станеш.
9.
Кую
09.07.2023 23:08:58
2
6
Мешана скара. Кой коя. Коя със кой. Въздух под налягане. И всичките евреи. Поне няма ли един индианец а само долнопробни тарикати търговци.
8.
Tosko Doktora
09.07.2023 20:25:54
5
4
ZEMQTA E PLOSKA I NQMA KOSMOS
7.
до 5
09.07.2023 19:55:08
3
11
Постоянното и умишлено толерирано, и дори насърчавано, постоянно присъствие тук е представителна извадка на мнозинството, на "демокрацията" унищожаваща всички. Тракането по клавишите на поне 60% от коментаторите е онлайн еквивалент на издаването на нечленоразделно звуци в природата. Коментари на интелигентни и начетени хора са в повечето случаи неудобни и се трият с неистова бързина и ярост, поради което те се отказват да участват в дискусиите. Аудиторията тук просто не е подходяща за каквито и да било сериозни теми, да не говорим за езотерични... Не е нещо лично. Това е само клапан за изпускане на фрустрация от непоносимата държава и условия на живот в нея и място за чешене на езици с местни клюки. Ако имаш късмет да видиш нещо неизтрито, може да научиш и нещо интересно и полезно или поне любопитно.
6.
До по долу
09.07.2023 19:30:45
10
10
Тъп и прост народ,че и завистлив и злобен...
5.
Ангел х.п. Георгиев
09.07.2023 19:02:03
13
14
Много ми се ще да попитам коментирайте дали са специалисти в областта на психиатрията, че да ми поставят квалифицирана диагноза? Или е важно да се отрича просто по инерция? Злобата и завистта са явно наша си национална черта. Казвам какво мисля пък кой разбрал, разбрал!
4.
4erveniq cirk
09.07.2023 18:49:10
1
19
Prav e Baba Lila e bila parvata
4ak sled neq e Eva ot tonika
3.
*********
09.07.2023 18:29:49
3
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
2.
*********
09.07.2023 17:56:26
4
24
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
1.
*********
09.07.2023 17:50:06
5
20
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Идеята за феста е на общинския съветник Евелина Михалева Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Тук съм, за да припомня на всички вас, че трябва да се обичаме без значение как изглеждаме - каза тя Увеличиха заплатите на военните с 30% Увеличиха заплатите на военните с 30% Решението ще влезе в сила от 1 януари 2025 г. Смени в Надзорния съвет на НОИ Смени в Надзорния съвет на НОИ От състава на Надзорния съвет са освободени: Иванка Николова Шалапатова, Весела Начева Начева, Добринка Димитрова Вичева Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Правят имунизационни кабинети във всеки областен център за безплатната ваксинация на бременни жени Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Лазаровден е! Лазаровден е! 3 страхотни имена черпят на светлия празник Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Излъчени са около 100 номинации за представители в ЕП Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Не е препоръчително през следващата седмица теренът да се използва
Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д.
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори