×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Морската вода в Китен е чиста, екоминистърът иска пари за собствениците на земи с дюни


Морската вода в Китен е чиста, екоминистърът иска пари за собствениците на земи с дюни
Министър Юлиян Попов сподели, че няма търпение да се изкъпе в морето, но ако някой дръзнел да си изпразни канализацията до него, щял да бъде жестоко наказан
05 Юли 2023, Сряда, 10:01 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Качеството на морето е такова, каквато е на времето в момента, коментира той

Проверката за морската вода, която се направи след сигнал за замърсяване в Китен, не показва нищо тревожно. Няма замърсяване. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ министърът на околната среда и водите Юлиян Попов, след като водещата изтъкна, че рибари са подкопали плаж, за да променят пътя на реката.

„Качеството на морето е такова, каквато е на времето в момента. Прекрасно е!“, добави той.

„Трябва да отида до морето по служба. Искам да се изкъпя в него, да плувам. Това е любимото ми занимание“, сподели екоминистърът. 

„Водата е чиста, освен ако някой не си излее канализацията до мен. Ако това се случи, ще го накажем много, много жестоко“, зарече се той.

След като бе попитан как пазим дюните, Попов каза, че това е първото нещо, което ще го заведе до морето и тогава щял да се изкъпи в морето. 

„Дюните са ценност. Те се охраняват“, добави той.

„Проблем е обаче, че те се местят. Може да се озоват върху земеделска земя, която е била реституирана. Този въпрос трябва да се уреди не само законово, но и публично, а също така и финансово, защото когато собственикът на земя се окаже в един момент, че притежава и дюна, върху която нищо не може да прави, трябва да имаме ангажимент да го компенсираме“, обясни министърът. 

Той коментира и предупреждения на президента на Украйна Володимир Зеленски за поставени експлозиви в АЕЦ „Запорожие“.

„От началото на войната всички наши системи за наблюдение и оценка са активизирани в по-висока степен и са разширени. Всичко, свързано с околна среда, води, въздух, радиация и т.н. се наблюдава с много по-високо внимание и честота. В момента няма основания за притеснения за българското Черноморие и земя. По отношение на „Нова Каховка“ всички модели, които наблюдаваме са успокояващи. Реагираме бързо и адекватно, работим с модели за вероятни предстоящи движения, правим сателитни наблюдения“, заяви Попов.

Не виждам причини да няма ротация в правителството, изтъкна той. 

„Партийните противоречия помагат на работата ни. Едно от най-добрите неща, които станаха напоследък, е съживяването на парламента. То неизбежно преминава през една по-драматична фаза, защото през последните десетина години Народното събрание беше много вяло“, коментира министърът.

„Най-лесно се работи при диктатура, когато една група хора решават всичко, без да питат никого и всичко върви в една посока, но често тя е грешна до такава степен, че може да разруши цялата държава. Това виждаме в Русия в момента“, добави той.

Той говори и за съдбата на въглищните централи в България.

„При тези цени на електроенергията сега и очакваните в бъдеще те не са конкурентоспособни на пазара. Ние правим всичко възможно да осигурим енергийната сигурност по различни начини, но не може една централа, която не издържа на пазара да бъде поддържана непрекъснато. Важно е много бързо да се придвижи модернизацията на тези инсталации в посоки различни от въглищата. Те могат да минат на отпадъци, биомаса, биогаз и т.н.“, заяви Юлиян Попов. 

По думите му няма как българските въглищни централи да издържат до 2038 г. 


В категории: Политика


6
Коментара по темата
6.
Царевския
05.07.2023 21:39:58
0
0
Голям кеф ми е да ходя в Гърция на море. Нищо че там още на на скептични ями ,пак ми е гот. Мъка си торбите с домати и ракия и не ми пука хич.
5.
Slaninka s praz
05.07.2023 17:40:21
0
3
Дюнержиите ма
4.
И кой е раздал дюните?
05.07.2023 17:15:28
0
4
На мен ми е интересно кой е собственик на земя с дюни, като дюните са защитени и са изключителна държавна собственост!
3.
Bill
05.07.2023 13:20:29
1
6
Ходих на Дюни и на Аркутино. Там поне няма населени места и стотици хотели. Водната повърхност и на двете места седеше на мазни точици, които идея си нямам какви са.
След това ме хвана и с.р.юн, но само мен от цялата компания.
2.
до 1
05.07.2023 13:07:19
1
7
Така стоят нещата с лъжливите овчарчета... Дори и понякога нещо да е вярно, вече никой не им вярва! Но като наблюдавам с какво настървение го твърдят, а и като видях водата в Бургас рано сутринта вчера, когато по принцип изглежда най-добре, не мисля че това е изключение от правилото. Не е сигурно какво я замърсява, но определено не е чиста и имаше странен цвят на блато. Дори имах чувството, че е някак си мазна. Може би това усещане е било от собствените ми плажни мазила, но и някой друг беше споделил същото наскоро.
1.
За всичките години
05.07.2023 12:43:43
1
8
Научих, че това , което говорят е точно обратното на истината. На следващите избори им пожелавам 5% активност. Спрете да лъжете хората .Даже и да греша и водата да е чиста , проблема е ,че цените не се различават с тези в западна Европа. Ако човек е приготвил едни пари за почивка, при еднакви цени естествено, че ще избере западна Европа.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас 6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас Ето кои са те  5 отблъскващи грешки по време на целувка 5 отблъскващи грешки по време на целувка Обърнете най-голямо внимание на лошия дъх Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Медици масово отказват да й поставя повече филъри в устните заради опасността от некроза Най-големите скандалджии в зодиака Най-големите скандалджии в зодиака Скандалите и свадите с тези зодии са вързани в кърпа Рецепта за агнешко с кисело мляко Рецепта за агнешко с кисело мляко Един от шедьоврите на българската кухня Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) От близко заведение са съдействали, за да бъде върната акулата обратно в морето Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Тревожността е бич на нашето време и психолозите обръщат все повече внимание на преодоляването ѝ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ 37-годишният бургазлия бе спипан с дрогата миналото лято до блок 13 в комплекса Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Цънцарова вече не се справя добре със задачите си  Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Екатерина отглежда дъщеря си след загубата на татко й - ливанеца Абдул Гани. Той бил банкер и тъкмо на него двете жени дължат охолния си живот
Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази... Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Жената останала в шок, била "мъртва" от месеци Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Разкриха какво ще включва менюто им Бунт в "Икеа" и "Метро" Бунт в "Икеа" и "Метро" Германският синдикат "Ферди" (verdi) започна общонационална стачка в секторите на търговията на дребно и едро в Германия Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Тя отишла на консултация при гинеколог, който след обстоен преглед ѝ казал, че биологично те не може да се нарича жена Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Египтянинът изкара седем сезона в Ливърпул и за това време успя да спечели Шампионската лига, Световното клубно първенство, ФА Къп, Суперкупите на Европа и Англия, две Купи на лигата, както и Висшата лига Американските войски се изтеглят от Африка Американските войски се изтеглят от Африка Нигер заменя западните сили в страната с руски Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Европейската централна банка ще намали лихвените проценти през юни Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Виетнамката често пропускала обяда или вечерята и ги заменяла с любимата си сладка напитка Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Мрежата от около 300 души е работила с 20-процентна комисиона и е прехвърляла бебета от интензивните отделения на държавни към частни болници
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори