×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 1000 евро глоба в Гърция за тормоз на домашни любимци
  • От утре времето се разваля
  • Ford може да възроди Fiesta
  • България е един обран бостан в момента, няма ги парите. ПП-ДБ ни дължат ротация, обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов
  • 4 хиляди японски войници ще участват в американски маневри в Тихия океан
  • В Черна гора протестираха срещу резолюцията за Сребреница
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Аз не купувам, а печеля доверието на хората с делата и труда си


Аз не купувам, а печеля доверието на хората с делата и труда си
Костадин Нищелков
20 Октомври 2011, Четвъртък, 18:33 ч.
Автор: Бесове.бг

За мен участието в местната власт е лична отговорност, аз имам ясна идея за пътя, който трябва да следваме и принципите, по които трябва да работим

-  Г-н Нищелков, вие бяхте общински съветник в продължение на два мандата, сега се кандидатирате отново. В Несебър борбата е ожесточена, разменят се удари под кръста, а вие водите позитивна кампания.

-  Да, така е. Мисля, че за хората е по-важно да знаят какво ще направиш за тях, ако те изберат, а не колко е лош опонента ти. Аз съм вече осем години общински съветник и затова при срещите си с избирателите говоря най-вече какво съм свършил за тях и какво смятам да свърша занапред.

-  Кое определяте като най-големия си успех?

-  Веднага мога да ви кажа – най-доволен съм от това, че успях да убедя колегите си от Общинския съвет да подкрепят предложението ми и да не увеличаваме местните данъци и такси. Имам предвид данък сгради и такса смет. В много общини тези налози бяха увеличени, но аз защитавах тезата, че във време на криза не трябва да искаме повече пари от хората. И успях да се наложа. Аз съм един от инициаторите в община Несебър да се намали и туристическият данък и вие знаете, че сега той е сред най-ниските в страната в сравнение с другите курортни селища.

-  Ваши колегите ви хвалят, че имате ключова роля в промяната и приемането на местните наредби и правилници.

-  Аз винаги съм гласувал по съвест и  съм се опитвал да преценя дали това, което ще подкрепя, е полезно за града, или не. И ще ви дам конкретен пример – много от колегите ми гласуваха за разваляне на договора с „Феста холдниг“ АД, които искаха да изградят делфинариум в Несебър. Много неща се изговориха, в крайна сметка колегите ми решиха да им върнем четирите милиона депозит и да приключим. А вие може би си спомняте, че имаше вариант да им бъде предоставен алтернативен терен в Новия град и проектът да се реализира. Аз бях за този вариант, защото смятам, че Несебър щеше да спечели, ако бе построен въпросният делфинариум. Ние сме туристически център, една такава атракция щеше да бъде голям плюс за града ни.

-  Подкрепихте и предложението да се продадат 11 декара край морето в Равда, макар да беше ясно, че ще ги купи „Пайонир девелопмънт“, собственикът на „Емералд ризорт“.

-  Гласувах продажбата да стане чрез публичен конкурс. Вие журналистите веднага разтръбихте, че на него ще се яви само Пайонир девелопмънт“. Нека да видим – колко кандидати ще има, какви оферти ще представят. Аз живея в Равда, познавам отлично ситуацията там и ще ви кажа смело – без „Емералд ризорт“ нашия курорт нямаше да бъде същия. Той осигурява работни места, приходи в бюджета. Въпросните 11 дка са едно свлачище. Ако някой иска да ги купи и да ги укрепи, да направи крайбрежни алеи, да благоустрои този район – аз като общински съветник ще гласувам „за“. Защото, както и за делфинариума, мисля, че това ще бъде полезно за Равда и хората в Равда. Така трябва да се подхожда, а не да се гласува от личен интерес или на инат – понеже опонента ти е предложил нещо, ти да си против.

-  А какво е мнението ви за даване на общинските пасища под аренда. Обвиниха ви, че искате да вземете 6 000 дка срещу символичен наем, а в същото време да получавате субсидии.

-  Аз вече казах веднъж пред вашия сайт, но пак ще повторя – много лесно е да правиш сметки – 1 лев наем, 5 лева субсидия, 6 000 дка земя и Динко ще спечели хиляди левове.  Това са ливади, от тази земя не се получава реколта, която да продадеш и с парите да покриеш разходите си, а субсидията да ти гарантира някаква печалба. Тук рискът е много голям - в поддържането на ливадите трябва предварително да се вложат много средства, като в същото време няма гаранции, че арендаторът ще получи субсидии. Затова и много стопани, които взеха пасища под аренда, сега искат да разтрогнат договорите си с общината. Аз, честно да ви кажа, не очаквах, че ще избухне такъв скандал и ще понеса такива тежки обвинения. Затова, ако бъда избран отново, ще настоявам за общинските ливади да се обявява конкурс. И който предложи най-добра оферта, той да спечели. Защото тези земи трябва да се обработват, а не да изглеждат като пущинаци, както е сега. И да може всеки животновъд в общината да ги ползва свободно и най-важното – напълно безвъзмездно.

-  Г-н Нищелков, Нова телевизия излъчи репортаж за купуване на гласове, в който се споменаваше и вашето име. Неудобен ли е за вас този въпрос?

-  Не, за мен няма неудобни въпроси. Ще ви кажа първо, че този репортаж беше силно манипулиран, от моите думи беше цитирано само едно изречение. А аз попитах репортерката: „Ако някой измисли за вас някаква глупост, това означава ли, че той е казал истината“? Искам ясно и точно да заявя - аз не купувам, а печеля доверието на хората с делата и труда си. Това съм написал с големи букви в третия и четвъртия брой на вестника, който издавам.

-  Не мислите ли, че атаките срещу вас са заради откритата ви подкрепа на кандидат-кмета за втори мандат Николай Димитров?

-  Да, подкрепям Николай Димитров, защото смятам, че той е човекът, който иска тук да има благоприятна бизнес и инвестиционна среда за местните хора. На тези, които ме атакуват заради това, искам направо да кажа: „Мъжко момче съм, ще издържа“. На тези избори поне 20 партии освен моята го подкрепят. На предишните аз още от самото начало заявих ясната си позиция. И когато Димитров стигна до балотаж, изведнъж „симпатизантите“ му рязко се увеличиха, като се надяваха да осребрят подкрепата си от втория тур. И когато това не стана, изведнъж се превърнаха в най-върлите му врагове, блокираха рационалните идеи в общинския съвет, чрез подставени фирми обжалваха и бавеха изпълнението на обществените поръчки. Така те навредиха не само на Несебър, а и на цялата община.

-  А трябва ли да се смесват бизнеса и политиката? Веднъж казахте, че успелите бизнесмени в община Несебър трябва да се уважават и те да участват реално в общинския съвет.

-  В общинския съвет трябва да има представители от всяка сфера на обществения живот. Затова в листата на партия Български социалдемократи имаме инженер, който 30 години работи в образованието, изпълнителен директор на телекомуникационна компания, един заместник-кмет, специалисти в туризма, строителството, собственици на частни фирми. Ние познаваме проблемите  на всяко населено място в общината и имаме ясни идеи за тяхното решаване. Нека да не звучи помпозно, но за мен участието в местната власт е лична отговорност, аз имам ясна идея за пътя, който трябва да следваме и принципите, по които трябва да работим.


В категории: Несебър


Флагман.БГ Лимузина с абитуриенти e катастрофирала Лимузина с абитуриенти e катастрофирала 25/05/2024, Събота 08:04 0
17
Коментара по темата
17.
iiknuhxlzcd
05.11.2011 19:50:33
0
0
pgwPFD , [url=http://mtpivgzhngbe.com/]mtpivgzhngbe[/url], [link=http://jcnniszzendc.com/]jcnniszzendc[/link], http://ckhqbdoeazny.com/
16.
zhkxkrznfqn
03.11.2011 18:40:54
0
0
yEujRX <a href="http://gpljstwfvbeq.com/">gpljstwfvbeq</a>
15.
kwypyhgn
29.10.2011 19:20:32
0
0
vYQQCU , [url=http://xgxvqdudgvdv.com/]xgxvqdudgvdv[/url], [link=http://bzsdxhjdxefj.com/]bzsdxhjdxefj[/link], http://dejluuuccdxv.com/
14.
lzpnmx
28.10.2011 16:16:48
0
0
SvOjTn <a href="http://pzgzozdxansi.com/">pzgzozdxansi</a>
13.
Reegan
28.10.2011 05:00:01
0
0
Ppl like you get all the brinas. I just get to say thanks for he answer.
12.
Смях
25.10.2011 10:41:11
0
1
Алооо! Бесове?! Като ви погледна статиите в началото на предизборната кампания Вие говорихте друго за "Пицата"??? Сега защо сменихте тона си? Какво Ви накара да започнете позитивна кампания за Нищелков? Всъщност не ми казвайте. Нито на мен, нито на вашата топяща се аудитория. Всички се досещаме. Между другото, да ви кажа ли името на човека дал ви парички за да промените позицията си. :-))) И ВИЕ СТЕ МАСКАРИ...!
11.
1122
21.10.2011 16:11:33
3
6
Грешиш това не е злоба това е безсилието на гражданите да спрат кражбите на пицата и димитров
10.
Тишо
21.10.2011 15:58:40
10
1
Как може толкова злоба?!?!Не е случаен вица че пред казана с българите няма дявол да пази защото един като подаде глава и другите го дърпат надолу.
9.
tttzzz
21.10.2011 15:49:10
3
4
Смешен и нагъл!Единственият на който цял сезон бетоновозите кръжаха и обектите му работеха с пълна пара,въпреки забраната.Жалко е , много жалко чуждите фирми се съобразиха , а приближените до Димитров не - събираха пари за изборите!Дано си останете само с тези пари!Народа не е сляп!Това ви беше шанса и вие го изпуснахте от простотия!
8.
dian
21.10.2011 12:14:34
1
5
няма такъв нагъл и мазен човек.
7.
dimo
21.10.2011 11:51:38
0
4
Каква помощ какво доверие само деляха процентите с кмета ияко лапаха СМЕШНИЦИ
6.
Трижди възмутен
21.10.2011 10:47:43
0
10
Пицата помага само на себе си, каквото помогне, три пъти повее прибира за себе си!
5.
възмутен
21.10.2011 09:53:25
7
0
как може да маскарите така човека който толкова много е помагал и помага????????смешни и жалки сте
4.
Спагетито
21.10.2011 09:11:30
0
8
По-нагъл лъжец не съм виждал!
3.
един от вас
20.10.2011 23:19:06
2
8
егати и нагляра.
2.
vili
20.10.2011 22:36:28
8
10
ИЗУМЕН СЪМ ОТ НАГЛОСТА НА ПИЦАТА та снощи лично той обикаляше в Орезаре .........и защо ли по късни доби ,как ...с доверие ли............
1.
niki
20.10.2011 22:36:14
12
4
Това е един наистина честен и добър човек, който дава работа на много хора в община Несебър и държи на думата си. Малко останаха истинските и стойностни хора.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Треньорска сага разтърсва ЦСКА Треньорска сага разтърсва ЦСКА Засега треньорът Стамен Белчев продължава да се ползва с доверието на ръководните фактори в Борисовата градина Добавете това към кафето си и мозъкът ви ще заработи като компютър, а талията ви ще започне да се топи Добавете това към кафето си и мозъкът ви ще заработи като компютър, а талията ви ще започне да се топи Добавянето на черен пипер допълнително ще засили свойствата на куркумина Какво съдържат и опасни ли са вейповете Какво съдържат и опасни ли са вейповете Много дългосрочни ефекти засега са неизвестни Българите са пред исторически избор – или продължаваме към Европа с бързо повишанате на доходите, или се връщаме към постната пица с бухалки Българите са пред исторически избор – или продължаваме към Европа с бързо повишанате на доходите, или се връщаме към постната пица с бухалки Искахме реформа в службите, за да не се занимават те със събиране на компромати, а да борят корумпираните, но ГЕРБ и ДПС не ни позволиха, каза водачът на листата на ПП-ДБ за област Бургас Спипаха БГ шофьор с 40 кг пико в Румъния Спипаха БГ шофьор с 40 кг пико в Румъния Наркотикът се оценява на 1,6 млн. евро Днес времето ще е слънчево, ще превали само на отделни места, но не над Черноморието Днес времето ще е слънчево, ще превали само на отделни места, но не над Черноморието Прогноза за времето - събота, 25 май 2024 г. Лимузина с абитуриенти e катастрофирала Лимузина с абитуриенти e катастрофирала Част от предната броня е паднала Вижте блясъка на Випуск 24 – първата дигитална генерация Вижте блясъка на Випуск 24 – първата дигитална генерация Поколението, родено през 2005 година, израсна в интересни времена на трансформация на цялото ни общество Рецепта за вегетарианско чили с боб и царевица Рецепта за вегетарианско чили с боб и царевица с правилните подправки месото изобщо няма да ви липсва Това ли са звездите на випуска в Бургас – двама бъдещи актьори, готови да покорят Холивуд Това ли са звездите на випуска в Бургас – двама бъдещи актьори, готови да покорят Холивуд Възпитаниците на НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“ определено са колоритни
След месеци борба: Лоши новини за Кейт Мидълтън След месеци борба: Лоши новини за Кейт Мидълтън Принцесата на Уелс продължа да се лекува от рак, подлага се на химиотерапия Меган Фокс: Всички в шоубизнеса мислеха само как да правят секс с мен Меган Фокс: Всички в шоубизнеса мислеха само как да правят секс с мен Деца стрелят с автомати в училище Деца стрелят с автомати в училище Отново провеждат военно обучение Жив ли е Евгений Пригожин? (видео) Жив ли е Евгений Пригожин? (видео) Каналите му в Телеграм пуснаха замаскирано видео от тази седмица, на което се вижда човек, приличащ на него Спец части арестуваха известен рапър Спец части арестуваха известен рапър Имението му посиня от полиция, баретите заключиха и майка му Това е най-продаваният автомобил в Европа през април 2024 година Това е най-продаваният автомобил в Европа през април 2024 година Volkswagen остава лидер с дял от 27.8%, докато Ford отбелязва най-голям спад Китай планира да нахлуе в Тайван в началото на юни Китай планира да нахлуе в Тайван в началото на юни На 23 май Пекин започна мащабни военни учения около острова Той зашлеви Нова тв, отива в БНТ Той зашлеви Нова тв, отива в БНТ Ще прави нов формат Маги взе 5 бона за тази снимка, която спаси рейтинга на Ергена Маги взе 5 бона за тази снимка, която спаси рейтинга на Ергена Интригантското риалити се опита да разсее слуховете за финала  Трагедия в Палма де Майорка! Срути се ресторант, има жертви и десетки ранени Трагедия в Палма де Майорка! Срути се ресторант, има жертви и десетки ранени Сградата е била разположена на един от плажовете в курорта  
Бойко БОРИСОВ, лидер на ПП ГЕРБ Бойко БОРИСОВ, лидер на ПП ГЕРБ България е един обран бостан в момента, няма ги парите Виц на деня Виц на деня Двама вървят след една засукана мацка и единия казва на дугия:
- Знаеш ли, че с ей тая съм спал?
Тя се обърнала и отговорила:
- Да си е*ал, да не си спал!
Виц на деня Виц на деня - Колега, вярно ли е, че сте направили издателска къща?
- Да!
- И какво издавате?
- Онзи ден издадохме комшията, че вари ракия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Болшинството българи, считат, че болшинството българи са идиоти!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори