×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кметът на Айтос Васил Едрев награди 46 отличници с почетен плакет и диплом


18 Май 2023, Четвъртък, 18:40 ч.
Автор: Флагман.бг

Учениците са избрани от ръководствата и педагогическите колективи на училищата по един основен критерий -  през учебната 2022/2023 година да са имали престижни изяви и отличен успех

Кметът Васил Едрев покани 46 ученици от І до ХІІ клас от всички общински училища на традиционната празнична среща в Община Айтос послучай 24 май. Учениците са избрани от ръководствата и педагогическите колективи на училищата по един основен критерий -  през учебната 2022/2023 година да са имали престижни изяви и отличен успех.

Всеки от младите гости на кмета по свой начин разказа за успехите си и благодари на директорите и учителите, които са му помогнали да ги постигне. В продължение на два часа учениците водиха непринуден диалог с градоначалника, задаваха въпроси, правеха предложения. Кметът Васил Едрев поздрави учениците за успехите им и им връчи  Почетен плакат на Община Айтос с Дплом "За отбичен успех и престижни изяви".

"Сърдечно Ви поздравявам за успехите, и Ви благодаря. Защото Вашите изяви не само ни радват! Те ни карат да се гордеем! Община Айтос се гордее с Вас! Но признанието е и голяма отговорност. Предстоят Ви още много години на труд. Предстоят Ви още много изпити в училището и в живота. Ще има и трудности, които трябва да преодолявате. Важно е да имате цел, която неотклонно да следвате. Моето послание днес към Вас е: ДА ПОВЯРВАТЕ, ЧЕ МОЖЕТЕ! ЗАЩОТО, АКО ВЯРВАТЕ В СВОИТЕ СИЛИ, ВЕЧЕ СТЕ ИЗМИНАЛИ ПОЛОВИНАТА ПЪТ ДО УСПЕХА!", каза кмета в празничното си обръщение към отличниците.

На срещата в Заседателната зала на Общината, на 16 май дойдоха петима ученици от ОУ „Св.Св.Кирил и Методий”- с. Карагеоргиево - първокласникът АРДА МУСТАФОВ ХЮСЕИН с отлични резултати в образователния процес, призови места в общински и национални конкурси и участия в благотворителни кампании и спортни събития. С него беше второкласничката МИРАЙ САЛИ РУЖДИ - отличничка с пет първи места в общински конкурси, златен медалист от състезанието „Многознайковци" и танцьорка в групата на училището „Гайтанчета” и в Мажоретния състав

В групата от Карагеоргиево беше и ЕЛИС ЕРДЖАН РАФЕТ от ІІІ клас, отличничка с пет първи места от общински конкурси, със златни медали от общински и национални състезания по спортна акробатика, участничка в "Гайтанчета" и Мажоретния състав на училището. До Елис седна четвъртокласничката АЙСУН АХМЕДОВА ХОДЖОВА, отличничка, част от екипа на училищния вестник „Философчета”, участник в три национални конкурса, в  групата за народни танци "Лазарица" и волейболния отбор на училището. ЯСМИН МЕТИНОВА ЛАТИФОВА от VII клас също беше номинирана за Годишните награди на Община Айтос - отличничка е и волейболистка, участва в конкурси за рисунка и поезия, в благотворителни и спортни събития.

И ОУ „Христо Ботев“ с. Пирне изпрати на срещата в Айтос петима свои изявени ученици. Сред тях беше СТАНКА МАРИЯНОВА ИВАНОВА от III клас, с номинация за отличен успех през учебната година и за активно участие в конкурси на общинско, регионално и национално ниво, на които печели призови места. Станка успешно представи своето училище с добре подготвена реч, в която разказа за петте национални и трите общински конкурса, които е спечелила. С номинация от училището в с. Пирне беше и МЕРВЕ МУРАД ЯШАР от V клас - за отличен успех и участие в международен конкурс и четири национални конкурса, както и за участие в олимпиадите „Кингс“ – квалификационен и финален кръг и в Националната програма „Иновации в действие“. И седмокласничката ДАНИЕЛА НИКОЛАЕВА ПЕТРОВА получи висока оценка от своето училище за отличен успех и участие в общински, областни, национални, международни конкурси, училищни състезания, олимпиади и Национална програма „Иновации в действие“. СЕВИЛ РУФАД МУСТАФА от VII клас беше в групата от Пирне за отличен успех и успешни  участия в празници, конкурси, състезания и олимпиади. За Айтос пътува и отличникът ЕГЕ ЕРВИН ЮЗЕИР от VI клас, който печели първи, втори и трети мяста в международни, национални и общински конкурси за детска рисунка и награди от конкурси, свързани с исторически събития и личности.

На срещата с кмета, осем ученици представиха СУ „Н.Й.Вапцаров“ гр. Айтос - МАРИЯНА ЦАНКОВА СПАСОВА от VI „а” клас, АЛЕВ МУРАДОВА ФЕИМОВА от VII „а” клас, ПЛАМЕНА НЕЙЧЕВА ТОНЕВА ат ІХ "б" клас, ДАНАЯ ХРИСТОВА САВОВА от Х "б" клас, МАРИЕЛА НЕНКОВА ДИМИТРОВА от Х "б" клас,  СЕЛИН ШАХИН САБАХТИН от Х "в" клас, ДАМЛА СЕЗГИН КЕМИК от ХІ "а" клас и ЖИВКО ЖИВКОВ ЖЕКОВ от ХІ "в" клас. Ето как педагозите от СУ "Никола Йонков Вапцаров" мотивираха избора на своите осем избраници. "Учениците са с отличен успех. Нямат допуснати безпричинни отсъствия.  Класирани са на I или II място на състезания и конкурси на училищен, общински, областен или национален кръг. Активно участват в извънкласни дейности. Имат съществен принос за подобряване и поддържане на доброто име на училището. Спазват Правилника за дейността на училището."

В ОУ "Христо Ботев" с. Мъглен също се гордеят със своите петима отличници - МЕЙРА ИБРЯМ МЕХМЕД от ІІІ клас, ЕЛИФ ЮЗДЖАН ШАБАН от ІV клас, СИМАЙ АХМЕД СМАИЛ - V клас, МАРТИН ХРИСТОВ ХРИСТОВ - V клас и ЕСМА ЕРГИН МЮМЮН - V клас. И петимата са с отличен успех, активно участват в живота на училището. Печелят призови места в общински и национални конкурси. Толерантни и етични са в отношението си към учителите и съучениците си".

В осморката на СУ „Христо Ботев“ гр. Айтос бяха двама финалисти от международното математическо състезание „Математика без граници“ с по 3 златни медала -  КАРИНА ТОДОРОВА ПАВЛОВА и КОНСТАНТИН РАДОСЛАВОВ ПЕЕВ - и двамата от І "в" клас. Карина има още успехи - финалист в състезанията на Съюза на българските начални учители /СБНУ/; I място в конкурс за рисунка, организиран от Община Айтос; I място в конкурс за коледна картичка. Константин също е финалист в състезанията на Съюза на българските начални учители /СБНУ/, спечелил е и III място в конкурса „Моята България“ на Община Айтос. Сред номинираните беше и ЛАРА ЕМРАХ ЕЛМАС от ІІ "в" клас с бронзов медал от международното математическо състезание „Математика без граници“- финал в гр. Несебър. Второкласничката има 3 сребърни медала от „Математика без граници“; 2 златни медала от националното състезание „Моята Родина“ и максимален брой 50 точки от 5 състезания на СБНУ; участвала е в конкурси, посветени на юбилея на училището. В групата на СУ "Христо Ботев" - Айтос е и АНДРЕА АНДРЕАС ПЕЛКОВСКИ от ІІІ "а" клас със златен и сребърен медал от националното историческо състезание „Моята Родина“ и сребърен медал от междуучилищното историческо състезание „С България в сърцето“, с първи места в общински и областни конкурси, финалист е в състезанията на Съюза на българските начални учители.

КОНСТАНТИН ПЕТРОВ СОТИРОВ от III „в“ клас получи училищна номинация за спечелените златен и сребърен медал от националното историческо състезание „Моята Родина“ и за двата златни медала от международното математическо състезание „Математика без граници“. И ШИРКАН ХЮСЕИН ХАСАН от IV „в“ клас получи заслужена награда от кмета. Спечелил е сребърен медал от националното историческо състезание „Моята Родина“, сребърен медал от междуучилищното историческо състезание „С България в сърцето“, бронзов медал от международното математическо състезание „Математика без граници“, участва в училищния конкурс за художествено слово и в конкурс за макет на сградата на СУ „Христо Ботев“. Деветите класове представи САМУИЛ ПЕТРОВ ЩЕРЕВ от IX „а“ клас с призови места в областни кръгове на олимпиадите по Български език и литература, Биология и здравно образование. Самуил е сред наградените младши посланици за участие в конкурс на Европейския парламент, командир е на VI гвардейски ученически отряд. ДАНИЕЛ СТОЯНОВ ЖЕЛЯЗКОВ от X „а“ клас пък е част от великолепната осморка като инициатор и организатор на благотворителни кампании „Бъдеще за Стиви“ и „Дари живот на Митко“. 

ПГСС „Златна нива“ гр. Айтос изпрати на срещата с кмета ЕМНЕ САМИ ЮНУЗ от ХІІ "б" клас - отличничка, участничка в проект „Ученическа практика 2“; асистентка на училищното знаме. БОРИС ДИМИТРОВ ОГНЯНОВ от ХІІ "б" е номиниран за отличен успех през целия период на обучение в Професионалната гимназия и за активното му участие в училищния живот. ХАЙРЕТИН МУСТАФОВ ХЮСЕИНОВ от ХІІ "а" клас, е участник в Националното състезание „Млад фермер" и класиран за финалния етап- модул Механизация на селското стопанство. Хайретин активно участва в селскостопанските дейности - подготовка и обработка на почвата, сеитба, жътва и др.  МЮМЮН ТАХИРОВ МЮМЮНОВ от IX „а” клас е в групата на изявените ученици със завоювано трето място в Национално състезание „Млад фермер“; Регионален етап за Южна България гр. Нова Загора, Модул Растениевъдство и класиране за финалния етап на състезанието. И ИЛКЯР МЕХМЕД КЬОРПЕ от IX „а” клас беше сред избраните със завоюваното трето място в Национално състезание „Млад фермер“; Регионален етап за Южна България гр. Нова Загора, Модул Животновъдство и класиране за финалния етап на състезанието.

ОУ „Атанас Манчев“ гр. Айтос доведе на годишната среща ХРИСТИНА АСЕНОВА ХРИСТОВА от ІІ "а" клас. Избрана е за отличния успех и за участие в конкурси за рисуване и приложно творчество. И ЙОРДАН АСЕНОВ КИРОВ - III „а“ клас сподели с кмета отличните си резултати през учебната година и участието си в различни конкурси на общинско, регионално и национално ниво. МИРОСЛАВА НИКОЛАЕВА ДЖАМБАЗОВА - IV „б“ клас бе част от училищната група като носител на първа награда в общинския конкурс „От Цветница до Гергьовден“ Айтос 2023 г. ЙОРДАНКА ПЕТРОВА СИМЕОНОВА - VI „а“ клас представяше училището като активен участник във всички класни и извънкласни мероприятия: тържество за откриване на учебната година; драматизация на „Радини вълнения“; рецитал за първи ноември; конкурс „Моята България“; конкурс „От Цветница до Гергьовден“ Айтос 2023 г. РАЙНА СТОЯНОВА ЕФТИМОВА - VII „б“ клас участва в училищни инициативи и общински конкурси: тържество за откриване на учебната година; драматизация на главата „Радини вълнения“; рецитал за първи ноември; конкурс „Моята България“; конкурс „От Цветница до Гергьовден“ Айтос 2023 г.

ОУ „Светлина“ с. Тополица избра АРЗУ ИЛИАС АЗИС от IV клас за безспорния й успех - класирана е до втори кръг на Национално състезание по английски език. РАЯН НИКОЛОВ ФИЛИПОВ от V клас пък е номиниран за отлични резултати и активно участие в Национален форум „Вдъхновители на образователни трансформации“ и класиране във финалния кръг на Националната олимпиада КИНГС. Отлични резултати доведоха при кмета и ДЖЕМИЛЕ АКИФ РЕДЖЕБ от V клас. Джамиле участва в Национален форум „Вдъхновители на образователни трансформации“ и в конкурса „Моята България“. МУСИН РАХМИ АХМЕД от VІ клас също представя ОУ „СВЕТЛИНА“ с отлични резултати и класиране във финалния кръг на Националната олимпиада КИНГС. МИХАЕЛА ВЕНЦИСЛАВОВА ПРОДАНОВА -  V клас, е номинирана за отлични резултати и класиране във финалния кръг на Националната олимпиада КИНГС.


В категории: Айтос


1
Коментара
1
Коментара по темата
1.
*********
23.05.2023 11:21:36
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори