×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Иван Гешев обеща нови скандални разкрития на днешното заседание на ВСС


Иван Гешев обеща нови скандални разкрития на днешното заседание на ВСС
Главният прокурор се включи в заседанието на Пленума на ВСС
Ключови думи: ВСС, Иван Гешев
18 Май 2023, Четвъртък, 10:30 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Изслушването му обаче се отложи за следваща извънредна сбирка

Пленумът на ВСС днес се занима със сигнала на заместник главния прокурор и директор на Националната следствена служба Борислав Боби Сарафов срещу началника му Иван Гешев – главен прокурор. Казусът бе включен допълнително в дневния ред по предложение на Атанаска Дишева. Самият Гешев демонстративно предложи той да се гледа като първа точка, което бе прието.

Дишева поиска да се обсъди и скандалът с ползването на имот на ВСС в Боровец от главния прокурор. Иван Гешев предложи да обясни. Той заяви, че не е вярно, че ползва имота за лични цели. Той бил предоставян и на членове на ВСС. Казусът бе обсъден като точка втора.

Сигналът на Сарафов срещу Гешев бе обсъден вчера и в Прокурорската колегия на ВСС. Според Атанаска Дишева обаче компетентността е на Пленума. Сигналът е за нарушение на Конституцията във връзка с извършени незаконни записи. 

Дишева постави въпроса и дали може да се образува дисциплинарно производство срещу главния прокурор. Тя даде лично мнение, че това е допустимо. Някои членове на ВСС обаче оспориха тезата й. 

Иван Гешев на няколко пъти си взе сам думата, което предизвика председателстващия заседанието - правосъдния министър Крум Зарков, да му направи забележка

Главният прокурор обеща разкрития, свързани с политическо влияние, както и любопитни обстоятелства за членове на ВСС. Това щяло да подейства "очистващо" и да допринесе за независимостта на съдебната система. 

Определено ще бъде интересно, обеща Иван Гешев. 

Изслушването му обаче бе отложено за следващо заседание на Пленума. То ще бъде свикано извънредно, стана ясно от думи на правосъдния министър Крум Зарков. 

Гледайте тук:

 

 

 


В категории: Темида , Политика


Флагман.БГ Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън 28/03/2024, Четвъртък 10:26 3
Голям скандал в Денсинг старс
Голям скандал в Денсинг старс 28/03/2024, Четвъртък 10:23 3
28
Коментара по темата
28.
Очевидно
18.05.2023 16:36:33
1
2
Гешев влиза с бутонките в политиката. Борисов да му е мислил, когато е назначавал Гешев или по-точно, когато се е съгласил с Пеевски да бъде назначен. Изглежда Борисов се е разбрал само с Доган, но не и с Пеевски за махането на Гешев.
Изявлението на Гешев е начало на нова фаза във войната за разпределение на властта и парите - важно е този човек да бъде отстранен и тук не може да има никакво съмнение и всяко движение в тази посока трябва да бъде подкрепено. Всъщност проблемът Гешев произтича от това, че същият иска да съхрани Вишинската прокуратура и да блокира всякаква промяна.
За това главният прокурар трябва да си ходи - добрата вест е, че мина червената линия и тази прокуратура не може да остане. Политиците са на ход. Първо смяната на ВСС, които както се видя от реакцията на Магдалинчев ще пазят Гешев.
Слабото ме място обаче, че няма нищо зад него като резултати - приказките, че работи в "интерес на народа" са въздух под налягане. Патриот, "майка Българи", евтин национал-популизъм.
И вторият извод, че прокуратурата трябва да се пресъздаде, защото проказата е прекалено надълбоко проникнала.
От дистанцията на времето това интервю на Гешев ще се оцени като плач по миналото.
27.
Лидка
18.05.2023 14:22:05
1
7
Ясно беше, че друг шанс за тази държава, освен мафиотите да се изядат взаимно, няма. Дано да изкара записите. Достатъчно безскрупулен се е показал досега. Ако наистина Десислава и Биляна лежат невинни в Сливенския, никакво изкупване не е това. Не трябва да оставяме мафията намира. Справедливост за всички.
26.
От трите сигнала
18.05.2023 13:53:42
1
8
срещу Гешев нищо няма да излезе :
По намесата му в "Барселонагейт", прокурорката , бутаща делото, ако трябва ще се закълне и в Корана, че Гешев никога не се е месил в това дело!
По ползването на базата в Боровец е ясно, че и други членове (и членки) на ВСС са я ползвали и , естествено имена няма да се обявят, защото никъде не е казано, че са я ползвали семейно, т.е. задължително с половинките си...Няма нищо за доказване с една дума !
По обвинението, че записал еди-кой си няма никакъв проблем-просто Гешев неволно е задействал функцията на запис на телефона си, какво толкова станало, той да не е ползвал записа за доказателство пред съда, я ?!
И толкоз, обвиненията на Сарафа стават на пух и прах , сега да му мислят какво ще извади Гешев от чекмеджето си ?!
25.
Селянин
18.05.2023 13:38:57
2
9
Май май, някой ще получи инфаркт скоро...
24.
Любопитни обстоятелства , а
18.05.2023 13:28:32
3
7
За членове на ВСС ??!
Ами че той директно е заплашил поне 3/4 от състава на съвета !
Толкова, колкото му трябва за мнозинство!
23.
Ето колко простичко
18.05.2023 13:25:25
2
9
Гешев обори обвинението, че ползвал вилата на Боровец за лични цели !
Той казва, че не е вярно, имота бил предоставян и на други членове на ВСС !
Интересното е, че те, тези членове на ВСС са там , на това заседание, но никой от тях не потвърди това, че е ползвал имота , пък и Гешев въобще не си направи труда да посочи поне едно име !
А това, че сам вземал думата...Е, той доказва, че над него е само Господ!
Пък и като обещава разкрития, те са и "Казвам ти дъще , сещай се снахо!" и като предупреждение към същите тези членове, които седят там !
22.
Don Boki4
18.05.2023 13:22:58
2
7
Блъфират се с каскета,щот и двамата си знаят играта-как се правят на улави където и когато им мине номера,милиционерски тъпотии,а времето тече.
21.
Мъка
18.05.2023 13:22:00
1
15
Мирише .
А сега си представете как стоят нещата в МВР, и др. държвни контролни институций
20.
Вот
18.05.2023 13:05:07
1
9
За Гешев. Независимо дали ще остане или не той трябва да каже истината.
В момента драмата е на друго място: че ББ не смее да се раздели с Атанасова въпреки, че тя се е обяснявала с Гешев зад гърба му и е издала, че думите в устата на МГабриел не са сложени там от ГЕРБ, а от ББ.
19.
Свако ви
18.05.2023 12:54:04
2
11
Мда,току що научих че за понеделник тротила е получил втора призовка. Уверяват ме,че отпуска не го извинява.
18.
Свако ви
18.05.2023 12:51:23
1
14
Да обобщим :
- даден магистрат има призовка за разпит
- след известно време решава, че няма защо да ходи и е по-добре да излезе в отпуск
- скоро след това от Политико научават и питат за N-ти път " абе в тая страна олигофрени ли са ?!"
17.
Каскетът срещу Тиквата
18.05.2023 12:39:44
1
15
“Каскетът срещу Тиквата - точка на пречупване за мафиотската държава в България”

Това е “Политико” - най-авторитетното издание в т.нар. “Брюкселски медиен балон”, което е във всяка пощенска кутия в ЕП и което оформя и общо взето изчерпва мнението на политиците, не особено заинтересувани и задълбочени по дадена тема…

На нас, надявам се, не са ни нужни статии в Брюкселския балон, за да видим, че институционалният разпад в държавата ни е достигнал стъписващи, кошмарни мащаби. Че неспособността да отговорим политически на превземането на държавността от частни интереси вече пряко заплашва националната сигурност.

Че зависимостите и малодушието на водещите фигури от партиите на статуквото - и тук включвам не само ГЕРБ и ДПС, но с особена сила и БСП - създават риск за срив не само на институциите, но и на конституционната демокрация и независимата държавност.

(Само единичен грозен пример е опитът на Борисов да се измъкне по терлици и да прехвърли собствените си провали върху Мария Габриел…).

Решението на тази “точка на пречупване” може да е само политическо. И то минава през трезв разговор за формулата на управление с втория мандат за съставяне на кабинет и изграждането на конституционно мнозинство още в този парламент. Другото е пускане по пързалката в най-тежката международна криза в Източна Европа от 40-те години на ХХ век насам. Криза, която включва не само агресията на Русия, но и нестабилността в Турция, в Западните Балкани и предизборната антибългарска истерия в Северна Македония.
16.
....
18.05.2023 12:30:11
3
9
N 8 го е написал повече от точно.
Само ще го коригирам за времетраенето на присъдата, в САЩ за подобни тип престъпления ще е 10 по 200 г.
Минимум.
15.
SS
18.05.2023 12:18:21
2
22
ДАВАЙ ГЕШЕВ .
АКО ИМАШ ДА КАЗВАШ НЕЩА, НЕ ГО ОТЛАГАЙ.
ЖЕЛЯЗОТО СЕ КОВЕ ДОКАТО Е ГОРЕЩО.
ЧЕРЕПА И ЦВ. ВАСИЛЕВ , ЗАЩИТЕНИ СВИДЕТЕЛИ ЩЕ Е ПРЕДОСТАТЪЧНО.
КАТО ЗА НАЧАЛО.
14.
ХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА!!!!!!!!!!!!!!!!!
18.05.2023 12:18:11
3
7
ДО№11 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!КО ШИ ПЪРЖИ ГЕШЕВ БЕ ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????ТО СА ПЪРЖЕНЕ МУ Е НУЖЕН РЕСУРС КОЙТО ТОЙ НЯМА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Топли един стол ЗА МНОГО КИНТИ а каскета празната му МАНЕРКА !!!!!!!! Те ПОСЛУШНИТЕ прокурори му вършат МРЪСНАТА РАБОТА КОИТО ПОВИШАВА!!!!!!! А АКО ОТКАЖАТ ГИ КОМАНДИРОВА !!!!!!!""ЗАХАЧЕТО"" И ""ТОЯГАТА"" !!!!!!!!!!!!ХАЙДЕ ДА ВИДИМ КАКВО ЩЕ СТАНЕ С """БАРСЕЛОНАГЕЙТ"""ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
13.
Баба Ганка
18.05.2023 12:15:52
2
11
В колко часа и по кой канал го дават сериала?
12.
УЖАС
18.05.2023 12:12:50
4
18
УДРИ ГЕШЕВ, УДРИ С ПРАВАТА ЛОПАТА ПО ГЛАВИТЕ, ДАВАЙ ЗДРАВО.
11.
Marinero
18.05.2023 12:04:38
4
25
Мама им мизерна, със заплати от 10к на горе са тези, а ще ползват безплатни бази за отдих и това е голямата им тема по която кудкудякат. Никой не обелва и дума за борба с корупция и престъпност.
10.
ХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА!!!!!!!!!!!!!!!!!
18.05.2023 12:04:27
3
13
ДО №–9 ХАХА НЕ ПРЕДПОЛАГА КОРУПЦИОННИ ПРАКТИКИ А ГИ ГАРАТНИРА ЗОЩОТО ТАМ ДЕЙСТВАТ ФЕОДАЛНИ ПРАВИЛА !!!!!!!!!И ЗАЩО САМО В МАЛКИТЕ И В ГОЛЕВИТЕ Е СЪЩОТО САМО ДЕТУ СЕ ""ПАЗАРЯТ ""ИНТЕЛИГЕНТНО ОБСЛУЖВАЙКИ НА ПРОПОРЦИОНАЛЕН ПРИНЦИП КОРУПЦИОННИТЕ ИНТЕРЕСИ НА ВСЯКО """ЛОБИ ""!!!!!!!!!!!И така мирно и тихо си ""живуркат ако няма някой ""смутител" като Бачийски да им ПРЕЧИ НА ""СХЕМИТЕ ""!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
9.
Излиза,че кръгове около Герб
18.05.2023 11:59:20
5
22
За заинтересовани да сплашат Гешев чрез лек взрив на пътя на кортежа му.
Имали са информация ,че ще ги "изпържи".
На това в Италия не му ли викат Мафия ?
8.
Edikoisi
18.05.2023 11:50:46
3
30
Обществените поръчки.
Работата на общинските съвети.
Да се проверят родствените връзки в малките общини защото всички са навързани по роднинска или партийна линия а това предполага корупциони практики.
7.
На Боко му се стъжни живота
18.05.2023 11:47:54
3
40
Чекмеджета,Ало Ванъо,магистрали,КТБ-та,зали ,Тръбопроводи ...
В Щатите биха му дали над 200 години при строг режим.
6.
Лев
18.05.2023 11:38:57
3
37
Да се провери имотният и финансовото състояние на кметове заместници директори секретари.
Общо взето ръководствата на общините и фирмите които се наемат през годините да извършват различни дейности.
5.
*********
18.05.2023 11:25:43
1
32
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
4.
Кешеф,
18.05.2023 11:22:20
6
40
Защо не ги направи тези разкрития до сега? Или силата на парите от мафията е по-силна от твоите разкрития?
3.
На Гешев да му удвоят охраната
18.05.2023 11:20:28
4
36
Наруши омертата.
2.
Убий дпс и герб, Гешев!
18.05.2023 11:08:27
8
47
Змията когато умира, хапе най-силно.

Изкупи поне част от греховете си.
1.
кафе с боза
18.05.2023 11:07:35
2
49
Главният прокурор обеща разкрития за политическо влияние и за членове на ВСС. Това щяло да подейства "очистващо".
-----
Какво очистващо? Някои ще получат диария направо
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Юксел Кадриев разкри интересни подробности от личния си живот Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Дамата по чудо се размина без сериозни травми, след като обърна Хондата си на шосето Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Не трябва да се слушат такива кретени. Глупаците хич не ме интересуват и не им обръщам внимание, категоричен е Фънки Бургаски депутат от ИТН взе и върна неизпълнен третия мандат за правителство Бургаски депутат от ИТН взе и върна неизпълнен третия мандат за правителство Нещо лошо се случи с този известен българин Нещо лошо се случи с този известен българин Човекът глас стана жертва на хакери Кичка Бодурова пак се заяде с примата Лили Иванова Кичка Бодурова пак се заяде с примата Лили Иванова Повод за хапливия й коментар стана решението н Митко Щерев да разреши на Лили да пее песните му Той ще води новото шоу на Маги Халваджиян Той ще води новото шоу на Маги Халваджиян Новото шоу е световен формат, който се излъчва в двайсет страни по света, включително САЩ Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън ​​ Ангелов побесня от това, което му предостави Галин и заедно със своите хора започна да го замеря с хляб, но постъпката му срещна бурно неодобрение след зрителите на риалитито за готвене по Нова телевизия Наистина ли се помисли за Кралица Наистина ли се помисли за Кралица Илияна Раева втрещи с външния си вид
Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Известна още като Ден на Тракия, тази дата не е само част от българския културно-исторически календар, но е и ден за преклонение, почит и памет
Бойко Борисов Бойко Борисов Не искам лидерска среща, те се държат невъзпитано Виц на деня Виц на деня - Какво си мисли истинският мъж, когато види хубава жена?
- Моята е по-хубава!
Виц на деня Виц на деня Из женски форум:
- Защо когато го Искаш той не те иска, а Когато те иска ти не го Искаш...?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато една жена иска да знае мнението на мъжа, тя всъщност иска да чуе собственото си мнение, само че с бас.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори