×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Поморийският кмет Петър Златанов уличен в груби финансови нарушения


Поморийският кмет Петър Златанов уличен в груби финансови нарушения
Симеон Дянков обяви в Поморие, че в общината има фрапиращи финансови нарушения, присъстващите в залата смятаха, че бъдещето е с кмет като Иван Алексиев
19 Октомври 2011, Сряда, 16:37 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА, снимка Добромир ДОСКАЧАРОВ

Държавна финансова инспекция установи фрапиращи злоупотреби при обществените поръчки

Проверка на Държавната финансова инспекция в Поморие е завършила с потресаващ за общината резултат, от който е видно, че досегашният кмет Петър Златанов е правил груби нарушения при обявяването на обществени поръчки. От всички 13 случая, които са били разглеждани, са открити 13 фрапиращи злоупотреби. Това обяви днес в Поморие финансовият министър Симеон Дянков, който се срещна с местни жители, заедно с кандидата на ГЕРБ за кмет на морската община Иван Алексиев.

Заради нарушенията на Златанов община Поморие ще бъде наказана като размера на акта ще стане ясен след две седмици, тъй като тогава ще изтече срокът, който е даден за евентуални възражения от страна на виновниците. Нарушения са правени по всички поръчки, обявявани за поставяне на пейки, за полагане на плочки и бордюри, за улично осветление, доставка на гориво и други. Не са спазвани законовите изисквания за провеждане на открит конкурс, за изискване на минимум три оферти и други, което води до съмнения, че фирмите са били избирани на тъмно. Според Симеон Дянков след издаване на акта трябва да бъде сезирана и НАП, която също да започне проверка не само на общината, но и персонално на съответния провинил се кмет.  

„Ако видите списъка за това какво се е случвало в Поморие то той е: далавера-злоупотреба, далавера и т.н. Когато проверяваме ние не се влияем от това какъв цвят е общината.”, каза Симеон Дянков

Той заяви, че е разговарял с кандидата за кмет Иван Алексиев, запознат е с негови проекти за бъдещето на Поморие и му дава подкрепата си. Хората, присъствали на срещата им задаваха поредица въпроси към двамата. Присъстващи в препълнената зала на рехабилитационен център „Свети Георги” бяха категорични, че до сега са имали кмет, който не се е съобразявал нито с гражданите, нито с общинския съвет, нито пък е търсил каквото и да било съдействие на депутати, за да привлича например средства в морската община. Поморийци, възмутени от манталитета на досегашния си градоначалник, дори поискаха да се промени законодателството така, че да има възможност за граждански контрол върху действията на кмета.


В категории: Поморие


57
Коментара по темата
57.
AVE
23.10.2011 19:49:09
1
0
Златанов не се сравнява с Д Николов,по-скоро И Алексиев се оприличава на него,но не е
56.
калина
22.10.2011 15:04:36
0
3
ИНТЕРЕСНО МИ Е КОЛКО СТРУВАТ ЛУКСОЗНИТЕ И ПЪЛНИ С ЛЪЖИ КНИЖКИ КОИТО ЗЛАТАНОВ РАЗДАВА НА ВСЕКИ ГЛУПАК КОЙТО ОТ СТРАХ ПРЕД НЕГОВАТА ЗЛОПАМЕТНОСТ ПОСЕЩАВА СЪБРАНИЯТА МУ И ДАЛИ КНИЖЛЕТАТА НЕ СА ПЛАТЕНИ ПАК ОТ НАШИЯ ДЖОБ
55.
Спиртист
22.10.2011 11:55:27
1
1
Не ми говорете глупости, в Бургас се строи през тези 4 години усилено, а в Поморие само през последният месец. В Поморие има забрана за строеж през сезона, в Бургас няма сезон!!! А Бургазлията няма и представа какъв е поморийският кмет, от 20 км нещата може да изглеждат по друг начин! Не сравнявайте ако обичате Златанов с Николов, това е меко казано цинично!!!!!!
54.
спортист
22.10.2011 07:40:30
0
1
В Сарафово се дозавършва страхотна спортна пощадка(вижда се от пътя,особено вечер),там защо не питате дали кампанийно не се строи,няма значение,тя е хубаво нещо и ще остане,без значение кой какъв е
53.
БУРГАЗЛИЯ
21.10.2011 23:37:47
2
2
Граждани и в Бургас кмета ни отказа диспут. Това не значи ,че е лош кмет. Обикновенно работещите кметове в Бургас и Поморие са свършили много , но винаги има за какво да ги критикуват. Опонентите им пък никаква не са я свършили и само плюят и обещават. Това което се случва в Поморие е пример как цялата държавна машина е впрегната, на всяка цена да вземе власта с цената на много дадени пари, с ангажирани министри, кметове и т.н.Бъдете разумни. Животът през последните 20 години ни показа ,че трябва да гласуваме за личности ,а не за партии. Със действията си ГЕРБ ще донесе негативи за единствения им успешен кмет- този в Бургас. Гласувайте за ПОМОРИЕ, гласувайте за Вас...не за ГЕРБ.
52.
Гражданин
21.10.2011 21:41:19
0
2
Задайте въпрос на Трухчев, защото 2 милиона дължи общината от негово време - 2003 г. И сега всички ние още изплащаме този дълг.
51.
Johny Cash
21.10.2011 11:26:38
1
4
Наистина много спорен текст! По него могат да се зададат много въпроси и затова се пуска така по форумите и на сайта на кмета. Защото ако беше излязъл с него пред поморийци щеше да му стане много неудобно от техните въпроси!!!
50.
Дебил
21.10.2011 11:21:33
1
5
Хубаво е че г-н Златанов все пак благоволи да вземе отношение по въпроса с финансовото състояние на общината след толкова сигнали! Не е хубаво обаче че не благоволи да даде своето пояснение пред поморийци и да им даде възможност да му зададат своите въпроси, явно той е над тези неща! Едно такова обяснение под формата на текст с манипулирана информация и удебелени на определени места думи е обидно за поморийци! Ние не сме слепи и глухи, няма нужда да ни подчертавате, сами можем да определим кое е важно и вярно!!!
49.
11
21.10.2011 11:14:19
2
2
ДО

ЖИТЕЛИТЕ НА ОБЩИНА ПОМОРИЕ



ПОЯСНЕНИЕ

от инж. Петър Златанов – кандидат Кмет на Община Поморие



УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ И ЖИТЕЛИ на ОБЩИНА ПОМОРИЕ,

Във връзка с коментарите през последните няколко дни за финансовото състояние на Община Поморие държа да Ви представя своето становище и пояснения, както следва:

- Извършената проверка не е от Инспектората на Министерството на финансите, а от Агенция за държавна финансова инспекция гр. София.

- Проверката беше извършена във връзка с две заповеди на директора на Агенция за държавна финансова инспекция и беше по две теми:

A.Проверка за законосъобразност, относно сключването на договор пред 1999 г.с „Мегалит-СТ” ЕООД гр.София за изграждане на Читалищна сграда срещу отстъпено право на строеж, както изпълнението, разплащането и счетоводното отчитане на договора и провеждането на „открита процедура” поЗОПпрез 2010 г. с предмет: „Изпълнение на строително-монтажни работи, доставка и монтаж на оборудване за „Кинотеатър Поморие”/Читалищна сграда/, както изпълнението и отчитане на сключения договор и начина на финансиране на обекта.
B.Проверка за законосъобразност, свързана с прилагане на режима за възлагане на обществени поръчки, във връзка с извършените разходи за строителство , доставки и услуги, за периода от 01.01.2010 г. до 31.07.2011 г., проверка и анализ на сключените договори за доставки и услуги и строителство, в т.ч.поети въз основа на тях задължения, счетоводното им отразяване и изпълнение, за периода от 01.01.2010 г. до 31.07.2011 г., проверка и анализ на задълженията на общината, в т.ч.ч просрочените към 31.12.2010г. и към 31.07.2011 г.
Към настоящият момент на Община Поморие е връчен предварителен доклад от извършената проверка, по който следва да се представи становище в 14 дневен срок.

Констатациите от извършената проверка по т. 1, относно „Кинотеатър – Поморие” са, че не са открити нарушения и по тази точка няма съставени актове.

Констатациите по т. 2 са следните: Проверени са общо 16 процедури по Наредбата за възлагане на малки обществени поръчки /НВМОП/ и Закона за обществените поръчки /ЗОП/ за периода 01.01.2010 г. до 31.07.2011 г. При провеждането на същите не са открити нарушения. Действително има съставени 13 акта за административни нарушения, 12 от които за нарушения на НВМОП и 1 за Нарушение на ЗОП, но те не касаят вече проведените процедури. Съставени са за извършени доставки и услуги, за които в хода на годината са надхвърлени праговете на Наредбата за възлагане на малки обществени поръчки и не са събрани 3 оферти, например: Доставени са пейки на стойност 16 294,50 лв. без ДДС, като прага по наредбата е 15 000 лв.без ДДС, Извършена е услуга за пробутване на земни маси в „Малкото солено езеро” за 2011 г. на стойност 19 887,00 лв. без ДДС, като прага е отново 15 000 лв. без ДДС, през 2010 г. – 29 789,50 лв. без ДДС. Дейностите по пробутването на земните маси за засипване на „Малкото солено езеро” не могат да бъдат планирани и предвидени предварително. Друго установено нарушение е доставка на инертни материали през 2010 г. без да е проведена процедура за избор на изпълнител. Голяма част от доставката е за предотвратяване и укрепване на дигите в гр. Поморие вследствие на силните бури и валежи през м. март 2010 г. и други.



С проверката е констатирано, че Община Поморие има просрочени задължения към 31.07.2011 г. в размер на 4 411 841,34 лв., в т. ч. просрочени 2 944 189,31 лв. и текущи – 1 467 652,03 лв. Няма заведени дела против Община Поморие за дължими суми.

Задълженията на Община Поморие са за доплащане на строителните работи на „Кинотеатър – Поморие”, строителството на който е приключено и има подписан Протокол обр. 16 от Държавна приемателна комисия, назначена със Заповед на Началника на ДНСК гр. София, но не е издадено все още Разрешение за ползване, поради образувано административно производство против Община Поморие от РДНСК Бургас, по повод жалба от общински съветник. Спора с РДНСК приключи с влязло сила Решение на Административен съд Бургас на 04.10.2011 г., което решение на съда е в полза на Община Поморие и е окончателно, и не подлежи на обжалване. Подадено е искане до ДНСК София за възобновяване на Административното производство по издаване на Разрешението за ползване. Заложената в проекта на бюджет 2011 г. сума в размер на 2 518 776 лв. за изграждането на сградата, който беше подложен на публично обсъждане от местната общност не беше приета от Общински съвет гр. Поморие, същата беше намалена и преразпределена за други дейности. Дължимата сума към изпълнителя „Главболгарстрой” АД гр. София е в размер на 1 347 127.00 лв., която сума следва да се предвиди в следващия бюджет.

Друга част от задълженията са за непредвидени СМР, които възникнаха: например – котелно помещение – доставка и монтаж на нов котел за ОДЗ „Детелина” гр. Поморие в размер на 35 453.00 лв. , Ремонт на покрива на Училището и ЦДГ в с. Горица в размер на 35 251.00 лв., ремонт на сградата на училището в с. Страцин в размер на 23 795.00 лв..

Още една причина е задължението на Община Поморие към НАП, което задължение е по ревизионен акт на ТД на НАП гр. Бургас, който обхваща периода 2001 – 2003 г., като същият е съставен през 2004 г. Община Поморие обжалва така съставения акт и на първа инстанция пред Административен съд Бургас делото беше спечелено и акта беше отменен. ТД на НАП обжалва решението на съда пред Върховен административен съд и в началото на м. август 2009 г. бе постановено Решение на ВАС, с което бе отменено решението на административен съд Бургас, въпреки, че до този момент практиката на съда беше трайна и бяха постановени решения в обратния смисъл в полза на Общините Приморско, Несебър, Царево. Общо задълженията, включително и лихвите от 2003 г. насам бяха в размер на близо на 2 000 000 /два милиона/ лева, които Община Поморие, вече трета година изплаща по погасителен план.

Община Поморие няма поети общински дългове към банкови и небанкови институции – КРЕДИТИ КЪМ БАНКИ /дългосрочни или краткосрочни заеми/, за разлика от други съседни общини.

Администрацията непрекъснато работи по изпълнение на приходната част на бюджета на Община Поморие за 2011 г. Тук трябва да се има предвид обстоятелството, че към настоящия момент не са реализирани продажби на имоти – частна общинска собственост, което беше предвидено, но не е реализирано до момента предвид неблагоприятните пазарни условия на недвижимите имоти.

Задълженията на населението към Община Поморие за местни данъци и такси възлиза на 1 056 000 лв., като непрекъснато се отправят покани за доброволно изпълнение към длъжниците. До този момент Администрацията не е предприела действия по принудително събиране на задълженията, с оглед тежкото финансово състояние на обществото като цяло.

Голяма част от заложените и планирани разходи са извършени и усилията на администрацията са насочени към изпълнение на приходната част на бюджет 2011 г., за да може през оставащите два месеца да бъдат погасени просрочените задължения.

В заключение, но не на последно място искам да Ви кажа, че като лице заемащо публична длъжност за периода от м. ноември 2003 г. до настоящия момент съм подавал декларации за имотното и финансовото ми състояние до Сметна палата, съгласно изискванията на закона, които декларации са публични и могат да се видят на сайта на Сметна палата.



С уважение,

Инж. Петър Златанов – кандидат Кмет на Община Поморие
48.
Кара Кольо
21.10.2011 11:05:35
0
2
Това е срам за Поморие! А относно комуникацията, това си е напълно вярно, нито между кмет и О.С., нито между кмет и граждани, с изключение на няколко клакьори, които сега се скъсват да пишат по форумите!!!!
47.
МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ
21.10.2011 11:04:32
0
0
ПРОЧЕТЕТЕ ТОВА: http://petarzlatanov.com/?p=243
46.
БУРГАЗЛИЯ
21.10.2011 07:12:03
1
1
Очаквам да чуя доклада на Дянков и за Община Созопол, Ямбол, Сливен, Варна...
45.
БУРГАЗЛИЯ
21.10.2011 07:09:49
1
1
Всички писания са целенасочена герберска атака да завземат и да се облажат. Вижда се ,че само няколко платени клакъори им вярват. Тези избори в страната ще бъдат изненада за самозабравилите се господа. Това ще бъде началото на техният край.
44.
Славка
20.10.2011 22:54:41
1
3
Само искам да попитам защо Президента и Станишев дойдоха до Поморие ? По вашата логика, може би, защото са усетили, че Златанов губи изборите или да го успокоят , че ще му съдействат за по-добра килийка?
43.
Аз
20.10.2011 22:43:48
0
3
Ако обичате не се правете на луди! По-официални данни от това здраве му кажи. Дянков цитираше дълга на общината в цифри, обжалването няма да намали тази сума, при положителен изход най-много да се окаже че при някои публични поръчки има малки или няма нарушения. И това е възможно най-добрият вариант, за най-лошият и всъщност най-реалистичен сами се досещате!
42.
и Аз
20.10.2011 20:01:49
2
1
И аз бях там, ама официални данни не видах. Нали самия Дянков каза, че чакат срока за обжалване!? Ами ако този фарс, който Дянков, Алексиев и сие разиграха никога не стане официален какво ще правим?!
41.
и Аз
20.10.2011 20:01:49
0
3
И аз бях там, ама официални данни не видах. Нали самия Дянков каза, че чакат срока за обжалване!? Ами ако този фарс, който Дянков, Алексиев и сие разиграха никога не стане официален какво ще правим?!
40.
Аз
20.10.2011 15:06:42
1
2
Аз бях там и ги видях, ако бяхте дошли на срещата с Дянков и вие щяхте да ги видите!!!!
39.
Петър
20.10.2011 14:14:15
3
1
samo taka за едно си прав с малко отклонение, не общината а държавата е пред фалит ако герб управляват. Официални данни никой не е видял и няма и да види !
38.
samo taka
20.10.2011 13:08:58
1
3
Много се радвам, че се разбра най-накрая чрез официални данни какво е правил през всичките години кмета самодържец. Дано поморийци най-после се усетят докато не е късно, че общината отива към фалит единствено благодарение на Златанов и интересите на неговите поддържници. После ми говорете, че бил независим. Да, ама друг път. А за това, че игнорираше решенията на общинския съвет най-нагло през всичките тези години, ще бъде наказан. Надявам се, това да стане по-скоро!
37.
The whole truth
20.10.2011 11:21:17
1
4
Това са цифри и факти, кажете ми другари професионални форумци, защо г-н Златанов не отиде на дебата да обясни какви клевети са това а се скри заедно със кандидата на ДПС?
36.
@@@@@@@@@
20.10.2011 10:45:05
0
1
na koi da vjarvash,na tezi deto plujat ili na koi
35.
......
20.10.2011 10:41:41
0
0
дали не е като онази работа като за сестрата...а ти си обяснявай че нямаш сестра,времето в което се казват тези неща е интересно
34.
Поморие
20.10.2011 10:36:18
3
3
Вие ГЕРБ се чудите по какъв ли не н чин да спечелите изборите,даже и с нечестни и мръсни игри...ето това е част от нея!!!!!!!!!!Добре ,че ние хората не сме вече прости и не ви вярваме
33.
bez komentar
20.10.2011 10:19:47
0
2
ivane ivane,zashto ne go uli4ihte po-rano,pone da ne se javjava na izborite,mnogo e trugno i ...kogato trjabva na vsjaka cena da se postigne neshto,togava se zabravjat mnogo neshta...bratja sestri prijateli...da pazi gospod ot takiva kato teb
32.
?????
20.10.2011 09:13:11
0
1
ти луд ли си?Няма такова училище за бачкане,и в страната няма.
31.
лозар
20.10.2011 08:51:37
0
2
като гледам колко пустеещи земя има,жалко,че таз младежка енергия не се използва,на никой не му се бачка,всеки иска в власта да влезе,я съветник,я нещо друго
30.
вярващ
20.10.2011 08:17:43
2
3
Г Трухчев помнеше обещания до две седмици,може и повече,а И Алексиев до 5 дни,на предните избори му беше обещал подкрепа на балотажа,а отиде при Златанов,защо ли
29.
izbiratel
20.10.2011 07:25:49
2
3
Да, Нобелист. Нобелова награда ще получи за най-много похарчени наши пари за изборите, за най-мръсната кампания, за най-безумните обещания, които просто няма как да се изпълнят. Или може би Дянков ще даде половината от бюджета на държавата за Поморие? Поморийци не са инфантилни и ще покажат на изборите своето мнение, въпреки заплахите и натиска.
28.
нобелист
20.10.2011 02:49:57
2
1
както е тръгнало,след 2 седмици,може и нобелова награда да му връчат на г-н Алексиев,целия свят се тресе от проблеми,но той ще оправи Поморие,дано да не помни като Трухчев,це и той много обещаваше
27.
nai-dobrija
20.10.2011 00:58:19
3
1
Ivan Aleksiev ne e Dimitar Nikolov...toi e po-dobar ot nego...toi e po-dobar i ot makedoncite,te pone promenjat samo istorijata,a Ivan,badeshteto i nastojashteto
26.
e хайде де
19.10.2011 23:01:33
0
5
Не разбирам или съм много прост, но докога Златанов ще премълчава и ще оставя да му сипят само гнусотии по главата. Защо не излезе и не каже истината за прословутото Читалище, което стои заключено благодарение на тези така "загрижени" за общината кандидат кметове и кандидати за съветници от ГЕРБ и Янчо Славов! Защо не кажете г-н Златанов колко "добре" работеше общинския съвет и колко документи бяха покрити от неговия председател, за това знам, защото и мои такива се "губеха" няколко пъти и т.н. и т.н.
25.
Дарио Томалети
19.10.2011 23:00:18
3
2
Петьо,
този път ни спипаха. Било каквото било - прибрахме по някой друг лев, измамихме общината на която ти беше кмет.....а сега е време да се чупим и да отидем на някое слънчево място, че след изборите в Поморие няма да има слънчице за нас двамата. Да не забравяме все пак, че Иван е по - почтен човек от тебе.
24.
гост
19.10.2011 22:52:26
1
2
Днес инфантила Дянков, а утре кой ли ще дойде? Може би народният милиционер или бг версията на Чък Норис. Това натискане от високо малко ми изглежда като сбъркан PR. Дори и да съм мислела в началото, че за Поморие е необходима промяна със сигурност глупостите, които видях през последните месеци ме накараха да заложа на сигурното и да избера по- малкото зло. Не ми се ще да влезем в осъвременена версия на "Пази боже сляпо да прогледа"
23.
до Янчо Славов
19.10.2011 22:46:07
4
3
Нека г-н Славов да даде информация колко пари отклони Златонов....Колко некомпитетно ръководише общината....и как се опита да излъже нас поморийското БСП. Освен един долен и завислив крадец и лицемер - Златанов друго не може да е
22.
Дарио Томалети
19.10.2011 22:40:22
2
4
... макар че ти беше заместник и знаеше какви далавери въртим, ама си траеше, но какво да се прави, все пак е по-почтен.
21.
Дарио Томалети
19.10.2011 22:36:20
2
3
Петьо,
този път ни спипаха. Било каквото било - прибрахме по някой друг лев, измамихме общината на която ти беше кмет.....а сега е време да се чупим и да отидем на някое слънчево място, че след изборите в Поморие няма да има слънчице за нас двамата. Да не забравяме все пак, че Иван е по - почтен човек от тебе.
20.
ивайлокауфиното
19.10.2011 22:34:22
8
5
До Всички жители на община ПОМОРИЕ !
Моля Ви , излезте и гласувайте!
Този боклук Златанов трябва да бъде екзикутиран!!!
19.
blia
19.10.2011 22:33:03
2
9
Радвайте се на апартаментите на Цветанов
Радвайте се на Калинка, Лъчо Мозъка и Руми Желева
Радвайте се , че МВР ви подслушва
Радвайте се, че ви наричат кучета и лош матрял
Радвайте се че имаме най-ниски доходи
Радвайте се, че имаме най-висока безработица от 20 години насам
Радвайте се и на Почетния Художник, когото в Европа бъркат с охранителния персонал
18.
Дарио Томалети
19.10.2011 22:23:23
3
4
Петьо,
този път ни спипаха. Било каквото било - прибрахме по някой друг лев, измамихме общината на която ти беше кмет.....а сега е време да се чупим и да отидем на някое слънчево място, че след изборите в Поморие няма да има слънчице за нас двамата. Да не забравяме все пак, че Иван е по - почтен човек от тебе.
17.
Tomov
19.10.2011 22:07:19
4
7
Много удобно хер Флик! Защо не дадете да го видим този акт, ами ще го показваме след изборите? Толкова ли не можахте да завършите проверката един месец по-рано, та да видим акт и наказания? Две години имахте за проверки. Само машинации и манипулации от герп дружинката, как пък се случи двете седмици чак след втория тур да изтичат. Празнодумци и лъжци.
16.
Роро
19.10.2011 21:37:22
6
4
ох, тоя боклук златанов ако има поне малко достойнство ще се оттегли сам. То е ясно, че повече няма да е кмет
15.
Поморие
19.10.2011 21:33:27
2
7
Кандидатите на ГЕРБ кого още ще доведат в Поморие да сипе лъжи и да им помага? Виждат, че губят и са впрегнали цялата държавна машина. То не бяха изсипани боклуци от микробус за да снимат за билборд, то не бяха министри, депутати, то не бяха народни пари. Спрете, ако имате поне малко достойнство. Хората гладуват, а вие харчите пари за тъпия си филм.
14.
Поморие
19.10.2011 21:33:27
3
5
Кандидатите на ГЕРБ кого още ще доведат в Поморие да сипе лъжи и да им помага? Виждат, че губят и са впрегнали цялата държавна машина. То не бяха изсипани боклуци от микробус за да снимат за билборд, то не бяха министри, депутати, то не бяха народни пари. Спрете, ако имате поне малко достойнство. Хората гладуват, а вие харчите пари за тъпия си филм.
13.
Поморие
19.10.2011 21:33:25
3
3
Кандидатите на ГЕРБ кого още ще доведат в Поморие да сипе лъжи и да им помага? Виждат, че губят и са впрегнали цялата държавна машина. То не бяха изсипани боклуци от микробус за да снимат за билборд, то не бяха министри, депутати, то не бяха народни пари. Спрете, ако имате поне малко достойнство. Хората гладуват, а вие харчите пари за тъпия си филм.
12.
Поморие
19.10.2011 21:33:23
4
7
Кандидатите на ГЕРБ кого още ще доведат в Поморие да сипе лъжи и да им помага? Виждат, че губят и са впрегнали цялата държавна машина. То не бяха изсипани боклуци от микробус за да снимат за билборд, то не бяха министри, депутати, то не бяха народни пари. Спрете, ако имате поне малко достойнство. Хората гладуват, а вие харчите пари за тъпия си филм.
11.
разни
19.10.2011 21:28:46
0
0
само за някои подръжници
10.
разни
19.10.2011 21:28:46
0
0
само за някои подръжници
9.
???
19.10.2011 21:15:48
0
2
sigurno i novi rabotni mesta sa obeshtali...
8.
kiro neslepoto
19.10.2011 20:47:44
0
0
Абе киро слепото да не си Максим или може би някой друг като екоклимата
7.
неразбиращ
19.10.2011 20:45:06
2
7
Не разбирам или съм много прост, но докога Златанов ще премълчава и ще оставя да му сипят само гнусотии по главата. Защо не излезе и не каже истината за прословутото Читалище, което стои заключено благодарение на тези така "загрижени" за общината кандидат кметове и кандидати за съветници от ГЕРБ и Янчо Славов! Защо не кажете г-н Златанов колко "добре" работеше общинския съвет и колко документи бяха покрити от неговия председател, за това знам, защото и мои такива се "губеха" няколко пъти и т.н. и т.н.
6.
запознат
19.10.2011 20:36:58
0
0
http://www.bulnao.government.bg/files/_bg/doklad_sporta_2011.doc- доклад за безпогрешните, а има и още много
5.
11
19.10.2011 20:22:23
2
7
„Ако видите списъка за това какво се е случвало в Поморие то той е: далавера-злоупотреба, далавера и т.н. Когато проверяваме ние не се влияем от това какъв цвят е общината.”, каза Симеон Дянков - ако наистина това го е казал Дянков и ако съм на мястото на Златанов веднага ще подам жалба за клевета против него. Нека първо докаже "далаверата-злоупотреба, далавера и т.н." и тогава да го коментира публично. Нека първо Дянков научи имената на институциите в България и законите на републиката и тогава да са изказва!!!
4.
kiro slepoto
19.10.2011 19:26:22
1
3
Taka i taka,rovim Zlatanov,da spomenem i za mesnosta KOSATA,[ivizata],kolko levove drapna ot horata koito postroiha,koito v momenta stroiat.SORI TAKAV E .....,NIAMA LI ZA NEGO,NEMA I ZA TEB..............
3.
симеон брад питов
19.10.2011 18:39:49
0
4
що сега го речи ,бе флик .де беше до вчера
2.
помориец
19.10.2011 17:42:55
4
4
То от г-н Златанов, друго не може да се очаква.
1.
очакващи
19.10.2011 17:39:35
0
5
Дянков, хайде и в Созопол! Давай, списъкът тук ще те втрещи!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Срязаха спирачките на влак в Лом Срязаха спирачките на влак в Лом Срязаха спирачките на влак в Лом Николай пред журналисти в Бургас: Кой ще е патриарх и наум не ви идва, но няма да съм аз Николай пред журналисти в Бургас: Кой ще е патриарх и наум не ви идва, но няма да съм аз Той не отговори на въпрос дали е декларирал официално в писмен вид отказа си за участие в избора на нов патриарх, който ще се проведе на 30 юни тази година със свикването на Патриаршеския Избирателен църковен събор Бургас почете паметта на Христо Ботев Бургас почете паметта на Христо Ботев На поклонението присъстваха кметът Димитър Николов, председателят на Общинския съвет Михаил Хаджиянев, общински съветници, представители на държавната и местната власт Кандидат-депутатът от "Левицата" Севда Димитрова със силно послание от Топчийско Кандидат-депутатът от "Левицата" Севда Димитрова със силно послание от Топчийско Трябва да се обединим за високи цели, те ще ни диктуват и друго поведение, и друг диалог в парламента, посочи тя БСП почете паметта на партизани и ятаци от отряд „Народен юмрук“ БСП почете паметта на партизани и ятаци от отряд „Народен юмрук“ Поднесоха венци и цветя на мемориала в Топчийско Кога най-после ще се оженят тези двамата Кога най-после ще се оженят тези двамата Появата на дъщеря им Амая през 2019 г. даде нов фокус на известните родители и плановете им за сватба минаха на заден план Демони живеят в това българско село Демони живеят в това българско село Става въпрос за родопското Югово  Сливенският митрополит Арсений с първа служба в Бургас (НА ЖИВО) Сливенският митрополит Арсений с първа служба в Бургас (НА ЖИВО) Вижте церемонията по посрещането на главата на Сливенска епархия в морския град Очаквано: ПП-ДБ не можа да събере кворум за извънредно заседание на НС Очаквано: ПП-ДБ не можа да събере кворум за извънредно заседание на НС Заседанието бе свикано от зам.-председателя Росица Кирова 200 частни линейки работят като копърки по Черноморието 200 частни линейки работят като копърки по Черноморието В Бургас и Варна цените за транспортиране на болен с такъв превоз в границите на градовете започват от 40-50 лева и стигат до 120 лева, ако поръчаният превоз е през нощта, тогава е двойно по-скъпо
Китай се опитва да провали мирната конференция, избухна Зеленски Китай се опитва да провали мирната конференция, избухна Зеленски Китай, който предложи свой мирен план за конфликта, смята, че все още не са налице подходящи условия за неговото уреждане Турските власти арестуваха двама заради рухналия блок в Истанбул Турските власти арестуваха двама заради рухналия блок в Истанбул Загина един човек, а осем души са ранени Лъсна таен чат на ергенът Алек, няма да повярвате Лъсна таен чат на ергенът Алек, няма да повярвате От дискусията за Ергенът Алек става ясно не само, че той е бил наясно със ситуацията и с девойките в шоуто от самото начало, но и това при коя искал да бъде точно Тя е 46 години, а изглежда на 20 Тя е 46 години, а изглежда на 20 Мария Илиева е в страхотна форма Какво уби ISQ Какво уби ISQ Нacĸopo cтaнa яcнo, чe oĸoнчaтeлнo cпиpa cъщecтвyвaнeтo cи Южна Корея ще прави мисия до Марс Южна Корея ще прави мисия до Марс C oтĸpивaнeтo нa ĸocмичecĸaтa aгeнция влacтитe нa cтpaнaтa възнaмepявaт дa пpoдължaт paбoтaтa нa индycтpиaлнaтa пoлитиĸa пpeз пocлeдния пoлoвин вeĸ Каква зодия са най-жестоките личности Каква зодия са най-жестоките личности Хитлер е Телец Как Отварачката се изложи брутално Как Отварачката се изложи брутално Последната й песен предизвика голям скандал Той е ром и е милиардер, гордее се с произхода си Той е ром и е милиардер, гордее се с произхода си 54-годишният мъж натрупа богатството си, след като основа титана за паркиране на каравани Wyldecrest Parks - който в момента струва около 947 милиона лири Температурите полудяват днес, ще стигнат 32 градуса Температурите полудяват днес, ще стигнат 32 градуса В следобедните часове е възможно да превали 
Владимир ЧУКОВ, анализатор Владимир ЧУКОВ, анализатор В Москва искат идването на Тръмп, в Техеран искат точно обратното Виц на деня Виц на деня Майка при джипи-то:
- Детето се буди в три сутринта... какво да го правя?
- Миии, Фурнаджия или баничар!
Виц на деня Виц на деня - Жена, ако спечеля от тотото, какво ще направиш?
- Взимам половината и те напускам!
- Е, спечелих 10 лв... на ти 5 и айде чупка!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като целувката. Трябва да го споделиш, за да му се насладиш

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори