×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Арестуваха председателят на Върховния съд на Украйна, подкупили го с 2,7 милиона долара


Арестуваха председателят на Върховния съд на Украйна, подкупили го с 2,7 милиона долара
Всеволод Князев е уличен във вземане на подкуп
16 Май 2023, Вторник, 07:00 ч.
Автор: Флагман.БГ

Парите били дадени от поддръжници на милиардера Костянтин Жеваго
 

Председателят на Върховния съд на Украйна Всеволод Князев бе задържан за подкуп в размер на 2,7 милиона долара, съобщи агенция УНИАН, цитирана от БТА.

Арестът бе обявен вчера - деня, когато украинският президент Володимир Зеленски се върна в страната след тридневна обиколка в Европа.

Борбата с корупцията е предварително условие, поставено от ЕС за присъединяване на бившата съветска република. Въпреки напредъка, постигнат през последните години, Украйна е на 116-о място от 180 държави в последния "Индекс за възприятие на корупцията" на неправителствената организация "Прозрачност без граници" (Transparency International), отбелязва Ройтерс.

 

Националното антикорупционно бюро (НАБО) на Украйна съобщи, цитирано от УНИАН, че заедно със Специализираната антикорупционна прокуратура (САП) са разкрили корупция в големи размери във Върховния съд (ВС).

"НАБО и САП разкриха мащабна корупция във Върховния съд, а именно - схема за получаване на неправомерни облаги от ръководството и съдиите от ВС. В момента се извършват неотложни следствени действия. Подробности по-късно", пише в изявлението, публикувано във "Фейсбук".

Източник от правоприлагащите органи потвърди пред УНИАН, че председателят на Върховния съд на Украйна Всеволод Князев е уличен във вземане на подкуп в размер на 2,7 милиона долара.

Князев заема поста от 1 декември 2021 г.

"Във връзка със случващото се" днес ще се състои извънредно заседание на Пленума на Върховния съд, съобщиха във "Фейсбук" от най-висшата съдебна инстанция в Украйна.

Според източник на украинския новинарски сайт "Дзеркало тижня" "Дзеркало тижня" подкупът е бил даден от поддръжници на милиардера Костянтин Жеваго, който беше арестуван през декември във Франция по искане на Киев във връзка по обвинения в присвояване на средства, предаде Ройтерс. 

Украинският олигарх каза пред френския съд, че не е направил нищо лошо и не трябва да бъде екстрадиран.

НАБО и САП сега разследват 18 съдии от Върховния съд, които постановили миналия месец решение в полза на бизнес интересите на Жеваго.
 


В категории: Животът


6
Коментара
6
Коментара по темата
6.
РУСКИ ПОДЛОГИ
16.05.2023 13:43:04
1
1
Ревете и си битувайте тука ,само може да се учим от Украйна колкото до нагласянето да сигурно и Жеваго го нагласиха та го арестуваа у Франция. Никога в Руската Кочина нито в местния Русофилски външен БГ кенеф населен с клозетни червеи няма да стане такова нещо. Явно на вас ви харесва сити роби захранени с лайна.
5.
Пешо
16.05.2023 09:59:24
1
2
Каква е истината - един господ знае. Просто някой може да си е харесал мястото и тоя да са го изпържили. По високите места винаги е бурно - виждаме и тука. Хората на тези постове са много уязвими. Това което излиза по медиите не винаги е вярно. В случая са заложили на брутален , но сигурен начин да го премахнат от поста. Не като тука - вотове , искане на оставки , гласуване до припадък
4.
Гларус небесен
16.05.2023 09:49:43
0
5
Всичко е хубаво но пропускате да споменете че въпросня пишман бизнесмен е и собственик на завода в Дебелт. Какво се случва с бургаската икономика на фона на войната? А Лукойл, а пристанището? За туризма и имотите там всичко е ясно. Кучета ги яли. Бургас къде сте? Надолу и пак надолу!
3.
3
16.05.2023 08:59:48
0
5
А в Русия кога никога
2.
до 1
16.05.2023 08:05:52
4
23
Много ама много сме далече от корупцията в Украйна !

Украйна си беше и е чисто мафиотска държава в която една дузина укр еврей държат цялата и икономика.

Не случайно Брендо се укри там.

Не случайно търговията с човешки органи процъфтява там.

И не случайно сурогатните майчинство там е индустрия.

Затова и мафията им срещу точни пари изпрати офцете си на скотобойна.

България е рай със свойте алчни, крадливи политици в сравнение с украйнските.
Мащабите и генезиса са различни !
1.
Някой
16.05.2023 07:27:38
16
10
Украйна със сигурност ще се справи с корупцията по добре от нас дори по време на война.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
За четвърти път "Ден на таланта" в Бургас, нямаше празна седалка в Летния театър! За четвърти път "Ден на таланта" в Бургас, нямаше празна седалка в Летния театър! Скечове, латиноритми и хип-хоп, песни - беше взривяващ спектакъл на самородни таланти от абитуриентите на сериозна гимназия Едночасов инфотур не стигна, за да се покажат на ръководители от ЕК успешните проекти на Бургас Едночасов инфотур не стигна, за да се покажат на ръководители от ЕК успешните проекти на Бургас Градът е емблема на кохезионната политика, каза Йорданка Чобанова, ръководител на представителството на ЕК Арестуваха бургазлията Христо Радев дрогиран, конфискуваха Тойотата му Арестуваха бургазлията Христо Радев дрогиран, конфискуваха Тойотата му 32-годишният мъж е бил спрян при рутинна проверка вчера, около 23 часа на ул."24-ти Черноморски пехотен полк" Направих уникални домашни рогчета, цялата улица ухае на тях Направих уникални домашни рогчета, цялата улица ухае на тях Рецепта-мечта, непременно я опитайте 18 нови български филма ще представи „Златната липа“ 2024 18 нови български филма ще представи „Златната липа“ 2024 В продължение на 5 дни старозагорци и гостите на града ще гледат над 50 заглавия от Европа при вход свободен Камарата на архитектите в България провежда общото си събрание на 16 и 17 май в Поморие Камарата на архитектите в България провежда общото си събрание на 16 и 17 май в Поморие Близо 400 делегати от цялата страна ще се включат в най-големия форум на архитектурния бранш за 2024 година Катастрофиралата кола в Пловдив била пълна с райски газ Катастрофиралата кола в Пловдив била пълна с райски газ Разследващите са иззели от колата голямо количество флакони Служители на АПИ засадиха дървета в района на обходния път на Бургас Служители на АПИ засадиха дървета в района на обходния път на Бургас Дърветата от този вид са известни със своята устойчивост, възможността си да растат в бедни почви и замърсена среда, което го прави изключително подходящи за градско и извънградско озеленяване В Слънчев бряг изпратиха бъдещите кадри в туризма от Випуск 2024 В Слънчев бряг изпратиха бъдещите кадри в туризма от Випуск 2024 Сред тях са бъдещи бармани, хотелиери и представители на туристическия бранш Защо синята зона от ул. „Ген. Гурко“ до бул.“Булаир“ позеленя (ВИДЕО) Защо синята зона от ул. „Ген. Гурко“ до бул.“Булаир“ позеленя (ВИДЕО) Ще трябва ли да плащаме втори път стикери, питат живущите в този район
Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада В последните години гей парадът събира над 300 000 участници Футболна звезда изпрати брат-близнак да играе в Румъния и получава 18 хил. евро заплата Футболна звезда изпрати брат-близнак да играе в Румъния и получава 18 хил. евро заплата Смутените шефове на Динамо дори са възнамерявали да подложат играча на ДНК тест Венецуела стана първата държава, която изгуби всичките си ледници Венецуела стана първата държава, която изгуби всичките си ледници Ледникът Хумболт, известен още като Ла Корона, беше последният във Венецуела Арестуван е главният руски военен кадровик Арестуван е главният руски военен кадровик Ген. Юрий Кузнецов е заподозрян за вземане на подкупи, а в дома му са намерени милиони рубли, златни монети и часовници Едва ли ще я познаете, но това е Камелия след основния ремонт на фейса Едва ли ще я познаете, но това е Камелия след основния ремонт на фейса В социалните мрежи подозират, че любимката на няколко поколения българи се е подлагала на естетични и пластични интервенции, с които е прекалила и е заприличала на нищо Тя ще съди Слави, защото я нарекъл "луда жена" Тя ще съди Слави, защото я нарекъл "луда жена" Певицата на Дългия била категорична, че иска да изчисти имиджа си, който гологлавия шоумен зацапал Почина известен нотариус Почина известен нотариус Завинаги ни напусна нашият скъп колега и приятел“, заяви председателят на камарата Димитър Танев Целият свят не може да откъсне очи от уникалните тоалети на тази дама Целият свят не може да откъсне очи от уникалните тоалети на тази дама Първата дама на Франция може да напише истински наръчник за елегантност Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Бишимбаев не се призна за виновен и заяви в съдебната зала, че съпругата му е починала от самонараняване 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка Съдействат за разкриване на измами в големи размери
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Докторе, кажете как съм? Умирам от любопитство.
- Спокойно... не е от любопитство.
Виц на деня Виц на деня Две блондинки си говорят:
- Най-много мразя тайните. Трябва на всеки един поотделно да разказваш.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Какво е жизнен опит?
- Отново настъпваш мотиката, но вече си с каска.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори