×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Единствен гласувах против налагане на българското общество на джендър пропагандната Истанбулска конвенция


Единствен гласувах против налагане на българското общество на джендър пропагандната Истанбулска конвенция
В България осезаемо липсва големият дясно-консервативен националистически блок, по подобие на тези, които се формираха в други страни в Европа, смята Ангел Джамбазки
11 Май 2023, Четвъртък, 19:05 ч.
Автор: Виктория ГЕОРГИЕВА

В случая имаме голям прецедент, тъй като не става дума само за една държава, а за общо шест страни

Ангел Джамбазки е съпредседател на ВМРО и евродепутат и от групата на ЕКР в Европейския парламент.  Вчера ЕП гласува присъединяването на Европейския съюз към "Истанбулската конвенция”, а той бе единственият от нашите депутати, който гласува „против”.  "За" гласуваха Радан Кънев от ЕНП, Елена Йончева и Сергей Станишев от Прогресивния алианс на социалистите и демократите и всички от "Обнови Европа" - Искра Михайлова, Атидже Алиева-Вели и Илхан Кючюк. Андрей Новаков, Асим Адемов и Александър Йорданов от ЕНП се въздържаха, а съпартийците им Андрей Ковачев, Ева Майдел, Емил Радев, както и колегите им социалисти Иво Христов, Цветелина Пенкова, Петър Витанов и Андрей Слабаков от Европейските консерватори и реформисти не участваха в гласуването.

От Флагман зададохме на г-н Джамбазки няколко въпроса, които резонно възникнаха след вчерашния вот.

- Г-н Джамбазки, вчера Европейският парламент гласува присъединяването на Европейския съюз към "Истанбулската конвенция". Вие бяхте единственият наш депутат, който гласува против. Поздравления за позицията ви, но веднага следва и резонният въпрос - защо само вие? Разбира се, позициите на "Обнови Европа" и СиД са ясни, но в ЕНП сигналите са двупосочни, а и сред вашите колеги от ЕКР имаше въздържали се или отсъстващи, което може да се коментира двусмислено.

- Благодаря Ви, смятам, че това е единствената правилна позиция в случая. Аз не мога да коментирам решенията на други мои колеги, които са гласували по определен начин или пък просто не са били в зала. Мога да кажа, че като български представител в Европейския парламент за мен е важно да изпълнявам своите ангажименти и задължения. Ето защо като български гражданин аз се съобразявам с решението на нашия Конституционен съд. По тази причина не мога да гласувам за влизането в сила на подобен документ. Смятам, че той въвежда идеология, която е несъвместима с моите разбирания и с изконните традиции на нашето общество. Затова гласувах против, за мен никога не е стояла друга опция, тъй като винаги съм бил последователен в позицията си по отношение на Истанбулската конвенция. А това дали някой е избягал от отговорност или е гласувал не според собствените си виждания, ще оставя на съвестта на представителите в Европейския парламент.

- Макар ИК все още да не е ратифицирана поради отказа на няколко държави-членки (сред които и нашата), становището на Съда на ЕС потвърди, че ЕС може да ратифицира Истанбулската конвенция, без да има съгласието на всички държави-членки. Какво следва оттук нататък? Ще последват ли санкции?

От няколко дни Европейската комисия не спира да поднася информация относно това какво предстои след приемането на въпросния документ. В случая имаме голям прецедент, тъй като не става дума само за една държава, а за общо шест страни, които са членове на Съюза. Ако трябва да слушаме Комисията, то според нея член 216, алинея 2 от Договора за функционирането на Европейския съюз гласи, че споразуменията, сключени от ЕС, са задължителни за неговите институции и държавите членове. В същото време обаче Комисията вече отказа да отговори на въпроса дали ще има санкции. И това не е случайно. Не мисля, че ще се стигне дотам, но ако се случи, това означава, че ще се завърти един омагьосан кръг, в който вероятно ще трябва да се включи и Европейският съд, тъй като става дума за намеса в законите на отделни държави.

- Като продължение на втория въпрос - дали натискът към нас ще стане толкова силен, че следващото правителство ще отстъпи, което обаче ще предполага и нова Конституция, защото ИК е в противоречие с настоящия ни основен закон?

- Искам да е ясно на всички, че натискът към нас като страна не е спирал и се осъществява чрез много различни лостове. Достатъчно е само да видите предизборните кампании на някои от партиите в настоящия парламент и веднага ще забележите пропагандните инструменти, с които се опитват да прокарват джендър идеологията в България. И не само нея. Има цели формации, които са на отчет в определени посолства, откъдето идва инструктажът как и какво да се формира като национална политика. Мисля, че всички го виждаме. Така че в този смисъл очаквам натискът да продължи, просто защото той се осъществява срещу всяка една държава, която дръзне да се опълчи на т.нар. статукво в Европейския съюз. Срещу ляволибералната идея, която властва в Европейския парламент и която си мисли, че може да движи всичко. България трябва да устои и да не позволява подобна намеса в своите вътрешни работи. Всичко останало би било равно на национално предателство към българските граждани.

ИК – между правата на жените, децата, ранното сексуално обучение и бежанците

- България и останалите 5 държави, които още не са ратифицирали ИК, ще трябва да я спазват, коментираха от Европейската комисия, защото член 216, алинея 2 от Договора за функционирането на ЕС гласи, че споразуменията, сключени от Съюза, са задължителни за неговите институции и държави членки, изтъкват от ЕК. В патова ситуация ли сме?

Не зная как някой може да си помисли, че може да задължи друг да нарушава собствената си Конституция. Сами разбирате, че това е пълно безумие. Така че няма патова ситуация. България има закони, има становище на Конституционния съд. Точка по въпроса. Всичко останало минава в графата на приказки за лека нощ. Друг обаче е въпросът. И той се състои в безгръбначието на политическата ни класа и изборът кой ще управлява страната ни. Защото вече няколко пъти видяхме как с лека ръка се прадава националният интерес, визирам темата с Македония, как се погазва Конституцията на страната и още ред други безпринципни и антинационални решения на хора във властта. Искам още веднъж да бъда много ясен - насилието над жени и деца е престъпление и като такова то трябва да бъде преследвано, осъждано и наказвано. Истанбулската конвенция обаче не е документът, който ще предпазва от това. И го казвам напълно отговорно, тъй като съм чел този документ, за разлика от много други хора, които говорят по темата. Тази конвенция има далеч по-различни цели. Това е пропаганден инструмент на джендър идеологията и прокарва политика, която е в разрез с интересите именно на жените. Този документ противоречи на семейните ценности и на основите на нашите общества.

- Вчерашното гласуване доказателство ли е, че у нас липсва парламентарно представена истински дясна партия, която да защитава интересите на милионите българи с по-традиционни и консервативни виждания?

- В България липсва големият дясно-консервативен националистически блок, по подобие на тези, които се формираха в други страни в Европа. И тази липса е много осезаема, тъй като традиционните ценности, принципите и основите на нашето общество са изместени от центъра на всички политическите формации. Затова темата за консервативно обединение в България е изключително важна и разговорът за него е належащ. Тази голяма ниша в дясно-консервативното пространство, за съжаление, остава непредставена. Като пример веднага мога да дам факта, че на последните избори над 100 000 български избиратели избраха квадратчето „Не подкрепям никого”, вместо която и да е политическа сила. Това е показателно, че трябва нещо да се промени и България да поеме по дясно-консервативен път, така както се опитва да прави Джорджа Мелони в Италия или Виктор Орбан в Унгария. Това за мен е правилният начин да сложим край на безвремието и безизходицата, в която се намира България в момента. И да защитим в пълна степен собствената си национална идентичност.

 

В категории: Политика


Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 2
11
Коментара по темата
11.
Карам
12.05.2023 12:21:58
1
5
пил! Гей съм! Ама гласувам, че парата е по-важна!
Прост народ сме, ей! Щом избираме подобни боклуци!
10.
Асен
12.05.2023 08:40:32
5
7
Брей,то тука само инстанбулци коментират.Ей,джендъри ли сте,инстанбулци ли сте,мъже в рокли ли сте,оправяй те се без да ни навирате гнусотията си
9.
Кел файда,за кого си гласувал
11.05.2023 23:30:14
2
9
Ако караш пиян по улиците,бок.ук
8.
ХХ
11.05.2023 23:14:00
5
7
Европейският съд е незаконен.
7.
me
11.05.2023 20:49:55
8
4
троловете да не се обаждат, моля.
6.
А
11.05.2023 20:45:39
5
9
5 стига с тея в гъз раждани ве капут оня ром от максуда ли ти е идол с тъмен дебил поглед
5.
me
11.05.2023 20:41:06
6
8
проблемът с партията ти е началника с торбичката на била и далаверите дето спретнахте.Затова никакви ви няма! И ти, и Каракачамаков, и Белата Златка със златният пръст на Атака - всички се продажни далавераджии. Едно Възраждане имаме, и то засега! Ако видят власт, кой знае какви ще ги подкарат. Но до тогава имат доверието на хората. То трудно се печели и лесно се губи. Особено като говорим за умни патриоти....
4.
оффф...
11.05.2023 20:14:22
11
18
Хайде стига с тази ИЗМИСЛЕНА идеология, която съществува САМО в интернет!!!

Джамбазки, няма да върнеш гласовете за ВМРО с този изтъркан речетатив
3.
ДжамБузки
11.05.2023 20:03:47
10
16
Срам за гей обществото.Скрит педераст е най опасен,за да се прикрие е готов да убие....в случая дреме му че жени биват убивани.....важното е той да изглежда че е против хомобраковете.Ами ако беше майка му жертва?!
2.
Американец
11.05.2023 20:01:37
24
24
Не харесвам ВМРО, Но адмираций за това действие.Бих подкрепил Джамбазки заради тази негова позиция.
1.
Фейк персона
11.05.2023 19:17:31
15
28
Този индивид който за да отрече, че самият той е джендър, пусна слуха, че има жена и бебе. Ужасно хлъзгава личност, резултата на МВРО го доказа.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори