×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ИК – между правата на жените, децата, ранното сексуално обучение и бежанците


ИК – между правата на жените, децата, ранното сексуално обучение и бежанците
Въвеждането на думата „джендър” и социална характеристика на жените говори за други цели – че полът е въпрос на избор, а не генетична даденост
11 Май 2023, Четвъртък, 10:02 ч.
Автор: Виктория ГЕОРГИЕВА

И защо в Истанбулската конвенция има текстове като „нестереотипни роли на пола”

Мнозинството в Европейския парламент вчера подкрепи въвеждането в ЕС на Истанбулската конвенция. Предвижда се евродепутатите да гласуват и решение, с което да дадат възможност на Съвета на ЕС да предприеме съответните стъпки с квалифицирано мнозинство.

„ЕС е съюз на равенството, където всеки би трябвало да живее без насилие“, заяви пред евродепутатите еврокомисарят по въпросите на равенството Хелена Дали, като добави, че Европейската комисия приветства въвеждането на Истанбулската конвенция. Според Дали, защитата на жените днес не е еднаква навсякъде в ЕС, а Конвенцията въвежда общи правила.

Само две от групите в ЕП се противопоставиха. От партията на европейските консерватори и реформатори заявиха, че с въвеждането на конвенцията от ЕС се извиват ръцете на държавите, които не са ратифицирали документа заради несъответствие с техните конституции, добавяйки, че „суверенните държави трябва да ратифицират международни документи, а не ЕС”. А групата „Идентичност и демокрация“ предупреди, че с предстоящите действия се засяга суверенитетът на държавите от ЕС, допълвайки, че насилниците над жени обикновено „са внесени“ в ЕС, затова държавите трябва да запазят правото си да поддържат границите затворени.

Още на 15 февруари 2023 г. пленарната сесия на ЕП прие резолюция, с която призова Съвета да осигури бързо и пълно присъединяване към „Истанбулската конвенция“ без по-нататъшно забавяне. Депутатите осъдиха и „враждебната реакция срещу равенството между половете, правата на жените и Истанбулската конвенция”, размахвайки пръст на Полша, където правителството иска да се оттегли от Конвенцията и въведе фактическа забрана на абортите. Сред другите непослушни се нареждаме и ние, редом с Чехия, Унгария, Латвия, Литва и Словакия.

Какво следва?

„Присъединяването на ЕС към Истанбулската конвенция не освобождава държавите членки от задължението да я ратифицират сами”, заявиха многократно евродепутатите, като призоваха въпросните държави, сред които и нашата, да ратифицират конвенцията незабавно.

Големият въпрос е дали и какви санкции ще има за „лошите”, които отказват да потъпчат законодателствата в страните си. Към този момент реакциите са предпазливи, защото евроскептицизмът сред много от страните, особено сред по-новите членки на ЕС, отдавна се усилва, а вероятни рестрикции допълнително ще увеличат това недоверие към европейските институции. Но истината е, че е въпрос на време да последват и санкции срещу „лошите”, към които се числим и ние.

Нашето законодателство

Да припомним, че още през 2018 г. българският Конституционен съд прие, че ИК застъпва правни концепции, свързани с понятието "пол", които са несъвместими с основни принципи на Конституцията. Обаче "Член 216, алинея 2 от Договора за функционирането на Европейския съюз гласи, че споразуменията, сключени от Съюза, са задължителни за неговите институции и държави членки“, изтъкнаха от Комисията.  През 2021г. Конституционният ни съд излезе и с решение, че „Понятието „пол“ като обуславящо личния и семейния статус на гражданите има само биологично съдържание”, като на практика това означава, че държавата не е длъжна да признава самоопределяне на лица към пол, различен от мъж и жена.

Тогава конституционните съдии бяха сезирани от Гражданската колегия на Върховния касационен съд с искане за тълкуване на конституцията. Тя поиска това, защото от своя страна трябваше да излезе със задължително за всички съдилища тълкуване за това дали в България е допустима юридическа промяна на пола при транссексуалност. ВКС поиска от Конституционния съд да даде обяснение на понятието "пол", включително дали то има самостоятелно психологическо или социално изражение, различно от биологичното.

Решението им тогава се основа и на писмените становища на министъра на вътрешните работи, министъра на здравеопазването и министъра на правосъдието, които също подкрепиха разбирането за конституционното понятие „пол“ като биологичен пол, детерминиран по рождение и основаващ се на половата бинарност - т.е. на съществуването на два противоположни пола, всеки от които е натоварен със специфични биологични и социални функции и отговорности.

Според писмените становища на Светия синод на Българската Православна Църква – Българска Патриаршия и Католическата църква в България, биологичният пол, съобразно който хората се делят на мъже и жени, е естествено заложен в природата на човека, което се обосновава с написаното в Светото писание. На противоположната позиция застанаха различни НПО-та, сред които и БХК, според които България е „обвързана да зачете правните последици от самоопределянето на лицата към пол, различен от биологичния”. Интересното е, че тогава канчето ни набиха и от Международнате асоциация на гейовете и лесбийките – ILGA, която пък от своя страна има доста има интересна история, включително и в дългогодишното си сътрудничество с педофилската организация NАMBLA (тук съм писала по-подробно по темата).

Tа, според ILGA, „България е задължена да предвиди проста и достъпна административна процедура за промяна на гражданското състояние по отношение на половата идентичност, която да е в съответствие с Пакта”.

През февруари тази година Върховният касационен съд (ВКС) отряза и възможността транссексуалните да променят юридически пола си, опирайки се на решението на Конституционния съд от 2021г., според което понятието „пол“ следва да се разбира само в неговия биологичен смисъл.

Какъв е проблемът с ИК?

Най-големите апологети на Конвенцията непрекъснато скачат, че в нея няма нищо притеснително и всички, които твърдят нещо друго, лъжат или нарочно създават паника. Да, ама... Ето само няколко ключови абзаца, които е добре всеки да прочете и сам да си отговори на въпроса кой всъщност лъже.

Да започнем с това, че сред целите на Конвенцията, освен защитата на жените от насилие, са:

1. Задължително изучаване в училищата на въпроси като "нестереотипни роли на пола" (чл. 14);
2. Предоставяне на статут на "бежанец", "основано на пола", без право на връщане (чл. 60);

Както и:

Глава I. Член 3. Подточка В: "„пол“ означава социално изградени роли, поведения, дейности и характеристики, които определено общество смята за подходящи за жените и за мъжете;"

Глава I. Член 4. Точка 3: "Прилагането на разпоредбите на настоящата Конвенция от страните, по-специално мерките за защита на правата на жертвите, трябва да бъде осигурено без всякаква дискриминация, основана на пол, социален пол...”

Глава VII. Член 60. Точка 3: "Страните предприемат необходимите законодателни или други мерки за разработване на отчитащи особеностите на пола процедури за приемане и служби за подкрепа на лицата, търсещи убежище, както и на насоки, свързани с пола и процедури за убежище, отчитащи особеностите на пола, включително определяне на статут на бежанец и заявление за международна закрила."

Глава VII. Член 61 - Принцип за забрана на връщането: "Страните предприемат необходимите законодателни или други мерки за спазване на принципа за забрана на връщането в съответствие със съществуващите задължения съгласно международното право."

Става ясно, че при по-детайлен прочит, между многобройните текстове, които наистина предлагат всеобхватни различни мерки за защита и превенция от насилие във всичките му форми, се вмъква и понятието "социален пол" („gender“), различен от биологичния пол  („sex”), а въпросните индивиди трябва да бъдат третирани еднакво с индивидите на биологичния пол - мъже жени, и да имат същите права като тях в защита от насилие и дискриминация.

Сами виждате, че нееднократно се намесват и бежанците, както и принципът на „забрана на връщането”, което по никакъв начин не касае единствено насилието над жени.

По какъв друг начин да си обясним и ЛГБТИ НПО-тата, които непрекъснато апологетстват за ратифицирането на ИК. Нали Конвенцията няма нищо общо с гейове, лесбийки и трето, пето и десето полови, м?

Децата

Тук стигаме до големия проблем за нас. Тъй като в Българската Конституция не съществува понятието "социален пол" („gender“), различен от биологичния пол  („sex”), ратифицирането на Конвенцията неминуемо ще доведе до изискването за промяна на Основния закон на България. Вече нееднократно различни политици намекват, някои директно заявяват, че се нуждаем от нова Контитуция, защото много от текстовете с настоящата ни, била остарели.

Така, така...

Факт е, че и външният натиск срещу страната ни се усилва. Още през 2020г. покрай рeзoлюциятa в Eврoпeйcкия пaрлaмeнт, внесена от българските евродепутати Eлeнa Йoнчeвa и Рaдaн Кънeв, документ, уж касаещ единствено върховенството на правото, се намеси и ИК, като документът настояваше бългaрcкитe влacти дa нaпрaвят нeoбхoдимoтo дa бъдe рaтифицирaнa Иcтaнбулcкaтa кoнвeнция, въпрeки рeшeниeтo нa Кoнcтитуциoнния cъд, както и дa се признaят eднoпoлoвитe брaкoвe.  През 2021г. беше приета друга резолюция, която настояваше да се премахнат всички пречки, с които се „сблъскват ЛГБТИК лицата при упражняването на основните им права” Тогава Европейският парламент дори призова за по-нататъшни действия от страна на ЕС (процедури за установяване на нарушения, съдебни мерки и бюджетни инструменти) срещу страните, които отказват да зачитат тези права.

Самата Корнелия Нинова нееднократно е подчертвала, че е подложена на огромен натиска от страна на Партията на европейските социалисти, към чието семейство се числят и БСП. Не е тайна, че и ГЕРБ имаха доста противоречиво и променливо мнение по темата, защото също са подложени на натиск от страна на партията, към която са в ЕП – ЕНП.

Но да се върнем отново на Конституцията ни. На този етап, поне с оглед на нестабилната политическа обстановка в страната и невъзможността да бъде излъчен стабилен кабинет, това изглежда по-скоро далечен и маловажен проблем. Надали, успокояват се някои, това ще е приоритетно за което и да е правителство, при положение, че пред страната ни стоят за решаване далеч по важни проблеми. Това е така, разбира се, но много зависи от облика на вероятното нова правителство. Както знаем, най-големите радетели за приемането на ИК са ДБ, съответно и ПП.

И попаднали във водовъртежа на витиеватите текстове, политическите игри, документите и тълкуванията, забравяме най-важното – децата. Сам по себе си, документ като Истанбулската конвенция не би трябвало и не би могъл да промени съществено нагласите в страната ни, нито да предизвика сериозни трудове. Проблемът е, че този документ е само част от веригата, която напълно съзнателно цели ранното сексуализиране на подрастващите. Започвайки от т.нар. Прайд, на който миналата година имаше и „детска сцена”, минавайки през различните книги („Мравин”) и филми („Змия”), които напоследък все по-масово нахлуват в пространството, да не забравяме и непрекъснато увеличващите се НПО-та, сред чиито цели е и ранното сексуално обучение на децата. И т.н., и т.н.

Просто децата са най-лесни за индоктриниране, но директно не може да се протегне ръка към тях, тече постепенен процес, включващ пришиването на заинтересованите към различни безспорно правдиви каузи – например ненасилието над жени.

Всъщност е елементарно – ако Конвенцията включваше само насилието срещу жени, съответно срещу биологичния пол, нямаше да има хора, които да възразят.

Въвеждането на нюанси, на думата джендър, на социална характеристика на жените, явно говори за други цели, сред които внушението, че полът е въпрос на избор, а не генетична даденост.

 


В категории: Политика


25
Коментара по темата
25.
ХХ
11.05.2023 23:19:16
0
2
Що ревете срещу европейските ценности, а на избори 90% гласувате да ви ги налагат? Щото сте про'с'таци, нали?!
24.
ami
11.05.2023 15:35:17
1
6
Целта са децата. По псоледните статистически прочувания 4% от гражаните на САЩ са обратни, нестандартни и прочее. Да, НО, по възрасти, тия родени след 90та са 10%, а милениалите (тия слд 2000та), са 25%. И затова навсякъде по сериали, по клипове, филми, детски телевизии и т.н. джендърите са навсякъде. Както казах, целта са децата. В САЩ са обхванали 25% от бъдещето. В UK беше подобно. В ЕС силно варира. Ние изоставаме, и затова имаме нужда от подобни Конфекции. Надявам се на Полша и Унгария. Друг няма кой да действа срещу евробюрократите.
23.
do 17
11.05.2023 15:29:44
1
2
Олекна ли ти, изсра се, опика, сега бегай да ....
22.
Господи, прибери си версиите!
11.05.2023 13:53:06
0
8
Господ създаде два пола - мъж и жена! Не създавал други полове!
Децата се раждат като момче и момиче, при животните е същото!
Голям грях е да оставяш някого да се определя дали е момче или момиче!
Двама мъже не могат да създадат поколение, ако няма жена! Две жени не могат да създадат поколение, ако няма мъж или ако донорът на сперма не е мъж!
Всичко друго е извратеност!
Това не е нормално и искаме децата и внуците ни да живеят точно, с какъвто пол са се родили!
21.
Прави правете пътеките Му
11.05.2023 08:04:12
3
15
Българкият народ както показа среден пръст на ваксините, така ще покаже среден пръст и на Истанбулската Конвенвия. Това е най-мъдрият народ на света с единствената столица в света, която се казва София - божията премъдрост. Няма как тези дегенерати на Запад да ни казват какво да правим и дали ще си пренаписваме Основния Закон. Целта са децата, които представляват залога за бъдещето. Всичкото това задкулисие ще си строши главата в България.
20.
Българин
10.05.2023 22:26:50
4
21
Педофили и извратени боклуци, прикрити като трети пол, съд за вас не права.
Да ви няма от света.
19.
Ох
10.05.2023 22:10:38
10
11
Кога ще доживея българинът да се бори със същия плам срещу корупцията, войната по пътищата, лошото образование, крадливото здравеопазване, дебилните политици със същия плам, с който се бори срещу "джендърите"?
18.
Sss
10.05.2023 20:09:06
3
17
Жени с бради и мъже с яйцеклетки хахах флегматици
17.
Луцифер
10.05.2023 20:01:29
22
7
Оф простия ганьо няма проблем че децата му се друсат убиват ги/се по пътищата много преди 16 се чукат с кой ли не (ма няма проблем да се чукат преди 16 щом не е с педал или транс нищо че пак отива към педофилия.) Ганьо няма проблем че децата му или той са прости неуки и неуспели...че се вярва на тъпотии от фейса (справка статията с уж убитите щъркели дето сума ти дебили вярваха и се пенеха тука) Ма не те децата му много умни ама има заговор срещу народа и затова така. Нищо че наистина кадърните отдавна работят в чужбина или тук за пари които ганьо само си мечтае да има. И после злобее и дрънка как кадърните които са си купили апартаменти как са се прецакали и как балона щял да се спука.

За ганьо най големия ужас е детето му което се друса напива псува кара друсано и пияно и се чука с който види да не попадне на педал или транс че край с горкото дете ганьо не знае какво да му обяснява както не у знаел и какво да му обяснява за пиенето наркотиците и секса. Защото на тези които им е обяснявано намат проблем с лгтб наркотици и живота като цяло
16.
Scrooge McDuck
10.05.2023 19:08:28
0
19
Браво. Никой не им пречи да си живеят, но мъже да влизат в женски тоалетни, защото се определят за жени?! WTF
15.
Хетеро на мах
10.05.2023 18:41:30
1
26
Ние в България харесваме жените без пениси, както го изпя наскоро един певец. И колкото да подскачате така ще си остане ....
14.
До 11
10.05.2023 18:13:25
1
18
Разбира се , самата Конвенция не е форма за възприятие на идеологията, тя идеологията (за пола)си е създадена и приета от неолибералите, управляващи в момента ЕС, Конвенцията е средството за налагането й!
Затова в нея, в Конвенцията има текст, че държавите от ЕС трябва да приведат законодателствата си в съответствие с нея !
Питането е, какво пречеше, спорните текстове да бъдат извадени от Конвенцията и нямаше да има проблем!
Но не може, защото се променя изцяло смисъла на цялата Конвенция, а той е да бъде прокарана една идеология под благовидния предлог за защита правата на жените !
Иначе всички държави от ЕС си имат закони, които защитават жените в една или друга степен !
ИК едва ли ще направи защитата им по-силна, но пък ще си постигне другите цели!
13.
До 10
10.05.2023 17:49:13
0
16
Ами тогава защо изобщо настояват така да я приемат всички ?
И най-вече ЛГБТИ ...!
12.
До "До 7"
10.05.2023 17:46:31
0
10
Хайде нека редките изключения със кранистите и тираджийките да не ги правим правило и ще ни е по-леко като общества !
Защото и масовите убийци, слава Богу са редки изключения , и те "дават своя дан" и добре, че не е по равно!
11.
Разбрахте ли Виктория
10.05.2023 17:44:12
4
13
Мария Габриел: Истанбулската конвенция не е форма за възприятие на идеология за пола.

Казва го евентуалният министър председател ;}
10.
И аз
10.05.2023 17:41:32
1
19
така и не разбрах, защо в тази Конвенция , чиято основна идея е да защитава жените, се намесиха и бежанците - та те 95 % са мъже в наборна възраст, освен ако не са някакви междуполови същества и ЕС трябва да ги защити!
9.
До 7
10.05.2023 17:37:09
2
17
Имаме и българки шампионки по вдигане на тежести. Има и кранисти и тираджийки още от времето на бай тошо както каза човека по-надолу. Но не е в това въпросът, идеята е всеки да дава по равно своя дан, а не седнал паразита на масата и чака наготово да му сервират и да му изперат насраните гащи. Примерно.
8.
До"Скъпа Виктория"
10.05.2023 17:30:52
5
9
Жената готви и чисти вкъщи, а мъжът копае и мести камъните в градината...
Не защото на единият или на другият пол това много им харесва , а е въпрос на физическа и мускулна сила! Не зная, има ли жени -щангисти?
Там няма как да направим изравняване (на физическата сила) с никакви конвенции или пропаганди !
7.
До 5
10.05.2023 17:25:50
5
17
Но нестереотипна роля на пола означава и че мъж се облича като жена, започва да се държи като такава и иска да прави секс като жена !
Зарежи чиниите, онова там се нарича еманципация и равни социални права на половете !
6.
Only the important
10.05.2023 17:17:24
3
17
Най-корумпираната организация в света се нарича Европейска народна партия (ЕНП), която действа под това прикритие на европейска политическа организация. Основната й дейност като водеща политическа организация-членка на Европейския съюз се заключава в разпределяне на европейските финансови активи, чрез „дъщерни“ организации-членки на ЕНП в отделните европейски държави. На територията на България такава се явява ГЕРБ. Механизмът на разпределение изисква част (10-20%) от отпуснатите по европейски програми средства да се връщат по сметките на ЕНП. Да не забравяме изпуснатото изречение на Боко Тиквата, че „…ги такова с 200…“, срещу което му се осигурява политическа поддръжка и най-вече „затваряне на очи“ за кражбите му. Към този механизъм е естествено индиректното участие на ДПС. И след тежката „присъда“ по закона Магнитски ЕС и ЕНП мълчат. Това е системата на неолибералната олигархия, която в момента властва в света.
Основната задача на джендърката Мария Габриел ще бъде да задели на джендърската олигархия, която е представена от ЕНП полагащите се онези 20 % от предвидените 12 милиарда евро по европрограми.
5.
Скъпа Виктория
10.05.2023 17:03:40
6
25
Нестереотипна роля на пола означава, че и мъжът може да готви и чисти вкъщи. И че това не е задължение само на жената. И че жената може да ходи на работа, докато мъжът седи и гледа децата в майчинство.
Още от едно време социализЪмът разрушаваше тези стереотипи, като караше жените да работят мъжка работа - стругарки, трактористки, кранистки, зидаро-мазачки.
4.
Господ е създал два пола
10.05.2023 17:02:03
4
35
мъж и жена!
Всичко друго е антихристово и античовешко!
Не приемам мъж с цици и пишка и жена, която няма вагина и гърди!
Не ни карайте утре да Ви изгоним с тояги!
3.
Няма отърване
10.05.2023 16:58:55
6
25
от педерастията, това не е ли ясно на всички ?!
Постепенно ще узаконят и педофилията и съвсем ще я втасаме като общества !
2.
Здрастииии
10.05.2023 16:48:10
3
31
Най-голям зор не знам дали имат отново пп и дб, но определено го има кандидата мария габриел (бъди обективна, Виктория). Има доста нейни изказвания по темата. Една статийка за нея няма ли да спретнеш, все пак става въпрос за сорос-лобито на ЕНП.
1.
Бай Димо
10.05.2023 16:32:57
3
42
Шорошоидни булшити, платени от глобалистите с цел да развращават, разединяват и да затъпява обществото. Простите овце се контролират най-лесно.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Разграждането в последните десетилетия тече с пълна сила, това трябва да бъде прекратено, заяви тя пред симпатизанти на открита сцена „Охлюва“ в Морската градина Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият По всяка вероятност той е изгубил контрол над возилото си, то е преминало през мантинелата, през оградата, отстрани на магистралата и се преобърнало Автомобил се самозапали край Стара Загора Автомобил се самозапали край Стара Загора Инцидентът е станал около 15:15 ч. в платното в посока към Казанлък Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Тя е починала на място Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Те ще бъдат поставени на междуградски пътища до 2 години Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Ако някой лети със 100-150 км/ч, трябва да хвърляш боб, за да разбереш дали в момента на излизането ти на главния път няма да те изсвятка някое камикадзе Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Ще поискам ромите да се научат да живеят като пълноправни българи, да спазват законите, каза тя Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Промените в графика ще позволят едно по-добро и ефективно провеждане на самите изпити Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Инцидентът е станал около 10 часа тази сутрин в платното в посока Бургас Бургазлийка е сред актрисите, които ще минат по червения килим в КАН Бургазлийка е сред актрисите, които ще минат по червения килим в КАН Мисис България Станислава Андреева е сред актрисите, които ще минат по червения килим в Кан
Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори