×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Тестват сирените в София на 1 април
  • Откриха труп до детска ясла в Русе
  • Енергийната система на Украйна е разрушена на 50%, според източник от Киев
  • Експлозия в най-голямата румънска рафинерия Петромидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Смущаващият случай „Благомир Бельов“ и как щеше да се прикрие едно убийство в Слънчев бряг


Смущаващият случай „Благомир Бельов“ и как щеше да се прикрие едно убийство в Слънчев бряг
Благомир си живее живота след инцидента, тъй като имал вуйчо-владика и влиятелен чичо, смята семейството а загиналия Руфим Изет.
08 Май 2023, Понеделник, 17:00 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Майката Марина Руфим не е загубила надежда след 5-годишна битка и се надява на справедлива присъда за смъртта на детето й

Утре в 10 часа в Бургаския окръжен съд (БОС) ще стартира разпоредителното заседание по НОХД 329/2023 година срещу Благомир Бельов, обвинен в причиняването на смърт при пътен инцидент, в пияно състояние и без книжка.

За трагедията се знаеше твърде малко до миналата седмица, когато се появи в графика с наказателни дела на БОС.

Историята, довела до леталния край на 31-годишния Руфим Изет нямаше да изглежда крайно съмнителна, ако едно на пръв поглед лесно разследване, което обикновено приключва за месеци, в този случай не се бави близо 5 години.

Инцидентът е от 17-ти май, 2018 година, когато 22-годишният тогава Благомир Бельов след няколко изпити питиета качва на мотора си „Хонда“ приятеля си Руфим Изет и прави смъртоносна каскада. Оказва се, че Благомир не само няма книжка за мотор, но е употребил и алкохол – 0,91 промила.

Благомир яхна пиян мотора си в Слънчев бряг, уби приятел

Майката на загиналия Руфим Изет – Марина се свърза с Флагман.бг, за да разкаже подробности за потресаващия случай. И до днес тя не е превъзмогнала загубата на сина си. Дала е клетва на гроба му обаче да се бори, за да има справедливост за пречупения живот на младия мъж.

В последните пет години Марина Руфим, която е детска учителка в Силистренско е разговаряла с десетки очевидци. Направила е паралелно разследване за последните часове на Руфим. Семейството е скромно, няма нито възможностите, нито контактите на близките на Благомир и се надява единствено на справедлива присъда.

Ето какво ни разказа Марина:

„Синът ми Руфим Изет работеше последно като пицар в пицария „Корнер“ в Слънчев бряг. Благомир е бил назначен като сервитьор няколко дни преди 17-ти май. Никой не му обръщал внимание, с изключение на Руфим, който си беше такъв по характер.

На 16-ти срещу 17-ти май Благомир поканил Руфим да останат след работа и да изпият няколко питиета. Седнали са на „Корнер“, Благомир е изпил две водки. Малко преди 3 часа е предложил на Руфим да отидат до дискотека „Вижън“. Качил го е на мотора си. Тръгнал е по централната алея, форсирал е!

От единствения си разговор с това момче разбрах, че поне два пъти е карал на задна гума. Самият той ми каза, че при първия опит, Руфим се хванал за кръста му, така, сякаш за пръв път се вози на мотор.

Излезли са на централния път. Малко преди да се отклонят към дискотеката, Благомир отново е вдигнал мотора на задна гума. Руфим явно не е бил подготвен. Изгубил е равновесие, но не е паднал, защото кракът му се е заклещил. Благомир мощно е надул двигателя и изобщо не е чул виковете на Руфим, който се е влачил по земята и удрял главата многократно. Има и заснето видео, което обаче изведнъж изчезна. Момчетата, които са го снимали, ми обясниха, че без да искат са го изтрили.

Около 02:50 часа Благомир спира мотора си пред дискотеката и вижда, че Руфим е в безпомощно състояние. Докато няколко човека се опитват да помогнат на сина ми, Благомир крие мотора си в храстите. Линейката е дошла след 12 минути и са откарали Руфим в УМБАЛ Бургас.

Доколкото разбрах, рано сутринта на 17-ти май, е дошъл някакъв малък камион на военните, който е прибрал мотора.

Достигнах до информация, която не е потвърдена, че вуйчото на Благомир е заемал в онзи момент висок пост в Министерството на отбраната, а чичо му работил в ОДМВР Пазарджик. Нямам възможност, за да проверя дали това е истина, ако разследващите желаят – нека да го направят.

Това, което категорично мога да кажа, че много неща по това дело се развиха по странен сценарий. Още сутринта ми се обади разследващ полицай. Запомних  му фамилията – Тигъров. Търсих го на следващия ден и се оказа, че е в отпуск.

Впоследствие ми твърдяха, че някои камери не работили и нямало много „ценен материал“. Иска ми се това да не е така и да има достатъчно доказателства по делото.

Благомир си живее живота, защото за малко да се размине с глоба от 1000 лева за причинената смърт и отнемане на книжката за една година

Единственият момент, в който съм говорила с Благомир, бе по времето, когато Руфим бе в болница. Той бе в кома след инцидента, но лекарите все пак даваха някаква надежда, че може и да оцелее. Тогава се появи Благомир, придружаван от някакъв приятел. Поговорихме много за кратко. След това нито съм го виждала, нито съм го чувала. Другият ми син казва, че му гледал фейсбук профила и го вижда, че си живее живота. Сякаш нищо не се е случило – мотори, коли, пътувания. А за нашето семейство остана само мъката.

Шокът за мен настъпи през юни 2020 година, когато получих писмо, че делото е прекратено. Краката ми се подкосиха. Сринах се! В писмото пишеше, че са го глобили 1000 лева, защото шофирал след употреба на алкохол и нямало как да се проведе наказателно дело, след като вече бил наказан за случилото се. (ВИЖТЕ ФАКСИМИЛЕТО ПОД ТЕКСТА)

Не можех да повярвам на това, което прочетох.Намерих адвокати, които направиха всичко възможно, за да възобновят делото. Оттук нататък топката е в съда. Искам да вярвам, че бургаският съд ще е справедлив

Благомир Бельов е подведен под отговорност по чл.343, ал.3. Може да получи присъда от 3 до 15 години затвор.

Факсимиле от постановлението за прекратяване на делото

 




Флагман.БГ Ето как да почистите пералнята си Ето как да почистите пералнята си 29/03/2024, Петък 19:20 0
3
Коментара по темата
3.
До Калина
08.05.2023 20:38:13
3
21
Но най-вече до Флагман. Къде видя,бе Колев, че делото е "прекратено", след като постановлението е за спиране. Делото е спряно, защото вероятно малоумния началник на РПУ- Несебър е бързал да издаде наказателно постановление, което той няма право да прави, защото е имало висяща досъдебно производство за същия случай. Затова прокурорът е СПРЯЛ делото и е поискал от Съда да възобнови административното производство (за наказателното постановление) и след като наказателното постановление е било отменено от Съда, прокурорът е възобновил наказателното дело и го е вкарал с обвинителен акт в Съда. Лайната са ги забъркали от МВР. Жената, моите съболезнования, е нормално да не е наясно с процедурите, но не може журналистите да пишете едно към гьотере каквото Ви говорят и да няма никаква проверка на фактите и елементарно непознаване на материята за която пишете.
2.
kalina
08.05.2023 18:19:03
2
29
толкова е капацитета на прокурора Манол Манолов..приема, че е административно нарушение при полоцение, че приПТП-то е починал човек
1.
Бургазлия
08.05.2023 17:12:41
8
43
Не че не е виновен. Виновен и трябва да си понесе последствията, но починалият има също толкова вина, защото се качва на мотора, при положение, че шофьора е пиян.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Президентът посочи бъдещия служебен премиер Президентът посочи бъдещия служебен премиер Президентът взе това решение след като последователно в рамките на два дни разговаря с всички лица, които могат да заемат поста според последните промени в Конституцията Полицията хвана бургазлията Иван К., опитал да транспортира 20 грама друсан чай с автобус Полицията хвана бургазлията Иван К., опитал да транспортира 20 грама друсан чай с автобус В раницата си бил натъпкал наркотика, който въпреки че изглеждал като суха зелена тревна маса, реагирал на амфетамин 8 признака, че сте се омъжили за грешния човек 8 признака, че сте се омъжили за грешния човек Бракът изисква усилия и компромиси, но ако времето ви заедно непрекъснато ви изтощава, вместо да ви удовлетворява, това е червен флаг Христо Стоичков откри официално модерния Flora Bar and grill в Central Park  (ВИДЕО/СНИМКИ) Христо Стоичков откри официално модерния Flora Bar and grill в Central Park (ВИДЕО/СНИМКИ) Тук ще се наслаждавате на изискана кухня и цени, които ще Ви изненадат приятно Защо бабите закачат дафинов лист над леглото Защо бабите закачат дафинов лист над леглото Някога лавровият лист, известно със своите магически свойства, е бил използвано от домакините като средство за прочистване на дома от негативна енергия Ретрограден Меркурий от 1 април, как ще се отрази на зодията ви, Водолеят да обърне внимание на колата Ретрограден Меркурий от 1 април, как ще се отрази на зодията ви, Водолеят да обърне внимание на колата Явлението започва от 1 април, но няма да е шега... Защо терористите избират музикални събития за атентати Защо терористите избират музикални събития за атентати Нападението от 22 март срещу концертна зала в покрайнините на Москва събуди мрачните спомени за три подобни зловещи атаки Рецепта за баница от оризовки и котидж сирене Рецепта за баница от оризовки и котидж сирене И готово! За 0 време имаме страхотна и здравословна закуска а ла баница! Да ви е сладко!Баница от оризовки и котидж сирене 6500 от 30 000 са незаетите щатове във въоръжените сили – голям проблем с офицерите и войниците 6500 от 30 000 са незаетите щатове във въоръжените сили – голям проблем с офицерите и войниците Особено тревожно е положението в Сухопътните войски Айтоски бизнесмен взе на концесия градския басейн, ще му вдъхва нов живот Айтоски бизнесмен взе на концесия градския басейн, ще му вдъхва нов живот Съоръжението бе в окаян вид съвсем доскоро, но леко по-леко се променя и до началото на юни ще се превърне в истински оазис
Посланикът на САЩ: Разочаровани сме, че усилията да се състави правителство бяха неуспешни Посланикът на САЩ: Разочаровани сме, че усилията да се състави правителство бяха неуспешни Не е наша работа да се месим в тези дискусии. Публично окуражихме всички партньори да работят заедно и да намерят добро решение, заяви посланикът на САЩ в България Кенет Мертен Избори в Турция решават дали идва краят на Ердоган Избори в Турция решават дали идва краят на Ердоган Изборите в неделя може да са още по-важни Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Създателят на „Тесла“ обясни, че понякога има лошо настроение и депресивни епизоди, а кетаминът му помага Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Баба Шейде е най-близката й Правителството продава хиляди жилища на атрактивни цени Правителството продава хиляди жилища на атрактивни цени Целта е да се реализират възможно най-много стари и необитаеми от дълго време апартаменти Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в управлението, за да си осигури „алиби“ Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Защо културната жена мълчи по време на с*кс?
- Защото културната жена никога не разговаря с непознати мъже!
Виц на деня Виц на деня - Тате, тате защо редиш тези зелки в бидон?
- Виж сега, детето ми, идва зимата. Сняг, студ, киша - стоим си вкъщи. За да изкарам до пролетта, ми е нужно нещо по-кисело от физиономията на майка ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Женените мъже са си най-добре! Имат си сигурна охрана, която ги наблюдава, следи и пази от зли жени.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори