×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Не е мистика: До края на годината изкуственият интелект ще ни среща с починали роднини


Не е мистика: До края на годината изкуственият интелект ще ни среща с починали роднини
За да може да се разработи типа образ на човека, то трябва да има достатъчно видеоклипове, снимки, гласови записи
14 Април 2023, Петък, 21:00 ч.
Автор: Флагман

Започнете редовно да записвате своите родители, по-възрастни и близки. С достатъчно данни за препис, нов гласов синтез и видео модели, има 100% шанс те да живеят с вас завинаги, съветва д-р Пратик Десаи

Изкуствен интелект ще ни среща с починали приятели и роднини до края на годината, съобщава “Ню Йорк Поуст”. 

Компютърният учен от Силиконовата долина д-р Пратик Десаи, който е основал множество платформи за изкуствен интелект, прогнозира, че „съзнанието“ на човешкото същество може да бъде качено на цифрови устройства до края на годината.

„Започнете редовно да записвате своите родители, по-възрастни и близки. С достатъчно данни за препис, нов гласов синтез и видео модели, има 100% шанс те да живеят с вас завинаги, след като напуснат физическото си тяло. Това дори ще бъде възможно до края на годината“, призова той в петък в Туитър.

За да може да се разработи типа образ на човека, то трябва да има достатъчно видеоклипове, снимки, гласови записи. След това този архив ще може да бъде качен в системата за изкуствен интелект, която ще научи колкото може повече за починалия човек, предаде bTV. 

Крайната цел е потребителите да създадат аватар, наподобяващ техен любим човек. По този начин починалият ще може да завинаги жив. 

Компанията Somnium Space предоставя вече режим "вечен живот", базиран на изкуствен  интелект.

"Буквално, ако умра - и имам събрани тези данни - хората могат да дойдат или децата ми, могат да влязат и да проведат разговор с моя аватар, с моите движения, с моя глас. Ще се срещнете с човека. И може би през първите 10 минути, докато говорите с този човек, няма да знаете, че това всъщност е изкуствен интелект. Това е целта", казва основателят и главен изпълнителен директор Артур Сичов.

Компания, наречена Deepbrain, е разработила програма, която позволява на потребителите да се "разхождат из мемориална зала, посветена на починал близък човек", и да общуват с починалия човек "чрез действителен разговор".

Подобна странно футуристична технология вече се използва за знаменитости. Deepfakes използват изкуствен интелект, за да манипулират видеоклипове и да заменят истинската прилика на един човек с невъзможна за откриване имитация, често с тревожен ефект.




19
Коментара по темата
19.
Лъжи
16.04.2023 19:24:13
0
0
Това ще е и ще си остане фалшива и непълна имитация да залъгва глупаците потънали в мъка.Още един начин да държат хората зомбирани и извън реалността.
18.
Зелена Йода
15.04.2023 22:22:06
0
1
Гледайте сериала "Черно огледало". Сред всичките епизоди, мисля че в сезон 1 има такъв сценарий. Изключително сполучлив сериал, в който няма да видите екшън и тривиални глупост и който горещо препоръчвам на мислещи хора
17.
Краси
15.04.2023 20:07:57
0
0
Това се нарича шарлатанство!!!!
16.
До 15
15.04.2023 12:19:19
0
3
Ако има достатъчно голяма матрица и достатъчно варианти и вариации, може да се появи и "свободната воля", която да има много повече варианти на действие от "средно мислещият" човек !
Не бива да се разсъждава, както на времето са разсъждавали, че е изключено човек да полети, защото просто е по-тежък от въздуха !
15.
Мдаа
15.04.2023 10:37:14
3
9
Изкуственият интелект не е нищо повече от човешкия интелект на създаделите му, но ограничен, вкаран в определена матрица и клиширан. Това са варианти и вариации на "мислене", имитиращи човека, но без неговата свободна воля. Подобен тип окалъпен интелект, лишен от телесна сетивност и емоционалност, без заложена в него съвест и нравственост, БЕЗ ДУХ, е усъвършенстван в информационно отношение робот и нищо повече.
14.
Не разбирам
15.04.2023 09:39:15
1
0
какъв им е проблема на спорещите по-долу ?
Ами учените просто са намерили начин да възкресят духа на починалия, какво толкова ?!
И възкресение има и дух има ...Но с намесата на науката !
И едните трябва да са доволни , и другите !
13.
До 11, 12 , 7, 1
15.04.2023 00:08:40
6
7
сериозно ли ве лек? Ама кой вариант на библията? Би ли пояснил понеже е променяна и преправяна на всички вселенски събори ако знаеш изобщо кво е това. И така и нищо не отговорихте от въпросите. Явно не може да мислите самостоятелно и може да говорите само с цитати. А каквото не го пише там и ви питат нещо на което нямате отговор давате на късо и дрънкате как не сме достойни за думите Му или как да чИтем библията там всичко пишело - жалки сте
12.
До 8
15.04.2023 00:03:30
3
4
Ти ще попиташ Исус само ако е роден в м. Рудник ли? Защо си родил? Върху този въпрос се средоточи
11.
До 8
15.04.2023 00:01:19
4
7
Защото библията е по сериозен източник на истината от твоето плоско мислене. Ти ще си просто за статистиката, за нищо друго.
10.
До 4
14.04.2023 23:59:16
2
11
Бог се пише с Г, неграмотнико.
9.
ГРАД КОЗЛОДУЙ
14.04.2023 23:32:11
1
12
Баце ще е първият аватар, има достатъчно записи и снимки.
8.
До 7 и 1
14.04.2023 22:52:20
14
5
обясни ве защо у най важния ден ще се мажете с кръвта Христова чрез яйца? Некъв сатанинско-канибалски ритуал ли е това? На канибализъм ли е основана "правата" ви религия след като призовава да приемате кръвта и плътта Христова за да се слеете с него? Айде отговори що мълчите заедно с 1? Кажете и що почитате еврейска религия която е измислена за гойте ? Кажи Назарет някога в територията на България ли е бил че почитате човек роден там? Айде отговори поне на един - два въпроса или давате на заето когато трябва да мислите с това в главите с което ви е дарил Създателя понеже сте свикнали да дрънкате само с цитати.
7.
BG батака
14.04.2023 22:43:53
2
7
И това в най-значимият ден след раждането на Божият син,ден, Възкресението!
6.
аиде бе
14.04.2023 22:20:12
1
13
Флегми много се излагате с това заглавие. Синтезатора реч дали може да ражда деца???
5.
До 1
14.04.2023 22:04:10
12
7
кой ад ве лек? Я кажи що за сатанински ритуал е да си мажеш челото с червена боя от първото боядисано яице символизиращо кръв? А що за сатанинско е да пиеш кръвта божия и приемаш плата му чрез вино и хляб м? Вземи първо се образовай малко за луцифер сатаната и т.н. че тогава толкова се пеняви и защитавай религия която е еврейска а не българска. И то създадена от евреите за гойте те иначе не я признават хаха
4.
до 1
14.04.2023 21:54:19
21
6
Ей мършав, да не съм те видял да ходиш в болница вече, ще се молиш на тоз твоя Бок да те лекува ако прецени...дейба религиозните отрепки дейба
3.
Българина
14.04.2023 21:53:49
1
18
Той не само ще ни среща, но и ще ги възкресява! И тогава да му мислят кой какви наследства е получил, ще трябва да ги връща!!!
2.
Haha
14.04.2023 21:17:03
2
15
Sofi marinovana
6e gi pobedi na IQ testa
1.
Сигурност
14.04.2023 21:12:29
7
25
Ще гниете в ада с тези писания днес. Копелета сатанисти
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Откриха издирвано 13-годишно момче Откриха издирвано 13-годишно момче Предадено е на родителите в добро здравословно състояние Петя Банкова и Стефан Димитров остават в ареста, реши окончателно съдът Петя Банкова и Стефан Димитров остават в ареста, реши окончателно съдът Налично е обосновано предположение, че двамата са извършили престъпленията, в които са обвинени, смята тричленен състав на САС Проучване: 10 основни риска пред България в следващите 10 години Проучване: 10 основни риска пред България в следващите 10 години Интересно е да се отбележи, че в Топ 10 е попаднал само един от смятаните за базови рискове, свързани със социално-икономическото развитие на България Участъкът в Камено отново е Районно управление, началник е главен инспектор Михаил Георгиев Участъкът в Камено отново е Районно управление, началник е главен инспектор Михаил Георгиев Състав от общо 36 полицаи ще се грижат за спокойствието и сигурността в общината Петя Банкова вече е обвиняема и за принуда Петя Банкова вече е обвиняема и за принуда Днес Софийският апелативен съд трябва да реши дали да остави Банкова в ареста окончателно ГЕРБ, ДПС и мошениците от "Харвард" започнаха подмолна война срещу "Синя България" ГЕРБ, ДПС и мошениците от "Харвард" започнаха подмолна война срещу "Синя България" Даваме възможност на българите, за които консервативните ценности са приоритет, да бъдат представлявани в Народното събрание и за нас ПП"Възраждане" не може да е партньор, те са против всичко, което ние подкрепяме Срам за ПП и ДБ - Дани Митов е от тях, дойде в ГЕРБ, за да е мост между партиите, обяви Борисов Срам за ПП и ДБ - Дани Митов е от тях, дойде в ГЕРБ, за да е мост между партиите, обяви Борисов Съдебната реформа и промените в Конституцията били "провал" Във Варна е страшно, изсипа се голям дъжд Във Варна е страшно, изсипа се голям дъжд По първоначални данни няма пострадали, но из града има много наводнени пътни участъци, както и неработещи светофари Главчев държи Митов да стане външен министър, иначе Радев поемал отговорността Главчев държи Митов да стане външен министър, иначе Радев поемал отговорността Служебният премиер обаче бил винаги готов на диалог с президента Къде отиде след сватбата с милионера бившата на Рачков Къде отиде след сватбата с милионера бившата на Рачков Двамата с богаташа са на сватбено пътешествие и съпругът й изобщо не се е скъпил и е избрал да заведе невестата си в един от най-хубавите и скъпарски ризорти
Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Медиите в емирствата нарекоха валежите „историческо климатично явление“, което „надминава всичко записано от началото на събирането на данни през 1949 г.“ Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ "Селестиал Джърни" има 630 каюти, 7 ресторанта и 8 бара Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Хамидин Моктар Кан завършва висше икономическо образование у нас - в УНСС Гърция въвежда 6-дневна работна седмица Гърция въвежда 6-дневна работна седмица В същото време на служителите ще се изплащат допълнително 40% от дневното им възнаграждение за шестия ден, а ако е празник – 115% ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран Причината е атаката с дронове срещу Израел Потопът ли започна? Дубай е под водата Потопът ли започна? Дубай е под водата Стотици пътници са блокирани на летището в емирството заради пороите
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори