×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кирил Петков: Крайно време е след толкова безуспешни опити българският парламент да заработи


Кирил Петков: Крайно време е след толкова безуспешни опити българският парламент да заработи
Съпредседателят на ПП допълни, че вторият важен приоритет е присъединяването на България към Шенгенското пространство
Тема в развитие
Кирил Петков: Крайно време е след толкова безуспешни опити българският парламент да заработи Десислава Атанасова: Нашата победа би била валидна, ако 49-ото НС излъчи правителство Карадайъ към депутатите: Посланието на народа е ясно - политиците да седнат на масата за преговори Корнелия Нинова с остро слово: И при това правителство на Радев се краде безогледно, прокуратурата бездейства Новият парламент отхвърли Росен Желязков за председател – подкрепиха го само ГЕРБ-СДС и ИТН Петима от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ИТН пропуснаха началото на новия парламент Ще подкрепи ли ИТН ГЕРБ за правителство? Ивайло Вълчев заговори за работещ парламент Президентът призова новите депутати за смирение, разум и диалог Премиерът зове политиците за компромиси, за да има България редовно правителство Стартира 49-ото НС – ще се разберат ли за председател Вежди Рашидов си забравил спасителния пояс, не иска да е парламентарен шеф Откриват 49-ото Народно събрание в 10 часа ГЕРБ пак предлага Желязков за шеф на НС, Борисов ще се води редови депутат
виж още
скрий
12 Април 2023, Сряда, 12:27 ч.
Автор: Флагман.БГ

Ако правителството не се сформира с първия мандат, ние ще предложим второ правителство с тези приоритети

От името на коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България" искам отговорно да заявя, че е крайно време, след толкова безуспешни опити, българският парламент да заработи и да започнем да решаваме реалните проблеми на хората не през изпразнената от съдържание риторика, а с реална програма, която да отразява истински важните приоритети пред България. Това заяви от парламентарната трибуна съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков след откриването на 49-ото Народно събрание.

„Смирение, диалог и разум“ очаква Радев от парламента, затова го свикал на Велика сряда
Той открои основните приоритети, сред които подпомагане на земеделието, малките и средни фирми, влизането на България в Шенген, приемането на антикорупционно законодателство, приемането на бюджет, качествено медицинско обслужване и борба с домашното насилие, пише Епицентър.

По думите на Петков земеделието трябва да стане национален приоритет.

"Не е нормално да внасяме 70% от месото, 50% от доматите и 30% от млякото. България има едни от най-плодородните земеделски земи в Европа. Време е да насочим повече средства в малките и средни ферми чрез работа на земеделската комисия в тясно сътрудничество с браншовите организации на малките и средни земеделски производители. Това е единственият начин до българската трапеза да достигнат по-качествени храни на по-ниски цени - без логистични оскъпявания, без допълнителни търговци, без отровни пестициди. Българското земеделие трябва да стане национален приоритет. По време на тази кампания всеки народен представител е пътувал из България. Много райони са напълно откъснати - без магистрали, без пътища и жп линии", допълни Петков.

Според него е време да се запретнат ръкави и инфраструктурата да се случи, като се изготвят проекти, издадат се строителни разрешения и се организират прозрачни процедури.

Съпредседателят на ПП допълни, че вторият важен приоритет е присъединяването на България към Шенгенското пространство.

"Време е България да влезе в Шенген. Всички осъзнаваме колко пагубно ще е, ако бъде отделени от Румъния. Да бъдем изолирани от цяла Европа. Имаме подготвени законопроекти, които трябва да бъдат приети от този парламент. Нашите компании могат да бъдат конкурентоспособни, но стоките не трябва да чакат с часове на Дунав мост. За да не изостанем от Румъния европейските партньори трябва да ни имат доверие. Не само е време, а реално вече сме изостанали с нужните закони по Плана за възстановяване и устойчивост. Крайно време е да приемем антикорупционния закон. Време е да стане ясно, че всички са равни пред закона", призова Кирил Петков.

Той се спря и на темата "Шенген" и изтъкна, че България не трябва да е изолирана от ЕС. "Българските граждани не трябва да се чувстват втора ръка европейци. Ние заслужаваме да се присъединим към шенгенското пространство заедно с Румъния", заяви Петков. Той изтъкна, че "за тази цел" трябва да бъде приет и "механизмът за разследване на главния прокурор", да има "реален контрол на ГКПП "Капитан Андреево", работещи служби и прокуратура".

"Цялото българско общество желае да се скъса с корупцията. Крайно време е да бъде прието антикорупциноното законодателство. Време е да стане ясно, че всички са равни пред закона", заяви още той.

Петков се спря и на бюджетния дефицит, като според него бюджетът трябва да отразява реалния приоритет на обществото. Той отбеляза, че трябва да се увеличат заплатите както на учителите, така и на лекарите и медицинските работници.

"Трябва да създадем и предвидима бизнес среда без корупция. Трябва да улесним българския бизнес, включително и с изменение на Търговския закон", заяви Петков.

"Време е да поправим и грешките на предишния парламент. Съвсем сериозно - още не мога да повярвам, че 48-то НС не прие Закона за домашното насилие. Време е да придвижим нашето общество напред - с ясна законодателна инициатива", посочи той.

Кирил Петков се спря и на екопроблемите и незаконното строителство по българските плажове. "Природата на България е още един ресурс, който веднъж унищожен, няма как да бъде възстановен отново".

Петков не пропусна и темата за приемането на еврото. Той разкритикува валутния борд, който бил причината за "липсата на суверенна парична политика". "Влизането в Еврозоната ще ни донесе по-ниски лихви, няма да харчим милиарди в превалутирането евро-лев. И най-важното - имаме шанс да бъдем част от взимането на решенията за нашата валута", изтъкна той и добави: "Еврото е българска валута. На всяка банкнота, издадена след 2007 г., пише евро на български", заяви той.

"Без да изневеряваме на ценностите и принципите си, зад които стоим, ние ще внесем тези приоритети като законодателна инициатива още в първите дни на този парламент. Ако първият мандатоносител успее да сформира правителство с други политически сили, ние ще подкрепим техните законодателни идеи. Ще се борим срещу всеки корупционен риск, срещу всяка подмяна на интереса на българските граждани. Ако правителството не се сформира с първия мандат, ние ще предложим второ правителство с тези приоритети. Време е да решаваме реалните проблеми на българите. Време е всеки българин да има един нормален европейски живот", завърши Петков.


В категории: Политика


Започва Светлата седмица
Започва Светлата седмица 06/05/2024, Понеделник 08:02 0
Флагман.БГ Гергьовден е, 208 016 българи имат имен ден Гергьовден е, 208 016 българи имат имен ден 06/05/2024, Понеделник 07:54 0
16
Коментара по темата
16.
Сандо
12.04.2023 22:16:59
0
1
Абе тоя мяза на булдог.
15.
ТБС
12.04.2023 18:09:20
0
5
Много неща не може, ама да купува тройна по-скъпо гориво, за това тъпото е приоритет, да плаща данъците ни на нацисти също е приоритет, да е прост му е вродено.
14.
rock
12.04.2023 17:31:54
0
9
От управлението на Киро видяхме само тройно покачване на цените, теглене на заеми и екскурзии с Лена.
Митьо Очите да беше премиер щеше да е по-добре, поне щеше да има ред и дисциплина.
13.
ХХ
12.04.2023 17:29:18
1
5
Плювачите на Възраждане са доказано неграмотни про'с'таци.
В момента Цветанка Ризова директо по БТВ доказва точно това.
12.
ХХ
12.04.2023 17:26:45
0
6
Киро лъже.
11.
Гичо
12.04.2023 16:35:18
1
7
Абе Кире, ми кой разпадна цялата страна, не само земеделието? Погледни в огледалото и ще познаеш от веднъж. Хайде, двамината с Коко за ръчичка и откъдето дошли, там сиотишли. Продавайте сладкарницата и беж.
10.
Цв
12.04.2023 15:53:20
2
9
ЖАЛКАР!
9.
Пешо
12.04.2023 15:32:51
2
14
Що така Кирето тоз път е пропуснал да заяви истинския първи приоритет на коалицията им, а именно Украйна???
8.
ww
12.04.2023 14:43:39
8
14
Ало Флагман, къде е изказването на Възраждане- трета политическа сила?! И първа, ако махнем купения цигански и корпоративния вот! Треперят ви ръчичките от страх как да го завъртите негативни и да го напишете, нали?
7.
Бургас
12.04.2023 13:59:21
3
19
"... Еврото е българска валута..." Без коментар. Смях в залата.
6.
Xxxx
12.04.2023 13:34:47
3
29
Крайно време е,с Кокорина да се хващате за ръчички,и да хващате към Канада!
5.
А защо
12.04.2023 13:13:15
5
13
А защо не пишете Костадинов и Ивайло 5ed1bВълчев какво казаха?
За Всички други написахте?
4.
Б. Б.
12.04.2023 13:01:14
9
4
Ривете ли веее, балъци? Докато има овци ще има падари, айде сядайте на..... Щели да бесят да ни вкарват в затвора и т. н Абеее овци за доене и стригане, тва да не е да си вкарвате ви. ратори в задната предавка бе, в затвора щели да вкарват. Не можете да си го изкарате цял живот, щели в затвора да вкарват. Арееее бееееее!
С Радко, Кирчо и Корни ще ви пасем и стрижем докато сте овци, а пък овцата вълк не става.
3.
паткан
12.04.2023 12:45:41
5
29
Ще заработи, ама без вас. Вас ви видяхме.
2.
Боян
12.04.2023 12:38:10
6
30
Новия Американски посланник ги натисна май не ме интересуват личните ви драми и бързо коалиция с гeрб
1.
Карадайъ
12.04.2023 12:32:52
7
33
Лапай педрас.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Веселба до извора с лековитата вода в Поморие, където жена се спаси от рак Веселба до извора с лековитата вода в Поморие, където жена се спаси от рак За чудото разказа игуменът Паладий, а кметът Иван Алексиев сподели, че се надява Илия Луков да зарадва хората с песните си Започва Светлата седмица Започва Светлата седмица С това се поставя завършек на великденския празничен цикъл Гергьовден е, 208 016 българи имат имен ден Гергьовден е, 208 016 българи имат имен ден Вторият ден на Великден тази година съвпада и с Деня на храбростта и на Българската армия Пир за Великден в Зоопарк Бургас Пир за Великден в Зоопарк Бургас Вижте как зарадваха животните за празника! Палавата Христиана от "Ергенът" стене и се съблича в ръцете на 10 мъже Палавата Христиана от "Ергенът" стене и се съблича в ръцете на 10 мъже  Риалити героинята ги кара да лазят по земята Забраниха на гаджето на Иво Карамански да пазарува Забраниха на гаджето на Иво Карамански да пазарува Инфлуенсърката получила нареждане от майка му да не купува нищо за очакваното си четвърто дете Марсовото затъмнение е навръх Великден, за да гледаме на месоядството като на канабализъм? Марсовото затъмнение е навръх Великден, за да гледаме на месоядството като на канабализъм? За хората, които изостават в своето развитие, то ще повлияе като предизвика инциденти, скандали, изневери, престъпления, предупреждава Филип Филипов Сестрата на Маги от "Ергенът" се оказа голяма красавица Сестрата на Маги от "Ергенът" се оказа голяма красавица Фаворитката на Алекс май не е бременна Башар Рахал закова колеги си с признание Башар Рахал закова колеги си с признание От един мой учител знам правилото: "Гледай да не те усетят, че играеш! Усетят ли те, си се провалил, споделя актьорът Турхут, който реставрира храма в Сунгурларе и още над 20 църкви, откри пътя към щастието Турхут, който реставрира храма в Сунгурларе и още над 20 църкви, откри пътя към щастието Човек, който мисли само за пари, никога ги няма, а ако осъзнае какво му доставя  удоволствие, ще е по-здрав, казва философът-строител
САЩ изпраща армия в Украйна, ако падне Киев? САЩ изпраща армия в Украйна, ако падне Киев? Бившият командир на батальона „Айдар“ Евгений Дикий коментира, че битката в Часов Яр е за целия Донбан и призна, че положението на ВСУ е лошо Огромен пожар в Берлин, трети ден гори военен завод Огромен пожар в Берлин, трети ден гори военен завод Бившият анализатор на ЦРУ Лари Джонсън пък прогнозира, че руснаците ще търсят оръжията, дадени на Украйна, докато не ги унищожат Секс на изхвърлен на улицата диван Секс на изхвърлен на улицата диван Двойката се била отдала на любовни ласки, без да обръща внимание на минувачите Кървава драма почерни Белгород, боец застреля шест свои колеги Кървава драма почерни Белгород, боец застреля шест свои колеги Военнослужещият, който дошъл в Русия от Донбас, убил и командира си Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Бърнард Хил почина часове преди да се завърне на ТВ екрана със сериала „The Responder“, който трябва да се излъчи тази вечер по Би Би Си Цяла Великобритания говори за българка Цяла Великобритания говори за българка Валентина е обявена за най-добрата акушерка на Острова за 2023 г. Как войнственият ислям трансформира Франция Как войнственият ислям трансформира Франция Цялата държава се сблъсква с религиозните искания на нарастваща част от мюсюлманското население Бритни Спиърс се сби с приятеля си Бритни Спиърс се сби с приятеля си Певицата обяви, че се мести в Бостън В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени При атаката срещу Харков са убити двама души, подпалена е хранителна фабрика, нанесени са щети на друга инфраструктура Паника в Швеция заради Евровизия Паника в Швеция заради Евровизия Полиция от половин Европа пази израелската певица
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори