Рецепта за палачинки без глутен
Вкусен десерт
Продукти:
2 големи яйца
300 мл прясно мляко или ядково
3 супени лъжици разтопено масло/олио
160 г брашно от амарант
щипка сол
2 чаени лъжички бакпулвер
2 супени лъжици кристална захар
канела на вкус – по желание
Приготвяне:
В купа разбийте яйцата, захарта и млякото добре, след което добавете маслото. Комбинирайте сухите съставки и малко по малко, разбивайки с миксер, ги добавете към течните. Оставете сместа да си „почине“ за няколко минути, така и ще се сгъсти леко. Загрейте тиган и разтопете бучка масло. Оформете малки палачинки, които запечете от двете страни до златистокафяво. Сервирайте ги, както обичате да хапвате палачинки.
Бавят Бюджет 2026 заради санкциите срещу „Лукойл“? Заради тях приходите намаляват с 1 млрд. евро
Бърз трик за по-лесно заспиване
Всички ли мразят Слави? Тв водещият с безпрецедентен ход във фейсбук
Безпрецедентна ситуация в Биг Брадър
