×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Прокуратурата изиска целия списък с избиратели, подкрепили партията на Манолова за предния вот


Прокуратурата изиска целия списък с избиратели, подкрепили партията на Манолова за предния вот
За вота на 2 октомври 2022 г. току-що регистрираната партия "Изправи се, България" се яви самостоятелно
30 Март 2023, Четвъртък, 19:14 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ, снимка-архив: фейсбук

Тече разследване в Окръжния следствен отдел в Пловдив

Звено на прокуратурата в Пловдив е изискало целия списък с подписалите се в подкрепа на партията на Мая Манолова избиратели за парламентарния вот на 2 октомври 2022 г. Това стана ясно на заседание на Централната избирателна комисия (ЦИК) на 16 март.

Списъкът е бил изпратен от ЦИК на Областната дирекция на МВР още през ноември 2022 г., файлът обаче не се отварял.

„Поради това сега се прави искане отново да бъде изпратен списъкът на избирателите, подкрепящи регистрацията на партия „Изправи се, България“ за 2 октомври 2022 г. Направено е копие на цялата подписка на хартиен носител“, докладва на заседанието на ЦИК зам.-председателят и говорител на комисията Росица Матева.

След това с единодушно гласуване членовете на изборния орган решиха да изпратят списъка и подписката на Окръжния следствен отдел при Окръжна прокуратура-Пловдив.

По неофициална информация на „Флагман“ през 2023 г. там е образувано следствено дело и тече съответно разследване. Какъв е предметът му, обаче, може само да се предполага предвид това, че е изискан списък с подписали се в подкрепа на политическа сила.

Потърсихме за информация Окръжна прокуратура-Пловдив, но след повече от седмица забавяне от там ни препратиха към пресцентъра на главния прокурор с аргумента, че въпросът касае изборния процес.

Лидерът на „Изправи се, България“ Мая Манолова каза пред „Флагман“, че не знае за какво става въпрос, и изкоментира, че това е „опит за сплашване“.

„Явно някой го е страх от нас“, отсече Манолова. „Аз, честно казано, не знам за това дело. Щом ми казвате, приемам, че е така. Това означава, че цялата поръчкова система е пусната в действие“, отсече политическата лидерка, чиято партия влезе в коалиция „Левицата“ за предстоящите в неделя поредни предсрочни парламентарни избори.

„След като ме питате два дни преди изборите за нещо, което е станало преди половин година, извинявайте, работата е ясна. Просто някой го е страх от „Левицата“ и се опитва в момента да се занимава с измислени проблеми. Това е моят коментар. Просто опитът да бъдем дискредитирани, в смисъл, да ни втренчват в други проблеми, е най-сигурният показател, че ние влизаме и че всичко, което сме обещали, ще се случи“, добави ядосано Мая Манолова.

Припомняме, че според изискване на Изборния кодекс, за да участват на парламентарни избори, партиите и коалициите трябва да представят поне 2500 валидни подписа на граждани в своя подкрепа. Обичайна практика обаче е формации да внасят в ЦИК фалшиви подписи, включително на починали лица. Дали разследването е за такова нещо, засега не е ясно.

Иначе, на вота миналата година току-що регистрираната като партия „Изправи се, България“ представи в ЦИК точно 4500 подписа. А на самите избори получи малко над 25 хиляди гласа, които се равняваха на 1.01%.


В категории: Политика


7
Коментара
7
Коментара по темата
7.
Габи
31.03.2023 12:15:49
0
1
Не виждам защо някой трябва да го е страх от мижитурската партия на Манолова. Да не би Галеви да са се върнали и да плашат с мутренските номера.
6.
.........
31.03.2023 01:47:08
9
4
Мая е една хубава българка! Не ми е ясно, защо не оглави ЛЕВИЦАТА?
5.
Haha
30.03.2023 20:13:19
3
8
Вота е анонимен !
4.
АБЕ ГОЛЕМА ИЗЛАГАЦИЯ
30.03.2023 19:40:08
2
15
ГОСПОЖА ВРЪТНИКОВА НЕМА ДА СЕ СПРЕ.
НЕМА ДА СЕ КРОТНЕ. ИЛИ ПАРИЦИ НЕМА ИЛИ И СЕ ЩЕ ДА И ВЕЯТ С ВЕТРИЛО ДО КАТО ГРАЧИ ОТ НЕКОЙ .....КЛОН БЕЗСМИСЛИЦИ.
3.
3
30.03.2023 19:38:04
4
8
2 капут майче чеверме избегалеви
2.
hhmmm
30.03.2023 19:35:19
25
4
Toва ще е следващата вървежна партия след като евроатлантиците се провалят при съставяне на правителство! Мая ще стане министър-председател при следващи избори.
1.
дебили бургас
30.03.2023 19:21:22
7
23
Всички да гласуват за "Изпразни се в Мая"!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Пир за Великден в Зоопарк Бургас Пир за Великден в Зоопарк Бургас Вижте как зарадваха животните за празника! Палавата Христиана от "Ергенът" стене и се съблича в ръцете на 10 мъже Палавата Христиана от "Ергенът" стене и се съблича в ръцете на 10 мъже  Риалити героинята ги кара да лазят по земята Забраниха на гаджето на Иво Карамански да пазарува Забраниха на гаджето на Иво Карамански да пазарува Инфлуенсърката получила нареждане от майка му да не купува нищо за очакваното си четвърто дете Марсовото затъмнение е навръх Великден, за да гледаме на месоядството като на канабализъм? Марсовото затъмнение е навръх Великден, за да гледаме на месоядството като на канабализъм? За хората, които изостават в своето развитие, то ще повлияе като предизвика инциденти, скандали, изневери, престъпления, предупреждава Филип Филипов Сестрата на Маги от "Ергенът" се оказа голяма красавица Сестрата на Маги от "Ергенът" се оказа голяма красавица Фаворитката на Алекс май не е бременна Башар Рахал закова колеги си с признание Башар Рахал закова колеги си с признание От един мой учител знам правилото: "Гледай да не те усетят, че играеш! Усетят ли те, си се провалил, споделя актьорът Турхут, който реставрира храма в Сунгурларе и още над 20 църкви, откри пътя към щастието Турхут, който реставрира храма в Сунгурларе и още над 20 църкви, откри пътя към щастието Човек, който мисли само за пари, никога ги няма, а ако осъзнае какво му доставя  удоволствие, ще е по-здрав, казва философът-строител Радост за бедните в Бургас! Вижте какви подаръци получиха на Великден Радост за бедните в Бургас! Вижте какви подаръци получиха на Великден Те са за над 120 души от списъците на БЧК, както и за 12 малчугани от Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи в ж.к. Лазур 70-годишна варненка сподели рецептата за козунак на баба си 70-годишна варненка сподели рецептата за козунак на баба си Автентичността на празника ви е гарантирана, ако сложите това на трапезата си Злато и бронз за нашите момичета в Баку Злато и бронз за нашите момичета в Баку В битката за първото място родните грации изпревариха формациите на Италия и домакините от Азербайджан, които допълниха подиума
Секс на изхвърлен на улицата диван Секс на изхвърлен на улицата диван Двойката се била отдала на любовни ласки, без да обръща внимание на минувачите Кървава драма почерни Белгород, боец застеля шест свои колеги Кървава драма почерни Белгород, боец застеля шест свои колеги Военнослужещият, който дошъл в Русия от Донбас, убил и командира си Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Бърнард Хил почина часове преди да се завърне на ТВ екрана със сериала „The Responder“, който трябва да се излъчи тази вечер по Би Би Си Цяла Великобритания говори за българка Цяла Великобритания говори за българка Валентина е обявена за най-добрата акушерка на Острова за 2023 г. Как войнственият ислям трансформира Франция Как войнственият ислям трансформира Франция Цялата държава се сблъсква с религиозните искания на нарастваща част от мюсюлманското население Бритни Спиърс се сби с приятеля си Бритни Спиърс се сби с приятеля си Певицата обяви, че се мести в Бостън В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени При атаката срещу Харков са убити двама души, подпалена е хранителна фабрика, нанесени са щети на друга инфраструктура Паника в Швеция заради Евровизия Паника в Швеция заради Евровизия Полиция от половин Европа пази израелската певица Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Руски войник на фронта пък сподели, че заради спомените с близките си за Великден си струва да живее и че вярата му дава сили  Русия обяви за издирване Петро Порошенко Русия обяви за издирване Петро Порошенко Не е ясно защо Путин е разпоредил търсенето на бившия украински президент
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори