Рецепта за кето баница с коприва
Вкусна и полезна
Необходими продукти:
яйца - 3 бр.
крема сирене - 60 г
коприва - 60 г
кашкавал - 50 г или сирене
бакпулвер - 1/2 ч.л.
сол - 1/2 ч.л.
Начин на приготвяне:
Копривата се бланшира във вряла вода. След това се измива, прецежда и нарязва. Разделете белтъците от жълтъците. Към жълтъците прибавете крема сиренето и бакпулвера. Разбийте с бъркалка. Добавете копривата и кашкавала /сиренето/. Объркайте с лъжица.
Разбийте белтъците на сняг и след това ги прибавете към сместа с жълтъците. Объркайте внимателно с шпатула. В тава с диаметър 20 см сложете хартия за печене, намажете с малко масло и изсипете сместа.
Печете в еър фрайър на програма bake, 170 °C по 10 минути от двете страни. Може да изпечете и във фурната на 180 °C.
Как да си приготвим сок от орехи и защо е полезен
Климатични бежанци ни заливат през 2026-та, а умните градове стават стандарт
След кошмара в Истанбул: Още 25 човека се натровиха от храна в заведение
Климатични бежанци ни заливат през 2026-та, а умните градове стават стандарт
Бойко Борисов: Планът на САЩ за Украйна е добра основа за мир
1 млрд. лв. харчат българите за почивка на море, половината - за храна
Вместо маркови обувки жена получи парче дърво от онлайн магазин
