Рецепта за кето баница с коприва
Вкусна и полезна
Необходими продукти:
яйца - 3 бр.
крема сирене - 60 г
коприва - 60 г
кашкавал - 50 г или сирене
бакпулвер - 1/2 ч.л.
сол - 1/2 ч.л.
Начин на приготвяне:
Копривата се бланшира във вряла вода. След това се измива, прецежда и нарязва. Разделете белтъците от жълтъците. Към жълтъците прибавете крема сиренето и бакпулвера. Разбийте с бъркалка. Добавете копривата и кашкавала /сиренето/. Объркайте с лъжица.
Разбийте белтъците на сняг и след това ги прибавете към сместа с жълтъците. Объркайте внимателно с шпатула. В тава с диаметър 20 см сложете хартия за печене, намажете с малко масло и изсипете сместа.
Печете в еър фрайър на програма bake, 170 °C по 10 минути от двете страни. Може да изпечете и във фурната на 180 °C.
Внук преби жестоко 75-годишната си баба в Стара Загора
Кръчмата поскъпва, а порциите стават по-малки
ЕС премахва безвизовия режим с държави, които не прилагат правилата
Торта „Мравуняк“ от бисквитки, новият хит сред домакините
България е на десето място в света по най-натоварени пътища
Арестуваха младата поп фолк певица Мирела след бурен скандал
Над 6000 "малки герои" се раждат преждевременно у нас всяка година
Очаква ни пикът на метеоритният поток Леониди - през тази нощ
Полският премиер предполага, че Русия провежда „кампания за саботаж"
Oтпускат средства за зарядни станции за електромобили в България
Историческо споразумение: Украйна ще поръча от Франция 100 изтребителя "Рафал"
