Рецепта за кето баница с коприва
Вкусна и полезна
Необходими продукти:
яйца - 3 бр.
крема сирене - 60 г
коприва - 60 г
кашкавал - 50 г или сирене
бакпулвер - 1/2 ч.л.
сол - 1/2 ч.л.
Начин на приготвяне:
Копривата се бланшира във вряла вода. След това се измива, прецежда и нарязва. Разделете белтъците от жълтъците. Към жълтъците прибавете крема сиренето и бакпулвера. Разбийте с бъркалка. Добавете копривата и кашкавала /сиренето/. Объркайте с лъжица.
Разбийте белтъците на сняг и след това ги прибавете към сместа с жълтъците. Объркайте внимателно с шпатула. В тава с диаметър 20 см сложете хартия за печене, намажете с малко масло и изсипете сместа.
Печете в еър фрайър на програма bake, 170 °C по 10 минути от двете страни. Може да изпечете и във фурната на 180 °C.
Украински войници превърнаха BMW 7-Series в мобилна ракетна установка
Лионел Меси получи часовник за 1,1 милиона долара
Грешката, която качва разхода на гориво през зимата с до 2 литра на 100 км
Четвърти цвят на светофара: бъдещето на трафика с автономни коли
ЕК отстъпва от забраната на ДВГ, но с нови условия, които може да убият автомобилната индустрия
Празниците насаме: как да превърнем самотата в грижа за себе си
2026: Годината, в която Близнаци, Везни и Водолей спират да отлагат съдбата си
Предсрочните избори (не)избежни – 22 март или 5 април са най-вероятните дати
2025: Рекордна година за златото - поскъпване, търсене и интерес от българските инвеститори
Мария Цънцарова не е освободена от работа
РИОСВ потвърди: Производството на „Кроношпан“ е в екологичните норми
Игнажден чука на вратата: Вярвания, ритуали и как да посрещнем късмета
