×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Праволинейният миротворец на Русия


Праволинейният миротворец на Русия
Мирният план на Радев, изглежда, е Русия да прегази бързо Украйна и да се приключва
21 Март 2023, Вторник, 17:59 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ, снимка: пресцентър

Позицията на българския президент в полза на Кремъл остава твърда, каквото и да направи Путин

Тази седмица стана ясно, че служебната власт в България няма да подкрепи европейска поръчка за доставка на снаряди за Украйна. Това е продължение на политиката на президента Румен Радев, който е категорично против да се помага с оръжия на нападнатата от Русия страна. Държавният ни глава се противопостави и на решението на българския парламент за изпращане на техника и боеприпаси на Украйна, което бе взето в края на миналата година с над 70% мнозинство. Сега той отказва да включи страната ни и в европейската инициатива.

Днес Румен Радев заяви: „България не подкрепя и не е част от общата поръчка за доставка на снаряди за Украйна. България ще подкрепи европейски дипломатически усилия за възстановяване на мира. И докато управлява служебното правителство, България няма да предоставя на Украйна своите изтребители, нито своите зенитно-ракетни комплекси, нито танкове и бронетранспортьори. И е редно българските граждани да знаят отсега позициите на партиите, които от утре очакваме след тези избори да решават от името на България дали ще бъдат част от усилията за възстановяване на мира, или за удължаване на войната."

Същевременно, вероятно в опит за баланс, българският президент осъжда руската агресия срещу Украйна, макар и най-вече с изявления в чужбина и при срещи с чуждестранни представители у нас.

Друг любопитен момент е, че Румен Радев не настоява ясно и с призиви другите държави да спрат да въоръжават нападнатата страна. Риториката му касае само България.

От изказванията на Радев трябва се подразбира, че световните сили не са положили достатъчно усилия да спрат войната. Това е доста спорна теза и влиза в линията на абсурдни конспирации, че Украйна е просто плацдарм, а конфликтът е договорен скрито между Русия (или Китай) и САЩ, с цел да се осигурят печалби за оръжейната индустрия.

Всъщност опитите Путин да бъде накаран да се откаже от инвазията са многократни и те започнаха още преди войната. В тях се включиха западни държави като Франция, Германия, САЩ, както и по-близки до Русия като Турция, Китай, Израел. Те обаче се оказаха неуспешни.

Путин дава признаци, че е готов за преговори, ако му бъдат отстъпени още превзети след Крим територии от Украйна – тези в Донецк и Луганск. Това обаче, разбираемо, е „червена линия“ както за Украйна, така и за западния свят предвид международното право.

В тезите на Румен Радев има недомлъвки, които той следва да обясни. Например, смята ли, че Владимир Путин може да бъде убеден, че войските му трябва да се изтеглят от Украйна. Или мисли, че това са територии, които принадлежат на Русия, например, защото там има предимно (про)руско население. А и каква е гаранцията, че диктаторът ще спре до тук – той е доказал, че новоимперските му амбиции му за налагане, включителна с военна сила, на руското влияние са много по-големи. Особено през последните години.

Освен това, ако западът спре да помага, това би довело до почти сигурна загуба за нападнатата страна. И тя ще се измерва не просто с превземане на Донбас, а с обсебване на цялата власт в Украйна от страна на Путин. Дали ще е бърз краят на войната не е толкова сигурно предвид жилавите украинци. Въпросът обаче е това ли иска Румен Радев.

Разбираеми са страховете на българския президент от глобално разрастване на конфликта. В тази посока той даде за пример инцидента с американския дрон миналата седмица в Черно море, който бе атакуван от руски изтребители. Президентът, изглежда, се съобразява и с проруските настроения у нас, които се смята, че не може да се пренебрегват с лека ръка. Самият Радев в предизборните си кампании имаше реверанси към русофилския електорат, особено в първата – през 2016 г.

От друга страна, в последните Народни събрания преобладаващи бяха прозападните и антипутинови сили - „Продължаваме промяната“, ГЕРБ-СДС, „Демократична България“, ДПС. Дори „Български възход“ на Стефан Янев гласува „за“ изпращане на оръжия за Украйна. Друг е въпросът доколко автентично е поведението на част от тези политически формации и дали не е конюнктурно обусловено.

В парламента само БСП и „Възраждане“ имаха проруски позиции, но те бяха срамежливо замаскирани като желание за „неутралитет“. Т.е. дори и тях ги е срам да дадат категорична подкрепа за Русия на Путин.

В крайна сметка, като че ли България се клатушка между прозападната линия на Народното събрание, което обаче не може да състави правителство, и проруските виждания на Румен Радев, който пък управлява „служебно“ нетипично дълго заради непреодолимите във вътрешен план противоречия между партиите в парламента.

Българският президент изглежда непреклонен да промени поведението си спрямо Путинова Русия. През годините той бе и против европейските санкции след окупацията на Крим. Радев трудно може да бъде обвинен за това – позицията му е автентична и последователна.

Тя обаче показва и липса на гъвкавост и лидерство, каквито демонстрираха някои европейски политици, които бяха достатъчно „хлъзгави“ спрямо Русия преди инвазията миналата година, но заеха категорична страна, след като немислимото се случи. Не е нужно да се гледа надалеч. Радев може да вземе пример дори от наши съседки, които не са членки на ЕС – Сърбия и Северна Македония.

Ако преди 20-25 години някои "леви" български политици бяха толкова твърдоглави и праволинейни като Радев, вероятно още щяхме да сме в международна безтегловност – извън ЕС и НАТО, подобно на страни като Молдова и дори Беларус.

„Суверенното“, по думите на Радев, решение на България да откаже да се включи в почти пълния западен консенсус за подкрепа на Украйна вероятно изглежда смело в неговите очи. Погледнато отвън, обаче, то е неразбираемо, показва страх и колебливост и предизвиква презрение и съжаление. Включително и от Путинова Русия. И страната ни трудно може да излезе печеливша от това си поведение.


 




Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
63
Коментара по темата
63.
ЛЪЧО
28.03.2023 11:56:24
0
2
Не е така. РАДЕВ пази българските интереси. 2/3 ОТ българите обичат Русия
Тя ни е дала много повече от колкото КРАВАРИте. И всички ресурси са при нея и Китай е с нея. Идва ново време нов ред.
62.
За какво се ползва оръжието
24.03.2023 18:35:50
0
3
За какво се ползва оръжието, вкл. българското:
"Видео: Оръжията на САЩ, използвани при военни престъпления в Украйна, и деца, ранени от обстрел"
https://www.infowars.com/posts/video-reports-us-weapons-used-in-ukrainian-war-crimes-children-injured-by-shelling/
Това е мнението на американеца Хал Търнър с пояснително видео:
"Истината за руско-украинската война – подкрепата на Украйна не ви прави патриот; Просто полезен идиот"
https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/the-truth-about-russia-ukraine-war-supporting-ukraine-doesn-t-make-you-a-patriot-just-a-useful-idiot
61.
Ieshi4
24.03.2023 17:58:43
2
2
Вън ватниците от България !
60.
Радев не е матрьошка ,а е
23.03.2023 20:39:05
1
1
Американски лаик и интересчия .
59.
Русопитек
23.03.2023 19:47:40
1
1
До 58
Украйна имат над 200 ракети Точка У. Проверява се лесно. Не се хаби да всяваш фалшива информация.
58.
България в руските новини днес
23.03.2023 10:23:57
1
1
Въоръжените сили на Украйна удариха Донецк с българска ракета 9М79 "Точка"
http://avia.pro/news/vsu-udarili-po-donecku-bolgarskoy-raketoy-9m79-tochka
По време на опустошителния удар предния ден по Донецк въоръжените сили на Украйна не използваха тактическата ракета "Точка-У", както беше съобщено първоначално, а по-ранна нейна версия - "Точка". Няма такива ракети на въоръжение в Украйна, но има данни, че това е първото използване от Украйна на ракети от този тип, доставени от България.
Според украинските ресурси към днешна дата това е първият случай на използване на ракети 9М79 "Точка" за нанасяне на удари по територията на Донецка област, а също и в други региони, където в момента се провежда специална операция. По предварителни данни ракетите са доставени от България като част от по-ранно изявление, че тази страна е решила да подкрепи Украйна с доставките на нейното оръжие.
57.
Коментар на Лукашенко
23.03.2023 01:16:33
2
1
Лукашенко: Русия ще даде ужасяващ отговор с ядрено оръжие ако украинците използват обеднен уран!
Ще послужи за урок на цялата планета!
https://warnews247-gr.translate.goog/a-loukasenko-i-rosia-tha-dosei-tromaktiki-apantisi-me-pyrinika-an-oi-oukranoi-kanoun-chrisi-apebloutismenou-ouraniou-vid/?_x_tr_sl=el&_x_tr_tl=bg
56.
Западен консенсус за война с Русия?
22.03.2023 17:16:18
11
3
Странна милитаристична дописка проповядваща война с Русия до последния българин.
1) Изпращането на българско оръжие в Украйна не е ли престъпление по Българския Наказателен Кодекс?
За всеки е ясно, че когато (про)давате оръжия на чужда държава или убивате напр. руски граждани, това въвлича България във война.
Български Наказателен Кодекс:
Чл. 99. (1) Който лиши от живот представител на чужда държава с цел да предизвика война или международни усложнения срещу републиката, се наказва с лишаване от свобода от десет до двадесет години, с доживотен затвор или с доживотен затвор без замяна.
Погледнете Турция, член на НАТО: по време на войната на НАТО с Ирак тя отказа да предостави дори своето въздушно пространство и не изпрати свои войници там, докато 20 български войници загинаха в Ирак. За какво? Заради една епруветка с бял прах, която се оказа фалшива?
2) Украйна дори няма официални държавни граници пред ООН и ставащото там е "вътрешен спор" според официално заключение на ООН.
3) Как може да се обвинява в руско пристрастие Президента Радев в противоречие с всички факти, погледнете документите за износа на българско оръжие за Украйна на една БЪЛГАРКА: https://dilyana.bg/кой-и-как-изнесе-български-оръжия-за-ук/
Погледнете чужди СМИ: "Разследване: България "косвено" е изпратила оръжие в Украйна"
https://www.euractiv.com/section/politics/news/investigation-bulgaria-indirectly-sent-weapons-to-ukraine/
Само през миналата година България е изнесла косвено оръжия за най-малко 1 милиард долара за Украйна, коментират източници на EURACTIV.
Както повтори Нинова, лидерът на проруските социалисти в България, тя не би допуснала износ на българско оръжие за украинската армия, но българската оръжейна индустрия имаше рекордни продажби в чужбина, основно в Полша и Румъния, откъдето след това се изпраща оръжие в Украйна.
Големите държавни оръжейни заводи като тези в Сопот, Карлово и Казанлък, където се намират заводите, и хората, работещи там, отчитат 100% ръст на продажбите.
Александър Михайлов, бивш изпълнителен директор на държавната компания "Кинтекс", през която преминава оръжейният износ на страната, потвърди рекордния български износ през тази година.
55.
_nib_
22.03.2023 11:25:45
18
2
Въпреки че рядко има проблясъци на разум...продажният фатмак си остава 99% изтривалка на мръсния американец.
54.
Лъчо,
22.03.2023 07:57:42
4
10
1. Твърдението ти, че "абсурдни конспирации, че Украйна е просто плацдарм, а конфликтът е договорен скрито между Русия (или Китай) и САЩ" всъщност е истина. САЩ въоръжава Украйна от 2012г.
2. Ако не въоръжавахме Украйна защо военните заводи работят на 3 смени, а украинските АН-ве излитат редовно от Бургас, да не би да носят домати?
Тъй че нещата са покрити за парлама...
53.
Пример
22.03.2023 07:56:00
3
7
Какъв дебил трябва да си, за да се наричаш чорап и да пишеш такива квалификации ?
52.
Боби
22.03.2023 06:53:24
14
17
Само да припомня на копейковците, че когато бяхме с Русия имаше режим на тока, карахме Москвичи и 15 години се чакаше за Лада. По 3-4 месеца се чакаше за телевизор а шоколадови яйца продаваха само в Кореком за долари.
51.
Абе
21.03.2023 22:51:20
7
14
Тоз за какво се бори не знам но ние сме по зле от третия свят вече.Цари супер корупция щом махнаха машините за гласуване.Това си е нагласена работа но.ще дойде ден когато на хората ще им писне и ще има бой
50.
evropa e silno
21.03.2023 22:50:32
2
3
Ciganizirana zatova dobre doshli na ukraincite.
49.
А, бе Мунчо
21.03.2023 22:45:33
11
14
цяла вечер пишеш за този цивилизационен свят/ имаме една такава хубава пиеса/, къде ти се привижда такова нещо да го видим и ние. Спри се бе човек, ще получиш някой инфаркт. Спри се и да пишеш глупости за Президента Радев, защото си нямаш представа от нищо,а се мислиш за цивилизационен човек.
48.
Дядо Байдън джендъра
21.03.2023 22:43:42
21
14
Ако трябва да избирам между евроатлантическите геи ценности и Русия аз избурам Русия а всичките халки с знамена на Украйна право в окопите срещу Вагнер ама първо обучение в амерогеиската армия което включва изучаване на джендър ски науки и практика демек да ви го турят за да сте истински хълки дъги защитници на джендъри ма хахаха
47.
до 40
21.03.2023 22:36:27
19
15
прочети малко история клетнико, нападнали са ни всички други освен Русия… 44 бомбите от Англия и Америка с 200 самолета са я сринали до основи,после на втория курс понеже имало мъгла, да не се връщат пълни самолетите, са ги пуснали над Враца а сега имаме паметник на летците които сме свалили тогава пред американското посолство… и Чърчил не е казал че на сринатата ни столица трябва да се сеят само картофи, не изобщо не е казал такова нещо…но нищо, да се занимаваме с другия паметник , той е на дневен ред… Алеко Константинов ако си го чувал има много точно творчество за такива българи
46.
до 41
21.03.2023 22:30:06
1
2
некъдърник и малоумник си ти
45.
Турция отказа да възстанови транзита на санкционни
21.03.2023 22:18:30
1
8
Както отбелязва "Комерсант", това решение показва готовността на турските власти да отговорят на исканията на ЕС и да ограничат транзита на стоки с двойна употреба. На 25 февруари Европейският съюз публикува десетия пакет от санкции, който включва забрана за транзита на стоки и технологии с двойна употреба през територията на Русия. По този начин блокът възнамерява да спре схемата за непряк реекспорт, която позволява подобни стоки да бъдат внасяни в Руската федерация чрез прекъсване на транзита. В такива случаи стоките първоначално се закупуват от не-руски компании, но в процеса на транзит се "установяват" на територията на страната.
44.
Nai obicam da cheta na simeon
21.03.2023 22:15:34
1
0
Todorov glupostite!!
43.
ХХ
21.03.2023 22:01:06
20
13
Опитите да принудят Русия да почне войната са от 2008 година, когато сащ оповестяват решението си да вкарат украйна в нато. Това са фактите. Всички действия от тогаз са все в тази посока. Преди 18 месеца Русия искаше преговори по темата, които всички отхвърлиха, а германия и франция си признаха, че са лъгали Русия.
Факти.
ПП. Затова Русия не трябва да преговаря'л, а унищожава враговете и лицемерите.
42.
До 20
21.03.2023 21:22:47
17
15
Агресорът Путин нападна суверенна държава, и превзема не само в територии, спорни според Кремъл. Никой "сериозен" анализатор не може да ме убеди, че се е наложило това. А колкото до двете трети от света, които подкрепяли Русия, като вземем Китай и Индия, плюс няколко африкански държави и ето ти ги "двете трети"...
41.
Мунчо
21.03.2023 21:09:50
19
22
Колко трябва да си зависим,че да се излагаш пред народа си и целия цивилизационен свят и да плюеш на достойнството си и длъжността която изпълняваш, нямали сме по некадърен и безморален президент
40.
Не президент, а ПРЕДАТЕЛ!
21.03.2023 21:07:03
20
27
С това си изказване и действе, фатмака показа, че ако случайно един ден България бъде нападната и окупирана, и се нуждае от помощи за доставки на оръжие, предателя така наречен "президент" Ради фашкията, ще си свали гащите и ще ни пороби. Мисля, че е време в следващия парламент да бъде гласуван импийчмънта на това мекотело!
39.
пРезиденът на Московия
21.03.2023 20:59:40
24
23
Хайде да не се залъгваме - Радев е руска подлога и най-лошото НЕЩО, което ни е сполетявало след Жан Виденовата зима. Тоя руски чорап ни докара до днешния хаос с почти 2-годишното си управление със служебни правителства и едно редовно пак с негови хора. Инвестиции и пари от чужбина - йок! Целия свят вече ни се смее и ни съжалява. Американци, руснаци, украинци, македонци, турци, румънци, хървати, и много други открито ни се смеят и ни дърпат ушите. Браво, Радев и сие!
38.
сокола
21.03.2023 20:34:55
16
26
Е щом сме от страната на русия значи сбогом цивилизован свят . Да живее русия иран северна корея и китай
37.
вожда на флегман
21.03.2023 20:28:24
18
16
Радев вкара на тиквата такъв гол, че неговите плазмодии се насраха. тиквата събра мутри от улицата с негово самосъзнание за кражби и рекет. За 12 години държавата ни влезе в колапс. Много мутри-Пеевски, Цонев-мената., еми народа да не ви е за майтап?
36.
Moiat
21.03.2023 20:21:43
22
7
Prezident!!!!!
35.
Чорап
21.03.2023 20:04:38
18
30
Много прост фатмак
34.
Умишлено премълчано
21.03.2023 19:59:31
9
7
"България не е част от тази обща обществена поръчка и няма как да бъде. Българската армия не разполага с оръжия, които могат да използват този калибър, каза министър на отбраната Стоянов. Той уточни, че в държавните заводи "Терем" не се произвеждат боеприпаси с този калибър. "Способности имат Вазовските заводи – ВМЗ, "Емко" и "Трансмобил" – това са български компании, частни и държавни. Българската армия предоставя това, което може да бъде предоставено." Поръчката е да се плати на американските фирми от ЕС, както стана с ваксините, а нишите заводи да затворят. Сега работят на три смени боеприпаси за Украйна. Защо трябва да плаща България на САЩ, като нашите заводи могат да ги производят.
33.
hahah
21.03.2023 19:56:26
2
8
https://www.youtube.com/watch?v=m8LxclIZ96I

каква техника, какъв морал, какъв бляскав живот как да не отидеш там където живота е толкова хубав
32.
...
21.03.2023 19:49:29
15
21
Праволинеен, но вкара вашия вожд тиквата в кучи задник. Флегми, вашия герб ГУБИ!!!!!
31.
Пффф
21.03.2023 19:46:55
2
17
Да върне процента.... Защото тези селски постановки за дебили.
До преди месец оръжие за 3 милиарда евро и това го твърдят и Украйна, и Запада и Русия. Дали може да си измислят, а Радко пиратко да е най-честния? Хахаха.
Важна подробност е че средствата за снарядите вече са гласувани и отпуснати.Информацията е във всички световни медии. Този селски тарикат да ги пробутва тези на балъците!
30.
1717
21.03.2023 19:46:27
26
16
Флегманите и тяхните тролчета, на такива писанки много се активират. Може са забележите, че всичко написано против Русия е с палче нагоре. А всичо написано за Русия с палче надолу. Гнусни гадни дупедавци. До преди 4-5г. боготворяхте Руснаците, а сега обърнахте палачинката. Мършава сган противна.
29.
Ами...
21.03.2023 19:42:46
35
25
Много е прав Президента. Защото в края на краищата Русия ще получи това, което иска, а ние може да останем без въоръжение за нашата армия. Те тези, които запалиха тази война (американците) не и дават оръжие и техника, че ние ли? Много правилна позиция на Президента. А страната ни се напълни с украинци, които живеят по цялото черноморие, все едно е тяхно право и не им пука за българските семейства. Всички детски площадки пълни с тях и нашите деца не могат да се доредят да си играят от тях. Ами аз не ги искам тук. Аз плащам данъци в този град и гласувам за този кмет, за да може детето ми да си играе на тези площадки, а не от украински семейства да не може да ги ползва! Нека богата Европа си ги вземе и да си ги гледа. Аз не ги искам тук.
28.
Въй...
21.03.2023 19:42:31
19
33
Мунчо фон Грипен за пореден път доказа, че "Комунизмът превръща човека в шибан идиот".
27.
Много тъп анализ
21.03.2023 19:20:46
14
14
........
26.
Да да
21.03.2023 19:19:24
31
23
Дайте да дадем всичко на Украйна,да се нагъзим.Ако трябва нашата армия с лъкове да остане.Кога флегмите станахте най-големите евроатлантици като до преди 5-6 год бяхте първи русофили хахахаа
25.
*********
21.03.2023 19:18:21
0
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, тъй като съдържаше обидни квалификации към Флагман.бг или членове на редакционния екип.
24.
ПРАВИЛО
21.03.2023 19:12:08
14
17
ПРАВИЛНО КАЗВАТ, ЧЕ МОЖЕМ ДА РАЗЧИТАМЕ НА РАЗУМА НА ВОЕННИТЕ, А НЕ НА ЕМОЦИИТЕ НА ПОЛИТИЦИТЕ.
23.
здравейте
21.03.2023 19:08:25
16
29
Рядко имам желание да напиша някое друго изречение в този скапан....Приятели,а и не само!Наближават избори а в последно време зачислиха и това поизнервя някои от нас.Това нетрябва да ни разсейва от главната цел в началото на месец април.Всичко което се случва в последните години без да изброявам всички излагации и простотии на ГЕРБ,които трябваше да преглътнем ще спомена само списък магнитски кой разбрал разбрал на кой му е трудно...колкото до Президента Радев толкова предателства от български президент в цялата ни история не е имало...моля се да не повтаряме повече грешкара Радев!Умната БЪЛГАРИ умната
22.
R
21.03.2023 19:07:34
21
8
Чакали цивилизованите англичани се готвят да изпращат снаряди с уран в украйна . Така че вятъра душа към нас почти винаги .
21.
Киро
21.03.2023 19:03:14
6
32
И през втората световна не са имали оръжия и сега пак нямат.
20.
До 15
21.03.2023 19:02:45
57
29
Не мислете повърхностно ! Кой и защо предизвика Русия да влезе в Украйна ? Четете повече и то сериозни анализатори, а не тези, на които се поръчва и се плаща за написаното. Изходът на войната е известен 2/3 от света е зад Русия.
19.
Що бре
21.03.2023 18:51:47
13
53
Защо русоробите услужливо пропускате факта, че по времето на WW2, САЩ и Англия дават оръжие на Русия на стойност над 200 милиарда сегашни долара, благодарение на което отблъскват немците. Е сега историята се повтаря само дето агресора е Русия.
18.
До Фреди..
21.03.2023 18:51:29
11
31
Най-зле беше послушното типче с палавата синоптичка къде сега му е уж жена,малкия на Баце президента.Сегашния е други обстоятелства,други зависимости.
17.
Карчев
21.03.2023 18:48:45
43
28
Вслушайте се в думите , вгледайте се в делата на Президента, ако не желаете през 2024г. да умират децата Ви по окопите на буферна зона между Русия и Запада , а Вие да се превърнете в " немили недраги" из палаткови лагери и бежански лагери. Има смисъл в завета на Любен Каравелов и смисъл в опасенията на един достоен държавник като Радев. Не робувайте на емоциите и на пристрастия та на Запада, защото в военната тактика има едно правило а то е само напред и крачка на зад, а тия напред ще сте Вие, ще са жените Ви, децата Ви и клетите Ви родители. Напред зад вас е Запада.
16.
Фреди Крюгер
21.03.2023 18:44:23
27
55
Според мен в аналите на историята, Радев ще остане като най - неадекватния президент, който някога е имала България. Все едно, че България не се намира в Европа, а някъде из степите в Азия. Голям миротворец!
15.
руската истина?
21.03.2023 18:44:15
15
51
13, това защо не го кажеш на Руснаците. Да не забрави, че те започнаха войната? Да не дадеш оръжие на човек за да се защити от друг човек с оръжие, означава че не обичаш войната! Това означава, че обичаш касапницата! На евреите никой не им е дал оръжие през ВСВ и вижте всички колко бързо приключиха нещата.
14.
уффф
21.03.2023 18:42:44
23
18
Като замразяват вдигането на заплати и пенсии, би било РЕДНО да не правят и повече подаръци. И след като чужди самолети уж ни охраняват и само стоим и се молим да не ни забъркат в конфликт, би СЛЕДВАЛО да не си даваме и последните останали тенекии, които ги имаме не от друг, а от Русия.
13.
Да говорим истината
21.03.2023 18:36:58
62
34
Поздравления за Президента Радев ! Не, на войната ! Не, на смъртта на хиляди млади мъже, както от Украйна, така и от Русия ! Мир няма да бъде постигнат с въоръжаване на Украйна. Събудете се украинци ! Вас ви използват и плащате с живота си.
12.
Стефанов
21.03.2023 18:30:55
27
66
Миризливият руски потник ни опозорява много успешно пред цивилизованите страни. Вече ни гледат с нещо средно между съжаление и погнуса.
11.
Киро
21.03.2023 18:29:13
21
50
Путин да вземе да покани Мунчо в Кремъл, перфектен завършек на ситуацията
10.
5.Будапещенски договор
21.03.2023 18:26:31
8
39
Съгласно договора САЩ, РФ и Великобритания са задължени:

– да зачитат независимостта и суверенитета и съществуващите граници на Украйна;
– да се въздържат от заплахата или използването на сила срещу териториалната цялост или политическата независимост на Украйна, както и гарантират, че техни оръжия няма да бъдат използвани срещу Украйна, освен при самозащита или по друг начин в съответствие с Хартата на Организацията на обединените нации;
– да се въздържат от икономическа принуда, за да подчинят в техен собствен интерес упражняването от Украйна на нейните права, присъщи на нейния суверенитет и по този начин да си осигурят предимства от всякакво естество;
– да търсят с незабавни действия в Съвета за сигурност на Обединените нации предоставянето на помощ на Украйна, като не разполагаща с ядрено оръжие Държава, страна по Договора за неразпространение на ядреното оръжие, ако Украйна се превърне в жертва на акт на агресия или обект на заплаха от агресия в които се използват ядрени оръжия;
– да не използват ядрено оръжие срещу Украйна, освен в случай на нападение срещу самите тях, техни територии или техни съюзници;
– да провеждат консултации в случай на възникване на ситуация, вследствие на която се поставя под въпрос изпълнението на тези задължения.
9.
Гандалф
21.03.2023 18:26:13
46
22
Повърхностен анализ в стил черно-бяло !

Тези в бяло, хобитите от Графство Украйна.
Тези в черно, орките от Мордор.

И историята няма минало.
Света на историята според Лисицов започва на 24.02.2022.
Никаква предистория.
Докато Зеле си павка стоката на Брендо е изненадан от дявола Путин.
Той пък имащ най- голямата държава в Света на диска идка оке и още територии.

Лошото е че много от читателите вярват в тези плиткоумни приказки за наивници.

Бегом за бустерна доза ваксина !!
8.
Flegman
21.03.2023 18:24:00
11
23
По точно няма как да бъде описано. Браво Лъчо. Поздрави от "дивизията" :)
7.
Лакеи
21.03.2023 18:23:26
27
47
Радев е същата путинова проститутка като борисов. Неслучайно преди да започне строежа на турски поток и двамата бяха привикани през няколко дена в русия.
6.
1717
21.03.2023 18:21:53
49
21
Флегмани да ви еб@ м@м@т@. Лизачи гнусни. Няма ли кой да ви закрие малоумната медийка бе. Тъпи прости журналя такива.
5.
Мнение
21.03.2023 18:21:04
55
28
Ако Украйна бе спасила ангажимента си по Минските споразумения щеше ли да бъде нападната ???
Тезата за "мирната" Украйна вероломно и ненадейно нападната е куха !
Една страна в осем годишна кървава война на етническа основа стои в дъното на ситуацията !

Румен Радев е НАТОвски генерал !
Неговите мисли са тествани и проверявани многократно.
Още преди да си е отворил устата НАТО знае какво ще му роди тимбарицата.

Румен Радев е човек презрян и от русофобите и от русофилите.
Случаен човек.
Нищо няма да остане след него !
4.
Въй
21.03.2023 18:18:35
14
53
Поздравявам автора на статията.

п.п.
ПТН ХЛО
РДВ ПДРСТ
3.
Лисицов
21.03.2023 18:15:01
0
17
Голяма лисица си, но ти си знаеш.
2.
Учудващо
21.03.2023 18:14:07
15
57
Доста точен анализ, авторски ли е или копи-пейст?
1.
мда
21.03.2023 18:12:46
23
64
Поразително, но всичкия ни радевски "суверинитет" е изцяло в интерес на Русия. Путин сигурно пуска сълза и си мисли - “ех, защо и останалите държави в ЕС не бяха "американски колонии окупирани от "безплатни" НАТО-овски бази" като България?!”
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори