×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Светът празнува 135 години от рождението на Чарли Чаплин
  • Петър Стойчев преплува Гибралтарския пролив
  • Политически игри във Вашингтон - Камарата на представителите ще гласува отделни проектозакони за подкрепа за Украйна и Израел
  • Ценова секира за българите заради Шенген, над 1 милиард лева е загубата за страната ни
  • Времето се променя, вижте какво ни очаква днес
  • Военно летище за F-16 в Хмелницка област е било атакувано от руснаци
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Сираков за дълга към НАП: Освен да окрадем някоя банка...


Сираков за дълга към НАП: Освен да окрадем някоя банка...
Ключови думи: Левски, НАП, Наско Сираков
09 Март 2023, Четвъртък, 13:41 ч.
Автор: Флагман

Левски може да изчисти това, което наследихме, само с правилно бизнес-корпоративно управление, категоричен е мажоритарният собственик

Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков даде пресконференция във връзка с вдигането на капитала на клуба, привличането на акционери и дарителската кампания за намаляване задълженията към НАП.

"Доскоро бяхме на гребена на вълната и очаквахме подписването на договор със стратегически инвеститор, който беше на финалната права. Няма какво повече да кажа от това, което каза г-н Шолак, а и не знам повече. Лошото за Левски е, че не се случи. Това ни накара да осмислим много неща и да си дадем сметка, че трябва да станем значително по-атрактивни като клуб, за да се появят нови хора, които да инвестират", каза Сираков, цитиран от Блиц.

"Моето лично мнение е, че Левски в следващите две-три години трябва да стане значително по-апетитен като клуб за такива хора. Какво беше преди година и половина? Левски беше на абсолютното дъно. В изключително много по-тежко и лошо финансово състояние от това, което е сега. Преди година и половина се появиха една след друга две светлинки в тунела. Първата беше нашият генерален спонсор Palms Bet, а другата - Станимир Стоилов. Това даде изключително силен импулс на Левски като клуб. Изкючителен импулс за привържениците, които направиха безпрецедентни неща. Сваляме им шапка! Нищо нямаше да е същото, ако не бяха Palms Bet и Станимир Стоилов. Ние с Мъри се разбираме с една дума, във вторник ще го разберете още по-добре", каза босът на "сините", който в началото на пресконференцията съобщи, че на 14 март ще даде брифинг със Стоилов.

"Левски може да изчисти това, което наследихме, само с правилно бизнес-корпоративно управление. Убеден съм, че сам човек не може да свърши цялата работа. Аз ще имам решаващата и последна дума, но разчитам изключително много на всички наши партньори. Левски в момента е в много по-добро състояние от спортно-техническа гледна точка. Факт е, че миналата година по това време нямаше интерес към нито един наш играч. Тази година това се прояви драстично", продължи Сираков.

"Най-големият проблем, който ни остана е НАП. През тези две години и половина се изплатиха ужасяващо много пари, задлъжнели към бивши треньори, футболисти, контрагенти, фирми. За сметка на тези пари най-потърпевшата институция беше НАП. Аз го споделих и с тях. Факт е, че те останаха на опашката, но ако ние не се бяхме разплатили с тези хора и институции, Левски нямаше да има лиценз. Сега приоритет №1 на Левски е изчистване на задълженията към държавата. Това беше първата дарителска сметка, която аз отварям откакто съм тук. Отново искам да изкажа своята благодарност към нашите привърженици. За около 10-12 дни са събрани 188 хиляди лева. Чувам и други подмятания, че се пълнела паницата на Сираков. Всички пари отиват директно за погасяване на задълженията ни към НАП. Това в никакъв случай няма да е достатъчно. Като втора стъпка взехме решение да имитираме 10% от акциите. Въпреки че не съм прехвърлил 30-те процента на Тити Папазов, които му бях обещал, първо се посъветвах с него, за да пуснем 10% от тези 30 в продажба и го получих на секундата", каза още Наско Сираков.

"Освен да окрадем някоя банка и да приключи бързо. Не трябва да имаме притеснения за лиценза. Има интерес и от физически лица, притежатели на акции до момента и от юридически. Да не хвърлям фойерверки, но се надявам тази кампания наистина да е успешна. Каквито и пари да се съберат, с колкото и да се вдигне капитала, всички пари ще отидат към НАП и това е още един начин за мотивация на нашите привърженици да си вземат акции."

"Ще направим всичко възможно отборът да не пострада спортно-технически. Надявам се до две-три години да нямаме никакви задължения към държавата. Убеден съм, че ще успеем. Мисля, че може да ги изчистим по-бързо. Имаме и следващи стъпки и то скорошни, в рамките на този месец. Когато бъдем готови, ще бъдете информирани надлежно. Всяка една стъпка се прави с насоченост към държавата, да изчистим задълженията ни към държавата. Ние задължително трябва да изчистим нашата бизнес репутация като клуб, защото тя беше смазвана повече от 12 години. Чувствам невероятна подкрепа от феновете. За мен това е още по-задължаващо, за да работим по възможно най-добрия начин, за да излезем от тази ситуация. Усещам уникална подкрепа."

"За мен това е още по-задължаващо, за да работим по възможно най-добрия начин, за да излезем от тази ситуация. Усещам уникална подкрепа. Организираните привърженици са по-малко от 1% от феновете на Левски. Усещам, знам и се сблъсквам всеки божи ден с подкрепа от привържениците на Левски. Никога не съм разговарял с хората, които са натрупали този дълг на Левски. На мен ми е неудобно да водя такъв разговор. Искрено се надявам, че ще вземем лиценз. Няма причина и пречка да не вземем лиценз. Фалитът никога не е стоял на дневен ред, особено от година и половина насам. Никога не ни е минавало през главата такова нещо. Всички работим въобще да не се сещаме за тази дума. Ние стъпка по стъпка вървим по нашия път", добави Сираков.


В категории: Спорт


3
Коментара
3
Коментара по темата
3.
А защо не ги обявят във фалит?
09.03.2023 15:49:08
1
4
Щом не могат да си плащат дълга към НАП да ги затварят и да им разпродават собствеността. Това е като фалит на фирма. Назначават прокурист и започва разпродажба. Футболистите също са актив. Като фалират Левски и ЦСКА е добре да не се разрешава на отбори да се кръщават с имена на герои, защото така им уронват имената.
2.
Нефтохимик Бургас
09.03.2023 15:16:39
0
1
Не съм Левскар, ама ако бях щеше да ми е обидно да ми разправят врели-некипели и колко били за клуба, а Стамбата Стойлов да дърпа по 50к на месец основна заплата... Няма да е същото, но ако наистина е за клуба, може докато се намери финансово стабилен собственик, да пробва с по 10к на месец примерно... Ще му падне стандарта, ама нали уж ще дигат клуба... Пък като/ако се справят успешно, нека има клаузи, които да ги компенсират за ЖЕРТВАТА
1.
Бай....
09.03.2023 13:55:50
0
2
I'ts only an illusuon !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Потоп в събота в Югоизточна България? Ще се повишат значително нивата на реките Потоп в събота в Югоизточна България? Ще се повишат значително нивата на реките Валежите ще са значителни и в източните Родопи, има риск и Арда да излезе от коритото си Синоптиците бият тревога заради интензивни дъждове и сняг, възможни са наводнения Синоптиците бият тревога заради интензивни дъждове и сняг, възможни са наводнения В шест области е обявен жълт код за опасно време  6 качества на мъжа, без които една умна жена няма да се съгласи да бъде с него 6 качества на мъжа, без които една умна жена няма да се съгласи да бъде с него Интелигентните жени са привлечени от мъже, които имат ясни цели и се стремят да ги постигнат с упоритост и решителност Обсъждаме етажен паркинг под или над пазара „Краснодар” в Бургас Обсъждаме етажен паркинг под или над пазара „Краснодар” в Бургас Текат анкети с граждани за това къде и как да се построят такива съоръжения, особено в жк „Възраждане”, каза Пламен Димитров, управител на ОП "Транспорт" Това са най-добрите кулинари сред зодиите Това са най-добрите кулинари сред зодиите Ето кои са те  Кокосов чийзкейк без печене - толкова е лесен за приготвяне Кокосов чийзкейк без печене - толкова е лесен за приготвяне Вижте рецептата 10 знака, които показват, че в дома ни е натрупана отрицателна енергия 10 знака, които показват, че в дома ни е натрупана отрицателна енергия Ако усетим, че чувството на хармония и баланс е изчезнало от дома ни, трябва да вземем мерки Разследват българи за източване на социални обезщетения в Нидерландия Разследват българи за източване на социални обезщетения в Нидерландия Според доклади става дума за организирана схема Колко често трябва да чистим хладилника? А четката за зъби? Колко често трябва да чистим хладилника? А четката за зъби? Минаването с прахосмукачка и кърпа за прах съвсем не изчерпва битката с мръсотията и бактериите у дома Haд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac. Haй-зaceгнaти ceĸтopи: тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили Haд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac. Haй-зaceгнaти ceĸтopи: тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили Ha втopo мяcтo в нeгaтивнaтa cтaтиcтиĸa ce нapeждaт Финaнcoви зacтpaxoвaтeлни дeйнocти
Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ "Селестиал Джърни" има 630 каюти, 7 ресторанта и 8 бара Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Хамидин Моктар Кан завършва висше икономическо образование у нас - в УНСС Гърция въвежда 6-дневна работна седмица Гърция въвежда 6-дневна работна седмица В същото време на служителите ще се изплащат допълнително 40% от дневното им възнаграждение за шестия ден, а ако е празник – 115% ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран Причината е атаката с дронове срещу Израел Потопът ли започна? Дубай е под водата Потопът ли започна? Дубай е под водата Стотици пътници са блокирани на летището в емирството заради пороите Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти  Полицията разгони протестиращи Джо Байдън бил умствено пригоден за президент Джо Байдън бил умствено пригоден за президент  Президентът няма никакви увреждания, заяви главният прокурор на САЩ Мерик Гарланд  пред подкомисията по бюджета Илон Мъск спрял Starlink за Украйна, за да не се стигне до ядрен удар Илон Мъск спрял Starlink за Украйна, за да не се стигне до ядрен удар  Милиардерът предупредил Володимир Зеленски, че опитът да си върне Крим ще доведе до масова смърт Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Става въпрос за забавените ремонти в района на блоковете 15-16 и 25-28
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня - Гинке, мъжът ми отиде за риба и вече втори ден го няма... Сигурно ми изневерява с някоя.
- Ееее, Данче, защо все най-лошото си мислиш? Може да се е удавил.
Виц на деня Виц на деня - Бабо, много ли обичаш цветята?
- Да, мила, защо?
- Тате каза, че скоро ще гушнеш букета.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Купих си къща с технология "умен дом"! Докато бях на работа, къщата напуснала страната!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори