×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

От „ще нападне“ до „ще се разпадне“ – прогнозите на Флагман.бг за Русия и войната


От „ще нападне“ до „ще се разпадне“ – прогнозите на Флагман.бг за Русия и войната
Безкрайната паметна стена в центъра на Киев, върху която са запечатани имената и снимките на хилядите загинали украинци във войната, започната от Русия
24 Февруари 2023, Петък, 12:31 ч.
Автор: Божидар БОЖКОВ, снимки: Авторът

Повечето очаквания се сбъднаха, но предстои кулминацията – отделянето от империята на покорените преди стотици години народи

Любимо занимание на българските русофили в началото на миналата година бе да реагират с иронични коментари или с хилещи се емотикони под публикациите, предупреждаващи, че Русия се гласи да нападне Украйна. После те щяха да реагират така и под съобщенията за зверствата в Буча, за неясно колко стотици, или дори хилядите загинали жени и деца под взривения от руските бомбардировки театър в Мариупол, под всяко съобщение за терор и убийства, каквито винаги извършва всеки агресор по пътя си. Факт е обаче че дори те, които ненавиждат правителството в Киев, а и самата Украйна като независима държава, не вярваха, че подобна война е възможна.

Такива бяха и сигналите по линия на руската пропаганда. Всеки, който твърдеше, че Русия ще нападне съседната уж братска страна, се превръщаше в обект за подигравки за руските медии и официални лица. Ето как например на 16 февруари 2022 година се отнесе към статиите в редица западни вестници, телевизии и агенции с почти подробно разписание на предстоящата руска агресия говорителката на външното министерство в Москва Мария Захарова. До нахлуването оставаха 8 дни.

В дипломацията съществува следната норма – започнат ли важни, а и не само, държави да изтеглят масово своите посолства от определена столица, значи там предстои война. Точно така през глава всички бягаха от Белград в дните преди 24 март 1999 г. На този ден Американската империя нападна Югославия с крайна цел откъсване на Косово и превръщането му в американски протекторат, какъвто е и до момента. Същата картина можеше да се наблюдава и в Багдад преди 20 март 2003 – денят в който пак Американската империя, но със съучастието на Великобритания и „коалицията на желаещите“ нахлуха в Ирак с лъжата, че там има оръжия за масово унищожение. Резултатът е, че и до днес Ирак е окупиран от американците, които са си разположили там военни бази. Като бонус от тази война светът получи и „Ислямска държава“ – организацията, в която се вляха почти всички офицери и полицаи от силовите структури на предвоенен Ирак. По подобен начин посолствата започнаха да напускат и Киев в началото на миналата година. Само това би било достатъчно, за да е ясно, че по линия на тайните служби циркулират сигурни данни за предстоящата война.

Флагман.бг обаче се уповаваше на друго правило, когато на 15 февруари написа, че Русия ще нахлуе в Украйна: „В политологията, а и в историята, има златно правило - за да оцелява една империя, тя трябва винаги да се разширява, за да изхвърля навън своите противоречия, които иначе ще я проядат отвътре… Да се смята, че противовесът на САЩ - Русия, е нормална държава, а не империя, е погрешно. Кога точно (Русия ще нахлуе) знаят само хората, които си общуват с Путин. Но че ще нахлуе - ако не сега, то тази или следващата година, в това съмнение не би трябвало да има никакво. Ако спре да се разширява, империята ще се раздроби отвътре. Татарстан, Башкортостан, Кабардино-Балкария, Якутия, Карачаево-Черкезия, Чечня, Ингушетия... Те няма да се поколебаят и секунда, ако усетят момента. И това не го забелязват само слепите русофили.“

Руската агресия съвпадна с медицинска диктатура, в условията на която почти две години живяха редица страни. Тя бе толкова по-желязна, колкото по-либерал-глобалистки бяха правителствата в тях. Към този момент Австралия, Канада, Нова Зеландия, Ирландия, управляваните от глобалисти щати на САЩ, Австрия и отчасти Гърция вече бяха поставили в основата на тази диктатура приемането на безкрайни порции от новите ваксини срещу коронавирус. Законопроект за превръщането на тези иРНК ваксини в задължителни тъкмо бе внесен и в Бундестага на Германия. Флагман.бг обаче бе сигурен, че той така и няма да успее да влезе в сила, защото „агресията срещу Украйна е окончателният край на коронавирусната пандемия“. Причината за тази убеденост се корени в книгата „Голямото зануляване“, написана от собственика на Икономическия форум в Давос Клаус Шваб. В нея той описва как ще изглежда бъдещият свят на победилия либерал-глобализъм – без национални държави, без частен бизнес, без свободни хора, с единно наднационално (по същността си диктаторско) правителство начело. Но за да се постигне тази цел, разсъждава там Шваб, светът трябва да се подхлъзне към обичайния рефлекс на националните държави да организират революции, преврати и войни с много кръв и убити. Насред тази баталия, както се предполага в книгата, Клаус и останалите престарели милиардери в Давос би следвало да излязат пред света с харта за закриване на държавите, обвинени там, че са единствената причина за цялото човешко зло.

Клаус Шваб и Владимир Путин, Санкт Петербург, 2007 г.

„С началото на агресията на Русия в Украйна, изглежда, глобализмът действително намери онази нова мощна движеща сила, която би му помогнала да реализира крайните си планове, след като очевидно коронавирусът се изчерпи без да се справи с тази задача, пише Флагман.бг на 18 март 2022 г.

Много показателен е самият факт, че буквално в деня, да не кажем в минутата, когато първите руски бомби паднаха в различни украински градове, либерал-глобализмът (в лицето на подчинени политици, изцяло марионетни държави, обслужващи медии и управляващите ги инвестиционни фондове) заряза всичките си досегашни занимания и насочи цялото си внимание само към тази война. Коронавирусът се изпари, сякаш никога не го е имало. Цялата истерия около него и диктатурата на течностите, които не бяха минали дори една година задълбочени изследвания за опасни странични ефекти, приключи от раз. Днес човек трябва доста да се рови из новинарския поток, за да намери поне една пукната вест, свързана с пандемията от коронавирус, която никой не е отменял и до момента. Същото е положението и с присъдружната категория – т. нар. ваксини срещу ковид, които и сега по закон са уж задължителни в редица държави, но като че ли всичките те са се наговорили да погазват собственото си законодателство. От 24 февруари охранителните органи спряха като по команда, да следят за изпълнението на това задължение.“

Мнозина вярваха, че малката страна ще бъде превзета лесно, че ще е дребна хапка в устата на огромния си съсед. Такива бяха очакванията и в столиците на важните държави. Прословутият израз „Киев за три дни“ им изглеждаше правдоподобен. Затова и никой на Запад не бързаше да помага на Украйна. Нито с оръжия, нито с боеприпаси. Нападнатата страна получи само каски и бронежилетки, и то дори не в първия ден на агресията. А президентът Володимир Зеленски – оферта да му бъде пратен самолет, с който да се евакуира в някоя западна столица. А българската русофилия направо реши, че се е започнала великата война срещу Запада, която ще го унищожи. По митингите в прослава на руските зверства в Украйна, организирани от „Възраждане“, можеше да се прочете и сакралното „Започна се“.

Още на 24 февруари Флагман.бг сигурно бе сред броящите се на пръстите на едната ръка медии в света, които не вярваха в успеха на руския блицкриг: „Не трябва да забравяме, че Саудитска Арабия воюва срещу Йемен вече 7-ма година. 7 години целенасочено избива хора - ден след ден, защото не прости на малкия съсед, че има други планове за бъдещето си, различни от саудитските. И защото реши, че малкия съсед лесно ще бъде смачкан и превзет. Русия е много по-мощна от Саудитска Арабия, но и Украйна е много по-силна от Йемен. Бедните, беззащитни на практика йеменци успяват 7 години да устояват на наглия си безмилостен съсед. На фона на изнурените йеменци украинците имат избор – да се бият за свободата и независимостта си с цената на много жертви и дълга война, или – по примера на французите спрямо Хитлер - да клекнат и се дадат лесно и без бой, приемайки безропотно поредната руска марионетка, която вече чака в някой кремълски кабинет империята да им я инсталира на върха.“

Най-интересните последици от този конфликт обаче предстоят: ще станем свидетели на разгрома на Русия, разпадането на някогашната империя и превръщането на Украйна в основен център на бъдещ консервативен съюз, който най-вероятно ще е световната алтернатива на либерал-глобализма.

Предстоящата победа на Украйна не виждат само крайно заслепените русофили. Дори представители на руския нацизъм като Игор Стрелков (Гиркин) – някогашният министър на отбраната на Донецката народна република, открито признават, че Русия е пред крах.

В момента, в който Русия загуби войната, вътрешните противоречия ще я проядат под формата на конфликт между десетките народи, които империята е покорила преди стотици години. В по-ново време такава участ постигна Австро-Унгария и Османската империя. Флагман.бг вече няколко пъти описа как вероятно ще протече това събитие сега – първи знаменосци на независимостта ще са Чечня и Татарстан, а след това и останалите републики и региони на днешна Русия. Чечня - понеже Рамзан Кадиров и сега е превърнал републиката си на малка диктатура в огромната диктатура. Неговото управление в Грозни след 2007 година е лична сделка с Путин. Тя ще се обезсили в деня, когато Путин изчезне. А Татарстан – защото бе единственият регион, който още през 1992 година проведе референдум за независимост. Той не успя да я постигне, но я изтъргува добре при Елцин – татарстанците бяха вписани в първата руска следкомунистическа конституция като държавотворен народ на равна основа с руснаците. Русия не можеше да вземе нито едно важно външнополитическо решение без да го консултира с ръководството в Казан. Путин изчегърта тези текстове от основния закон и превърна Татарстан в обикновена провинция, което те никога не са му простили. И ще го припомнят, щом руският президент бъде свален от власт, или по-вероятно очистен от своите.

А що се отнася до Украйна и глобализма, пак се обръщаме към уроците на историята. Няма, няма и да има, държава, спечелила жестока и кървава война, дала хиляди жертви в нея, която след това да развява из централните си площади знамето на дъгата. Такива страни за дълъг период от време остават по правило консервативни, със стройно стегнато управление. Можем да си припомним как изглеждаше една следвоенна Франция на Дьо Гол. Бъдеща победила Украйна ще е дори още по-стегната държава от онази Франция. Защото Французите постигнаха победата си и с кръвта на хиляди убити войници от армиите на съюзниците. А Украйна се бие сама. С чуждо оръжие, но лее само собствената си кръв. Това калява гордост, но не като онази по прайдовете.


В категории: Войната в Украйна


Почина бивш общински съветник
Почина бивш общински съветник 17/06/2024, Понеделник 11:37 1
Флагман.БГ Защо Даниел Бачорски е съсипан Защо Даниел Бачорски е съсипан 17/06/2024, Понеделник 10:59 1
23
Коментара по темата
23.
Дo 25
09.03.2023 12:59:22
0
1
Ако болните амбиции на наркомана и шепата американски милиардери ще доведат до разгромът на руската армия, смъртта на Путин, и разпадът на самата Руска Федерация - 100%. Обучението и службата ми са ме подготвили обстойно, да отбранявам България от всички врагове и заплахи, било то външни или вътрешни. По-добре избери да си на моя страна, че иначе..... .
22.
Бургас
25.02.2023 07:17:20
1
1
Комунистите много обичате да спрягате думичките народ, братя , сестри , а всъщност сте едни човекомразци.България е ЕС. България е НАТО.Слава на свободна Украйна.
21.
Българин
25.02.2023 01:48:23
1
0
Излизайте по площадите на всички български градове и села .. и протести до дупка , не гласувайте!. Ще ни заробят много скоро и ше влезем във войната мили братя и сестри !! Господ да ни пази!
20.
Руска подлого???
24.02.2023 18:46:28
3
7
само като прочетох, че в русия живеят само руснаци и се отказах да те плюя.То бива невежество, ама вашето на русофилите е отблъскващо.Айде ПУТЛЕР КАПУТ!
19.
Gehler
24.02.2023 17:50:16
7
3
Не съм русофил, но Русия не може да се разпадне, там живеят почти само руснаци, т.е. единни са като цяло и изповядват една религия....разбиранията им са еднакви. Да, СССР се разпадна, освен по политически причини, а и защото си беше империя, която включваше всякакви различни националности, различни религии, различни етноси. Там е трудно да държиш в обединение хора със съвсем различни култури, етноси, разбирания, обществени настроения и т.н.
Например една Украйна много по-лесно може да се разпадне, защото чистите украинци не са доминиращо мнозинство - другите са повече. В Украйна има милиони руснаци, както и много поляци, унгарци, дори и българи. В Украйна например в централните области са националистически настроени, в западните области са западно и проевропейски настроени, в източните и южните са антиевропейски и проруски настроени.
Колкото и да не ви се вярва, не е много розово положението и в САЩ, засега всичко изглежда наред, но няма да е така винаги, в момента латиносите вече съставляват 45% от населението на САЩ. След едно десетилетие ще са мнозинство със сигурност. А във времето ще станат напълно доминиращо мнозинство. Франция върви по същия път, близо 30% са тъмнокожи, след време това ще си окаже влиянието.
18.
Ххх
24.02.2023 17:39:14
7
6
До влюбените в Зеленски и Байдън! Първо,не съм русофил или русофоб,въобще не ме е.. нито за Русия нито за САЩ! Искам обаче да питам вас,вие чухте ли речта на Байдън в Полша? Чухте ли какво каза за източна Европа,включително България? “Вие сте фронтовата линия” Та да ви питам,вие готови ли сте да дадете живота си за болните амбиции на един наркоман и шепа американски милиардери?
17.
До 12
24.02.2023 17:34:38
5
8
Украйна има подкрепата на САЩ,Европа прави това което САЩ каже! Говоря за правителствата,защото нормалните хора искат войната да приключи и не подкрепят никой!
16.
До 12
24.02.2023 17:05:54
4
10
Благодаря за уточнението! Не знам от къде разполагаш с тези цифри, но ако това е така, това означава, че Русия сама в продължение на една година клати целия т.нар. "цивилизован Запад". Каза, че Украйна разполага със 70% от брутния продукт на света. Щом при тази мощна подкрепа от целия свят не могат вече една година да си върнат земите, значи бъдещето пред Украйна е меко казано апокалиптично.
15.
до 12
24.02.2023 17:03:33
5
10
колега, преди да пишеш подобни глупости, вземи прочети малко за световната икономика. Има няколко държави по света, които са си самодостатъчни...т.е. не зависят от други държави. Русия, Китай, Иран и Турция са от тях. има още 2-3. Останалото за цивилизования свят и т.н. е просто риторика. Брутният продукт на Русия 2%??? Тя е на 6-то място. И на първо не е САЩ, а Китай.
Колкото до ракетите... и на двете страни свършват, така че не се знае кой кого накрая.
И не съм русофил, но мразя когато някой пише цифри, без да е прочел и ред...
14.
Сорос
24.02.2023 16:47:07
3
5
Е развързал кесията.
13.
Браво Божо
24.02.2023 16:23:35
6
8
Бръкна и в халките на първите 5, хахахах. Събота и неделя бая ще ги сърбят цвайтерите ;D

роZпия КОНЕЦ!
пУтлер МЪРТВЕЦ!
12.
1
24.02.2023 16:13:25
7
11
11 тъп кът г.ъз ли си или да..Украйна има ПОДКРЕПА НА ЦЕЛИЯ ЦИВИЛИЗОВАН СВЯТ 60ДЪРЖАВИ 70% БРУТНИЯ ПРОДУКТ НА СВЕТА А ПРОССИЯ 2 ДВА % ПРОЦЕНТА А И СВЪРШИХА РАКЕТИ БЕШЕ ВСЯКА СЕДМИЦА ВСЕКИ 2СЕДМИЦИ ВСЕКИ 20ДНИ
11.
Химера
24.02.2023 15:54:55
8
12
Да разбирам, че т.нар. журналист г-н Божков стига до идеята за краха на Русия, като прави паралел с конфликта между Саудитска Арабия и Йемен!? Ако не се случи някакъв вътрешен преврат в Русия, как по-точно Украйна ще победи Русия на бойното поле, г-н Божков? Какво има повече Украйна от Русия- човешки ресурс ли, военна техника ли, енергийни ресурси ли, какво? Как стигате до извода за краха на Русия!? Моля, обяснете ни, след като се имате за такъв интелектуалец, че да занимавате хората с вашите статии.
10.
не че нещо,но ...
24.02.2023 15:49:31
3
4
Подобна "алея" със снимките на жертвите съм виждал пред сръбския парламент... Или сърбите са по-виновни от украинците???
Въобще - всяка една война е зло и връща световното развитие с години назад. Представете си ако 50% от парите за въоръжаване се влагаха в технологично развитие... Само че открай време военно-промишленият комплекс е разполагал с огромно влияние и е командвал световната политика.
9.
1
24.02.2023 15:41:42
1
6
1 whoever slav чичо леля вуте ую жоро Мицов Ла Веранда кани на обяд всички защитници на ХРАБРИЯ УКРАИНСКИ НАРОД НАЗДРАВЕ
8.
1
24.02.2023 15:38:24
7
36
1 до 5 путлеробчетата как са заподскачали и разпенявили от ИСТИНАТА а бе я продължавайте да ближете токчетата на жужето и да примлясквате и облизвате лайна
7.
DB7
24.02.2023 15:35:16
4
8
БРАВО БОЖКОВ!ДОБРЕ!!ДАЖЕ МН
6.
До 2
24.02.2023 14:29:14
18
33
Нищо подобно не е казвал Зеленски!
Простотиите ви омръзнаха на всички!
По повод на статията:
Русия няма да се разпадне, но ще трябва да се раздели с имперското си мислене.
Републиките ще си останат в състава на федерацията, но с много по-голяма автономност.
Граници няма да се променят!
Тези простотии се внушават от крадците, които са на власт, още малко, в Русия.
Някакви си 1000-2000 души ще трябва да бъдат съдени, още няколко хиляди лустрирани, голяма работа!
То не бяха ядрени ракети, то не беше чудо и за какво, за да може путлер да се разкарва на яхтата "Шехерезада"?
Селски бек е той, това е!
5.
ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ
24.02.2023 14:11:24
47
20
Поредното смешно писание на Флагман. Общо взето нищо от предсказанията им не се сбъдна. То от препечатване на западни помии файда няма ама кой да им каже. Смешна история общо взето, смешна та чак жалка
4.
Sss
24.02.2023 13:20:41
28
20
Защо не отключи те коментарите за статии свързани с хора които ви плащат.. Хах и не анализират теми по които нямате компетентност с БСУ не става язък за дипломите... Слугинаж
3.
Лекар
24.02.2023 12:55:17
67
36
Флагман и прогнози айдеее на боб ли гледате вие жълтури такива смешни. Такива сте смешници, че за нищо не ставате. Само преписвате новините. Флегми подлоги украински.
2.
В статийката
24.02.2023 12:48:00
84
45
подробно са описани действията на лошите и коварни руснаци, вкл. Захарова (говорителката), но умело са избягнати всичките изказвания на Зеленски пак по това време (малко преди войната) как в Украйна ще бъдат разположени ракетни установки, как НАТО ще защити Украйна и как Украйна ще възроди ядрения си ракетен потенциал, който несправедливо й бил отнет през 1991 год и как Украйна ще се откаже от тези договорености с Русия !
Разбира се стрелбите по мирни селища от страна на ВСУ по лошите сепаратисти в Донбас и Луганск , траяли 8 години, въобще са без никакво значение !
1.
WhoeverSlav
24.02.2023 12:36:27
57
30
Беше добър списвач към Сегабеге, Божков, но грантовата журнаглистика ти разказа играта.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Двоен ръст на разкритите нарколаборатории в страната Двоен ръст на разкритите нарколаборатории в страната За престъпления, свързани с нелегалната миграция, са задържани общо 224 незаконно пребиваващи чужденци ПП отказа да се срещне с ГЕРБ: Вашият подход няма как да доведе до управление ПП отказа да се срещне с ГЕРБ: Вашият подход няма как да доведе до управление Няма да участваме в преговорите за съставяне на правителство, казват от партията Буйни хора и много настроение белязаха 15-годишнината на фестивала „Хоро край поморийския бряг“ Буйни хора и много настроение белязаха 15-годишнината на фестивала „Хоро край поморийския бряг“ Още дълги години, ръка за ръка и в ритъма на танца, да успявате във всяко свое ново начинание, но никога да не прекъсват традицията, пожела кметът на Поморие на участниците  Спипаха над 20 000 „маркови“ стоки на МП Лесово Спипаха над 20 000 „маркови“ стоки на МП Лесово Дрехите, чантите и маратонките е трябвало да стигнат до Сърбия  Иванчева уж трябва да е в затвора, а се появи в студиото на бТВ Иванчева уж трябва да е в затвора, а се появи в студиото на бТВ „В сряда си тръгвам обратно за Сливен с автобуса", обясни бившата кметица  Почина бивш общински съветник Почина бивш общински съветник Той бе сред учредителите на "Да, България" ГЕРБ предлага кабинет на малцинството, Росен Желязков за премиер, Йорданка Фандъкова - председател на НС ГЕРБ предлага кабинет на малцинството, Росен Желязков за премиер, Йорданка Фандъкова - председател на НС Част от служебните министри ще запазят постовете си  Столичен кмет узна шокираща новина - има тумор в мозъка Столичен кмет узна шокираща новина - има тумор в мозъка Продължавам да съм във ВМА и вече имам повече информация за състоянието си, обяви Георги Илиев  Изрязаха кожа от задника на този инфлуенсър, защото... Изрязаха кожа от задника на този инфлуенсър, защото... Претърпял контузия  Калин Стоянов подаде заявление за лична карта - ще бъде с биометрични данни Калин Стоянов подаде заявление за лична карта - ще бъде с биометрични данни Министърът е сред първите, които ще имат от новия тип лични документи 
Милионерите в САЩ са повече от населението на България Милионерите в САЩ са повече от населението на България Те са се увеличили с 500 хил. за една година 17-годишна почина след "целувката на смъртта" 17-годишна почина след "целувката на смъртта" Ариана Рей Делфс от Флорида починала заради тежка инфекциозна мононуклеоза, причинена от вируса Епщайн-Бар ГЕРБ-СДС кани на срещи партиите по график ГЕРБ-СДС кани на срещи партиите по график Поредността е определена според електоралната тежест показана на последните избори Защо Даниел Бачорски е съсипан Защо Даниел Бачорски е съсипан Брат му е в комуна  Зеленски готов за мирни преговори още утре, ако Русия напусне Украйна Зеленски готов за мирни преговори още утре, ако Русия напусне Украйна  Конференцията за мир, която се проведе в Швейцария, приключи Бой на футболни фенове в Гелзенкирхен преди мача Англия - Сърбия, има задържани Бой на футболни фенове в Гелзенкирхен преди мача Англия - Сърбия, има задържани  Пострадали за няколко души Пари за Овена, любов за Близнаците, а Ракът да внимава с храната! Пари за Овена, любов за Близнаците, а Ракът да внимава с храната! Хороскоп за деня – 17 юни 2024, понеделник  Разярена пътничка се съблече и мина гола през летище Разярена пътничка се съблече и мина гола през летище  Персоналът в ступор Лошите мисли и чувства ли ни носят бедствията? Астролог зове да не обвиняваме ХААРП, а да се молим Лошите мисли и чувства ли ни носят бедствията? Астролог зове да не обвиняваме ХААРП, а да се молим Колкото по-бездуховно и неуважително подхождаме към по-напредналите в развитието си спрямо нас същества, толкова по-мощни ще са страданията и бедствията Актриса показа фигурата си по бански три седмици след раждането Актриса показа фигурата си по бански три седмици след раждането  Тя показва стегната фигура с плосък корем
Петър ВИТАНОВ, евродепутат: Петър ВИТАНОВ, евродепутат: Атмосферата в БСП е отровена Виц на деня Виц на деня - Прощавайте, къде е главният ви готвач?
- Отиде отсреща да хапне и веднага ще се върне!
Виц на деня Виц на деня Нарушител обяснява на катаджия:
- Бях под въздействия на психотропни същества...
- Казва се "вещества".
- Не, имам предвид жената и тъщата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук На оптимиста му харесва да живее. На песимиста му се налага.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори