×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Скандал на границата с РСМ - спрени са журналисти и българи


Скандал на границата с РСМ - спрени са журналисти и българи
Македонските гранични полицаи се оправдават, че има проблем с компютърната система за граничен контрол. Уверяват обаче, че всички нашенци ще бъдат пропуснати, но не уточняват кога
04 Февруари 2023, Събота, 12:19 ч.
Автор: Флагман.бг

Държавният елит на РС Македония отдаде почит пред гроба на Гоце Делчев с държавна церемония

На границата с РСМ има забранителен списък с имената на 14 българи да не влизат в страната. Това съобщи репортерът на БНТ от Скопие.

Преди него и вътрешният министър Иван Демерджиев, който вече е в Скопие, и чака да положи венец пред гроба на Гоце Делчев, съобщи, че на границата има спрени българи, които са в този списък и не се знае какво ще стане с техните документи.

Междувременно публикувани видеа във Фейсбук показват, че на македонския ГКПП - Деве баир се разиграва жесток скандал. Група от около петдесет българи, които са тръгнали да почетат 151 г. от рождението на Гоце Делчев в Скопие, повече от час чакат на граничния пункт и не се допускат да влязат в РС Македония.

Македонските гранични полицаи се оправдават, че има проблем с компютърната система за граничен контрол. Уверяват обаче, че всички нашенци ще бъдат пропуснати, но не уточняват кога.

Пратеници на българска информационна агенция са били спрени на македонската граница, защото нямали разрешение от македонското МВнР. Било им е предложено да оставят техниката си на границата и да влязат като туристи. Журналистите са отказали.

"Повече от 50 минути Северна Македония държи границата си затворена, в нарушение на всички договорки и двустранни споразумения!!! Това е недопустимо !", коментираха от фондация "Македония" в профила си във фейсбук.

Контролната система на "Деве баир" изведнъж се оказа повредена, тя не работи от час и половина и има задръстване на ГКПП за влизане в страната. Проблемът е с влизането в Македония, затова част от българските граждани, които искат да влязат тази сутрин, чакат на опашка. Екип на македонската „А1он (link is external)" съобщи за десетки автомобили, които са пуснати от българска страна, но чакат на границата за да бъдат пуснати за да влязат на територията на РС Македония.

Това доведе до напрежение на границата между българската група и македонски граничари.

"За нас са важни две неща - не само дали ще бъдат спрени, но и как ще бъдат обработени техните документи. Ако има воля и желание действително да се изпълни това, което беше декларирано, значи те ще бъдат бързо обработени и ще бъде подсигурена тяхната сигурност, ще се срещнем с тях и ще отдадем почит заедно. Ако се процедира така че проверките протичат часове, значи декларациите няма да отговарят на истината", изтъкна министър Демерджиев, който от сутринта е в Скопие.

В същото време македонското МВР задейства специален режим за сигурност на граничния пункт Деве баир, където трябва да премине българската делегация, която се отправя към Скопие. Моторните превозни средства на влизане и излизане от страната подлежат на подробна проверка от съображения за сигурност, съобщи 24мк.

Както вече написахме, органите на реда в Скопие блокираха улиците около църквата "Свети Спас" в очакване на 150 българи, които отиват в македонската столица за честванията на 151-ата годишнина от рождението на Гоце Делчев.

За първи път тази година цветя пред саркофага ще могат да сложат само делегации и хора, които предварително са записани в македонското МВР, а не всички граждани.

Полицията вече затвори за движение близките улици. От тази сутрин напълно затворени са улиците около скопското Кале - "Самойлова" и "Лазар Личеноски". Няколко контролни пункта започнаха да действат в района, над самата църква прелита хеликоптер.

Целта е, както заяви вчера министърът на вътрешните работи Оливер Спасовски, да се осигури мирно и достойно празнуване. Той е категоричен, че "на никого няма да бъде позволено да обижда Северна Македония и македонския народ".

100 македонци, които искаха да застанат на нощна стража пред гроба на Гоце Делчев, бяха спрени снощи от полицейски патрули.

Ултраси на "Вардар"-Скопие се очакват в района.

Заради драконовските мерки за сигурност македонските журналисти нямат право да влизат вътре в храма "Св. Спас", като в същото време нямат право да излизат извън църквата в охраняемата зона.

Очаква се полицията да посрещне на македонско-българската граница колоната от автомобили от българи, които обявиха, че ще пристигнат, за да почетат Делчев, и ще ги ескортира по време на престоя им в съседната държава. Вчера министър Спасовски повтори, че днес на самата граница ще решат дали ще забранят на някого да влезе в РС Македония.

Държавният елит на РС Македония отдаде почит пред гроба на Гоце Делчев с държавна церемония, на която присъства цялото ръководство на страната, начело с президента Стево Пендаровски и министър-председателя Димитър Ковачевски. Бяха поставени венци на гроба, българи засега не са се включили в церемонията.


В категории: Политика


11
Коментара по темата
11.
Аз
04.02.2023 22:52:03
0
0
Да влиза армията,ако е има още
10.
ембарго
04.02.2023 15:10:59
2
17
НЕ ЗНАМ КОЛКО ДЪЛГО ВРЕМЕ ЩЕ ГИ ТЪРПИМ...ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ БИЛ МАКЕДОНЕЦ,КИРИЛ И МЕТОДИ БИЛИ МАКЕДОНЦИ , МАЙКАЛ ДЖЕКСАН СИГ И ТОЙ Е РОДЕН ТАМ... ПЪЛНО ЕМБАРГО НА ТАЯ "ДЪРЖАВА" УТРЕ МОГАТ ДА ИМАТ ПРЕТЕНЦИЙ И ЗА СОФИЯ , ЧЕ Е МАКЕДОНСКА .... МАКЕДОНИЯ Е БЪЛГАРСКА!.
9.
ХХ-рис фон Путинберг
04.02.2023 14:52:56
1
3
Аз любя Жуже и изпълнявам само каквото той ми нареди. Fuckт.
8.
Пешо кура от Поморие
04.02.2023 14:40:01
1
21
До кога нашите политици ще позволяват България да бъде унижавана от тия боклуци ? Никаква Европа.Пълно ембарго на тия голтаци Те не заслужават.
7.
ХХ
04.02.2023 14:22:22
9
2
Свободна и независима държава може сама да реши каква политика да води.
Робите изпълняват каквото им наредят началниците в Брюксел и Вашингтон.
Факти.
6.
Да не забравяме !
04.02.2023 14:10:58
6
15
Да благодарим на Христо Иванов и Кирчо от ДаБГ и ПП затова, че приеха Македония да поеме по пътя на ЕС.
5.
до 1
04.02.2023 14:08:38
3
12
Украйнска им работа !
Едно към едно !

Двете рожби на Комунистите Украйна и Македония.
Сто години по късно внуците им са готови да умират и да убият всеки, който твърди историческата правда, че никога не се съществували такива държави.
4.
Q
04.02.2023 13:59:13
2
13
Промити мозъци,тея макета си го търсят
3.
Васил Кунчев
04.02.2023 13:51:17
1
4
Тука всички мълчите, коментирате грешните новини .... срам , срам
2.
Боклуци
04.02.2023 13:08:57
2
22
Кви са тея??? Те даже името на държавата им е измислено!!!
НИКОГА ДА НЕ ВЛИЗАТ В ЕС!!!
1.
Македонец
04.02.2023 12:36:00
4
28
Македония - няма такава държава в миналото. Откъде са се пръкнали тези Македонци - преселници от Вашингтон ли ?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Банките спечелиха 818 млн. лв. за три месеца Банките спечелиха 818 млн. лв. за три месеца Заемите надминаха 100 млрд. лв. КЗК – Бургас ще проверява агнешко, яйца и козунаци в търговските обекти преди Великден КЗК – Бургас ще проверява агнешко, яйца и козунаци в търговските обекти преди Великден С особено внимание ще се следят стоките с етикети за биопроизход Тази новина чакахме от синоптиците: Идете на Южното Черноморие, само там няма да вали! Тази новина чакахме от синоптиците: Идете на Южното Черноморие, само там няма да вали! Причината за усилване на валежите е, че България се намира под южната периферия на антициклон, позициониран над Украйна и Молдова Мъж спука от бой 19 г. момиче, после го качи в колата си и си плю на петите Мъж спука от бой 19 г. момиче, после го качи в колата си и си плю на петите Малко по-късно двете лица са открити в частен дом в града. Установени са видими следи от насилие върху момичето Кифлите от "Ергенът" ще вият сарми и бъркат мелекуни Кифлите от "Ергенът" ще вият сарми и бъркат мелекуни Тази вечер ще има кулинарно състезание  Те бяха една най-креативните двойки на "Денсинг старс", но напуснаха шоуто Те бяха една най-креативните двойки на "Денсинг старс", но напуснаха шоуто Танците са вълшебство, което открих. Благодаря на Михаела, че не се отказа от мен, каза Виктор Още една връзка се зароди след "Хелс Китчън" Още една връзка се зароди след "Хелс Китчън" Само в 6-ия сезон на кулинарното риалити вече има цели две съвсем нови двойки, който се залюбиха по времето на шоуто Цирк в бТВ с участието на тази водеща Цирк в бТВ с участието на тази водеща Цънцарова не може да си прочете текста Боядисват 2024 червени яйца в Бачковския манастир Боядисват 2024 червени яйца в Бачковския манастир Те ще бъдат раздавани на социални домове и нуждаещи се хора Велико Минков притеснен за децата на Габриела, можело да им навреди Велико Минков притеснен за децата на Габриела, можело да им навреди Утре или във вторник се очакват резултатите от ДНК-теста, който трябва да определи дали той е биологичен баща
Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм” Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван Милев, а Виктор Медведчук едва сега сочи организаторите на клането Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Хороскоп за деня – 2 май 2024, четвъртък Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази... Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Жената останала в шок, била "мъртва" от месеци
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори