×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Започна премахването на старите и опасни дървета до храма "Свети Александър Невски" в столицата
  • Израелски танкове обкръжиха източната част на Рафах
  • Официалният правописен речник на българския език вече е онлайн
  • Над 190 служители на 6 институции влязоха в данъчните складове на "Лукойл Нефтохим Бургас" АД и "Лукойл България" ЕООД, почна инвентаризация
  • Сърбия ще построи с китайски компании слънчева електроцентрала и петролопровод
  • Русия започна настъпление в Харковска област – това е нов фронт във войната
  • Повишението на пенсиите от 1 юли няма да е с 11 %, а с 10%, заради по-ниската инфлация
  • Днес започват Младежките музикални дни "СоЛиСиМи" - фестивал, насочен към класическата музика
  • ПП-ДБ ще дадат мощен старт на кампанията си, в 18 часа водачът за Бургас акад. Николай Денков се среща със симпатизанти в експоцентър Флора
  • Водачът на листата на БСП за 2 МИР Бургас инж. Петър Кънев днес ще открие кампанията на социалистите в региона в 18:00 часа на шатрата на Часовника
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Борба с обедняването и ограничаване на спекулата поиска Радев от второто правителство "Донев"


Борба с обедняването и ограничаване на спекулата поиска Радев от второто правителство "Донев"
"Основна задача на правителството е подготовка на честни и прозрачни избори и тя се усложнява на фона на новите промени в изборния закон"
03 Февруари 2023, Петък, 14:00 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Този мандат ще бъде още по-труден, прогнозира държавният глава

Държавният глава Румен Радев представи задачите и приоритетите на служебното правителство на церемония на "Дондуков" 2. От днес започва вторият мандат на кабинета „Донев“. Той претърпя само една корекция – бе сменен министърът на културата.

Церемонията започна с химна на България. След това Радев изтъкна постижения в първия мандат на кабинета "Донев". 

Като основна задача пред преназначеното правителство той постави борбата с обедняването и със спекулата. Според него правителството ще бъде затруднено в осигуряването честността на изборите заради новите правила, приети от 48-ото Народно събрание. 

Румен Радев се обърна към министрите: "Искам да ви поздравя за това, че успяхте да овладеете основните фактори, които генерират инфлацията - цените на енергоносителите, и по този начин пречупихте нейния тренд, но нека не се заблуждаваме с постигнатите резултати, защото цените на стоките от първа необходимост са инертни и продължават да растат. Българите обедняват, живеят трудно и с тревога за бъдещето. Затова и основните приоритети във вашата по-нататъшна дейност трябва да бъдат насочени за гарантиране на покупателната способност на българските граждани и борба с обедняването, подкрепа на най-уязвимите, ограничаване на монополите и спекулата, подобряване на условията за икономическо развитие, подкрепа на родните производители и привличане, и то агресивно, на чуждестранни инвестиции. Основна задача на правителството е подготовка на честни и прозрачни избори и тя се усложнява на фона на новите промени в изборния закон. Но аз вярвам, че вие ще направите всичко необходимо, така че гласът на българските граждани да не бъде изкривен."

Укрепването на сигурността също оставало основен приоритет. Президентът посочи и охраната на границата, ограничаване на наркоразпространението, войната по пътищата и т.н. 

Румен Радев изчете имената на министрите. Той благодари специално на сменения министър на културата Велислав Минеков, който се раздал докрай. 

Според Радев част от предизборната кампания на политическите сили ще е на гърба на служебния кабинет. От една страна, министрите щели да бъдат атакувани, а от друга - партийци щели да приписват на себе си постижения на служебното правителство. 

Държавният глава призова кабинета да не взима страна по време на кампанията, но и да отстоява истината. 

"Този втори мандат ще бъде още по-труден, защото проблемите са много, а очакванията са големи. Дръжте пулса на проблемите на хората и работете за тях. Това е залогът за вашия успех. На добър час", така Румен Радев се обърна в заключение към министрите. 

След това той даде думата за реч на преназначения премиер Гълъб Донев. 

Гледайте тук:


В категории: Политика


5
Коментара по темата
5.
Радев за нищо не става
03.02.2023 18:16:07
1
1
Този парашутист допуска изпращане на оръжие за Украйна,допуска партиите да приемат закони в ущърб за държавата ни,но...вижте и запомнете за да запази електората на БСП отново април месец да гласуват за тази идиотска партийка,както и след 2г. пенсиите да продължат подкрепата си към този празнодумец и противен ,лъжлив Американец!ДОПУСКА ИЗПРАЩАНЕ НА ОРЪЖИЕ,ЗАЩИТАВАШЕ КАБИНЕТА НА КИРО-КАНАДСКИЯ ДЖЕНДЪР ,СЛЕД КАТО УККРАЙНА УСВОИХА ОРЪЖИЯТА ОБЪРНА ПАЛАЧИНКАТА И ЗАЕ ПОЗИЦИЯТА НА НАРОДА ДА ЗАПАЗИ ЕЛЕКТОРАТА СИ.
ТОЗИ ГУРЛИВ ЛЕТЕЦ НЕ ГО ПРЕИЗБИРАЙТЕ ЩЕ НИ ВКАРА ВЪВ ВОЙНА С РУСИЯ.ТОЗИ ГУРЛИВ ЛЕТЕЦ Е АМЕРИКАНСКИ ГРАНТАДЖИЯ И ЗАЩИТАНВА ОБЩНОСТНИТЕ ИНТЕРЕСИ С ДЪРЖАВИТЕ ЧЛЕНКИ НА НАТО И ЕС.ТОЗИ РУНГЕЛ Е ЕНИЧЕР И ВРЕДЕН ЗА ДЪРЖАВАТА БЪЛГАРИЯ.

Не гласувайте за БСП или Радев ,нито за Американските политически партийки .
Държавата я изтърваме именно от това че гледате НОВИНИ ПО БТВ,НОВА ТВ,БНТ,ЕВРОПА ТВ
4.
Р. Р.
03.02.2023 17:24:13
0
5
След като Радев смени единствено свръх компрометирания пенсионер Минеков, означава, че всичко в другите му министерства е ОК.
Шишкото от Пловдив се е справил с мигрантите и битовата престъпност .
Другият шишко пияницата е построил магистрала Хемус и започва тунелите под Шипка.
Мининстърът на икономиката продължава с далаверата с износа на оръжие .
Инфлацията литна до небесата.
Няма куфари и торби с пари към Дондуков и Бояна.
Явно Радев е президент на България, но реално живее в някоя друга държава и така ги вижда нещата.
А секретарите на президента хептен не са оттук и са за малко и затова бързат да напълняг чекмеджетата и чувалите с лакомства и сухо храна за изпът към село.
3.
N+++
03.02.2023 15:56:34
2
6
Тоя нагодник и парвеню, на икономиката, защо не го смениха
2.
Така е
03.02.2023 15:07:35
2
7
Лукавия винаги е хранил Флагман!
1.
Борат Петков - премиерът от Харвард
03.02.2023 14:36:37
8
19
"Златната Малинка" за 2022 година отива за сценаристите Херо Мустафа и
Румен Радев за индийския игрален филм "Борат Петков премиерът от Харвард".
Борат идва в малка туземна страна и вади фалшива диплома, за
да стане министър…
Да ни каже господин държавният глава кой му домъкна Кирчо Петков и цялата шайка шарлатани.
Не вярвам, че точно с Кирчо, Асен Василев и останалите бандити тези проблеми могат да бъдат решени, даже напротив – допълнително се усложниха.
Ние, българите, трябва да знаем истината за загубеното време и хаоса в държавата ни.
Всички глупости и експерименти на недоучили и функционално неграмотните шарлатани през последната година ние и нашите деца плащаме солидарно от джоба си с високите сметки, хиперинфлацията и огромните натрупани дългове.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Лимон срещу излишни килограми: Защо е полезно да го ядете през нощта Лимон срещу излишни килограми: Защо е полезно да го ядете през нощта Той насърчава дренажа на излишната течност от тялото, помага в борбата с подуването и дава усещане за лекота Тази актриса сватосала Алекс Богданска с новото ѝ гадже Тази актриса сватосала Алекс Богданска с новото ѝ гадже Сестрата на Мартин Иванов споделила на Ваня Щерева, че той си търси гадже Антибългарският патос на Силяновска ще се пренесе и върху политиката й към нас* Антибългарският патос на Силяновска ще се пренесе и върху политиката й към нас* София не разполага със значими ресурси за промяна на двустранните отношения Стартират областните състезания на младежките противопожарни отряди “Млад огнеборец” Стартират областните състезания на младежките противопожарни отряди “Млад огнеборец” Основен приоритет в дейността на Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” – Бургас е свързана с повишаване на противопожарната култура на подрастващите Внимание! Най-мощната магнитна буря удря Земята Внимание! Най-мощната магнитна буря удря Земята Заради силното слънчево изригване ще се появят и северни сияния "Artелие" ви канят на спектакъла "Един от нас", събират средства за деца с увреждания "Artелие" ви канят на спектакъла "Един от нас", събират средства за деца с увреждания Всички събрани средства ще са за Дневния център за деца и пълнолетни лица с увреждания, който се намира в Морската градина Катастрофата с въгледобива ни стигна до "Франс прес", докато българските медии мълчат Катастрофата с въгледобива ни стигна до "Франс прес", докато българските медии мълчат Министърът на труда и социалната политика обещава подкрепа за преквалификация на работниците Вдовицата на един от най-богатите българи отиде на неочаквано място Вдовицата на един от най-богатите българи отиде на неочаквано място Тя бе в Исландия  Випуск 2024 на ППМГ "Акад. Никола Обрешков" отпразнува завършването си с интересен спектакъл в Летния театър Випуск 2024 на ППМГ "Акад. Никола Обрешков" отпразнува завършването си с интересен спектакъл в Летния театър Вчера абитуриентите представиха в Летния театър спектакъл, наречен „Като за последно“ Баскетболният отбор на ППМГ "Акад. Никола Обрешков" е шампион на България Баскетболният отбор на ППМГ "Акад. Никола Обрешков" е шампион на България Финалът, до който възпитаничките на бургаската гимназия достигнаха без загубена среща, се проведе в Търговище
Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Ще има куп проблеми с мобилните приложения и онлайн банкирането в следващите два дни  Автобус с пътници падна в река в Санкт Петербург, има жертви Автобус с пътници падна в река в Санкт Петербург, има жертви Според местната прокуратура, жертвите са четири Шок! Булка се оказа младоженец Шок! Булка се оказа младоженец 27-годишна китайка от провинция Хубей неочаквано преди да сключи брак научи, че всъщност е биологичен мъж Сериозен недостиг на работна ръка в туризма и в Гърция Сериозен недостиг на работна ръка в туризма и в Гърция Сезонът започна с около 80 000 свободни работни места Стана ясно кой печели "Хелс Китчън" Стана ясно кой печели "Хелс Китчън" Железни договори на участниците ги карат да пазят мълчание, но... Отнемат книжката за хвърлен фас Отнемат книжката за хвърлен фас Забранено е да спите с колата си Всички го пием, цената му скача драстично заради... Всички го пием, цената му скача драстично заради... Има глобален недостиг Почина легенда в бойните спортове Почина легенда в бойните спортове Роденият през 1963 г. боец е починал в дома си заобиколен от близки Северна Македония се отдалечава от ЕС? Присъединява ли се към Сърбия? Северна Македония се отдалечава от ЕС? Присъединява ли се към Сърбия? Европейските политици не разбират голямата опасност която се крие от смяната на посоката на Скопие, коментира проф. Христо Матанов Кървава драма в Париж! Мъж нападна жена с резачка и простреля двама полицаи в участък Кървава драма в Париж! Мъж нападна жена с резачка и простреля двама полицаи в участък Тежко ранен е и нападателят
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори