×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

8 години за Иван, пукнал далака на жена си и убил брат й


8 години за Иван, пукнал далака на жена си и убил брат й
Валентина показва зловещия белег при операцията след жестокия побой, сега 22-годишната жена се чувства половин човек и не може да работи
14 Септември 2011, Сряда, 17:16 ч.
Автор: Бойка ЦВЕТАНОВА

Иван Стаматов от Оризаре ще лежи в затвор затова, че зачерни цяла фамилия

„Как ще гледам децата си? Половин човек съм след операцията, не мога да работя, вземам само 70 лева детски“, вайкаше се днес се пред сградата на Бургаския съд 22-годишната Валентина Илиева от несебърското село Оризаре. Тя показва огромния си белег, който е по цялата дължина на корема й. Около 50 см е разрезът за животоспасяващата операция след побоя, нанесен от мъжа й Иван Стаматов на 22 април т.г., при който тя губи далака си.
Това е обаче по-малката беда, сполетяла фамилията й. Убит е брат й Христо, който се впуснал да отмъсти за осакатената млада жена. Той е бил наръган с голям кухненски нож няколко пъти от зет си Иван.
Делото приключи днес, след като в продължение на два дни Бургаският окръжен съд разпитва свидетели и вещи лица. Осем години ще лежи в затвора 24-годишният Иван Стаматов, реши съдебният състав, председателстван от Петя Петрова.
 
 

Убиецът Иван Стаматов не изрази и най-малкото съжаление за случилото се


Иван и Валентина живеят на семейни начала от 8 години, имат две деца. Родителите й им купуват къща в селото и се грижат за издръжката на младото семейство.
Между тях обаче редовно има скандали заради лошото пиянство на Иван. След като употреби алкохол той ставал агресивен, започвал да се заяжда с хората от селото и да предизвиква конфликти, свидетелстваха за него оризарци. Няколко пъти е бил задържан от полицията, осъждан е за кражби.

На 22 април висял цял ден в една кръчма в селото, а след това с Валентина отишли в кафето на майка й. Там пил бира. Около 21 ч семейството с двете си деца тръгнало към къщи. Голямото изпратили обаче при родителите на Иван, а се прибрали с малкото – Тодор, на 2 годинки.

 

Майката на убития Христо плаче над снимката на сина си, заедно с жена му и малкото му дете


Причините за скандала не станаха ясни. Според Валентина всичко било наред, тя режела хляб и салам за вечеря, когато мъжът й започнал да се кара с нея.

Стигнало се до бой. Иван удрял дребната и слабичка жена с юмруци и ритници. Валентина, пребита и влачеща се по корем, цялата в кръв избягала от дома си.  Обезобразената жена успяла да се добере до дома на сестра си Емилия. Чувствала се зле, задушавала се. Нямала сили да се движи сама. Мъжът на сестра й я грабнал на ръце и я занесъл в къщата на майка й и баща й.

С тях живеел и брат й Христо, който изпаднал в ярост при вида й. Той веднага повикал линейка, след което взел една метална палка и хукнал да отмъсти на зет си. Младата жена е откарана в бургаската болница, където веднага й била направена хирургична операция. Далакът й не могъл да бъда спасен и бил отстранен.

Това е тежка телесна повреда и обвинението срещу Иван Стаматов е по чл.128, ал.2 от Наказателния кодекс, заяви прокурорът.

Афектиран от отношението към Валентина е брат й Христо. Той връхлита в дома на сестра си, където заварва Иван и малкото им дете. Нахвърля се срещу него.

Секунди след това идва и сестра им Емилия, която напада зет си с цепеница.

Иван вади голям кухненски нож и пробожда Христо. Ръга го няколко пъти, като два от ударите са смъртоносни – в гръдната и коремната кухина.

Адвокатът на почерненото семейство Събин Дучев пледира за максимално наказание.

Според него Иван Стаматов по случайност не е подсъдим за двойно убийство. „Това е умишлено убийство. Ножът е като ятаган. Направи ми впечатление, че подсъдимият веднъж не каза, че съжалява за случилото се. Тези хора са му купили къщата, гледат му децата. Той няма и месец трудов стаж. Вечерта на датата на убийството Валентина е отишла до сестра си Емилия да й поиска 20 лв., защото нямали какво да ядат. Но въпреки това той е пил цял ден в кръчмата“, заяви в пледоарията си Събин Дучев.

Според защитника на подсъдимия – адвокат Малиновски става дума за обикновен нещастен случай. „Не може телесната повреда да я пишем като убийство. Подсъдимият изобщо не е разбрал какво е станало. Случаят ми прилича на каубойски сценарий. Защо в „Бърза помощ“ не са запечатали раните на пострадалия? Те се издържат все пак от нашите данъци.

Освен това, според свидетелските показания пострадалият е бил „по-корав“. Зад него е била и жената с цепеницата да му помага. Била летвичка. За какво й е? Да го погали с нея ли?“, заяви адвокатът, а пледоарията предизвика смях и възмущение в залата.

Иван Стаматов ще плаща и кръвнина общо 125 хил.лв., реши съдът. По 50 хиляди той дължи на майката и бащата на убития и 25 хиляди на жена си за тежката телесна повреда. Парите със сигурност той няма откъде да събере.

Детето на загиналия Христо е оставено на грижите на баба си и дядо си. Майката била продадена за проститутка в Германия, споделиха роднини.


В категории: Несебър


6
Коментара
6
Коментара по темата
6.
driskoch
28.08.2012 17:57:55
0
0
shukar che kar mangel
5.
zetz
17.09.2011 16:22:44
0
0
хайде стига с тези циганя, това не е българският народ...
4.
Махно
15.09.2011 09:58:25
2
5
Ей малоумни българский народе докога ще търпим това рабство на корумпирани управници и съдий.Вдигнете глава и да ги избием до крак.Майната й на Европа
3.
ivan
15.09.2011 09:44:13
0
1
boje moi nymam dumi tova ne e darjava
2.
Момо
14.09.2011 20:40:01
0
0
"родителите ѝ", "майка ѝ"

Спрете се с това Й!
1.
дидо
14.09.2011 17:47:50
0
4
Добра присъда, европейска, цивилизована, достойна за българския съд.За убийство и тежка телесна повреда след 2-3 години ще е на свобода.Браво!Най добрия стимул за разрастване на престъпността.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори