×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

МВР се чисти от гнилите ябълки, трафикантът с пагони отстранен


МВР се чисти от гнилите ябълки, трафикантът с пагони отстранен
Не е случайно спрян микробусът с мигранти, превозвани от полицай, каза главният секретар на МВР Петър Тодоров
05 Януари 2023, Четвъртък, 08:46 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Той изплаща кредити, но това не е повод да се извършват престъпления, коментира главният секретар на МВР Петър Тодоров

23-годишният полицай, който е спипан вчера с мигранти в микробуса, вече е отстранен от длъжност, каза в интервю за Нова телевизия главният секретар на МВР Петър Тодоров.

„Гнили ябълки има във всяка система, но МВР ги търси и показва. Не е случайно спрян този микробус. Ние не се притесняваме да изобличаваме служителите, които извършват престъпления“, добави той.

„Става въпрос за млад служител с около три години служба, който е от СДВР. Той на 23 години. Много хора като него имат да изплащат кредити, но това не е повод да се извършват престъпления. За съжаление критериите в МВР отдавна не са това, което би трябвало да бъдат“, заяви главният секретар на МВР.

Той уточни, че заловеният трафикант-полицай е бил в болничен. „Служителят е отстранен от длъжност. Има образувано следствено дело. Той е с три години служба“, изтъкна Тодоров. 

"Работили сме оперативно, но няма да изпадам в подробности. Имахме предварителна информация. Превозното средство не е спряно случайно“, добави той.

Главният секретар на МВР коментира и случая, при който полицай предизвика две катастрофи в рамките на минути, след което се укри за три дни. „Колегата е от СДВР от „Криминална полиция“. Беше му направен тест за наркотици. Отрицателен е. Полицаят обясни, че имал проблеми от семейно-битов характер. Това го е изкарало от равновесие и не можел да си спомни детайлно всички ситуации по отношение на катастрофите. Спрямо него се води дисциплинарно производство. Отстранен е от длъжност", изтъкна той.

„От лятото насам са уволнение близо 30 служителя за извършени престъпления. За съжаление инструкцията е силно тромава и затруднява бързите действия. Процесът за отстраняване на един служител е много бавен и изисква доста време, но имаме волята и го правим“, добави Тодоров.

Той говори и за полицая, пометен от бус с нелегални мигранти край София. Обясни и защо си е подал оставката след този случай, а журналистът Мариета Николаева припомни, че тя не беше приета от президента Румен Радев.

„Това беше мой морален акт на отговорност. Исках да покажа, че наистина има проблем и всеки органи и институции трябва да се заемат с решаването му. Проблемът е комплексен, като се започне с промени на наказателния кодекс”, каза главният секретар на МВР. 

„Внесохме предложение в Народното събрание за промяна. Безкрайно малко наказания има на фона на образуваните досъдебни производства”, добави той.

Тодоров каза още, че за полицията са закупени и раздадени ленти с шипове, а служителите се обучават как да ги ползват.

По случая „Семерджиев” и полицаите замесени в него, Тодоров потвърди, че вътрешната проверка е приключила. „В момента тече оформянето на заповедите за наказания – те са на 40 служители, за които се установява, че не са си изпълнили задълженията. Тези служители са от СДВР – и от Пътна полиция, и от Охранителна полиция. Наказанията са различни – от порицание до уволнение”, поясни той.

„Шокиращи неща излизат наяве. Деца убиват за бутилка ракия. Непълнолетни момчета са наркодилъри“, обяви Мариета Николаева.

„Данните от 2022 г. показват ръст около 2 процента на битовата престъпност. Това е малко. Случаят във Видинско е брутален, грозен, но е отражение на липсата на ценностна система в част на младите хора“, коментира главният секретар на МВР. 

След като Николаева уточни, че сред побойниците е и 10-годишно дете, той изтъкна, че какво трябва да е наказанието за непълнолетните престъпници го решава на МВР, а законодателните органи. 


В категории: Крими


Флагман.БГ Фънки призна за страшна болест Фънки призна за страшна болест 02/05/2024, Четвъртък 14:40 1
21
Коментара по темата
21.
Гражданин
07.01.2023 20:01:36
0
0
Гнили ябълки на бол.
ПИ Христо Христов от 7мо РУ към СДВР
ПИ Андрей Андреев от 7мо РУ към СДВР Началника на 7мо РПУ към СДВР!!!
Всичките са мазните корумпяги, долнища, подлоги.
20.
А
05.01.2023 14:08:29
0
2
Ябълките добре,ами мазните АПЗ-та няма ли да ги освободите вече!!!!
19.
Весо
05.01.2023 14:04:11
1
5
А "пенсионерите с оставане"кога ще ги махнат?Хрантутници на двойна хранилка ,хем пенсия,хем заплата....Заради тях младите служители са тотално ДЕМОТИВИРАНИ...
18.
граничен полицай .
05.01.2023 13:53:23
0
5
От предишната искана оставка на главния секретар на МВР по нищо не се различава о т сегашната ситуация .Дори е по силно наложителна защото той нищо не обнови в МВР ВЪПРЕКИ ОБЕЩАНИЯТА ПРЕД ПРЕЗИДЕНТА ДА СИ СПАСИ СТОЛА Най малко от което можеше след 01.01.2023 година да освободи всички АПЗ Пенсионери ТЕЗИ КОИТО НЕ ПОКРИВАТ НОРМАТИВИТЕ ПО фп да не забравя че има и такива освидетелствани от ТЕЛК .Няма да бъде грешка а ще е морално да си подаде оставка без да хленче и се оправдава .
17.
читател
05.01.2023 13:43:49
0
5
Интересно с каква диагноза са му издадени болничните Ще се потърси ли отговорност за действителноста на на диагнозата и лекаря който му е издал болничен лист .
Напоследък в МВР етрадиция при предстоящо преждевременно отстраняване от длъжност или от системата да се излиза в болнични за неопределено време .за да неможе да му бъде връчена заповедта и се протака във времето .
16.
Оправията е в
05.01.2023 13:03:22
0
0
Справедливостта въздадена от независим съд!
15.
гражданин
05.01.2023 12:56:23
0
3
Видно е че Трето РПУ е люпилня на пристъпни полицаи и същевременно на ръководни кадри От там израснаха гл.сек МВР Г.Костов и впоследствие неговото обкръжение работили в същото управление на СДВР .реално това управление заедно със директора на СДВР заслужават да бъдат уволнени .
14.
пешо
05.01.2023 12:06:54
0
3
рибата мирише от главата….
13.
гранични
05.01.2023 11:52:11
0
10
ние мрем по границата а те си оправят доходите охраняват мутри ,трафиканти,дойдат вземат си командировачните направят пари на хотелите дето са на началниците им и после отчитаме сташна дейност порнография
12.
Е на тва е
05.01.2023 10:05:29
0
14
Анализ на статията:
1. Гнилите ябълки се оказаха повече от здравите.
2. Едва ли на младия служител му е за първи път. Назначаването в полицията става безпроблемно. Особено ако полицайките са манекенки и вероятно с "приятно" поведение.
3. Уволняването на 30 полицаи едва ли ще помогне.
4. Критериите за назначаване трябва да са значително по високи, респективно възнаграждението и съответните привилегии.
5. Съдебната ни система е толкова мудна че е необходима тотална промяна. Само приказват за реформи и нищо не се случва.
6. По случая Семерджиев. Толкова е сбъркана системата че остава впечатление че престъпността си има МВР.
7. Относно статистиката за битовата престъпност. Абсурд да е 2% завишена спрямо 2021 г. Полицията по скоро дреме по пътищата и си изкарва бакшиши отколкото да патрулира. Прави впечатление че непрекъснато разкриват престъпления свързани с нарко-трафика а вместо да намалява те се множат. Там определено има замесени полицаи. С две думи, където разровиш мирише ужасно.
11.
до 9
05.01.2023 10:01:51
0
14
85%...? Прекалено щедро и оптимистично ми звучи. Ако някога изобщо е имало шепа почтени хора, те отдавна са напуснали или са били уволнени. Как би могъл честен човек да работи в такава среда?!
10.
Бай Гошо!
05.01.2023 09:54:04
0
11
Едно време за да почнеш работа в МВР се изискваше три препоръки.Кадровиците ги разглеждаха и внимателно проучваха кандидата,тъй като носеха наказателна отговорност при провал.Днес се назначават какви ли не ,събрани от улицата, без никакво проучване!! и затова са жалките резултати!!
9.
Буден гражданин
05.01.2023 09:50:26
0
15
Елате в Бургас. Тук (одмвр) и дървото е изгнило на 85%!
8.
патриот
05.01.2023 09:45:49
1
12
България отдавна е мафиотска държава.Най-напред се появиха мутрите, покрай тях забогатяха партийнити и комсомолски величия.Към тях се присъединиха тяхните синчета и дъщерички.В управлението на държавата постепенно се настаниха недоучили адвокатчета, културни дейци, пришърци от чужбина без нито един ден трудов стаж. Най много такива отрочета имаше в БСП, след това се вмъкнаха в сдс и ДПС.Пообиколихи редица партии и накрая започнаха да създават нови партиики и т.н.Но всичко това се отрази в края за няма водачи, а само мушмороци, които дори трудно се справят с българския език.А народът се обезличи, стана апатичен и само търси спадение с дребни далавери.Крйано влеме е братя българи да изличим от списъците на мутрясалите и плесенядали партии като БСП,ДПС, Герб и да се тръгне към високо образовани водачи и да се изхвърлят от народното събрание на калинките с купени дипломи от свободните университети и филиали.
7.
И какво сега
05.01.2023 09:34:04
2
15
Ще имаме един полицай по-малко и 30 мокамби в повече за хранене и обгрижване !
А ако беше успял да ги прекара, сега този ударен отряд афганци щеше да бъде грижа на Австрия или Германия !
6.
police
05.01.2023 09:33:03
0
14
"Работили сме оперативно, но няма да изпадам в подробности. Имахме предварителна информация. Превозното средство не е спряно случайно“
А дано, ама надали!
5.
Мижи да те лажем!
05.01.2023 09:26:59
0
22
Кой изобщо е назначавал тези боклуци?! Очевидно, същите боклуци! Та те приличат на престъпници и наркомани само като им хвърлиш един поглед! Дори не е нужно да си отварят устите или да правят нещо. Или някой "либерал" ще ми каже, че книгата не се познавала по корицата? Познава се и още как! Затова се плаща на дизайнерите на корици. Тази стара приказка е останала от времето когато кориците са били еднакви.
4.
Tsatsata
05.01.2023 09:25:20
2
15
Само че гнилите ябълки в системата на МВР са толкова много, че е заприличало на тор ....
И ако МВР се чисти от нещо, то май успешно се чисти от кадърните си хора !
3.
Житейски опит
05.01.2023 09:20:47
0
20
Заради една гнила ябълка в щайгата и останалите ябълки нагниват
2.
Ушев
05.01.2023 09:02:17
1
35
Не 30, всички трябва да ги уволните. И отначало всичко. Като в Грузия. Не може всеки който е с IQ колкото стайна температура и носи униформа да се мисли за гангстер и да мутрее по улиците.
1.
Айди дье!
05.01.2023 08:57:43
1
28
Голямо чистене на тез ябълки бре братчет! 20 години чистене на най-голямата овощна градина в светът и не мое ги изчистите гнилите. Амчи то гнилите стават все повече бе, те и хубавите здрави ябълки почнаха да загниват, и тези най-отгоре и те, то даже от тези отгоре е загниването.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Фермерите искат да се създаде гаранционен фонд при щети в земеделието Фермерите искат да се създаде гаранционен фонд при щети в земеделието Те призовават служебния кабинет за навременна помощ и съдействие Жена пострада на паркинг, удари я кола на заден ход Жена пострада на паркинг, удари я кола на заден ход Пострадалата е с фрактура на прешлен, без опасност за живота Роден фермер проговори за огромна далавера с млякото у нас Роден фермер проговори за огромна далавера с млякото у нас Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечните продукти да са с такива надути цени по магазините Битката за националния вот започна. Вижте къде ще има челен сблъсък на лидери Битката за националния вот започна. Вижте къде ще има челен сблъсък на лидери Експремиерът Николай Денков ще води в Бургас на мястото на Константин Бачийски, Пеевски с голяма вероятност ще води и в Кърджали, тъй като вече е партиен лидер, под въпрос като цяло е Лена Бориславова Иван Звездев приготвя морски ястия за бургазлии на Летния Никулден Иван Звездев приготвя морски ястия за бургазлии на Летния Никулден На площад „Тройката“ Звездев ще направи рибена чорба по специална рецепта АПИ е осъдена за 200 хил. лв. заради смърт при потопа в с. Бисер АПИ е осъдена за 200 хил. лв. заради смърт при потопа в с. Бисер Мъжът загива, защото мост, рухнал при бедствието, не е обезопасен, приема съдът Младите даскали бягат от училищата заради агресията и бумащината Младите даскали бягат от училищата заради агресията и бумащината КТ "Подкрепа" иска заплатата на преподавателите да е 150% от средната Българите плащат в кеш, използват все повече пари в брой Българите плащат в кеш, използват все повече пари в брой Банкнотите и монетите в обращение са за над 29 млрд. лв. Задържаха 12 партиди лимони със завишени нива на пестициди на границата Задържаха 12 партиди лимони със завишени нива на пестициди на границата Ежедневно в страната ни влизат стотици камиони, които внасят храни от трети страни На 7 май излиза ДНК експертизата на Велико Минков, делото за бащинство започва на 14 май в Бургас На 7 май излиза ДНК експертизата на Велико Минков, делото за бащинство започва на 14 май в Бургас Първото заседание по делото за бащинство, което той води, ще се гледа в Бургаската съдебна палата
Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм” Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван Милев, а Виктор Медведчук едва сега сочи организаторите на клането Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Хороскоп за деня – 2 май 2024, четвъртък Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази...
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори