×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

2023 ще е годината на бургаския кв."Мадика", идва строителен бум


2023 ще е годината на бургаския кв."Мадика", идва строителен бум
Това е един от първите проекти в квартала, който вече се разпродаде. Същият инвеститор строи нова сграда зад тази
02 Януари 2023, Понеделник, 18:31 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Става въпрос за проекти с общо РЗП от над 150 хил.кв.метра

Над 10 нови сгради ще се появят в най-новия квартал на Бургас – „Мадика“ през 2023 година.

Става въпрос за проекти с общо РЗП от над 150 хил.кв.метра.

Зоната се намира северозападно от ж.к.“Славейков“ и към този момент се счита за най-бързо развиващия се градски район. Там вече се реализираха няколко проекта, които се продават много добре, а цените са между 800 и 900 евро за кв.метър.

Предимствата са лесният достъп от бул.“Проф. Яким Якимов“, намиращите се наблизо хипермаркети и разбира се образователна инфраструктура на ж.к.“Славейков“, където има детски градини и училища само на „един подлез разстояние“.

Парцелите в овала са изкупени отдавна и никой вече не продава, тъй като там скоро ще изникне цял нов квартал

Към този момент в кв.“Мадика“ вече се строят няколко сгради – на инвеститори, които имат добро портфолио.

Унихоум“, например, разпродаде „Грийн резиденс“, намиращ се на самия булевард - до „Лидл“. Комплексът се откроява с модерна архитектура и иновативна визия. Неслучайно още преди акт 14 не останаха свободни жилища.

Компанията преди няколко дни започна и строителството на „Грийн парк“, който е в непосредствена близост. Интересът и към този проект е много сериозен и още преди първата копка се продадоха част от апартаментите.

Строителството на тази сграда започна в последните дни на 2022 година. Инвеститорът преди това успешно разпродаде Грийн резиденс

Смело на празното поле влязоха и „Планекс“ и „Геоплан Канстръкшън“, които ще построят комплекс „Мадика“ - шест жилищни сгради от по 6 етажа в затворен комплекс до болница „Сърце и мозък“. Вече започна изграждането на два от блоковете

Именно около тази болница се извършва най-динамичното строителство и към този момент се реализират няколко много добри проекта, които заслужават внимание.

„БГ инвест“ е в напреднала фаза на строителството на „ВХТИ Парк“, който е с РЗП от 18 хил.кв.метра и трябва да бъде завършен през тази година. Сградата е със смесено предназначение, на партерния етаж ще има заведения за обществено хранене, аптеки, магазини, предвидено е добро озеленяване и достатъчно паркоместа. Същият инвеститор строи и друга сграда – срещу болницата. „ВХТИ Хоумс“ е с общо РЗП от 10 хил.кв.метра и общо 72 апартамента.

Проектът на ВХТИ парк, който се намира зад студентския кампус, сградата ще бъде завършена през настоящата година

„Атика инвест“ на Иво Петров и Георги Николов са пред финализиране на строителството на 4-етажна сграда, зад цеха на „Томи спорт“. Засега това е единственият малко по-отдалечен проект, който е извън активната зона, но скоро целият район там ще се застрои, тъй като интересът е много сериозен.

На практика всички парцели са изкупени от няколко големи строителни компании, а фирмите ще строят поетапно сградите си – след като продадат единият комплекс ще започнат втори във вътрешността на зоната.

 „Цените започнаха от 50 евро на кв.метър, стигнаха до 150 евро и се изчерпаха. Никой не си помисля да продава, защото тази земя ще струва много повече съвсем скоро. Дори и да нямат възможност в момента да реализират проектите си, ще изчакат няколко години“, каза един от инвеститорите пред Флагман.бг.

Според брокери бурното строителство на квартал „Мадика“ наподобява това в столичния „Малинова долина“, но тук инфраструктурата е по-добра.

Снимката е направена от ул."Атанас Буров" - до болница "Сърце и мозък". Цялото това поле до главния път София-Бургас съвсем скоро ще бъде застроено. Първите проекти започват до няколко месеца

Концепцията на „Мадика“ е малко по-различна от тази на кв.“Хоризонт“, където заложиха на по-ниски сгради и зелени комплекси (ВИЖТЕ ТУК). Тук зданията са по-високи, а застрояването по-плътно, но на този етап има и по-добра инфраструктура.

Вече са изградени няколко по-дълги улици - ул.“Иван Хаджипетров“, ул.“Атанас Буров“, ул.“Тоника“. Има излаз към главния път София-Бургас, както и три пробива по протежението на булеварда.

Това провокира и по-сериозното строителство, което се очаква да започне всеки момент. Една от големите строителни компании в региона – „Меркурий“ се готви да построи голям жилищен комплекс от над 25 хил.кв.м. РЗП с излаз на главния път.

„Хит строй-К“ на Георги Кузманов чака всеки момент да излезе разрешението за строеж на сграда с 12 хил.кв.метра на оградата на студентския кампус, бизнесменът Светослав Желязков също има готов проект за 10-етажен блок.

Това е друга от сградите, която ще бъде завършена скоро. Тя е със смесено предназначение, има офис и жилищна част

ЩЕ ИМА ЛИ КУПУВАЧИ

Големият въпрос, чийто отговор ще стане ясен някъде в средата на новата 2023 година е, дали действително ще има купувачи за новите проекти, които ще се реализират в кв. „Мадика“. Сегашните сгради се продават добре, но ще се случи ли същото и с тези във вътрешността на зоната?

Проблемът при някои от новите комплекси е, че те се очертава да бъдат на 100 % жилищни. Дори партерите са апартаменти, което реално ще превърне квартала в „една голяма спалня“, по думи на брокери.

Основните купувачи се очаква да са от българския пазар. Строителите смятат, че може да бъде повторен успехът на „Сентрал парк“ в ж.к.“Славейков“, където доста хора купиха апартаменти на зелено на цени от 600 евро и още преди завършването на сградите успяха да ги продадат на 1000-1100 евро на кв.метър на вторичния пазар. Част от купувачите в кв.“Мадика“ ще бъдат точно с този профил.

Заради по-достъпната цена интерес имат и семейства от вътрешността на страната, най-вече от Ямбол, Сливен, Нова Загора, Хасково.

„Обаждат се и българи, които работят в чужбина – те искат да инвестират част от заработените пари в имот в България. Да го закупят за себе си или децата си. Става въпрос за хора, които имат собственост в Бургаска област, предимно в Айтос, Руен, Карнобат“, каза един от инвеститорите пред Флагман.бг.

6-те блока на Геоплан канстръкшън и Планекс ще се строят поетапно

Един от новите проекти, чието строителство ще започне през тази година, вече е промотиран на чуждия пазар, твърдят наши източници. Става въпрос за заможни хора от Близкия изток, които са готови да си закупят апартаменти в Бургас.

Реално през тази и следващата година не се очертава в рамките на града да се реализира голям проект, което по естествен начин ще насочи и бургазлии към тази зона, както и към съседния кв.“Хоризонт“.

Урбанисти са категорични, че това е естествената посока за разширяването на Бургас и дори градът е закъснял. Сериозно ще бъде и предизвикателството пред Общината, тъй като през следващите години ще трябва да предвиди немалко средства за изграждането на подходяща инфраструктура в новите квартали.

Развитието на този квартал залегна и новата наредба за градска среда в Бургас, където бе предвидено озеленяването да се прави по специфичен начин, съобразявайки се с розата на ветровете. 


В категории: Бизнес


От какво е болен този певец
От какво е болен този певец 28/04/2024, Неделя 20:00 0
Кой просълзи шеф Ангелов
Кой просълзи шеф Ангелов 28/04/2024, Неделя 16:23 0
75
Коментара по темата
75.
До 74
05.01.2023 18:19:29
0
7
Не е вярно,всеки строител гледа да вземе акт 16 колкото се може по скоро:
-има да взема вноски от всички продадени;
-като има акт 16,не продадените апартаменти се продават по лесно и на по добра цена;
-гаранциите за сградата започват да текат;
Заради 200-300лв.данък на година на апартамент никой не си остава сградата на акт 15:)
74.
Акт 16
05.01.2023 15:54:18
8
2
Ще ви кажа защо не взимат акт 16 години наред. Защото автоматично данъците им скачат и ако не всички апартаменти са продадени, тези данъци са за сметка на инвеститора. Кой е луд да плаща високи данъци? Затова ги държат на акт14-15, докато не продадат всичко. А вие си плащайте промишления ток и чакайте акт 16, като сте толкова луди да купувате имот на зелено в Бургас.
73.
33
05.01.2023 10:07:48
1
16
Около средата на месеца се разходете след 20 часа по Богориди. Ако видите дори един човек сте късметлии, реално е опасно да се движиш там, защото няма хора. Това стана града - никакви млади хора, само баби и дядовци. А за логиката да се набива в тухли в такъв град няма да коментирам...
72.
Стоилов
05.01.2023 09:11:21
0
9
Преди няколко години, като започваха да строят сградата до LIDL в Славейков, имаше реклама за нея, ако не се лъжа точно в този сайт - пишеше, че "билдингът е в сърцето на Славейков" ... Сега се оказва, че е извън комплекса . Сега ще е в покрайнините на Мадика.
71.
*********
04.01.2023 20:25:21
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
70.
Селянин
04.01.2023 10:02:40
3
40
Да набиеш пари в имот етажна собственост в полупразен град е много странно решение.
В града има три мола. Единият фалирал и не могат да му намерят купувач вече години, вторият полупразен, пред разпад и на път да фалира. Третият пълен със супермаркет, мобилни оператори и бързо хранене. Пристанището е грозно празно. Най-големият проблем на града е, че няма хора. Затова и няма и бизнес.
69.
Кафе
04.01.2023 07:37:54
2
23
примерите в световен мащаб са много. презастрояването може да има само Негативни последици .. Със сигурност
... На кой е нужно това презастрояване и защо е нужно въобще населението на града изобщо да се увелипава? нужно ли е въобще?
Бургас става все по Идиотизиран град..явно тенденцията му ще е такава... да си знаем..
в центъра ня бургас стои зейнала дупка, от повече от 30 години, като тази в управлението на страната..
68.
*********
03.01.2023 20:42:33
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
67.
Niko
03.01.2023 20:01:28
1
9
В Бургас, няма ТИМ
66.
G-class KKKKKK
03.01.2023 15:21:04
1
9
Човека взе парите, каза чакай малко
65.
Баш Майстора
03.01.2023 13:49:58
3
15
Аз каква шапка съм им подготвил на всички новодомци в тия квартали... Цял живот ще ме споменават
А банките от които ще теглят 30 годишните заеми... мммм не ти е работа.
64.
Инвест чалма
03.01.2023 13:08:52
0
23
От статията най много ми хареса за "инвеститори от Близкия" да паднеш от смях! Те брокерите да не им представят Нефтозавода за петролни кладенци....
63.
Отпуснете се малко
03.01.2023 12:39:15
6
17
1.Строи се! Хората имат думата: Навсякъде бетонирано.
2.Не се строи! Пак думата: Бреее, колко остарял град, нито една нова сграда, Вижте китайчетата, Вижте Американците.
Все недоволни братя и сестри.

Тези които си мислят, че тези сгради се строят за Украинците; Строи се за тези които имат пари, или доходи за кредит....
62.
Открихме киселото мляко
03.01.2023 12:31:54
10
11
Хубава сграда! Тези които си имат пари, ще си купят. Но инвеститорът на Унихоум, да бърза с документацията, защото тъй като ги продаде първите си тухлички,но за по нататъка няма да е толкова бързо. На бързо ги продава, чака се 5 6 години да си собственик. Да взема за пример Централ парк, или Унистрой!; Бързи и коректни. Успех на инвеститорите, и Честито на собствениците.
61.
До Иван Колев
03.01.2023 11:45:58
3
24
Братленце.....стига си ги писал тия неща....Нищо продадено няма....с малки изключения.....Хората нямат пари за храна...Теглят се масово кредити ...но не за апартаменти...още повече на зелено ...да не виждаш какво купуваш
60.
Шматарок
03.01.2023 11:06:12
2
8
Шматарок можеше да напишеш ,,къде е логиката''
а ,,уер ис дъ логик''всъщност е уеър ис дъ лоджик.Не знам за логиката но виждам,че английския е в гъзъ ти.
59.
*********
03.01.2023 08:57:48
0
9
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
58.
*********
03.01.2023 08:35:01
0
10
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
57.
Яко
03.01.2023 07:52:27
0
38
Миризми от завода
56.
Не
03.01.2023 07:19:33
1
57
Земя моя собствена и къщичка 50, 60 квадрата около бургаските села,много по на сметка и се чувстваш жив . Тези Магики със фантастични имена и космически цени ,не благодаря! Ако ще е апартамент,то по добре във Виена,същата цена.
55.
Чочо Александров Несебър
03.01.2023 06:20:11
3
32
Къща в полето при мен купете
54.
брокер
03.01.2023 00:26:16
2
54
Че то Сливен и Нова Загора по-богати градове от Бургас.
Освен хората да си вземат нещо ваканционно за лятото, защото в обезлюдения град няма да има кой да им ги наема целогодишно.
53.
*********
03.01.2023 00:14:00
1
14
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
52.
Квартал Розовата Долина очаквайте скороо
03.01.2023 00:11:48
3
46
С ипотечни кредити от 6 % в средата на 23 ще се поохладят страстите. Строителството ще се свие поне за година две. Евро съюза чрез ЕЦБ официално обявиха че за пръв път в историята си започват да издърпват от оборотните средства чрез банките 2.3 трилиона Евро което няма как да не породи ликвидна криза. Целта е да се овладее инфлацията. Много розово звучи всичко дано да е така. Не е лошо да си пазите малко кеш. Хубавите оферти за който има скатано тепърва предстоят.
51.
Шматарок
03.01.2023 00:05:40
4
50
Гриин резиденс разпродаден още на акт 14 хахаах и ко като две години няма акт 16 ??? Уер ис дъ логик??
50.
*********
02.01.2023 23:35:17
2
15
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
49.
Възмутен теляк
02.01.2023 22:52:57
4
65
Искам всичко да се бетонира, за да няма повече накъде даде строи. Човешката алчност е безгранична.
48.
Дим Кас
02.01.2023 22:33:02
2
42
Изградените апартаменти от бизнесмените инвеститори май нямат още акт16
47.
Бургазлия
02.01.2023 22:26:02
3
82
Сентрал парк бил престижен? Сериозно ли? Че те плочките му се рязхлопаха още преди акт16.
Местните "строители" с тежки комплекси не знам кого ще успеят да излъжат. Всеки нормален човек с пари иска откритост, честност и прозрачност. А то още като им отвориш сайтовете, няма цени. Лъжат те на индивидуални срещи по офисите. Затова купих в София на същите пари, от един и същ строител. Няма скрито покрито там. Учете се от софийските строители за отношението към клиента. Иначе има да чакате от Ямбол, Сливен и Нова Загора.
46.
Хахахаха
02.01.2023 22:18:46
0
71
Тоя дето е писал статията не беше ли същия дето вчера ги "рентваше" тея апартаменти. Хората се скъсха от смях с него.
45.
Ааа
02.01.2023 21:56:13
3
71
Тука ще има тежки фалити
44.
До 17
02.01.2023 21:44:38
3
32
Там тези от Маями, не ги ли изплющя урагана на столетието и срина цялото крайбрежие, къдя карате леките коли ба, яз тука правя кушии до нащо Маями-Малко Търново
43.
Хахаха
02.01.2023 21:42:28
24
8
Нени, нени ти явно и курник не си строил, за 300 евро мама му и къща ще вдигнеш.
42.
*********
02.01.2023 21:04:07
0
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
41.
Собственост
02.01.2023 20:50:23
1
69
Първо да кажат кои са били истинските собственици на тези места и защо ги нямаше документите в архива още при възстановяването на земеделските земи. Уж щяха да правят ревизия .
40.
До 5
02.01.2023 20:46:24
8
45
Забрави най-наглите леляндури - ут Янбул!
39.
Ганьо
02.01.2023 20:44:05
6
68
Направи си и ти строителна фирма и строй надлъж и на шир, да видиш колко е лесно, особено ако не си част от групировката герб-дпс.
38.
Warrior
02.01.2023 20:30:04
2
61
Добре дошли в полето до Бургас.
37.
нени
02.01.2023 20:17:34
6
108
Купете си място на "Острицата" или Изворище /около Банево/ или някъде близо за 5-6000 евро и си постройте сами: ще ви излезе не повече от 300 евро квадрата- няма смисъл да се дават едни 900-1000 евро за "килия", за мръсен въздух и проблемна етажна собственост ! Сметнете сами !
36.
*********
02.01.2023 20:09:16
3
12
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
35.
ВъпросТ
02.01.2023 20:07:08
2
39
А акт16 дават ли?
34.
Мюмюн
02.01.2023 20:06:57
33
29
Красивите умове, стоящи зад Партията на Генерал Премиер Бойко Борисов правят града ни все по-уреден и прекрасен! Само изключителни патриоти, държавници и визионери имат силата дадена им от Господ Бог, да построят такива тузарски билдинги, които да радват хората и да правят живота им щастлив и безгрижен. Това е инвестиция в Бъдещето! Имоти, които само ще си увеличават стойността и никога няма да им пада цената! Всеки Бургазлия заслужава да бъде милионер!
33.
*********
02.01.2023 20:04:22
0
7
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
32.
Северен обход
02.01.2023 20:04:01
2
19
Ако може инфо и за бъдещи инвестиции.. Около семе ния обход, мо я.... Ехо.... Флагман....
31.
Sss
02.01.2023 20:01:40
17
49
Аз чакам баба да умре за да мога да и продам коптора за 70-80 в Евро и да си взема кола и дрешки от мола.... Хахахах и на почивка да отида... Иначе съм добро момче в кауфланд палети с вода дърпам ама иначе съм тарикат... Хахахах друсам по пейките чакам мама да сготви хахахах и тока да плати... Хубаво си живея аверите все бити карти....
30.
В тоя кър
02.01.2023 20:00:52
8
51
е за офце само
29.
М.Рудник и Гората там е зона "Д" Там е
02.01.2023 19:58:02
8
52
А между кс.М.Рудник и Гората там е зона "Д"
Там е 100 % по добре , ама там Общината няма далавера.
28.
До Т.Т.
02.01.2023 19:54:48
9
46
Никой неграмотник, който пише Нова Година с малко "н" и "г" не може да направи пари за да отиде да празнува в Маями, Флорида, да кара нови коли и мотори ....
Освен ако не търгува с наркотици или не краде, но пък тогава няма да е "честно работене"!
27.
Ез
02.01.2023 19:53:21
3
68
Пълна скръб но все още има тъпани с кредити които мислят че инвестират
26.
Бай....до 17
02.01.2023 19:48:04
11
30
Тъп евангелист, шибай се отзад!
25.
До 17
02.01.2023 19:46:52
4
32
Продължавай, никой не ти пречи на фантазиите и мечтите !
24.
*********
02.01.2023 19:46:29
0
7
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
23.
Ротшилд
02.01.2023 19:45:17
4
94
Много се радвам на такива проекти независимо в кой град. Ново стройтелство, нови квартали,нови улици и прочее. Не хейтя, но не разбирам кои умници и как разрешиха промишлената зона на Бургас да е толкова пръсната. То хубаво се строят нови жилищни или бизнес сгради, но в съседство с тях има стотици халета на различни фирми. Сервизи, различни складове, шоуруми, складове за стройтелните материали, гаражи и паркинги на транспортни и стройтелните фирми. За мен нещо не е измислено както трябва и всичко е доста разхвърляно погледнато от птичи поглед. Надявам се бъдещите хора, от които зависят тези неща да имат по-голяма визия и да мислят с перспектива.
22.
Що за кретенизъм
02.01.2023 19:43:25
8
85
да се разширява градът в посока Кроношпан и Лукойл !??
21.
Идеята е
02.01.2023 19:41:06
12
51
Да се купи там жилище и да се дава под наем на студенти от университета ...
А общежитията за студенти да се дават на украинци !
20.
Ганчо мамуля
02.01.2023 19:40:42
3
83
Кой нещастен журналист-брокер ги пише тези глупости.
19.
*********
02.01.2023 19:39:58
0
19
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
18.
Зурла от Малко Търново
02.01.2023 19:37:55
3
60
А там няма ли фанара от Кроншпан, Нефтозавода не го броя от него е задължително
17.
Т. Т.
02.01.2023 19:36:01
73
27
Хора, колкото и хейт да пръснете, аз и моите колеги сме в Маями, Флорида със семействата си за Коледа и нова година, харчим си, караме си новите автомобили и мотори и някак си не ни е... за мнението Ви. Осмислете си живота, работете честно и ще имате.
16.
Кой
02.01.2023 19:34:35
6
63
Кой ще живее там, дори улицата , вече направена за две коли?
Ужасен ужасТ.
15.
Логика
02.01.2023 19:31:11
3
98
Раждаемост слаба, младите бягат от Бургас, но строежи здраво. И всеки купува къде с кредит къде не и вече спокоен, че инвестира в празна мухлясала сграда. А строители като ги видиш и закривай.пижо и пенда с живот на лизинг
14.
*********
02.01.2023 19:27:10
0
28
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
13.
Славейков
02.01.2023 19:23:36
3
72
Лесно се разпродават, но май трудно се издават.
12.
*********
02.01.2023 19:20:51
0
39
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
11.
Хаха
02.01.2023 19:17:55
5
145
Бургас остана без население, кой ще купува, кой ще наема? По преброяването от 21г.сме 150 хил, а реално сме 100 хилядно село с по два апартамента на човек, абсурдно е. И сме със смешни заплати таван 1000 лв, цяла България ни се смее
10.
*********
02.01.2023 19:11:30
0
55
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
9.
msp
02.01.2023 19:08:56
37
33
Крайно време беше,Бургас не е мръднал с години.А с кюшето какво става,няма ли и там да се застрои?
8.
Нефтохим
02.01.2023 19:08:50
18
113
Трябва да си много тъп че са си купиш апартамент до нефтозавода и кроншпана, най добре да се строи в изток югоизток, от другата страна на града далече от тая мизерия, за сега меден рудник е комплекса с най чист въздух, това квартал за бежанци ли ще е ,кой нормален ще се натика в тая смрад,но реклама никога не е излишно,хахаха ....Живея в чужбина и имам 3 апартамента, които даваме под наем,но посоката на застрояването на града е грешна...
7.
Пфуу
02.01.2023 19:02:51
6
107
Сред нищото, голе поле, прахоляк и селяндури от горите
6.
Sgh
02.01.2023 18:56:19
7
115
Не мерси, точно там да дишам на Нефтохим отровите. Както писаха по-долу посоката на разширяване трябва да е първо около ез. Вая, един мост през Вая от Кроношпан и Меден рудник ще е на 2 км от Славейков. Дали ще дочакаме .......
5.
Ганьо
02.01.2023 18:52:31
14
153
И като дойдат от Н.Загора,Сливен,Карнобат,Айтос,Руен и прочие Бургас ще се превърне в един истински европейски културен град на който ще завижда половината свят!
4.
Лихвата
02.01.2023 18:47:01
3
92
Скоро скачам нагоре! Правете се сметката добре!
3.
Хахах
02.01.2023 18:44:17
7
96
Мадика ще яде едно мадонце и те тва е, измислени статии
2.
Естествената посока
02.01.2023 18:41:25
16
81
за разширяване на Бургас е в посока езерата Вая и Мандра ! Около езерата няма плодороден чернозем, а голи чукари !
По цял свят градовете се развиват около водоеми !
Една фериботна връзка решава и проблема с градския транспорт!
Примери по света колкото искате!
1.
*********
02.01.2023 18:36:47
2
26
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса За съжаление обаче най-студено се очаква да е именно по празниците От какво е болен този певец От какво е болен този певец Мистериозно заболяване мъчи Галин Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Двамата баджанаци и до днес били близки приятели  Това е най-големият стратег в "Един за друг" Това е най-големият стратег в "Един за друг" Сияна играе умно  Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Kъм мoмeнтa пpи пoĸyпĸи oт фepмитe цeнитe "нa eдpo" ca 8-9 лв/ĸг живo тeглo, a "нa дpeбнo" (1-2 aгнeтa) ca 10-12 лв/ĸг живo тeглo Нещо невероятно се случва с планетите Нещо невероятно се случва с планетите В личен план съвпадът на двете планети ще се отрази най-много на родените в трета декада Телци, Раци, Деви, Козирози и Риби Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Бившият Първи притежавал строго секретни записи и снимки на НЛО Зрителите да свикват с тази физиономия, ще я гледат дълго от тв екрана Зрителите да свикват с тази физиономия, ще я гледат дълго от тв екрана Геро ще е водещ на шоуто, което започва веднага след Капките  Катаджии с нова схема: Обясняват на провини ли се водачи, че глобите вече са двойни Катаджии с нова схема: Обясняват на провини ли се водачи, че глобите вече са двойни Наказанията нито са променени, нито има изгледи да се променят по-рано от есента, ако не и догодина Гонзо си има нов враг - Вики от "Ергенът" Гонзо си има нов враг - Вики от "Ергенът" Ще го съди за уволнението от БФС, било неправомерно
Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори