×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

След 10 месеца война: Как протече през 2022 г. конфликтът в Украйна (ОБЗОР)


След 10 месеца война: Как протече през 2022 г. конфликтът в Украйна (ОБЗОР)
До момента загиналите са най-малко 42 000 човека, ранени са били над 54 000, а изчезналите поне – 15 000
27 Декември 2022, Вторник, 20:00 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Условно военната операция може да бъде разделена на три фази, каква ще е и ще има ли изобщо четвърта?

Повече от 10 месеца продължава конфликтът в Украйна, който започна на 24 февруари 2022 г., когато руският президент Владимир Путин обяви с дълго обръщение към народа си, че инициира „Специална военна операция“, която цели да „денацифицира“ Украйна. За десетте месеца на на практика война в Европа се случиха прекалено много събития, за да могат всички те да бъдат обединени в ясен хронологически ред. Въпреки това идва краят на настоящата година и една равносметка е необходима.

Какво подбуди конфликта? Как започна всичко? Кои бяха основните акценти в него през годината? Има ли как скоро да приключи? Отговори на тези въпроси ще опитаме да дадем в следващите редове.

Украйна за Русия съвсем не е нова тема. Търканията между двете страни започнаха условно още през 2014 г., в епилога на „Евромайдана“, когато властта в Киев бе сменена от проруска към проевропейска след месеци на кървави протести, за които се говори, че са били продиктувани от външни „актьори“, вероятно зад океана. Тук името на Виктория Нуланд и Джефри Пият няма как да не бъдат споменати. Тогава – в опит да запази позициите си на Черно море, Москва анексира Кримския полуостров. А региони в източна Украйна – индустриалната част на страна, обявиха своята независимост от Киев. В резултат на всичко това в страната започна практическа гражданска война, която продължи до 24 февруари 2022 г., когато прерастна в междудържавна.

Противно на очакванията войната, започнала на 24 февруари т.г., не е следствие само на желанието на Русия да диктува реда в бившите си Съветски съюзи. През 8-те години на конфликт в Донбас, действително украински въоръжени сили бомбардираха и обстрелваха цивилни райони в източна Украйна и това е неоспорим факт, за който през април т.г. признаха и от ООН, и от „Аменсти Интернешънъл“. За началото на конфликта може да се говори много, но анализът ще оставим на историците. 

През октомври 2021 г. бившият президент на Русия Дмитри Медведев публикува статия, с която обясни ясно, че според него Украйна е „васална страна“ под контрола на „Запада“ и че в този смисъл е безпредметно Русия изобщо да води диалог с Киев по отношение на случващото се в Донбас. Което между другото бе в разрез с второто Минското споразумение, нарушавано многократно от двете враждуващи страни в продължение на 8-те години гражданска война.

Същинската част обаче започна през ноември и декември на 2021 г., когато политическият разрив между Киев и Москва стана катастрофален. Западните служби не спираха да предупреждават, че ако се продължи по този път, военният конфликт е неизбежен. За разлика от руските си колеги, те настояваха, че Путин подготвя инвазия. Той пък от своя страна предупреждаваше, че Киев готви сериозно настъпление към Донбас, особено след като Зеленски многократно обявяваше, че „ще си върне дори Крим“. Кой е прав и кой е крив е въпрос, който няма скоро да получи своя отговор, но е факт, че дните преди 24 февруари 2022 г. обстрелът над Донбас от страна на ВСУ (Въоръжените сили на Украйна) бе увеличен почти десетократно. 

На 21 февруари т.г. в дълго изказване пред нацоналната телевизия руският президент Владимир Путин обяви, че признава двете самопровъзгласили се републики – Донецка и Луганска, за независими от Украйна. С това вече беше ясно какъв ще е развоят на събитията. Защото по логиката на руския президент, ако те са независими държави, а населението в тях е рускоговорящо, атака от страна Украйна към тях би значела атака срещу руския народ. И така 3 дни по-късно неизбежното се случи.

„Взехме решение за провеждането на Специална военна операция в Украйна. Нейната цел е да защити хората, които в продълженеи на 8 години бяха жертва на издевателства и геноцид от страна на режима в Киев. Стремежът е за демилитаризация и денацификация на Украйна“. С тези думи руският президент на практика обяви война на съседната си страна и така стартира всъщност конфликът от 2022 г., който продължава и до днес. Очевидно от изказването му, би следвало да се счете, че военните действия ще се водят в източната част на Украйна, където са се провеждали „издевателствата и геноцидът“. Интересно обаче защо в такъв случай едно от първите настъпления бе от Беларус към Киев.

Всеки ден от конфликта. Източник: wikipedia

Минути след речта на Путин прозвучаха и първите експлозии в Киев, Харков, Одеса и градове в Донбас. Руски войници вече бяха в Мариупол – място, което в идните месеци ще стане терен за най-тежките боеве. Армия от между 150 и 200 хил. войници навлиза в Украйна от 4 посоки – условно от Беларус; от Курск; от Воронеж; от Донбас; и от Крим. Офанзивата е започнала и притесненията са, че настъплението е много бързо – сравнявано дори с Блицкрига на Вермахта от 1939 г. в Полша и после във Франция следващата година. 

До 25 февруари руските сили са получили почти пълно въздушно превъзходство и Украйна няма на практика никакви способи да се защитава по въздух. Въпреки опитите на Киев да пропагандира за т.нар. „Призрак от Киев“ – пилот, успял с изтребителя си да събори десетки руски МиГ-ове и Су-та, такъв, оказа се, не съществува. Небето беше завладяно в рамките на дни. С това руското настъпление се отправи сериозно към столциата на Украйна и военни сили на РФ бяха на километри от там – на практика го виждаха с просто око.

Офанзивата бе сравнително успешна и на юг, където въоръжените сили на Русия успяха да завземат сериозни територии от Донецк и Луганск, през Мариупол, Бердянск, Мелитопол и Херсон, та чак до Миколаев, Кривой Рог и Запорожия. 

На север картината не бе толкова положителна за руското настъпление. Настъплението към Харков бе на практика неуспешно, а офанзивата към Киев спря на едно място. 

Така стартира условно „първата фаза“ от Специалната военна операция.

Тя продължи от 24 февруари до началото на април, когато боевете се изтеглиха от североизточна Украйна и Киев и се фокусираха върху приоритетните цели на юг и югоизток. В първата фаза станахме свидетели на невиждан бежански поток. В България, основно по Черноморието, бяха създадени кризисни центрове, в които бягащите от Украйна намираха подслон и бяха упътвани какви документи са им необходими, къде могат да бъдат настанени и за колко време. Може би грешка донякъде бе факта, че страната ни бе единствената в Европа, която предложи летните си хотелски леглови бази за настаняване на бежанците – основно жени с деца, но и тук-таме мъже в активна възраст. В подробности за профила на украинския бежанец у нас няма да навлизаме. Този тежък период обаче продължи месеци и през страната ни минаха не по-малко от 1 млн. украинци за срока на първата и втората фаза от офанзивата.

Междувременно очевидната идея на Кремъл да завладее Украйна за няколко дни и да установи приближен до себе си режим там не успя да се осъществи. Офанзивата постепенно започна да губи инерция и до края на март, когато към Киев започнаха да се изливат милиарди евро и долари чуждестранна помощ, балансът на бойното поле се възвърна. Така още в ранните дни на април, заради украинска контраофанзива или руско стратегическо отстъпление, Киев бе освободен от обсадата а боевете се пренесоха на юг и изток – в Запорижието и Донбас.

В хода на отсъплението на руските части от там станаха ясни и тежки подробности за престоя на войската в украинските градове. Такава е бруталната гледка в Буча – в покрайнините на Киев, където след дълго международно разследване стана ясно, че руски войници са извършили военни престъпления, касаещи умишленото убийство на поне 50 (според ООН), и близо 450 цивилни (според Киев).

До 7 април т.г. пък руското военно управление вече започна да признава, че има проблем и фокусът трябва да се измести.

Така конфликтът реално навлезе във втората си фаза. 

На 9 април, продиктувано от незадоволителния ход на офанзивата, Путин взе решение да смени ръководството на войските в Украйна. За командир на цялостната операция тогава бе назначен Александър Двроников, известен с това, че ръководеше успешната военна интервенция на Русия в Сирия. 

До 13 април пък стана ясно, че ВСУ са способни и на ответни удари. На тази дата бе потопен флагмана на руските военноморски сили „Москва“ – инцидент, който според Русия бе вследствие на пожари, но фактите към този момент сочат, че е бил поразен с ракетен удар. 

Втората половина на април даде началото на т.нар. „Битка за Донбас“ – театър на продължаващата война, който още не е приключил. В хода на конфликта има безброй нанесени удари от тогава досега. Това е моментът, в който стана ясно, че предоставените от запада оръжия на Украйна са много по-модерни от тези, които са във въоръжението на Русия, а сраженята дадоха да се разбере за пореден път нещо друго – танковете и като цяло бронираните превозни средства, които диктуваха хода на Втората световна война, вече не са нито рентабилни, нито достатъчно ефективни.

Това се оказа вярно, след като стана ясно, че ръчно преносим гранатомет от последно поколение, чийто снаряд струва не повече от 30 000 долара, е способен с един изстрел да унищожи танк и целия му екипаж от достатъчно голямо разстояние, че да няма възможност за ответен удар. Именно с тази тактика ще се запомни втората фаза на конфликта в Украйна, въпреки че резултатът от нея все още не беше в полза на Киев. 

Паднаха градовете Мариупол, чиито последни „защитници“ се бяха окопирали в огромния металургически завод „Азовстал“. Градът бе превърнат в руина, а Русия обеща да го възобнови – процес, за който към момента няма данни да е започнал.

С постепенното настъпване на лятото и стоплянето боевете започнаха да стават все по-разпокъсани, а фронтовата линия - помръдваща незабележително в едната и другата посока. Ограничени контраофанзиви на ВСУ успяваха да си отвоюват определени територии временно, които впоследствие отново бяха завземани от прегрупиралите се руснаци. До юли тази тенденция се запази без особена промяна. През август обаче към Киев вече пътуваше 18-ия пакет с военна помощ от САЩ, който спомогна за организирането на сериозна контраофанзива, която трябваше да започне до края на месеца.

И тук конфликтът навлезе в третата си фаза.

В края на месеца стартира въпросната контраофанзива. Нейна първа цел беше да се пробие фронтовата линия в близост до Херсон.До 3 септември беше повече от ясно, че украинските сили напредват, а като причина за това се посочваха провали в руското командване и логистични проблеми. 

Част от Харковска област, която в последните 7 месеца беше в ръцете на руската армия, отново попадна под контрола на Украйна. Такава беше съдбата на градовете Купианск и Изюм. В отговор на случващото се, Путин обяви частична военна мобилизация на 21 септември, която целеше да набере до 300 000 резервисти, за да се подсили военното дело на страната в Русия. Това доведе до огромни вълни от руснаци, напускащи страната както могат, като основният маршрут бе сухопътен и водеше  към Истанбул.

За да се даде още повече легитимност на продължаващата война, на 23 сепмтеври в четирите региона на Украйна, частично под контрола на Русия, се проведе референдум за присъединяване към Русия. Те завършиха с това, че привидно хората в Донецк, Луганск, Херсон и Запорожие избраха да гласуват „за“ идеята. Доколко това е така – може да се поспори, но цялото международно общество обяви референдумите за нелегитимни.

Три дни по-късно взривен беше Северен поток 2 – акт, който мнозина се притесняваха, че ще доведе до сериозна ескалация в конфликта, в който вече се бе заговорило и за употреба на ядрено оръжие. За щастие Европа реагира навременно и разкри, че се касае за саботаж, извършен от неизвестни. Всички спекулации, разбира се, бяха насочени към това, че Русия сама е взривила тръбите си, които на този етап действаха като единствения ѝ „коз“ срещу ЕС – нещо, което с поглед назад във времето, сега изглежда повече от абсурдно.

Докато мобилиазацията в Русия продължаваше, едно друго действие привлече вниманието на целия свят. Украйна, макар и неофициално, взриви Кримския мост. Случаят от 8 октомври ще остане в историята на военния конфликт като един от най-дръзките, но и един от най-опасните и безотговорни ходове, който Киев е предприемал по време на войната. Защото Кримският мост бе единствената сухоземна връзка на анексирания през 2014 г. Крим и Русия, а като такъв бе стратегически значим обект, за който многократно е казвано, че ако му бъде посегнато ще има последствия. В контекста на това, че Русия все пак е ядрена сила, на такава заплаха не трябва да се гледа с лека ръка. Въпреки това особено реакция нямаше – по една или друга причина. 

Едва няколко дни след атаката военното командване на Русия в Украйна се пое от ген. Сергей Суровикин, който е известен във военните среди като човек, който не страни от бомбардирането на цивилни цели.

И така след като мостът бе съборен, Киев бе бомбардиран тежко, като най-малко 23-ма цивилни загубиха живота си, а други над 100 бяха ранени. Самият Путин заяви, че атаката е за отмъщение.

Тази фаза на войната, която се води в условията на есен и зима, е наистина тежка за украинците. Огромна част от системите на странта за електрозахранване е извън линия, а хиляди са изправени пред тежките условия на зимата – студ и глад. 

На 1 ноември приключи часичната мобилизация – без особен резултат по отношение на военното дело. 10 дни по-късно Херсон бе освободен, а фронтовата линия достигна до западния бряг на река Днипро. Оттеглянето на руснаците от стратегическия град бе изтълкувано като слабост, но пък то си има и своите ползи от тактическа гледна точка. Още тогава се заговори, че целите на военната операция в Украйна са били отново променени и всъщност ген. Суровикин е преценил, че Херсон не е достатъчно добре предпазен в контекста на украинската контраатака, а Донецк и Луганск са много по-важни цели. В този смисъл е много вероятно още в началото на 2023 г. да видим контра контраофанзива, този път от руска страна, която да опита да премести фронтовата линия в Донбас на запад.

На 15 ноември между 85 и 100 ракети бяха изстреляни по редица украински градове. Това доведе отново до спиране на тока в редица засегнати региони. Ракета падна в Полша – събитие, което Зеленски погрешно опита да използва за своя полза и да обвини Москва, тъй като снарядът, който уби двама цивилни в полско село, се оказа украински. 

Навлизайки в декември, конфликтът изглеждаше далеч от приключил. На практика нищо особено не се промени във военните действия през целия месец. Фронтовата линия не е мръднала с почти нито един сантиметър откакто украинската контраофанзива загуби инерция. Ситуацията в момента е патова. Спорадичните бомбардировки на градове продължават, жертвите стават все повече – както от цивилна, така и от военна страна. 

Все пак признаци, че Москва и Киев са готови за преговори има, макар и много малки. По-рано днес руският външен министър Сергей Лавров, от чието ведомство наскоро излязоха изисквания към Киев за мир, заяви, че Украйна трябва да се съгласи с настояванията на Москва. „Ако не, спорът ще бъде решен от руската армия“. 

По данни на Ройтерс до момента от конфликта са загинали най-малко 42 000 човека, ранени са били над 54 000, изчезнали са поне 15 000, а страната и домовете си са напуснали не по-малко от 14 млн. човека. Броят на унищожените сгради се равнява на 140 000, а имуществените вреди, нанесени от конфликта се изчисляват на поне 350 млрд. долара. Тези числа, за съжаление, в идните месеци ще продължават да растат. Поне докато не се стигне в крайна сметка до някакво решение на този привидно нерешим конфликт между двете страни. 

Със сигурност този текст няма как да е напълно изчерпателен и в него безспорно има пропуснати и вероятно важни за конфликта събития
 


В категории: Войната в Украйна


Жесток удар по Лена
Жесток удар по Лена 27/04/2024, Събота 10:00 0
Флагман.БГ Лазаровден е! Лазаровден е! 27/04/2024, Събота 08:59 0
72
Коментара по темата
72.
връщам се за малко само с една скромна молба
31.12.2022 00:28:10
0
2
https://www.flagman.bg/article/283415

би ли обяснил на съветците и марксистите и ленинистите в коментарите , за истинската същност на червената революция, СССР и ролята на евреите в него? както ми обясни на мен тук. благодаря.
71.
До 68
30.12.2022 19:18:41
1
5
Благодаря ти, че най-накрая се съгласи с мен, макар и по твой си заобиколен начин. Напускам дискусията победител. :)
70.
До 66
30.12.2022 19:15:29
1
9
В това отношение много по-исторически точно би било да сравним Русия със Сев. Македония, от колкото Украйна.
69.
До 66
30.12.2022 18:59:22
1
10
там и тогава реално започва славянската култура в региона, култура коята монголските московци асимилират, или ОТКРАДВАТ, също и историята, същото важи и за православното християнство.
68.
до 63
30.12.2022 14:57:00
10
2
Степан Бандера е роден на 1 януари 1909 года в Галиция (тогава АвстроУнгария), но от юни 1919 Галиция е окупирана от Полша, затова е имал полско гражданство.
Акта за възстановяване на украинската държава провъзгласен на 30 юни 1941 г в Лвов, където от 30 юни до 2 юли 1941 г. се състоя известният еврейски погром, в който най-активно участие взеха украинските националисти, по-специално батальонът "Нахтигал" под ръководството на Роман Шухевич. Организацията на украинските националисти ОУН под ръководството на Степан Бандера провъзгласи създаването на украинската държава. ОУН официално влезе в битката заедно с Германия като част от германския Вермахт.
Има едно "обаче": Германското командване не прие този акт! "Независимата Украинска държава" от 1941-1945 не е призната от Нацистка Германия!
Следователно Степан Бандера не е имал гражданство на тогавашната Нацистка Украйна.
"История на нацизма в Украйна: ОУН през Втората световна война, 1941-1945 г"
https://www.globalresearch.ca/history-fascism-ukraine/5798384
67.
до 55
30.12.2022 13:30:01
6
2
Масонът 31 степен Ленин едва ли е специалист по българска история.
Векове преди вашият гей-болшевик Ленин, тази земя се е наричала Европейска Сарматия, после България, след това Хазария, след това Русия. Имало е и гърци там преди Новата Ера, но със сигурност тогава е имало сармати, които са славяни, и от тях произлизат българите.
Крим е тясно свързан с българската история - от 632 до 671 год Крим е бил част от Велика България на хан Кубрат (ru.wikipedia.org/wiki/Великая_Болгария).
След смъртта на хан Кубрат Велика България се разпада заради нашествието на хазарите, дошли след разпадане на Тюркския Каганат.
Тогава и се образува Хазарския Каганат (включващ Крим), който е тясно свързан с историята на евреите.
На 3 юли 965 год Хазарския Каганат е разбит от руския княз Святослав и столицата разрушена. Така се създава Киевска Рус или сегашна Русия. Християнството е възприето като официална религия след покръстването на Киевска Рус през 988 г. на църковeн български език. Първите патриарси в Киевска Рус са монаси от България.
Сега говорим за възстановяване на Хазарската империя в Украйна (Завръщането на "Змиярския народ"):
https://www.texemarrs.com/082014/serpent_people_return.htm
66.
Тя историята не е такава
30.12.2022 13:02:11
11
3
И какво общо има Украйна с Киевска Рус? Това че след отделянето на Украйна от СССР Куев остава в Украйна ли? Тази история много прилича на историята за Северна Македония, която всичко с маке е нейно... даже и Александър Македонски...
65.
@63
30.12.2022 12:07:54
0
8
според мен е най-добре да го оставим да си пише сам този любопитен индивид. нека да дерзае и никой да не му ги чете.
64.
До 60 пс
30.12.2022 12:05:48
2
8
никога не е имал украинско гражданство защото отделните републики в съюзът на съветските социалистически РЕПУБЛИКИ са издавали СССР гражданство, а той не е искал да е с такова, предпочел австро-унгарско и евентуално с полско. не става само с пропаганда драги.
63.
До 60
30.12.2022 11:47:01
2
13
Непълното знание е по-лошо от пълното незнание понякога.

Бандера е роден в днешен Старий Угринів. На времето на времето с австро-унгарско ражданство после с полско. Та считан е от много хора за герой на Украйна ,въпреки сътрудничеството му с нацистите, заради инициативата му да използва самите сили на нацистите за да брани местното население, към които се е чувствал че принадлежи той самият, от мародерите на съветският съюз.

Впрочем от прочетените коментари аз не виждам тук ленинисти. Обаче виждам един много задълбочен конспиратор. :)

Вярваш ли в теориите за кемтрейлс? Да или не само. :)
62.
@60 61
30.12.2022 11:34:46
2
8
бреее те и палестинците имат някакви ''исторически карти'' които разпространяват, ама истината е че държавата им е създадена от агенти на КГБ от Египет, с главната цел да се противопоставят на подпомагания от запада Израел.

Заключение: тъп си кат' галош, за щастие само ти си вярваш тук.
61.
до 58
30.12.2022 11:13:04
11
3
Това е карта на света от 19 век, погледнете къде е България на тази карта и виждате ли Украйна там: https://bakomkulissernabiz.files.wordpress.com/2022/06/russia-in-19th-century.jpeg
За ленинистите тук, един цитат на гей-болшевика Ленин (Бланк):
„Необходимо е да се постигне поражението на Русия, да се отреже Русия до Киев, до Одеса, до Рига, до Либава и да се избие духът на великата сила от нея. Трябва да се стремим към отделяне на Украйна и балтийските държави.
От доклада на В. И. Ленин на среща на Бернската група на болшевиките на 6 септември 1914 г. Реч по националния въпрос.
Кой създаде болшевиките:
https://aim4truth.org/2022/03/22/british-created-the-bolshevik-revolution/
https://americans4innovation.blogspot.com/2019/10/vladimir-lenin-communism-were-created.html
Потърсете също за: "Владимир Ленин - палач и обычный педераст".
60.
до 54
30.12.2022 11:12:00
11
3
Нацистът Степан Бандера е поляк и никога не е имал украинско гражданство, нали?
Как така сега е "герой на Украйна"?
Езиковата карта на Украйна ясно показва колко безполезно е било да се опитваме да наложим малцинствен език – "украински" – в цялата страна с мнозинство от руска оратория:
https://media1.freewestmedia.com/wp-content/uploads/2022/10/languages-uki.jpg
Въпреки това президентът Зеленски настоява за изкореняване на руския език. Между другото, до поставянето му в управлението на Украйна, евреят Зеленски говореше само на руски език и не знаеше украински, той е роден в Кривой Рог, Днепропетровска област.
59.
58 ПС
30.12.2022 08:54:00
1
5
Толкова за малоумният мит че СССР са създали Украйна, и са ги нарекли ''Окрайна, щото били там на края''. нали така беше, кацапе?
58.
нямало украинска националност хаха
30.12.2022 08:48:19
2
5
да беше казал не времето на Тарас Шевченко

''Наша дума, наша пісня
Не вмре, не загине…
Ой там, люди, наша слава,
Слава України!''

1840г.

къде ги търсиш ти украинците, а ти къде си кацапе! те и техните предци са били там, когато московците все още са били част от монголската орда.

от Киевска Рус московците ОТКРАДВАТ името и историята и се наричат РУСия.

долен кацап, долна твар!
57.
До 51
30.12.2022 04:41:07
1
5
infowars.............. ти ебаваш ли се?
56.
Распутин
30.12.2022 03:19:38
1
12
За незнаещите : евреите и англо-саксоните - любимите конспиративни теории в Русия и обществата където все още има обременени от тях мозъци. За вскичко са виновни едните от двете групи, и се менкат според обстоятелствата. Руското общество и подобните им здраво си стискат тезата че все някои им сере в гащите. Блажени са вярващите, както беше написано в един бест-селър.
55.
Распутин до 52
30.12.2022 03:01:18
2
7
Има ли българска националност, или България е изкуствено създадена държава от някакви централно-азиатски тюркси племена насила заселили се във византийска земя?
54.
Распутин до 52
30.12.2022 02:51:18
2
7
Кажи от къде произлиза името РУСия и има ли всъщност такава националност. Кажи какви са били факторите подтикнали Степан Бандера да стане колаборант на нацистите ВЪПРЕКИ ЧЕ В МИНАЛОТО Е ЛЕЖЯЛ В НАЦИСТКА ТЪМНИЦА И Е БИЛ ИЗМЪЧВАН ОТ ТЯХ. Докато на тези две неща не отговориш всичко друго е ала-бала за мен.
53.
Разбрахме вече,
30.12.2022 02:17:11
1
7
евреите са виновни за всичко. вкл и за това че жена ти ти слага рога, ако нямаш жена пак те са виновни. така. за евреите ни разясни. няма нужда повече. обясни ни как стоят нещата с англо-саксите.
52.
до 48
29.12.2022 22:32:21
8
3
Колкото за голодомора, май е редно да се наричат нещата с истинските им имена, нали?
Може да прочетете от Интернет подробната книга на Juri Lina: "Under the Sign of the Scorpion: Rise and Fall of the Soviet Empire".
Книгата се чете лесно на български език /или твоя роден украински език/ през автоматичния превод на браузера.
Погледни от стр 332 кои са организаторите на голодомора, там са явно посочени Ленин и Троцки и какво точно са направили.
Кой създаде държавата Украйна и украинския език (името произлиза от окраина, няма такава националност/език)?
Гей-болшевикът еврей-чуваш-калмик Ленин, заедно с любовниците си евреи Зиновиев и Троцки, ... и накрая умря от сифилис...
Потърсете на Интернет "Доказано, что Ленин был пассивным гомосексуалистом" и прочетете техните трогателни любовни писма...
Евреите-болшевики убиха 66 милиона християни, включително 200 000 членове на християнското духовенство, и унищожиха 40 000 църкви, според известния християнски руски писател Александър Солженицин.
Линкове:
Малко история: "Евреи и революции"
https://www.unz.com/lromanoff/jews-and-revolutions/
Еврейската Революция в Русия: "Ротшилд, Рокфелер, Ленин и братята Нобел"
https://humansarefree.com/2016/01/rothschild-rockefeller-lenin-and-the-nobel-brothers.html
"Речта на Путин: Русия активира резерва срещу порочните евреи"
https://www.unz.com/aanglin/putin-speech-russia-activating-reserve-against-vicious-jews/
51.
до 48
29.12.2022 19:04:44
6
2
Колкото за снимката на Байдън, опипващ Зеленски, тази снимка беше широко коментирана навсякъде:
"Интернет избухна, след като изображението на страховития Джо Байдън, опипващ Зеленски, стана вирусно"
https://www-infowars-com.translate.goog/posts/internet-explodes-after-image-of-creepy-joe-biden-groping-zelensky-goes-viral/?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=bg
Спекулации и подигравки се завъртяха в социалните медии, след като фотошопирана снимка на Джо Байдън, който хваща задните части на украинския президент Володимир Зеленски, стана вирусна.
Изображението изглеждаше толкова убедително, а историята на Байдън с неуместни докосвания е толкова добре документирана, че много хора веднага предположиха, че изображението е истинско, дотолкова, че основните медии започнаха да го проверяват.
Смущаващото, но весело изображение наистина е фотошопирано.
Оригиналното изображение, бе споделено от Джил Байдън, показва как тя и Байдън докосват гърба на Зеленски след посещението му в Белия дом.
https://twitter.com/FLOTUS/status/1605716301544054784
Фактът, че толкова много хора толкова бързо и лесно приеха, че снимката е истинска, просто говори за мръсната история на Байдън да опипва, докосва или помирисва хора.
https://twitter.com/danny_hellman/status/1606355602107662338
50.
До 49
29.12.2022 17:45:18
2
3
не, просто копира каквото му падне, нормално е да се оплете кацапа му с кацап прост
49.
аххх ти да видиш!
29.12.2022 15:49:08
2
4
рашистите били загрижени за транссексуалните. това новата фаза ли е товарищ Игор?
48.
Бандеровец, сатанист, човекоядец.
29.12.2022 15:42:04
2
10
ХАХАХАХАХАХАХА

Абе тоя ''информирания'' не разпространява ли ''истинската'' и ''нефотошопирана'' (нескопосано при това) снимка на Заленски и Байдън където си държат дупетата? Представям си за какви ''истини'' и ''не-фалшификати'' ще става на въпрос в линковете му с ''истината'' Хахахаха.

А Степан Бандера стана нацист, защото съветците бяха много честни и учтиви към местното украинско население, и хич нямаше масови чистки, и изнасилвания на жени и деца. Холодомор също нямаше.

Ей кацап, я пусни тука един линк, с който да ни обясниш че гладомора всъщност е бил кодово име за чаените партита на съветците където са канили украинците, да си хапват сандвичи и пийват чайчета. Въобще само и единствено злата западна нацистка медия е съчинила митът че е било нещо лошо.

Батка, ти ме промени! Убеди ме, благодаря. Вече минавам на твоята страна, ставам русофил. Слава Русия. Долу Украйна. Сиг Хайл! Или каквото там беше.
47.
обаче
29.12.2022 15:09:35
2
8
кажи също защо степан бандера е станал колаборант на нацистите, не само че е бил. хахаха
46.
До 45
29.12.2022 15:07:40
3
6
пиши молодец ! пиши! губи си времето да пропагандираш, белким ще ти се върже някой, хаха. Ние сме всичко най-зло за теб, знаем. Ти за нас си нищо. ;)
45.
до 43
29.12.2022 13:07:13
7
3
Когато гейовете подкрепят нацистите:
Този украински гей пее във възхвала на украинския нацист и масов убиец Степан Бандера!
https://thesanghakommune.files.wordpress.com/2022/05/vid_20220519_221322_843.mp4
Степан Бандера е украински нацист по време на Втората Световна Война, който убива около 300 000 мъже, жени и деца в Украйна между 1941-1943 г.!
Кончита Вурст записа песен, посветена на нейните "братя" от "Азов". Приличат си, нали?
https://youtu.be/fIxFqSPCB5Y
Транссексуален украинец: Аз воювам 2 войни в Украйна... Страхове от руснаци & трансфобни украинци
https://ovp.tmz.com/video/cc/o/2022/03/02/cc3e1b6103a14b6a81f63c3bd2c9d678.mp4
44.
До 41
29.12.2022 01:06:35
2
11
Абе не бяхте ли вие, русофилите, тези които в началото казваха ''На война като на война.'', когато ставаше въпрос за руските зверства? Какво се промени? Да не ви дойде в повече войната и жестокоста? Подкрепям колегата от 43.. Жестокостта към врагът е военна техника за психическо надмощие и сломяване на моралът. На война като на война. Нали така? Руснаците заслужават такъв враг.
43.
впрочем,
29.12.2022 00:57:21
2
8
идеята за сготвената глава е супер психо-военна тактика

Украинците: "Сега ще си направим ташак, ще отсечем главата на някой погибших, ще я сварим, снимаме, после ще я хвърлим в някое дере, кво друго да я правим''

Руснаците умират от страх и ужас : ''Сатанисти диваци, човекоядци. Боже господи това ли подкрепяте НАТО?!?'' Рееееев


ДА! Това подкрепяме! Пълното ви унищожение и физически и психически!
42.
hahahahahaha
29.12.2022 00:51:34
1
5
зеленски и украинците му живеят на този в главата без наем. ама пиши пиши просташка пропаганда направена от слабоумни свине за слабоумни свине. белким някой ще ти ги прочете от тук на татък. като гледам няма интерес към статията вече седиш си само с единия плюс който си слагаш сам веднага като публикуваш коментара. пиши пиши. молодец!
41.
до 38
29.12.2022 00:30:56
7
2
Коментар на американеца Хал Търнър за човекоядците-украинци:
"ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: ГРАФИЧЕН УЖАС - украински войници обезглавяват, готвят и ядат човешки глави на руски войници"
https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/ukraine-soldiers-decapitating-cooking-and-eating-human-heads-of-russian-soldiers
Дали това имат предвид привържениците на Украйна, когато аплодират за Украйна?
Не благодаря.
Давай Русия!
40.
до 39
29.12.2022 00:20:23
6
3
Малко заглавия от пресата:
Блокбъстър: "Дръг Кралица Зеленски намери милиард долара и вила в Маями
Кой да знае, че Украйна се управлява от магазин за гевреци в Маями Бийч?"
"У Зеленски намериха милиард долара и вила в Маями"
https://eprimefeed.com/latest-news/zelensky-found-a-billion-dollars-and-a-villa-in-miami-2/20181/
Повече от един милиард долара се държат в сметките на украинския президент Володимир Зеленски в чужбина. Това обяви заместникът на Върховната рада на Опозиционната платформа – Партия за живот Иля Кива.
Според него Зеленски е натрупал 1,2 милиарда долара в Дрезденската банка Латейнамерика в Коста Рика през двете години и половина от президентството си. Тези пари са преведени на президента от украински олигарси, като Ринат Ахметов, Виктор Пинчук, Игор Коломьойски. Както отбеляза Кива, попълването се извършва редовно, в траншове от $12 милиона до $35 милиона. И минават през банки като Фърст Юниън Банк, Дойче Банк, Банке Национале де Париж. Според заместника движението на такива средства би било невъзможно без контрола на властите на Германия и Франция.
Но само сметки, както посочи Кива, въпросът не беше ограничен. Зеленски успя да купи вила в Маями за 34 милиона долара, както и няколко комплекта бижута за 5,6 милиона долара.
"Всеки президент и неговият екип, след неговия пост, си тръгнаха като милиардери в долари, а Зеленски, заради цялата си низост, не беше изключение, само в неговия случай никой няма да му позволи просто да си тръгне", каза Кива и добави, че сегашният шеф на Украйна го чака затвор.
39.
Зеленски
28.12.2022 22:57:06
1
7
Войната ме превърна от смешник в големец! Путин войната го превърна от големец в смешник!
38.
До 37
28.12.2022 22:45:56
2
7
Зеленски такъв онакъв, кълчещ се с токчета комик, палячо, ама той е причината Путин да се стряска като види сянката си в спалнята рано сутрин. Всичко това говори повече за Путин от колкото за Зеленски. Айде бегай кацап!
37.
до 34
28.12.2022 21:55:17
8
5
Малко джендър еротика за феновете на Зеленски:
Доналд Тръмп младши, на Instagram показа Зеленски като стриптизьорка - доста добър колаж, представящ какво става на Украйна:
https://halturnerradioshow.com/images/2022/12/20/ZelensyPoleDancing-3_large.jpg
Действителната снимка е на доста известната Cardi B (Belcalis Marlenis Almánzar) от Доминикаската република, в стриптийз клуба "Ню Йорк Долс" в Манхатън:
http://www.eyerys.com/articles/timeline/cardi-b-reinventing-her-social-media-fame
Видео на Зеленски на еврейско празнуване с Hava Nagila (הבה נגילה):
https://twitter.com/AmySpiro/status/1498085663786344452
друга подобна проява:
https://youtu.be/2-UiadUOrfk
Зеленски танцува на токчета:
https://youtu.be/Uv_WWzjrUrI
Зеленски на кокаин:
https://benjaminfulford.net/wp-content/uploads/2022/03/zelensky-on-cocaine.mp4
Украйна, с техния национален герой-нацист Бандера, нацистка страна ли е?
https://www.globalresearch.ca/wp-content/uploads/2022/02/neonazis-ukraine.jpeg
https://michael-mannheimer.net/wp-content/uploads/2022/03/Ukraine-Nazi-Kids-Nazi-Kinder-Ukraine-1.mp4
36.
Hahaha
28.12.2022 20:03:57
3
8
Кралете на троловете и дезинформацията (Русия) сега реват заради тролове и дезинформация. Пада ви се. Карма.
35.
До 33
28.12.2022 19:44:06
5
9
между другото NAFO означава North Atlantic Fellas Organisation - това е шега произлизаща от интернет.

въобще много много зле информиран, как няма да се хващаш на руската стръв та чак и въдицата да гълташ, като си проста свиня хахахах
34.
До 33
28.12.2022 19:41:16
3
8
пак ти казвам, не се учиш, и твоята снимка е западен фалшификат и бандеровски! ето я НАЙ-ИСТИНСКАТА СНИМКА :

https://img-comment-fun.9cache.com/media/aVzgbVM/aZGVVPG7_700w_0.jpg
33.
до 25
28.12.2022 18:22:45
9
4
За почитателя на еврея Зеленски - това е снимка на Байдън и Зеленски:
https://afera.bg/wp-content/uploads/2022/12/ZEL880.jpg
Една интересна публикация за организацията на тролове NAFO.
"Как проукраинската операция на трола NAFO финансира военнопрестъпниците"
https://thegrayzone.com/2022/10/20/ukraine-nafo-troll-war-criminals/
Известна в основните американски медии за антируското си тролене, операцията в Twitter, известна като NAFO, е основана от полски антисемит, за да събере пари за милиция, която е била дом на военни престъпници, бели националисти и издирвани убийци.
Един от членовете на операцията на троловете туитна снимка със сложна татуировка NAFO, изписана на ръката му.
https://web.archive.org/web/20220827170851im_/https://pbs.twimg.com/media/FbLYEfMaAAE_e1a?format=jpg&name=large
Да ви приличат тези тролчета на някои други укротролчета тук, незнаещи български език?
32.
На кратко
28.12.2022 16:32:18
4
1
И двете страни лъжат мн мн мн ама мн яко! От толкова мн лъжи и двете страни ще страдат и във името на лошото, нека страдат!
31.
така така
28.12.2022 13:12:28
4
4
Е как да е минала... Европа Америка и ония пигмей Зелениски не могат да се справят със ситуацията каквото и да говорят от сутрин до вечер по платените си медий!!!
30.
Кратка версия на войната:
28.12.2022 07:55:21
5
9
Как трябваше да протече - за три дни в Киев, за седмица - в Лисабон.

Как протече - за 300 дни не можем да превземем Бахмут.
29.
Mephistopheles
28.12.2022 03:43:04
2
6
Кажете нещо за англо-саксите. За евреите е ясно вече.
28.
До 27
28.12.2022 03:36:08
0
6
на теб аз определено ти се смея :)
27.
:)))
28.12.2022 03:15:40
9
3
Е тя много голяма и велика война я описаха западните медии бе - рашките с 5% от наличния си военен състав, без удари по цивилните, без сериозни ракетни удари и тежки бомбардировки. Наркомана Зеленски - личност на годината, се оказа и голям военен стратег който извади най-великата контраатака в историята - 300 милиарда на лихва...и бонус български кубинки и ватенки :))))) да се смееш ли да плачеш ли :))))
26.
До 17
28.12.2022 00:26:12
2
17
Я виж какво пише руски поет за "запах особьlй" и русково мира!
https://ripcska.livejournal.com/1299088.html
Ще разбереш защо в 21 век ордата насилва деца, жени, баби и граби перални и тоалетни гърнета и защо великия бардак е технологично изостанал, и не само технологично.
https://ripcska.livejournal.com/1299088.html
25.
До 24
28.12.2022 00:24:22
7
12
Спирай да пишеш такива, че ей сега звъня един телефон и пращам едни евреи да ти грабнат децата и да ги закарат на сатанинска церемония в Белия Дом, където Байдън ще ги нагушка церемониално. Разбра ли гоим?
24.
Нова Хазария няма да се получи!
28.12.2022 00:12:55
12
4
Друг поглед към конфликта в Украйна (през очите на украински православен евреин):
В част 3 на своята трилогия, наречена "Еврейският синдром 3", Едуард Ходос обяснява, че сме насред "Третата Хазария".
ТРИТЕ ХАЗАРИИ - ТРИТЕ СЪСТАВНИ ЧАСТИ НА ИУДЕО-НАЦИЗМА
- Първата Хазария: Великата хазарска империя (VII-X век);
- Втората Хазария: Болшевишка революция (1917 до края на 1920-те);
- Третата Хазария: СНГ (1991-?)
Едуард Ходос: Еврейският синдром - 1, 2 и 3 (авт.превод на браузера):
https://www.e-reading.life/book.php?book=129128
https://www.e-reading.life/book.php?book=129129
https://www.e-reading.life/book.php?book=128922
Забележете как започва първата част - след глава 1 за измамата на ядрения договор Старт и глава 2 за Моника Люински и измисления Холокост, следва глава 3, с пояснения за брадатите евреи от Хабад на снимките зад Роналд Рейган, Джордж Буш, Тачер, Горбачов, при подписването на всички важни държавни документи (погледнете снимките в "Еврейският синдром-3"):
18 септември 2000г. "Президентът на Русия участва в откриването на Хабадския Център в Марина Роща в Москва... Усмихнати "черни шапки" обграждат първия човек на държавата. Това е анекдота, който Владимир Путин разказа:
„Гол евреин с вратовръзка обикаля апартамента. Жена му му казва: „Защо си такъв?“ Той отговаря: „Не мога ли да се отпусна в къщата си?“ Тогава тя пита: „Защо с вратовръзка?“. — Ами ако дойде някой?"
Именно този анекдот ме вдъхнови с оптимизма, с който сега гледам на руския президент. Може да го каже само човек, който е свикнал да общува с „обикновени съветски“ евреи и не знае, че се сблъсква с мрачни религиозни фанатици с напълно обърнато съзнание, в понятието за нормални хора."
Кой е еврейският месия на Хабад, равин Менахем Мендел Шнеерсон (авт.превод на браузера):
https://cutt.ly/HMVDoWa
23.
До 17
28.12.2022 00:01:10
3
10
Лашни го това на майка ти, че обърка аудиторията.
https://proza.ru/2015/11/30/355
Заместил си руский человек с хохльl
Айде на мама в петата точка.
22.
@17
27.12.2022 23:56:28
3
9
Замислял ли си се, че в очите на доскорошният му господар, разбунтувалият се роб, усетил силата в ръцете си, винаги е ''неблагодарен'' , ''подъл'' , ''нагъл'' , ''зъл'' , и пр. и пр.?

Какво? За това не ти ли стигна ОГРОМНОТО остроумие?
21.
До 18
27.12.2022 23:42:25
4
11
Голям силовик ей! Молодец! Кацап с кацапа ти долен.
20.
До 17 - една дума за руснаците и слугите им
27.12.2022 23:40:24
4
14
КАЦАПИ
19.
До 16
27.12.2022 23:39:37
3
16
Нищо няма да каже. Те са изплашени псета. За един шамар масово бвгат в полицията и изписват един роман. Като им сложат рога са в депресия по 10 години. Родителите им пишеха доноси за всеки, тези пускат жалби. Колкото фенове на комунизма и кадиров съм познавал всички са жалбаджии. От русороб и комунист вояк не става. Само лаят от сутрин до вечер че били поробени, цял живот и нищо. Обичат путлерова просия обаче, ако тръгнат сега да ги тварят и да ги пращат в просия. Минети ше праят ше се молят, крака ше целуват, само да не заминат,защото знаят че ще се върнат заченали от кадирките.
Русороба не е опасен, той не е русофил не е и българин. Объркани мозъци. Да нападал путлер България. Смятай кви малоумници, всякаш онези варвари няма да правят това, което правеха в Украйна на най-близкия си народ. Вика онези орки да опъват майка му и дъщеря му и да му ограбят покъщнината. Тъпия русороб явно си мисли че ще им каже"аз обичам просия" и орките няма да му направят нищо. Такъв пиян спектатъл ще има че тъпия русороб ще се поболее от мъка. Освен, ако не го опънат и него и да го гръмнат. Такива простаци като русробите по Земята, няма никъде.
18.
Демокрация ли има в Украйна?
27.12.2022 23:39:13
19
7
Украина е единствената страна в света освен Израел, където Президент, Премиер, Председател на Парламента, както и 306 членове на Парламента имат израелски паспорти... През април т.г. Зеленски обяви създаването от Украйна на нов голям Израел:
https://thegrayzone.com/2022/09/17/zelensky-nato-ukraine-big-israel/
Проектът на Хабад "Небесният Йерусалим" (също Нов Йерусалим, Израел 2.0, Нов Израел) означава избиване на славяните и унищожаването на Русия. Според плана на сатанистите от Хабад до 2050 г. на тази територия трябва да останат 8 милиона души.
Небесният Йерусалим е проект, чиято цел е формирането на еврейска държава в Украйна на териториите на петте й южни региона: Одеса, Днепропетровск, Запорожие, Херсон и Миколаев. Проектът започна в началото на 2017 г. с пристигането в пристанището на Одеса на първата група имигранти от Израел. До края на 2029 г. се планира да пристигнат в Новата родина около 5 милиона евреи за изграждането на Новия Ерусалим.
https://fitzinfo.net/forum/topic/chabads-khazarian-heavenly-jerusalem-project/
https://allll.net/wiki/Небесный_Иерусалим_(проект)
17.
няколко сентенции за украинците
27.12.2022 23:30:19
15
4
Мисли на известни писатели за украинците:
"Есть у Хохла бескорыстная любовь к подлости. Он ничего с этого иметь не будет, но гадость ближнему сделает".
(Николай Гоголь.)
Наиважнейшею приметою удачи Хохлятского народа есть его садистская жестокость.
(Горький)
Хохол есть наибольший и наинаглейший лгун во всем свете.
(Тургенев)
Тарас Шевченко. «Хохлы»:
https://img0.liveinternet.ru/images/attach/c/10/111/302/111302946_SHevcheno.jpg
16.
До 15
27.12.2022 22:42:12
3
7
кажи си адреса и ще върнем доброто старо време, щом толкова го бленуваш хахаха :)
15.
Sss
27.12.2022 22:36:07
7
0
Пропаганда ХАХХА такива едно време се разстрелваха без съд... Хахаахах
14.
До 11
27.12.2022 22:18:21
8
14
Да бе, вярваме ви на съветските опорки! Индия ЩЕ стане световна сила, щото купуват евтин газ от Клошарите. Емигрантския поток ЩЕ се обърне и германци и холандци ще бягат през глава, през България и Турция към Индийския рай. Путин ЩЕ направи от мордорското блато процъфтяваща техническа нация и ЩЕ имат 5-то поколение изтребител не само на картинка. ЩЕ започнат да произвеждат дори и перспективния танк Армата.
13.
До 11
27.12.2022 22:11:48
7
14
Когда тьl самой являешся тупой, не надо болтаешь, что другие тупьlе!
Тупорильl ублюдок рожден от мать шлюха. Тоалетьl в поле, есть только в твоя паРаша. Какой конченьlй подонок! Болгария есть и будеть, если тебе не нравится, чемодан, вибратор, вокзал и езжай в паРаша. Опущеньlй педик! Ебаньl колАборант!
Такива ублюдки като теб, чакаха Европа да замръзне, а Китай и Индия да нападнат заедно с Русия.
Като гледам какъв тъпак си, представям, колко си наясно, какво и как купуват Индия и Китай, малоумник.
Я вземи с майка ти да прочете какво и какво купува Индия, че след потолок ценьl, нещата са различни, ама ти от къде да знаеш. Горивото в АЕЦ е платено от България, педик. Като не искат да не го продават. Ако майка ти плати на расов млад ром да и намести чакрите, да не би рома да става неин доживот, малоумник?
12.
ТБС
27.12.2022 21:58:19
13
4
Забавно е как всички грантаджии и функционално неграмотни вярват в светлото си бъдеще, което е начертано и зависи от този, който ги храни. Сбогом мечтатели!
11.
До 9
27.12.2022 21:57:04
17
11
Тъпак. Китай и Индия купуват като луди това, което се даваше на Европа напред. Индийската икономика следващата година, ще има над 10% растеж. А да лицемерието е пълно защото още се купува именно руска газ бе г@з. А АЕЦа с какво гориво е и знаеш ли, че дойде ли Уестингхаус на баба ти във външния клозет ще трябва да сложим отпадъците. Ти наясно ли си ако решат да правят като Америка в Ирак, че Киев няма да го има. Постоянно пишат разбирачи от Март че няма ракети и свършват.
10.
Хабиб Нурмагомедов
27.12.2022 21:54:36
5
16
Наритаха ни задниците.
9.
Каква е равносметката ли?
27.12.2022 21:23:41
12
18
Ами много е проста!
Роцнаците са напред с 10тина парални, пет-шест климатика 12ки, няколко тоалетни чинии, барабар с да не казвам какво, минусите са ясни.
Пълна изолация на КАПУТкин и цялата спиртосана измет. ЗАКРИВАЙ!!!
8.
Smith
27.12.2022 21:23:09
14
16
Фекалнана яма на планетата разчита основно на орки, събрани от затворите, примитивни получовеци от тайгата дето не са виждали тоалетна с течаща вода и некадърни пияни безделници, дето не могат да имат никаква професия. Основна цел на цялата тази сган е да прави това - което е правила и в Мордор - да краде, убива, изнасилва, плячкосва и мародерства. Миниатюрното количество умни хора отдавна са се изнесли от тази смърдяща клоака Роисся.
7.
666
27.12.2022 21:14:06
7
13
Прощай немьlтая Россия!
https://youtu.be/TJNfFcfJD7U
10 минути казващи много за кремълската психушка, крадлива, лъжлива и опростачила голяма част от руские холопьl.
https://youtu.be/TJNfFcfJD7U
6.
Русчо Георгиев
27.12.2022 21:09:38
13
18
А ние в Европа сме в тотална катастрофа и 7рив. Зъзнем от студ без православната съветска газ, децата си пишат уроците на свещи в килийни училища, перем си тоалетната хартия и минахме на магарешки каруци, защото бензин и дизел няма. Въобще всички прогнози на путлерофилските четирихилядни рубладжии се сбъднаха, няма начин! Няма начин тези "експерти" да са лъгали като руски цигани!
5.
Хахахаа!
27.12.2022 20:58:58
14
47
Повърня от всякъде. Украинците бомбаедирали цивилните в Донбас. Хахаха. Ко речииии ко ко?
Чи как тъй? Вий да не мислите, че всички са русофилошизофреници, а?
Каква случайност, че през 2014г Русия заграби Крим и украинците го дадоха без един изстрел, след което пак случайно Стрелков заедно с още 54 агенти от ФСБ пресичат границата и започват операция на чужда територия с хиляди военни, вагнеровци, затворници о вся сволач. Ииии О чудо, изведнъж започва геноцид и обстрел нацивилни! До вчера геноцид и обстрели нямало и взели Крим без съпротива. В Крим и цяла Украйна има рускоезични 12 милона, но геноцид има само в граничещия с Русия Донбас и то след нахлуването на Гиркин(който после е министър на ЛДНР) и компания.
Всичко било инициирано от Нюланд и Запада. Хахаха. Русороб и логика, свиня и лична хигиена. И как точно, някой от хиляди километри може да те накара да се вдигнеш на революция?
Сетих се, дадоха много пари, обаче Нюланд и Запада не ги раздаваха лично, а ги дадоха на украинските управници и те, понеже не са корумпирани и не ги откраднаха, тръгнаха по къщите и на всеки по 50 000 долара за да стане патриот. Хахахаха! До тук добре, ама има още много шизофрения и липса на елементарни знания и логика. Последствието може да бъде преди първопричината, само в много болен, просташки. Как така хубавата Русия първо взе Крим, но и Крим не е началото. Първите огромни протести и желание за проевропейски курс са през 2004г така наречената Оранжева революция и отравянето на проевропейския кандидат Виктор Юшченко. Хора от украинското президентство сервирали му храната, съвсем случайно заминават за Русия, а няколко часа по-късно, когато Юшченко се чуства зле и се досеща и отпрашва към болница, се изяснява, че въпросните са имали предяарително купени билети до Москва.
А към днешна дата, кремълските негодяи и пропагандата им, вече не крият и официално обявяват, че трябва да се бие по инфраструктурата и украинците да загивали от студ, бвз вода и всякакви човешки нужди
Дааааа, а тръгнаха да спасяват милионите етнически руснаци в Украйна. Малко ги убиваха, бомбиха, изнасилваха и грабиха, ама ние падаме от небето. Хахаха.
Русороб=шизофреник и ултра идиот.
4.
1
27.12.2022 20:23:38
6
18
Киев за3Дни а СМЕШНИЦИ
3.
Scrooge McDuck
27.12.2022 20:13:56
15
10
Добър опит. Липсват няколко нюанса. Конгломератите и примерно фразите "Да го д@ха ЕС" казана от Нюланд и финансови интереси на американски политици. Факта до момента въпреки забраната на всички руски медии от демократите и тяхната пропаганда как Киев си връщал територии е че не целия свят е обявил санкции на Русия. А за финал можеше да се каже, че най големите губещи са Европа и нейните граждани като топ икономически обвързани. Браво!
2.
gaga
27.12.2022 20:06:42
19
87
Протече така, че мечката се оказа плюшена, а всички привърженици на руския свят са таксиджии, тираджии, безработници и пияници.
1.
аз
27.12.2022 20:02:47
61
19
СЛАВА РОССИИ
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Лазаровден е! Лазаровден е! 3 страхотни имена черпят на светлия празник Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Излъчени са около 100 номинации за представители в ЕП Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Не е препоръчително през следващата седмица теренът да се използва Ударна ревизия на Закона за хазарта Ударна ревизия на Закона за хазарта На първо четене парламентът прие пълна забрана за рекламата на хазартни игри в радио, телевизия, печатни и електронни издания, както и на обществени места и фасади на сгради Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори