×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Денков: Ако не получим подкрепа, няма смисъл да вкарваме кабинета в НС


Денков: Ако не получим подкрепа, няма смисъл да вкарваме кабинета в НС
За да може да се управлява, трябва да има някакво взаимно доверие, каквото липсваше за кабинета "Габровски", посочи кандидатът за премиер на "Продължаваме промяната" акад. Николай Денков
17 Декември 2022, Събота, 09:08 ч.
Автор: Флагман.БГ

По думите му ПП искат да направят правителство с общи цели

Кандидатът за премиер на "Продължаваме промяната" акад. Николай Денков вече започна с опитите да разговаря с някои парламентарни партии за съставяне на правителство. ГЕРБ и "Възраждане" очаквано не дадоха подкрепата си.

Пред БНТ Денков заяви, че се опитват да направят правителсто, което да се обедини около общи цели и задачи. Също така и да даде знак как би трябвало да се подходи - с общ разговор на масата. Той изрази мнение, че не е сигурно дали кабинетът на ПП ще бъде предложен за гласуване в парламента:

"Целта на сглобяването на един кабинет е да мине през НС и да може да си свърши работата, но каква е работата, която може да обедини политическите партии, предстои да обсъждаме. Ако няма подкрепа и се види, че няма шанс, какъв е смисълът да го вкарваме за обсъждане? Най-добросъвестно обаче ще се опитаме да изградим някаква степен на доверие, която да ни даде шанс да минем през Народното събрание". За да може да се управлява, трябва да има някакво взаимно доверие, каквото липсваше за кабинета "Габровски", посочи Денков.

Причините са, че не е било ясно кой действително ще взима решенията, че кабинетът бе анонсиран като експертен, а не се е оказало точно така и на последно място - недостатъчната подкрепа.

"Аз знам, че ние също стартираме с дефицит на доверие, затова и този нов формат до голяма степен повтаря това, което направихме успешно миналата година, за да сглобим кабинет при трудни обстоятелства". Акад. Денков заяви пред "Панорама" снощи, че не вярва във формулата на неутрален експертен кабинет и припомни, че и двата такива в най-новата ни история не са завършили добре.

"Всеки един кабинет трябва да има политическа подкрепа и няма кой да я носи по-добре от лидерите на партиите. От самото начало да кажем, че тези хора няма да участват, не е нормално".

Денков не е изненадан от това, че "Възраждане" не са се появили на днешната среща между партиите в НС, според него те имат друга ценностна система. Каза още, че е оставил вратата отворена за ГЕРБ и ДПС, а решението колко време да седят на срещата е тяхно. Той коментира и участията си в правителства на ГЕРБ.

"През последните дни доста често трябваше да отговарям на въпроса "Вие експерт на ГЕРБ ли сте?" и в шеговита форма казах: "Аз съм експерт на Софийския университет и на българската физико-химична научна школа". Бях поканен 2014 г. в служебен кабинет на президента Плевнелиев и там влязох като учен с опит в научни програми. Тогава работихме заедно с г-н Дончев (също гост в "Панорама" - бел. ред)".

Заяви, че никога не е членувал в ГЕРБ, а през 2016 година е подал оставка като заместник-министър от кабинета "Борисов" 3 по същите причини като Христо Иванов (тогава правосъден министър - бел. ред.)

Посочи, че оттогава е канен в няколко служебни кабинета, но не е имал други партийни ангажименти, освен с "Продължаваме промяната", на която е съучредител. Акад. Денков коментира, че си е поставил за задача навлизането на науката и на учените при вземането на решения в България.


В категории: Политика


9
Коментара
Флагман.БГ Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка 02/05/2024, Четвъртък 22:00 1
Май ще е прекрасен за 4 зодии
Май ще е прекрасен за 4 зодии 02/05/2024, Четвъртък 21:20 0
9
Коментара по темата
9.
Прокопито от промяната
17.12.2022 13:43:49
1
5
Деню Академика съдружник с Киро Простото в дружество за кражби и продажби, (иновативни методи) .
Простия вербувал г-жа Лъжа!
P.S.:Обещал лакомства на алчната!
8.
Хахахах
17.12.2022 12:34:30
0
4
Егати и педеругата е този кретен долен!
7.
Баце
17.12.2022 12:19:54
0
5
Тези докато се разберат и ще ми свърши нишката на живота
6.
emigrant
17.12.2022 10:10:35
0
5
Време разделно, всеки дърпа чергата към себе си . Ако мислиш- ГЕРБ 12 г , борба против модела им , паднаха . Ппромяна или замяна . Свалиха ги . Ако имаха малко разум, щяха да са без амбиции да управляват. Хвърлиха прах в очите , като сдъвкаха имена на личности . За Денков, може да е академик, но няма потенциал за водач . ДПС - винаги в сянка но на масата , народа не им вярва . за БСП - нищо по различно с тази разлика , че Нинова ги води към дъното с болните си амбиции да е фактор с тезата за социална политика . Възраждане - те са доста крайни , опасни. Лидерът им копира Сидеров и играе ролята на Хитлер . Май шанс няма . Остава една партия , нова . Лидерът им има качества , доказва ги , но без подкрепа пак на избори. Нищо ново няма да има , още по голям батак а и изчистване на картината . Нацията има нужда от силен водач . Има крещяща нужда интереса на държавата а не интереса на партиите . Те някак си даже не осъзнават , че това ги слага в графа -не нужен . Тези партии , тези депутати - важно е да са там , даже излизайки от квотата на дадена партия , те нямат доблеста да напуснат .Явно да си депутат не говорим за престиж, не говорим за работа а има един личен интерес. Народа чака решение - отиваме на избори - пейзажа мъглив , катастрофален и нищо няма да се случи , след това Радев виновен , служебното правителство. Не , виновен е народа - повечето партии почти нямат членове а поддръжници , народа им пляска без да мисли . Медиите, катастрофално , негативно поставят събитията . Това не помага а обърква, точно в десетката .Въпросът е - кога на тезгяха ще бъде поставен казус - България , интереси а не васалство
5.
демократ
17.12.2022 10:08:13
2
17
Румен Радев удължи умишлено служебната си власт с още 6 месеца.
Що за приумици бяха продължилите месеци уж консултации ?
Какво спечелихме ?
Правителство ли ?

Ако Радев, бе коректен вече щеше да наближава датата на новите избори а той ги просрочи чак за март месец.
Защото така на него му се струвало целесъобразно.

Нито Правителство.
Нито бюджет.
Нито дата за избори.

Обрече България на безвремие !
4.
За парата,продава си душата
17.12.2022 10:07:37
0
16
Денков си дава сметка с какви идиоти има вземане-даване още от „Харвардските им лекции“ в СУ, но по някаква лична, парична или друга причини е в техния екип. Сега видях академик Денков, който говори срещу жаждата за корупция. Бих го посъветвал да остави тази опорка, защото най-слабата му част в неговата академична кариера са парите. Мисля, че и заради тях е с идиоти като Кирил и Асен без да му мигне окото.
3.
MiB
17.12.2022 09:35:50
10
4
То и от вас няма смисъл...парламент и държава на ръчна.
2.
hmdgjhgf
17.12.2022 09:33:47
14
6
Избори докато не се прочисти тази пасмина в кочината,наречена парламент,и докато не излезем от нато,ес и сзо
1.
XX
17.12.2022 09:18:04
20
7
Избори, докато не излезем от ЕС и НАТО.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка Никога не изневерявайте на себе си 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват Мъжете следят за това дали имате общи интереси и хобита Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Изминаха 9 години - черното БМВ на бургазлията влачи 40 метра детето, без да спре Май ще е прекрасен за 4 зодии Май ще е прекрасен за 4 зодии Вижте кои са късметлиите Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Ето кои са те  Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Отговорът на председателя на образователната комисия НС Красимир Вълчев Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Астрономите предупреждават, че въпросното изригване ще окаже влияние на навигационната система в някой райони по света Държавната хазна излиза от релсите Държавната хазна излиза от релсите Приходите от корпоративни данъци намаляват Внимание, кърлежи: Вижте съветите на здравните власти Внимание, кърлежи: Вижте съветите на здравните власти Ето как да използвате репелент
Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм” Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван Милев, а Виктор Медведчук едва сега сочи организаторите на клането Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Хороскоп за деня – 2 май 2024, четвъртък
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори