Рецепта за гол шаран с ориз и орехи на фурна
Ето този шаран пригответе за Никулден - буквално се топи в устата
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
гол шаран - 1 и 1/2 кг
олио - 6 с.л.
лук - 2 глави
ориз - 3/4 ч.ч.
орехи - 1 ч.ч. счукани сухи
чушки - 1 бр. червена
червен пипер - 1/2 с.л.
джоджен - 1 с.л. сух
черен пипер - 1 к.л. смлян
лимони - 1 бр.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Шаранът се почиства, измива и посолява. Така осолен се оставя за няколко часа в хладилник. През това време се приготвя плънката. Двете глави лук се нарязват на дребно и запържват в сгорещена мазнина. Когато лукът стане стъклен, се прибавя измитият ориз и чаена чаша вода. Прибавя се сол на вкус, стритата сушена чушка, червен, черен пипер и сухият джоджен. Налива се още половин чаена чаша вода, прибавят се счуканите орехи и се готви, докато се усвои течността.
С част от готовата плънка се пълни голият шаран, а другата се разпределя на дъното на тавата за печене. В тавата се налива още една чаша вода. Кожата на шарана се намазва с малко олио, правят се три разреза и в тях се поставя по един резен лимон.
Тавата с печената риба се покрива с алуминиево фолио и поставя във фурната. Пълненият гол шаран се пече във фурна на 200 °C за около 1 час, след което се маха фолиото и рибата се пече още 15-20 минути или до приятен загар.
Сашо Кадиев изненада рожденика в ефир
Търсят петима милионери, не си взели печалбите
Евгени Минчев разказа за срещата си с внучката на Людмила Живкова
Гърци превзеха Банско
Кои са тайните на Бачорски, които не знаем
Не подарявайте такива подаръци на близките си тази година, ще съсипете живота им
Лора Крумова не си замълча за Цънцарова
Лекари разкриха кой е най-добрият сутрешен навик за хора над 50 години
Евростат с данни за играчките и откъде идват
Ако искаш! 900 лева за смяна на гума по Коледа
Купуваме жилища като луди, ето какво расте
БНБ посочи: Домакинствата държат в банките депозити за над 100 млрд. лева

След това секс с гол охлюв