Рецепта за гол шаран с ориз и орехи на фурна
Ето този шаран пригответе за Никулден - буквално се топи в устата
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
гол шаран - 1 и 1/2 кг
олио - 6 с.л.
лук - 2 глави
ориз - 3/4 ч.ч.
орехи - 1 ч.ч. счукани сухи
чушки - 1 бр. червена
червен пипер - 1/2 с.л.
джоджен - 1 с.л. сух
черен пипер - 1 к.л. смлян
лимони - 1 бр.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Шаранът се почиства, измива и посолява. Така осолен се оставя за няколко часа в хладилник. През това време се приготвя плънката. Двете глави лук се нарязват на дребно и запържват в сгорещена мазнина. Когато лукът стане стъклен, се прибавя измитият ориз и чаена чаша вода. Прибавя се сол на вкус, стритата сушена чушка, червен, черен пипер и сухият джоджен. Налива се още половин чаена чаша вода, прибавят се счуканите орехи и се готви, докато се усвои течността.
С част от готовата плънка се пълни голият шаран, а другата се разпределя на дъното на тавата за печене. В тавата се налива още една чаша вода. Кожата на шарана се намазва с малко олио, правят се три разреза и в тях се поставя по един резен лимон.
Тавата с печената риба се покрива с алуминиево фолио и поставя във фурната. Пълненият гол шаран се пече във фурна на 200 °C за около 1 час, след което се маха фолиото и рибата се пече още 15-20 минути или до приятен загар.
Всички ще питат за още, опитат ли тези рибни кюфтенца с доматен сос
Как душата на починалия се сбогува с роднините си
Защитният саркофаг на АЕЦ Чернобил е повреден
18-годишен от Сливен нарисува иконата, която поведе литийното шествие в Бургас
Таксите в частните детски градини скачат след Нова година
На 3 зодии им предстои най-щастливият период
От легендите до трапезата: Как празнуват Никулден по света
Това е най-лесната рецепта за пухкави и ароматни хлебчета с мая
Мирослав от "Игри на волята" стана баща на момиченце
БНБ с притеснителни данни за банките
Отец Емилиян зарадва Митрополит Арсений с ръчно изработен кръст

След това секс с гол охлюв