×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

8 съвета как да спрете да обичате някого


8 съвета как да спрете да обичате някого
Ключови думи: обич, любов, раздяла
04 Декември 2022, Неделя, 21:39 ч.
Автор: Флагман.бг

Особено ако този човек наскоро ви е разбил сърцето

Любовта е най-красивото чувство на този свят, тя ни носи щастие и подмладява душите ни. Когато двама души имат дълбоки чувства един към друг, те заедно могат да преместват планини. Установено е, че взаимоотношенията имат силата да влияят на психическото и физическото здраве, за добро или лошо. Ако обаче сте във връзка, в която само вие сте влюбен, то тези отношения по-скоро ще ви причиняват болка. Ако любовта ви с половинката е започнала да избледнява или пък е токсична, по-добре е да се разделите възможно най-бързо и ще си спестите много страдания. Вярно е, че любовната раздяла е обезсърчително преживяване, но понякога е за добро.

Ако сте се разделили наскоро с партньора си и търсите съвети как да спрете да го обичате, то прочетете тази статия. Ако сте имали дълбока връзка с този човек, няма да ви е лесно да го забравите, но с някои трикове ще можете да излекувате разбитото си сърце по-бързо.

Какво е любов? Никой не знае със сигурност, но ние разбираме емоциите, които изпитваме, когато сме влюбени. Когато сме влюбени до уши в някого, ние сме омагьосани от всичко, което този човек прави. Нещата, които правим заедно с него, като споделяне на храна, гушкане, гледане на филми и т. н., пък ни карат да се чувстваме още по-свързани с него. Следователно преминаването към живота на необвързани може да ни направи много нещастни в началото. Но не се притеснявайте, защото има начин да преодолеете тази любов и да излекувате разбитото си сърце.

А ето и как да преодолеете тази любов по-бързо:

1. Приемете истината

Неуспешните връзки са трудни за приемане, но да бъдете честни към себе си е ключът към това да спрете да обичате човека, който не е подходящ за вас. В сърцето няма бутон „стоп“, който да ни помогне да изключим емоциите си. Любовта е нюансирана емоция, следователно е напълно нормално да отделите толкова време, колкото е необходимо, за да я разберете. Приемането на факта, че трябва да продължите напред с живота си без въпросния човек, с когото някога сте имали дълбока връзка, може да бъде болезнено, но може да бъде и много освобождаващо.

2. Фокусирайте се върху това да обичате преди всичко себе си

Любовта към себе си е важна част от живота ни, тъй като ни кара да се отнасяме към себе си с доброта, позитивност и състрадание. Много пъти се случва, когато сме влюбени, да вземаме решения, съобразени повече с другия човек и неговите приоритети. Грижата за себе си понякога се губи сред любовта и много хора спират да мислят за себе си, когато са в сложна връзка. Но това е нещо, върху което трябва да се съсредоточите, ако искате да спрете да обичате някого – обичайте на първо място себе си.

3. Стойте близо до приятелите и семейството си

Прекарвайте качествено време със своите приятели и членове на семейството си, ако искате да преодолеете по-бързо тази неуспешна любов. Близките ви хора са ви такива за цял живот и могат да ви дадат сила и ценни напътствия, чрез които да преодолеете трудните емоции. Ако се опитвате да забравите някого, говорете със семейството и приятелите си и се възползвайте от тяхната подкрепа. Ако можете, отидете на пътуване с тях и прекарвайте възможно най-много време с хората, които ви обичат истински.

4. Помнете: времето лекува всички рани

Известната поговорка „времето лекува всичко“ има голямо значение в живота на всеки. Колкото и трудна да е ситуацията в момента, трябва да сте търпеливи и да оставите времето да минава – то ще излекува сърцето ви. А междувременно ще тръгнете по пътя на нови приключения, изпълнени с радост.

5. Самоанализ

Вгледайте се в себе си и разпознайте очакванията си за една връзка, за да разберете какво да искате от бъдещия си партньор. Интроспекцията е ключът към идентифицирането на вашите нужди по отношение на взаимоотношенията. Трябва да си дадете сметка какво търсите в един партньор; от колко пространство се нуждаете в една връзка; какъв стил на общуване харесвате и др.

6. Заменете негативните мисли

Може да бъде обезсърчително за вас да трябва да продължите напред с живота си без човека, когото сте обичали толкова много. Но можете да преодолеете болката като не мислите за нея и се отървете от негативните мисли или ги замените със следните: „Всичко е добре, когато свършва добре, а сега се чувствам по-спокойна“ и „Аз съм си достатъчна и ще бъда по-щастлива без неподходящия партньор“.

7. Разсейвайте се

Както казахме по-горе, ако умът ви е преследван от негативни мисли, опитайте се да се разсеете. Можете да отидете на пътуване с приятели, да водите по-бурен социален живот, да излизате по-често вечер – на кино, на заведения, на концерти и др. Измислете си хоби или се ангажирайте с някаква дейност, която ви кара да се чувствате радостни, например танци, някакъв вечерен курс за квалификация и др.

8. Погледнете към бъдещето

Времето никога не спира за никого, така че ако останете заклещени в миналото твърде дълго, ще загубите възможности, които могат да ви направят щастливи в настоящето и бъдещето. Ако продължавате да сравнявате всеки, когото срещнете, с бившия си или продължавате да гледате старите си снимки с него, то може да ви е трудно да намерите щастието отново.

Не забравяйте, че любовта дебне навсякъде! Без значение колко зле се чувствате в момента, опитайте се да продължите напред и отново ще намерите щастието. Истинската любов е блаженство, така че бъдете търпеливи и тя ще се появи в подходящия момент.

Източник: Tialoto.bg


В категории: Животът


3
Коментара
3
Коментара по темата
3.
do 2
04.12.2022 22:42:37
0
3
Ем чи как,п...те не се променят бе
2.
Pablo Scobar ot Colombia
04.12.2022 22:23:10
0
5
Ti tai li prai6 ma darpa6 4erti
1.
1.
04.12.2022 21:45:32
2
5
теглете му една и дръпнете чертата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Дете е с 35% изгаряния след взрив на газова бутилка Дете е с 35% изгаряния след взрив на газова бутилка Пострадала е и възрастна жена Бургаски държавен университет „Проф. д-р Асен Златаров” разкрива филиал за обучение на медицински сестри в Добрич Бургаски държавен университет „Проф. д-р Асен Златаров” разкрива филиал за обучение на медицински сестри в Добрич Очаква се филиалът да отвори врати през учебната 2025 г. – 2026 г. и да приема между 25 и 30 души годишно Синоптици категорични: Такова чудо не е било от 30 години Синоптици категорични: Такова чудо не е било от 30 години Това е най-топлият месец април от 2017 година насам и е един от най-топлите месеци април за последните 30 години Пожарникари проверяват храмове и църкви в страната преди Великден Пожарникари проверяват храмове и църкви в страната преди Великден Инспектирани са още манастири, хотели и хижи Служебният кабинет вдигна тихомълком заплатите на някои чиновници Служебният кабинет вдигна тихомълком заплатите на някои чиновници Областните управи ще получат след протестите над два пъти повече спрямо гласуваното от Денков Извънредно! Микробус блъсна 3-годишно детенце в центъра на Бургас Извънредно! Микробус блъсна 3-годишно детенце в центъра на Бургас Малчуганът е откаран в болница Избраха управителния съвет на "Фонда за развитие на Летище Бургас”, ето кои са членовете Избраха управителния съвет на "Фонда за развитие на Летище Бургас”, ето кои са членовете Днес се състоя учредително събрание на сдружението Тази Ергенка имала връзка с годеника на Анелия Тази Ергенка имала връзка с годеника на Анелия Любимката на Алек дории е направила и специална татуировка с името на Любо Родолюбци грабват пушките и веят знамена, за да почетат героите от Априлското въстание Родолюбци грабват пушките и веят знамена, за да почетат героите от Априлското въстание И преди 148 години, и сега има предателства, и те няма да спрат, каза Дончо Мърнков, който участват във възстановката в Копривщица DS Home отбелязва 25 години със 25% отстъпка на над 250 продукта, томбола и коктейл DS Home отбелязва 25 години със 25% отстъпка на над 250 продукта, томбола и коктейл Хипермаркетът предлага на клиентите и партньорите си най-новите строителни материали и продукти
Американските войски се изтеглят от Африка Американските войски се изтеглят от Африка Нигер заменя западните сили в страната с руски Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Европейската централна банка ще намали лихвените проценти през юни Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Виетнамката често пропускала обяда или вечерята и ги заменяла с любимата си сладка напитка Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Мрежата от около 300 души е работила с 20-процентна комисиона и е прехвърляла бебета от интензивните отделения на държавни към частни болници Напусна ни световноизвестен писател Напусна ни световноизвестен писател Пол Остър е сред знаменитите автори  Ликвидираха „Жана дАрк“ край Часов Яр и US военните анализатори заговориха за колапс Ликвидираха „Жана дАрк“ край Часов Яр и US военните анализатори заговориха за колапс Украйна няма достатъчно войници, за да спре Путин, пише пък „Билд“ Новият на тази чалгапевица е гръцки милионер Новият на тази чалгапевица е гръцки милионер Заради него Глория дори е спряла да пее по участия и се наслаждава на 100% на любовта Местят Мона Лиза, била най-разочароващата картина Местят Мона Лиза, била най-разочароващата картина Произведението на Леонардо привлича милиони хора, но много от тях остават недоволни Черна статистика: Има 43 трудови злополуки в Бургаска област за миналата година, 4 смъртни случая Черна статистика: Има 43 трудови злополуки в Бургаска област за миналата година, 4 смъртни случая Данните бяха изнесени във връзка с отбелязването на Международния ден в памет на загиналите и пострадалите при трудови злополуки Слави Трифонов губи дело за клевета за 100 000 лв. Слави Трифонов губи дело за клевета за 100 000 лв. Съдът прие, че думите на бившия му съратник Радостин Василев, макар груби и крайни, са политическа критика
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори